Още мъничко остана, скоро всяка ЮЛКА ще е горда мама! - тема 35

• 39 587
  • 721
  •   1
Отговори
# 360
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА МИРЯНА!
Иришка ти най подробно описа моя проблем,и аз незнам какво да правя,правя и АМ и я храня,но не искам да е така.

# 361
  • varna
Оп,обаждам се,след четири часа системи резултата е сантимвтър и половина и изтекли.води. Сега ме пратиха да си почивам да видим докога. Контракциите са като снощните,но поне е напредък. Лошо е само,че като кяжа кой ще изражда и настава цупене,иначе акушерките са много мили.

# 362
Въпрос към ЛЛЛ

Понеже храня на поискване, събират се над 10 хранения на денонощие. Не съм ги броила, може би и 12- 13 дори. Някои са кратки - 10-15мин, някои по- продължителни - 40- 50мин. Лекарката ми каза, че трябва да намаля храненията до 6-7 за денонощие и да не са по- дълги от 20- 25мин, като след кърменето да давам АМ за дохранване, защото не ми стигала кърмата - затова се налагало да кърмя по толкова много пъти. Бебето е на 26 дни. За първите 15 дни наддаде 250 гр (според лекарката било недохранено). Започнах колкото се може по- усилено кърмене и за последните 6 дни бебето е наддало 250гр. Трябва ли да намалявам кърменията на 6-7 и да дохранвам или няма проблем да продължа с множеството кърмения? Предвид възрастта, предвид наддаването?

Здравей, pina Hug
Чудесно е, че храниш на поискване - това е удачен вариант бебето да е нахранено и майката да е спокойна  Heart Eyes

Разбирам, че за първите 15 дни бебето е наддало 250 гр. По мои изчисления това са 125 грама на седмица. Минималното седмично наддаване на тегло на изключително кърмените бебета в периода 0-3 м.  е в границите  110-200 гр. т. е при вас всичко е в границите.

Средното наддаване при изключително кърмените бебета е следното:

Цитат
Възраст на бебето——Средно наддаване на тегло
0-4 месеца—————–170 грама на седмица †
4-6 месеца—————–113-142 грама на седмица
6-12 месеца ‡————-57-113 грама на седмица
† Приемливо е за някои бебета да наддават 113-142 на седмица

Със започване на по-учестено кърмене бебето ти за седмица е наддало 250 грама, което е един отличен резултат. Вероятно сама ще се убедиш, че кърмата ти покрива  хранителните му нужди и дохранване не е необходимо.
Стига да е вариант и да е удобно за теб - няма нищо по0хубаво за бебето да продължите с хранене по този начин, с такъв темп.

Поздрави   bouquet

# 363
Atrakcia, благодаря! Бездруго смятам да я кърмя, следващия понеделник съм пак на консултация. Ако тогава наддаването нещо не е наред може да склоня за дохранване, но за сега - няма.

Хера, трудно върви при теб, явно! Ама що така ти се цупят?! То зависи кой е на смяна. Ако е Колев, донякъде и Папазов  Thinking  Има двама много млади АГ лекари. Особено единият са си партийка със Славчев. Те си клюкариха, докато аз раждах и виех от болка и си мислеха, че не чувам, ама аз чувах  Mr. Green  Та не всички го мразят..., но като цяло да, така е. Смятат, че им взима пациентите, а те пациентките са си негови, не са техни. Ако Славчев работеше в друга болница и тези пациентки щяха да са в друга болница. Никоя от тях не е там заради ОБ, а само заради Славчев, ама не схващат явно.

# 364
  • varna
Пина,така е,тоз папазов е мега груб и ми вика аааа ама той има ли ангажимент към теб,що го няма,да не дойде за края наготово. Една русолява с очила пък директно ми забрани да му звъня след водите,рано било. Само един младеж беше мил ама него го няма от вчера.

# 365
Хера ,и мен като ме приеха в окръжна,докато чаках Славчев да дойде ,само ме подминаваха,все едно ме няма,особено Димитрова ме гледаше много накриво и беше много груба при прегледа за прием, но когато дойде док ,а и след раждането всичко си стана ок.Дори се наложи док да влиза на секцио при друга негова пациентка и Димитрова предложи да ме зашие ако има нужда,като вече ме наричаше "мила".За акушерките мога да кажа, че бяха много мили и отзивчиви.

# 366
Pina,
За единия от младите АГ в отделението предполагам имаш предвид д-р Владимир Нешев.
Много готин, отзивчив, обясняващ..
Той ме гледа на ехограф при приемане, асистира на д-р Славчев за секциото и после всеки ден минаваше и подробно разпитваше как сме мамите в стаята.
Де да бяха и другите в отделението като Славчев и Нешев...

# 367
Да, Нешев е много любезен, той е с очилата. Ама има и един подобен на него, но без очила  Thinking  Аз съм с много добри впечатления от Родилното, но имах късмета Славчев да ме приеме и през цялото време да е с мен. После само визитации от другите, в рамките на три минути сутрин и това е. Акушерките са много свестни.

# 368
  • София
Кате и Хера успех момичета! Бързо и лесно да дойдат на този свят рожбите ви!  Hug Hug

Таничка ами ти мило, какво се туткаш? Hug

Кога успявате бе момичета да пишете и тук? Аз нямам никакво време, само хвърлям по едно око за нови бебчета. От сутринта не съм се спряла, бяхме на консултация, после на разходка и пазар,платих сметките, до сега поизчистих, изварих шишетата, сега чакам втората пералня с бебешките дрехи, после трябва да гладя, да сготвя и пак да излезем на разходка и то става време за къпане и лягане, е аз лягам към 12 през нощта но за сметка но тава ставам след най-много 2 часа. Joy и после към 4-5 пак заспивам и     hahaha чааак до 6.

