Още мъничко остана, скоро всяка ЮЛКА ще е горда мама! - тема 35

• 39 606
  • 721
  •   1
Отговори
# 210
  • varna
Честито на новите мами, живи и здрави и те, и бебоците.
Близначе, тц, освен кръв и кафява гадост друго няма.  Sick Поне се вредих за вип стая и се диша на климатика. Досега лежах за запис на тонове,голяма скука,че и дълго,момичетата как са издържали всеки ден не знам просто. Че и акушерката не й се седи, ми кара мен да държа слушалката,ръката ме заболя. Поне се оказа съученичка на тати, че и израждала мен даже, та е много мила.Хапчето обаче чак довечера щели да ми го дават,  защо кисна тук отсега, идея нямам newsm78

# 211
  • София
Хера, ти сега си в болницата, нали така? Стискам палци, дано мине бързо и леко Praynig
Данче, депресията при мами с две деца е забранена. Peace
Близначе, аз пък се чудя дали да не си купя турмалинов клин, вчера четох за тях, но не знам.... Щото аз освен месища по корема си имам и бричове smile3534

# 212
Хера, Мисти, Катенце, Таничка успех мили мами. Хайде до утре всички да сте родили.

Данче и аз съм така с баткото, до мен е, а не мога да стигна до него от бебето и други глупости.

Скрит текст:
Аз днес съм много зле, рева и не мога да спра. Къщата е пълна а аз съм сама 3 ден. Мъжа ми сега като е почивка само се чуди накъде да хване некви глупости да върши. Сестра ми дойде и само се сърди, че не седи при нас с бебето. А тя само с племенника иска да се качва, а той само в бебето се вре, ми не ми е приятно, цупи се все едно тя е родила. Вчера и с мъжа ми се скараха та трябваше и тях да сдобрявам, аман. Мама и тя се вре в бебето, а никой по дяволите не пита какво да ти помогна. днес чак пуснах пералня, вчера готвих, 12 часа е аз съм само на кроасан. явно това ще ми стане любимата храна. Мъжа ми тръгнал навес да прави, вместо да сготви, да ми сложи, да загледа Марти. Да съм ходела долу да ям, мама по случайност е сготвила, хляба е долу. ох даже не ми се и оплаква, толкова съм ядосана. А аз очаквам този човек да ми помогне  мрън

# 213
Глупи,напълно те разбирам.И у нас положението е трагично ,но се успокоявам ,че с времето нещата ще се наредят. Хубавото е ,че за пореден път се убеждавам ,че освен на себе си ,в този живот няма на кой друг да разчитам. Tired Сестра ти за какво пък е  у вас ? И то с дете ???Нали уж при малко бебе не се ходи  newsm78
Мъжът ми също много се скатава ,добре ,че поне детето извежда понякога.И нас не ще и една чиния да измие ,защото нали маминка е тука сега ,но като си замине ше го подпукам здраво. Аз гледам моята майка да я държа настрана точно за да няма конфликти от този сорт.Тя не се разбира добре с мъжа ми ,нито със свекито се обичат ,затова гледам да идва ,когато ти няма и това е .Нямам нерви за семейни скандали сега. Иначе това с помощта за бебето и мен най-ме дразни.Как не разбраха тези хора ,че за бебето нямам нужда от помощ! Това пране ,чистене ,гладене ,разходки...там никой не се натиска  Crossing Arms Crossing Arms Добре ,че бебето засега ми е кротко.Мъжът ми пък постоянно повтаря ,че все едно нямам бебе ,толкова кротко било ,да не се оплаквам  #2gunfireАбе идиотщини отвсякъде!
Хера,стискам палци миличка ! Дано всичко да приключи бързо ! И отлагай окситоцина възможно най-дълго !
Танче ,Мисти,Катенце..мислим ви всички ,да знаете ! Мисти ,знам ,че не ти се пише тука днеска ,ама драсни някой ред ,да знаем,че си добре Hug

# 214
  • София
Момичета, като тръгнете да се ядосвате за битовизми, припомнете си случая с изписването и моята свекърва. Надявам се да ви подейства успокоително, че има много по-зле. Иначе, грях ми на душата, но нещата са по-добре, когато каката не е вкъщи. Мъчно ми е, не е да не ми е мъчно, но се успокоявам, че тича на воля /по-добре за нея/, а аз имам много време и е доста спокойно. Моят мъж си работи, с бебето сме сами по цял ден.

# 215
  • varna
Глупи, Данче, я вземете да ги строявате малко тез ваште мъже-то не може само така, правиш бебето и айде после отговорност нула Close На родниние пък съвсем не трябва да им се отпуска края, че прекаляват и хич не се усещат #Crazy

# 216
Първо честити бебчета на мамите, че отдавна не съм писала. И на малкото останали - скорошно обебване!  Hug
Днес деня го започнахме с много болезнени колики. Изака се 3 пъти подред в огромни количества, но след това продължи да нервничи, оставих я за 10 мин да си изкара яда и я приспах. Сега спи дълбоко. Да видим как ще продължи деня. Много се психясвам от тези й състояния на истеричен рев когато нищо не мога да направя за да я успокоя. Засега установих че просто трябва да я оставя да си го изкара, но направо се побърквам. Ох, моля ви кажете ми че има и други бебета които реват без явна причина. Все си мисля че е гладна и й предлагам кърма, но тя след това я повръща. Ето пак се разплака.
А аз си мислех, че това е само у нас. Не само че психясвам ами не знам просто. Тя реве и аз с нея. Ни Карп, ни Трейси Хог, нищо не помага бе. Повиването я побърква свсем (мисля, че й става адски горещо). Абе такава си е - просто се дере се като заклана. Вчера чак прегракна за малко от дране! Shocked Днес ММ е вкъщи и тя естествено е ангелче. Гледайте утре какво ме прави пак. Но от снощи зарязах режими и всичко. Кърмя я на поискване. А ревне - тикам цицата. Притеснявах се да го правя, че много ми връща, но за сега ще пробвам на поискване.
Вие на режим ли храните или на поискване?
poulini беба е с колики още от болницата. На нея Инфакол не й понесе, дори още по-зле беше. Еспумизан я поуспокояват.
Данче, нормално е да прокървява пъпчето за известно време - почиствай си го със спирта и клечки за уши.

# 217
  • София
Ей, Глезотийке, виждам те, че четеш, вземи се разпиши как сте с бебоците, какво правите? Излизате ли всеки ден на люлката?

Хера, айде до утре да си се похвалила, стискам всички палци да мине леко и бързо, да изстреляш бебето, както Йоан на Бейби излезе  hug

Близначе,  Blush и  Hug . Засрами ме тука! Аз на живо съм некфа смотла, ама ти като не дойде на срещата до езерото да видиш...Айде като ми поулегнат нещата, като ми пристигне количката от Ханглийската земя, да се видим да пийнем по един Радлер! Иначе те зимам веднага, само не зн. с ММ как ще се разбирате, ама който свари да си остави пръв обувките на черджето пред врата ми, пичиели! Mr. Green  Heart Eyes

Мамите с повече деца, дъжте фронта! Аз не съм хич компетентна, но ми се ще да ви кажа, че ще има по-лоши и по-добри дни, че всички участници ще свикнат един с друг с малко време и много търпение. Гледайте на ситуациите като на житейски урок по търпимост и мъдрост, които ие трябва да проявите и знайте, че е преходно! Ако не се давате на нервите, после ще се гордеете със себе си и ще се чувствате прекрасно! Кураж!!!

За депресиите, момичета, всичко е в главите ни и сами си ги причиняваме! Няма да се давате на лошите мисли! За всяка лоша мисъл, веднага си припомняйте някой положителен момент, в който сте се доказали колко сте чудесни, вярвам, че е пълно с такива, защото вече всички ви познавам и сте прекрасни! Наистина!   Hug

Пък аз днес ще излизам до мола! Ура! Без бебета, мъже, свекърви! Ще се почувствам човек! Айде аз отивам да СПЯ!

ПП. Пък на мен леля ми е сърдита, че не я поканих на изписването и сега нямало да дойде на погачата. Ми, ако ще! Писна ми да се съобразявам, вече съм майка, имам си истинско мое си семейство и ще се грижа само за нега. Останалите да се оправят. Баста!

