Още мъничко остана, скоро всяка ЮЛКА ще е горда мама! - тема 35

• 39 643
  • 721
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте ,
Погачата днес мина много добре , даже имахме и костюми на феи-орисници Simple Smile То деня се пада идната събота 03.08, но две от най-близките ни няма да са тук тогава и затова я изместих седмица по-рано. Ще кача снимки по-натам
Джине - аз я сложих в шезлонг още от първия ден у дома и мисля,че се чувства чудесно в него. Доста време прекарва в него, надявам се,че няма да има проблеми.

# 226
Здравейте и от нас  Heart Eyes
Не ми оставаше много време последните дни да чета, но надявам се вече да си влезем в някакъв по-нормален ритъм и да имам време и за мен / да седна да почета например/. Успяхме с ММ да подредим всичко изкъщи, нали ви казах че се преместихме в новия апартамент. Т.е. прибрахме се с бебчо, а всичко тук беше в кашони и чували  #Crazy така че всяка свободна минута сме подреждали и чистили. Уж майка ми идва да помага за бебето, но тя само стой и го гледа, ама гледа разбирайте в буквалния смисъл на думата - наблюдава! Стой 5 часа примерно вкъщи и до сега даже не го е вземала в ръцете си, а Самуил вече е на 17 дни Crossing Arms било я страх! Е, може ли да ми кажете това каква помощ е? Аз чесно казано помощ не съм искала, оправяме се с ММ, лошото е че от утре той няма да си е вкъщи, ще пътува до Сф за акта ни за раждане, а после се връща на работа. Така че ще се справям сама през деня, трудно ми е ако имаме колики и постоянно трябва да е на ръце, но ще се справим  Praynig
Айде отивам да приготвям нещата за разходка Simple Smile

# 227
Да питам мамите,които вече са си уредили документите за първоначалния избор на доктор. Трябваше ли да представяте оригинала на акта за раждане при доктора или минахте само с копие?

Питам, защото мисля да подавам за еднократна помощ при раждане,а там със сигурност го взимат, та да не се окажа без него...

newsm78

# 228
Здравейте, мами!
Едвам ви изчетох, а Юли след малко ще се събуди да яде, та ще бързам да пиша!
Честито на Желязната лейди Скреч, удържа най-дълго фронта! Да е жива и здрава принцесата!   bouquet
Честито бебчета и на останалите мами! Живи и здрави и само радост да ви носят!   bouquet

На необебилите се, късмет, нека всичко мине бързо и леко!   bouquet

Така...
Руми88, за захранването мисля да се доверя на педка, но май след 6-ти месец. За бибероните, аз мислех, че на всеки 3 месеца се сменят, но май съм в грешка така като прочетох.
Мъхче, радвам се, че се разписа, въпреки двойната смяна, която караш!  Hug
Близначе, за смяната на АМ, четох, че капки против колики и АМ не било хубаво да се сменят често.
Портокалчо, тая история с чаветата ми е позната. Горките деца - дете родило дете  Shocked
Кате, това мазило за крави не е ли опасно за кърмачки?
Герито, мажа с Прокто-гливенол и слагам вечер Цикатридина супозиторий, но не е минал  Sad С извинение, ако отида до WC и пак наново  Cry Кисна се и в смрадлика, но не виждам подобрение. Спазвам правилото тоалет - хладен душ и пак.. Чак не знам какво да те посъветвам.
Руми, честита ви месечинка на патеричка! За окситоцина, да много е гаден. Сандалка веднъж каза нещо, което ще си позволя да цитирам, "явно е измислен в Аушвиц". Мен ме боля вкъщи, но поносимо, като преди цикъл, леко. Но след системата и лежането по гръб ми се отели вола, макар да не помня болката вече, само знам, че болеше.
За коликите, давах Инфакол, май не помогна много, сега давам Лефакс. Не мога да преценя. Ако му се ака на детето и не може, си плаче и това е. За Еспумизан казаха, че запича при честа употреба, за Колийф не знам, но май е скъпичък. Знам, че някои мами дават Био Гайя или чай от копър и анасон. При нас най-помага гушкането, мисля.
За беленето на кожата, Юли се обели, но само с мляко на Бюбхен го мажа и се оправи.
За разходката, малкия го изведох на 16тия ден. От тогава не сме пропускали.
За увеличаване на млеконадоя, братовчедка ми яла жито и се получило. Аз ям овесени ядки, не знам дали увеличават, но макар и накиснати ме подуват, но с тоя хемо се мъча да ям такива неща.
Пъпчето на малкия падна на 5тия ден. Висеше на косъм и при смяната на памперса посреднощ падна. Почиствах само с 90% спирт и клечки за уши. Когато прокърви с памучен тампон да не бърникам допълнително. Момченцата си опикавали пъпчето, за това по-бавно зараствал. Не е пищял при почистването, това жълтото било мъртва кожа и не боляло, уж. Но аз инстинктивно подухвах да не му щипе Simple Smile
Джине, изтървала съм историята със Снежето. Мойто Снеже днес дойде и ми се струва, че ще има конфликти...
Кро, Данче, ще се справите! Не се отчайвайте! Стягайте половинките да помагат, няма на къде, то не може само деца да правят я! Аз ще замълча по темата, че днес ми е много тегаво!  Cry
Флай,  Hug И ти си от майките героини, недей да скромничиш!
Данче, май ти попита кога почват коликите и не е ли рано, Юли го почнаха от 8мия ден. За мазането на дупето, мажа след всяка смяна. Ползвах един правен крем от една аптека, но на бебо му се обели кожичката на сгъвките и със Судокрем се оправи.
Сандалка, твоя синковец голяма фога Simple Smile Идеи ти дава за Дари Simple Smile А какво стана с Дарена?
Джине, и аз като теб се зачудих защо всички благодарят, помислих си, че ни изоставят, но то друго било Simple Smile Може би, защото Бемол благодари и изчезна Sad Бемооооол, разпиши се!
За шезлонга, Юли в началото спа там, понеже му беше по-уютно, свитичък като коте. Сега пак там спи, мисля, че му е добре!  Peace
Бихайнд и тя липсва от много време насам, ще пишем неизвинени, ей!  Naughty
Весе, нашата педка каза да не давам подсладена вода. И аз не знам как сладката вода прави ако, не мога да намеря логиката  newsm78 А вие как сте? Преборихте ли жълтеницата?
Джингъл, на мен само копие ми искаха, после ми го върна даже жената.
Лили, не съм наясно с традицията за погачата, може ли да ми дадеш разяснения, кога, какво се прави, кой се кани? Как се избират орисниците?

На финала да се оплача...
Скрит текст:
Мама днес си замина и аз не издържах и се наревах. редставям си каква жалка картинка съм била. Гушкам Юли, той хълцука, а аз роня сълзи... Но много ми е криво. Днес свека застъпи на смяна, но май тя си мисли, че ще дундурка по цял ден детето, а е в грешка, ако иска да помага, домакинството и зайко Митко са и насреща. Пък като й свърши отпуската, мисля да накарам мама да дойде за малко и после да се опитам сама. Не ми го побира акъла как ще стане, но не искам да се изнервям допълнително, кърмата ми е ценна да я губя.
И още нещо.. вчера си намерих бял косъм. Приличам на баща си по това и очаквах да ми се случи на преклонни години, но уви.. Няма да е от хубаво, май много ми идва  Cry Извинявам се! Ама и на мен ми дотежа много!

# 229
  • София
Благодаря ви момичета, мисля днес да сефтосаме шезлонга, щом е така. Peace
girlinblue, ще си позволя да ти дам един непоискан съвет, за което предварително се извинявам. Трябва малко да се дистанцираш от свекърва си. Казваш, че сега е отпуска, ок, нека се радва, но после опитай да разредиш  гостуванията. Твоето семейство е Юли, не тя, а ти трябва да вървиш напред. За справянето, ако ти не се справиш, няма кой, в това съм абсолютно сигурна. Hug
Jingle_Gill, ако говориш за избор на педиатър за бебето, единственият документ, който съм представила, това е епикризата от болницата.

# 230
Благодаря ви момичета, мисля днес да сефтосаме шезлонга, щом е така. Peace
girlinblue, ще си позволя да ти дам един непоискан съвет, за което предварително се извинявам. Трябва малко да се дистанцираш от свекърва си. Казваш, че сега е отпуска, ок, нека се радва, но после опитай да разредиш  гостуванията. Твоето семейство е Юли, не тя, а ти трябва да вървиш напред. За справянето, ако ти не се справиш, няма кой, в това съм абсолютно сигурна. Hug
Jingle_Gill, ако говориш за избор на педиатър за бебето, единственият документ, който съм представила, това е епикризата от болницата.

Да, за избор на педиатър/доктор на бебето говоря. Казаха ми, че за да я запиша при доктор трябва акт за раждане,ама ще ми вземат оригинала ако подавам за еднократката помощ при раждане, та затова се чудех... да не се засечат гадно двете неща...

# 231
  • София
Дъщеря ми няма още акт за раждане, педиатърката не ми е и искала. Както казах, само епикризата, а там пише рожденната дата. Подай си документите за еднократната помощ, винаги можеш да представиш Акта на по-късен етап Peace

# 232
  • София
Здравейте,
За самия избор на педиатър и първото посещение в къщи не се иска Акт за раждане. За първата консултация ни искаха копие от Акта за раждане, за да може да се заяват ваксини трябва детето да има ЕГН.
И аз имам шезлонг или май за активна гимнастика се води, не зная има ли разлика и аз се чудех от кога мога да го слагам в  него.
Вие какви столчета за кола ползвате? Този тип става ли за новородено или не е подходящо, защото бебето не е напълно легнало?
Скрит текст:
..

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ БЕБЕТА!!!

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 19:03 от verabel

# 233
  • varna
Офф,писна ми пък Confused Не можеше ли вечерта направо да си дойда newsm78 Почти 12 часа станаха, а само едни тонове ми исмериха и един преглед. Оттогава освен да ми донесат храна, друг не се е сещал да дойде...  Можех и вкъщи да си чакам баси,50 лв на вятъра днес #2gunfire

# 234
Здравейте,
За самия избор на педиатър и първото посещение в къщи не се иска Акт за раждане. За първата консултация ни искаха копие от Акта за раждане, за да може да се заяват ваксини трябва детето да има ЕГН.
И аз имам шезлонг или май за активна гимнастика се води, не зная има ли разлика и аз се чудех от кога мога да го слагам в  него.
Вие какви столчета за кола ползвате? Този тип става ли за новородено или не е подходящо, защото бебето не е напълно легнало?
Скрит текст:

Мерси! Там е работата, че първото посещение вкъщи беше от една лекарка, а тя излиза в отпуска и сега ще записвам Моника на друг лекар, не че пречи нещо де, но просто се замислих, да не вземат да ме върнат без акт за раждане...

При мен столчето за кола върви с количката, изглежда много подобно. Количката ми е най-обикновена, на cangaroo, stephie 2 in 1, 2013. Важното е детето да не стои в него повече от 2-2.5 часа, за да не му се изкриви гръбчето.

# 235
  • София
Jingle_Gill, БЛАГОДАРЯ ТИ.
Нашата педиатърка каза, че затова вземали по 20,00лв за идването в къщи, защото след това можело да си избереш друг педиатър. Тоест да не са се разкарвали напразно. Това ми го каза на първата консултация, когато попитахме дължим ли й нещо.
Не може ли тя да изпрати колега и да си продължите при нея.
Нашата излиза отпуска от 05.08 и ми беше казала, че ако родя по време на отпуската й ще прати колега и тя ще дойде да го види, когато се върне от отпуска.

# 236
Хера, мое да чакат на хладно да те оправят Simple Smile)))

# 237
Как 20 лв за идване в къщи? Ми на мен нашата нищо не ми взе  Thinking Ама то и аз съм прясно записала се при нея, няма и месец. Може би за това не ми е искала.

# 238
  • София
Близначе, хванала си промоция Wink
На нас педиатърката си ни взима по 20лв за всяко посещение. Аз например зимата за каката предпочитам да идва вкъщи да я преглежда, вместо да я водя там да чакаме при вирусите. И нали съм много умна, та тази пролет веднъж се изциганих, хем бременна, водих детето там и два дни по-късно бременната беше на Зинат.
Хера, ти да не си на Златни пясъци? 50лв, за да ти дадат болнична храна ми се види множко...

# 239
  • varna
Джине,предвид,че днес българска реч почти не чух,предпочитам сама в стая. Хем ми е широко,хем си имам собствени баня и вц,хем климатик бачка. Верно,височка е цената,ама пък нали няма аз да плащам.

Общи условия

Активация на акаунт