# 369
Весе, аз не сварвам! Май седмица не бях писала, че и чела не съм почти... Днес имам промоция - Юлия спи вече 3 часа и половина  Shocked  чак се чудя какво да правя. Само нощес да не ми излезе през носа тоя дълъг сън в момента...

# 370
  • varna
Бени,и аз баш за нешев говоря. Пина,при мен нямаше как,нали много преносвам и чакаме. Слава богу,вече е тука док и съм по-спокойна,Георгиева сама му се е обадила преди мен дори,да не повярваш. Ъпдейта е,че това не са контракциите дето трябва да са и щд чакаме до последно. Обаче ако не излезе до 12 секцио че много време без водите става. Дано втората система помогне Praynig междувременно родилата преди мен Кремена
,от събратята,си кръсти новородения син Елвис  #Crazy

# 371
Че Елвис е яко, к'о?!  Party

# 372
Сега въпросът ми е към ЛЛЛ
Видях,че на  Близначето и говорите за млечница,та се замислих и аз:
1.На малката езикът и е бял,давам и вода след всяко хранене за тоалет на устата,но не се изчиства
2.Докато суче редовно се дърпа назад на интервал от 10-15сек
3.Реве като и предложа гърда и не иска да суче и минаваме директно на шишето
До сега си мислех,че нямам кърма и за това не иска и прави така,но обрив по памперса няма.Утре ще се обадя и на личната да я прегледа.

Здравей, elica79  Hug
Добра идея е щом имаш притеснения да се консултираш с педиатъра на бебето.

1.На малката езикът и е бял,давам и вода след всяко хранене за тоалет на устата,но не се изчиства
- Разбирам, че езичето е бяло. Често при кърмените бебета е такова. Дали си забелязала кремообразни бели петна, които не могат да бъдат махнати от вътрешната страна на устата, разположени от вътрешната страна на венците, от вътрешната страна на бузите, по небцето или в устата, гърлото или по езика?

2.Докато суче редовно се дърпа назад на интервал от 10-15сек Това дърпане по кое време на храненето забелязваш? В началото? По време на цялото хранене ли се дърпа?

3.Реве като и предложа гърда и не иска да суче и минаваме директно на шишето- мислиш ли, че дърпането от гърдата, за което си споменала по-горе е възможно да се дължи на объркване в засукването, вследствие на даване на шишето? Пиенето от шише и сукането от гърда много се различават и рутинното даване на шише, особено на новородено бебе крие риск от объркване и проблеми със засукването. Вариант ли е да опиташ да дохранваш с алтернатива на шишето, примерно с чашка или лъжичка, спринцовка (дозатор). Добре би било също да избягваш или ако ползваш  да ограничиш употребата на биберон-залъгалка, която също може да допринесе до подобно объркване.

Тази статия вероятно си я срещала, но ако не си, заповядай  Може ли да имаме млечница?

Поздрави   bouquet

# 373
  • Бургас
Туткам се аз, туткам се....момата е търпелива като майка си и с характер, стана очевидно вече Simple Smile

Днес ходих да си оправям кичурите и ме подстригаха и съм с прическа вече, бъзика ме моя фризьор че вече съм готова с раждане и нагласена Simple Smile Както аз бъзиках вчера Мирянка, че се изкъпа, обръсна, гримира и отиде, нагласи се и тя Simple Smile Та аз току що си влизам в къщи, май след малко ще почна да засичам едни контракцийки дето станаха регулярни, само да не утихнат като предния път....или пък да взема да врътна една разходка из парка, барем се засилят.....ама пък много жега Simple Smile Ни тъй, ни иначе Simple Smile

Имам една дилема, моя лекар е на смяна довечера и ми се иска в неговата смяна да родя, първо че вечер ще ми е по-спокойно, второ че няма да се налага да плащам 250лв за да го избирам за екип....обаче понеже надали ще успея да родя преди полунощ, та ще трябва да платя 100лв за допълнителен ден престой.
Другия вариант е да си отида утре сутрин с багажа както той ми каза....ама той ще е след нощна смяна, аз искам да си платя за него за избор на екип, обаче той колко ли ще е адекватен да ме изтърпи докато родя, че кой знае кога ще стане това....а е след нощна смяна. А утре има една лекарка която е дневна там дето не искам да я засичам, беше ме разкървила при един преглед като ми обясняваше че това било от възпалението, а микробиологията ми беше чиста. А утре вечерта нощна смяна е една друга дето много не искам да се засичам с нея също, че има противоречиви мнения за нея от пациентите й.....
Та се чудя сега какво да правя....дали има вариант да отида тази вечер като почне нощната смяна на моя лекар, да ми пусне система и да се почва. Не знам вечер приемат ли за предизвикване или само сутрин?

# 374
ллл
да давам ли биберон-залъгалка,трудно го успокоявам и само на гърда?
Здравей, venito85  Hug

Разбирам, че понякога може да е изкушаващо даването на залъгалка, но е добра идея да бъде ограничено заради риска от объркване в засукването.  Биберонът - залъгалка е измислен за да замести гърдата, когато майката я няма, да лъже бебето, че суче на гърдата. Според тази   статия  при малките бебета залъгалките могат да ограничат приема на мляко за денонощие. Бебетата имат физическа потребност от сукане и близост, от директен човешки контакт.

Ето и още материал по въпроса:
Какво трябва да знам преди да дам на кърменото бебе биберон?

Би могла да опиташ да успокоиш бебето с повече контакт кожа до кожа, полюшване, пеене, носене в слинг, ако ползваш.

Поздрави   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт