Още мъничко остана, скоро всяка ЮЛКА ще е горда мама! - тема 35

• 39 554
  • 721
  •   1
Отговори
# 375
*Таничка*
Заминавай в болницата да правиш компания на Миряна, че да не и е скучно  Naughty Laughing
Според мен иди тази вечер да ти пусне система, поне ще му хванеш смяната и ще платиш само 100лв. вместо 250лв. за избор на екип.  Peace Пък и сега докато изтърпиш още някоя контракцийка сигурно ще се сдобиеш с още половин- един сантиметър разкритийце!  Mr. Green

# 376
  • Бургас
Ония ден като ме бърка каза че нямам абсолютно никакво разкритие...така че хич не знам тези контракции дали са продуктивни, ама може и да му звънна на доки и да отида в 7ч довечера като му почва смяната Simple Smile

# 377
Таничка обади му се и отивай тази вечер. Няма нищо по-хубаво от това да раждаш вечер Simple Smile)
Тъкмо и ще види контракциите дали са били продуктивни.

# 378
  • Бургас
и аз така си мисля Simple Smile

# 379
Честити  bouquet бебета на Мисти и Миряна!

# 380
  • varna
Таничка,изобщо не го мисли ами си отивай,искаш системата и тва е. Друго си е твоя док да е на линия,сама се убедих днес.
От мен ъпдейта е,че още няма достатъчно напредък,та си чакаме. Поне моят док пипа меко,не кат оня с кебапите,както казва жалинка.

# 381
  • София
Честити бебчета, толкова дългоочаквани на Мистито и Миряна!  newsm44
Нека да са здравички, весели и леки по характер, да ви радват и топлят!  baloni
Мисти, желая ти бързо да се възстановиш от секциото, зная, че точно това не си очаквала, но най-важното е да сте добре с бебчето! Повече движение (макар и страшно болезнено) помага - разхождай се около леглото по мъничко, когато можеш. И на следващия ден ще ти е значително по-леко. Искай си и обезболяващи - имаш право на тях по Каса. Ако нямаш арника в себе си, нека ти донесат - продължавай да я приемаш. Прегръдки!
Hug

За коликите - нашата педи каза, че значително по-често момчетата получавали, а момичетата ги подминавали  Shocked Аз й обяснявам, че от това, което съм чела, пише, че нямало за тях значение полът, килограмите, храненето... Но тя каза, че това констатира от собствените си наблюдения над децата (вече над 20 години)
Но аз очаквам колики  Sad От страната на ММ имаме тежка наследственост на капризен стомах - всичките му най-близки роднини имат... Затова слагам във водичката на малката пробиотици, пък дано да се нормализира чревната й флора отсега и поне като порастне да може да си похапва всичко, а не да се пази от най-вкусните и полезни неща.

Иначе СМЕ мноооого лакомИ  Laughing Яде всичко: и кърма, и АМ, и водичка в огромни количества, и биба. Само чайчета не сме почвали, надявам се и да не се налага.
А при мен, въпреки, че динята я няма, продължавам унищожаването на диня в страшни количества  Mr. Green Вкуснооо!!! А на мястото на динята сега имам пъпешче. Мъхчето си слага козметиката, четох, върху пъпеша, а аз слагам бебето да седне направо  Laughing И да се уригне.
Чакам с нетърпение пъпеша да се превърне отново на черешка, но и на авокадо ще се радвам, да!  Mr. Green Че моите съседи май се чудят повечето, дали съм родила или още не  Laughing

Мен ме е страх още да излизаме с бебето. Най-вече, за да не пипне нещо на очичките, а пък и жегите са нечовешки  ooooh! И безтуй по цяло денонощие прозорецът е отворен, та не виждам смисъл да бързаме. Може би ще я изведа след някой освежителен дъждец, ако наистина завали, както го обещават.

Памперси ние ползваме Молфикс. Ако си спомняте, бях писала, че сме взели някакви супер евтинджоси - е, на Молфикс се оказаха. Радва ме, че ги хвалите, защото и аз съм доволна - не съм намерила досега разлика с Памперс (които ползвах в началото). А ги взехме за по 20 или 22 стинки бройката, цената си е супер. Не зная обаче, как биха се отразили на момченцата... дали не са им плитки...
Дупето не го мажа. Спокойно е. Само дудата мазах 1-2 пъти, мина, и нея не пипам. А сектертчето отвътре чистя с водица, когато се мием на чешмата.
Флай е дала много хубав метод срещу подсичане - дупето да се вее голо по няколко пъти на ден, а за целта да се използват подложки за легло. Има и многократни такива - шушлякови, също са вариант. А за вече подсечено дупе това колко помага!