# 218
Ооо Мъхче,пък на мен една от първите ми братовчедки ми се разсърди,че не съм я поканила на погачата и пожела "за в бъдеще да не поддържаме никакви отношения".Това ми написа във фейсбук.Даже не на телефона. ShockedНе я поканих,защото живее в друг град,далече,идва си рядко и обикновено е много заета.И знаете ли какво направих?Преместих го на мъжа ми от единия крачол в другия Mr. Green Я моя,моля.Тя не ми се е обаждала от 100 години.Не знам от кога не съм я виждала..Сега пък ще ми прави фасони защо не съм я поканила.сигурно е разбрала,че съм поканила другата си първа братовчедка и е изревнувала.Амя тя другата ми е като сестра.Заедно сме израсли и до ден днешен сме адски близки и мн си помагаме.

Нашата бебка,също много плаче.Понякога просто не издържам.Идва ми да си тръгна.Прави го без причина.Преобута,суха,нахранена и плаче.Опитвам се да я приспя,уж се унася,в момента,в който понеча да я сложа в креватчето и започва да пиши.Почти през цялото време я нося на ръце само и само да не реве.Вчера обаче се случи чудо.С което тотално ме изложи пред баща й.Имахме гости снощи и аз търчех от кухнята-в спалнята като линейка.Да правя салати,да пържа картофи,да пека мезета и да приспивам беба.Беше изкъпана,нахранена но продължаваше да плаче.Дундуркам,пея,давам цица...Пищи си тя.В един момент ми писна и я взех при нас.Бахме седнали на тераса.Тогава ММ вика"Ама какво я дъжиш.Дай да изкараме количката и да я оставим да си спи в нея" -"Абе-викам-тя пищи в прегръдките ми,ще стои сама в количката.Няма да иска" Ня,обаче,като ми я взе от ръцете и я сложи в количката как млъкна това дете. Shocked Започна да си разглежда,да мята с ръчички и крачета,но без да плаче.Викам си аз"Няма да се забави"Но по едно време я поглеждам(не бяха минали 15мин)и тя заспала.Че като се почнаха едни уроци ooooh!Как не съм знаела какво иска детето,не съм разбирала,че му е горещо,че му било "писнало от гушканици" #Crazy,че не можело всеки път като почвало да плаче да съм му бутала цица в устата.Ейй казвам ви откачих.Предложих му като толкова ги разбира нещата да стои да я гледа пък аз ще ходя на работа.Като че ли на мен ми е много приятно по цял ден да я нося на ръце,да не ям,да не ходя до вц и да не мога да свърша нищо.Н а всичкото отгоре и гостите ни-семейство с дете на годинка започнаха да дават акъли."ето виждаш ли ни?Същите грешки допусках-майката-.Сега ми се е качила на главата.С баща си е кротка,при мен се тръшка едвам я приспива.Иска все на ръце,а вече е тежка..Не прави като мен.Като ревне остави го да си пореве,нищо му няма"...Абе как да си оставя дете да посинява от рев.Айде моля ви!Кой както иска да си гледа детето.Акъли не ща! NaughtyАз най-добре чувствам какво иска тя.

Глупи,недей да плачеш!Гледай си бебето и намери начин да хапваш нещо,защото без храна не става.На мен вчера ми трепереха ръцете и краката от глад.Щях да изтърва детето.Не си го причинявай и ти.Другите не ги мисли.Кой каквото ще да казва,прави или да се сърди.Ти имаш по-важна работа. NaughtyА твоя мъж вземи му поговори малко,че не става така.Поне за в началто ти нужен,пък после като се нормализират нещата,да прави каквото ще!

# 219
Данче, с майка ми живеем в една къща и няма как да не идва. Но съм я предупредила, че помощ от нея не искам. Точно затова се ядосах, 2 дни готви по случайност и то защото сестра ми е тук. Ами ако не беше сготвила, какво щях да ям. Това ме ядоса най-много защото ММ знае, че не искам за нищо да разчитам на майка ми, пък оставя Марти при нея и се занимава с глупости или чака ядене от нея вместо той да направи. Уж като бях бременна викаше, че ме проверява колко ще издържа, явно и сега е така. Накарах му се едно яко.. ама му дреме на гъза. Сестра ми е тук уж да види бебето, а и все пак е при майка ми. Това е и нейн дом, няма как да и кажа да не идва. Но поне да се съобразява като идва горе и да не ми прави стойки, то защо не съм и се обадила да види бебето, ми защо не знам си какво то не беше сърдене не беше чудо. Да си гледат работата всички, в края на седмицата мъжа ми си е на работа, майка ми също ще сме си тримата с децата и ще видим как ще оцелеем. Ама как можа 3 пъти да ходи на София и нито веднъж да не се сети да мине през някой хипер маркет и да напазарува. Ако не им кажеш нищо няма да се сетят. Ох извинявайте, ама направо ми идва в повече. Знам че са битовизми Джине, ама нали за да има какво да яде това дете трябва и аз да съм нахранена. Ами голямото нали и то трябва да яде, няма да кара само на кроасани и филии.

Мъхче, нашите са бели кахъри Simple Smile Ти с 2 малки се оправяш и не се оплакваш Simple Smile) Не се ядосвай на леля ти, ще и мине като на свекървата на Джина Simple Smile

А пъпчето на кой ден трябва да падне, нямам търпение вече да се маха. Добре, че бебка е спокойна засега, но започна много трудно да заспива, не знам дали не и е топло.

Може ли майките на кърмените бебчета да кажат техните как заспиват. На гърда или ги нахранвате и ги оставяте в креватчето да заспиват сами?

Редактирам се

Гифтче и теб добре са те подредили .. премести му го пак в другия крачол, като много знаят да дават акъл. За яденето ще ям, ама трябва да има какво да се яде. И аз одеве се разтреперих. Моят мъж няма оправдание защото му е второ дете и трябва да се стегне.Ти май беше излекувала очето на бебка с кърма и преварена вода нали. Чакам съвети, капки не искам да слагам, сега промивам със сребърна вода и капнах 2 пъти кърма.

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 15:48 от Глупи

# 220
С кърмаГлупи,с кърма и почиствах с преварена вода с 2 тампончета всяко очеце с различно тампонче.Посока от вън навътре към нослето и минаваш само веднъж.После сменяш тампнчето.Но кърмата най-помага! Naughty
Пъпчето й падна на 7-мия ден.

# 221
  • София
При нас пъпчетата паднаха на 10 и на 11 ден. Продължих да почиствам със спирт на всяка смяна на памперса, доката не престанаха да секретират.

Моите ги слагам в креватите след кърмене. Често не заспиват веднага и се налага пак да ги взимам на ръце и да ги разнасям.

Аз тия с акълите ги контрирам, че са им остарели техниките : )

ПП. До мамите с Еспумизан - по колко капки давате?

# 222
Честито на новите мами! Да са им живи и здрави бебчетата!

Роси.то, права си, че трябва да оставиш Далийка да се нареве. Само я гушкай и не се шашкай. Понякога бебето просто има нужда да изкара емоциите навън, също като възрастните. Виж в този сайт има много хубави статии за плачещите бебета. Не мога да пусна линк към статията, но отвори babysling-bg. com и напиши в търсачката "бебешки плач".

Данче, нашата педка каза, че е нормално да цапа бодито. После прави коричка, като падне коричката пак цапа и така. Почиствай със спирт и това е.

Гифт, това е известно правило, че децата се глезят при майките. Само да пораснат още малко и ще видиш как например ТМ ще смени памперса по-лесно от теб, или ще я нахрани, или ще я преоблече, докато при теб се съдира от рев. Само дето той го прави веднъж, а ти останалите милион и един пъти. Не им се връзвай на глупостите и си гушкай детето  Hug

# 223
  • София
Аз на този етап съм добре, бих казала много добре. Почивам си, ето сега спах цял следобед с бебето. Имам време да чета, да гледам филми, неща, които не успявах и по време на бременността. Но това ще свърши, дори и ако коликите пропуснат- на каката и подновяват тренировките или в средата на август, или в началото на септември, после следва първи клас и направо не ми се мисли. Да не говоря, че нямам никаква идея какво следва, като трябва да се върна на работа, т.е. точно след една година. Направо отказвам и да се замисля.
Ползвате ли шезлонг, и ако да, кога за първи път сложихте бебето в него /по инструкция се води, че може от самото начало/?

# 224
Джине, точно една приятелка ми каза за шезлонга, че педиатърката им е казала, че могат да седят в него без ограничение за време. Вече зависи дали твоето бебе ще иска да седи в него

Общи условия

Активация на акаунт