Роси, много е сладка снимката с формулата!  Hug Не бях виждала Петър досега и наистина Далийка прилича на него, но ми се струва, че и на теб доста прилича!  Peace Някак... твое изражение ми се вижда това на снимката.
А защо казваш, че е опасно бебето да е по корем? Далийка е вече пораснала и мисля, че моментът е съвсем навреме  Peace На новородените костите им са още много мекинки, но след като навършат 1 месец, вече са укрепнали, а тогава се започват и гимнастиките... Дори е много полезно и приятно за бебетата да са по корем, да тренират вече и главичката.

Татяна, радвам се, че се "веселите" целодневно!  Laughing Едва ли ти е лесно самичка с двамата младежи... Но само колко много са порастнали, БРАВО на теб!   bouquet Това си е истинска отплата за труда и безсънните ти нощи, нали?
Аз предполагам, че ние повечето ползваме просто преварена чешмяна вода за разреждане на АМ. Но не зная, как е в Кипър... може би чешмяната вода да е много мръсна и да не става за нищо, освен за миене...  Thinking

Джине, Луиза, за погачите и прочие традиции аз мисля следното. Не е важно, дали вярваме в старинните ритуали. Но тези всички "празници" имат една допълнителна чудесна функция - събират на една маса родата. Хубава-лоша... каквато я имаме. А за детенцето това си е неговото семейство, отношенията им са значително по-нежни. Празнуването заедно също изглажда отношенията, ако е имало някакви дразги, та поне привидно хората се държат уважително един към друг известно време.
Абе, една трапеза, пък и устроена покрай детенце, може множество приятни емоции да донесе !  Peace

Гърлче, ДарЕна е изпаднала от одобрение, явно ММ е отхвърлил  Confused Въпреки, че на мен много ми харесва, а фаворит ми беше просто Дара. Ама как да е, нали всичкото са Дарита  Laughing

Гифтче, малко ми се види да ви се е качила на главите вече малката Simple Smile И при нас така - като си я докарахме вкъщи, така й се нахвърлихме като на кукла - все по ръцете ни лазеше червейчето му. И после само като помирише миризмата на спалнята... надава страхотна сирена, все едно я колим.  #Crazy Ама няма... превъзпитахме я с няколко серии 15-минутен рев. Сега си знае "мястото" и в момент на събуждане даже не реве, а издава едни привикващи мазни-мазни звуци  Mr. Green Нещо като гукане, макар че рано е още  Thinking
Май при теб има 2 изхода:
 - или да потраеш малко рев на серии
 - или да си вземеш слинг - това ще ти позволява да си вършиш всичко, а бебка ще е плътно до тялото ти и няма да се пени  Peace
С шезлонг пак го виждам да ви терори... Аз пък използвам количката вместо шезлонг, според мен същата работа върши  Peace

Жалина, Честито бебче и на теб специално! (май не успях да ти честитя, но искрено се израдвах, когато четох за така леката развръзка! Браво, ти толкова се намъчи през бременността, направо си заслужи родилно чудо!)
И толкова мили думи си написала след раждането  Heart Eyes Hug Hug

А аз съм зле  Cry
Скрит текст:
Нещо май хормоните ми са се разбъркали  Rolling Eyes Както ме подмина през бременността, така сега е избухнало с пълна сила... Много рева. Рева от кеф, рева от мъка, от любов, от безсилие, от всичко...
Вкъщи сме двамата с ММ и се справяме уж добре... Той не само помага, но наравно се включва във всичко с мен... с голям ентусиазъм... всичко прави: преоблича, храни, дундурка, уригва, чисти, чак и ме изцежда, налага компреси, прави масажи на жлезите... и всичко знае как  Shocked Откъде знае, не знам... чел ли е... А аз рева  Cry В главата ми бушуват мисли, мисли... И ако не се справя с тая кърма, ще съм голям боклук, не заслужавам нищо.

# 382
  • София
Сандалка  Hug
Скрит текст:
сигурна съм, че ще си така още няколко дни. Не се притеснявай, отпусни се и прави това което ти идва отвътре. Ти си силна жена и мен ме смятат за такава, но и ние понякога сме слаби и плачем. Аз си мисля, че другата седмица ще си "нов" човек, просто няма сама да си позволиш по-дълго време да си в това състояние.  Hug
п.п. аз така бях след раждането на Калин, плачех без да знам защо. Най-интересното беше, че се усещах, че плача без причина но не можех да се спра. И понеже сме астрални близнаци се подготви след този период на плач да дойде време в което да ти е студено, аз завивах мен и бебето с всички одеяла които имаме в къщи и все ми беше студено. Но, тогава беше януари може сега де е друго. Hug

# 383
  • София
Весенце, благодаря ти!  Hug
Скрит текст:
Ето, и сега се разплаках от прочетеното... Толкова голяма благодарност изпитах към теб! Душица си ти!

# 384
  • София
Сандалка,
Скрит текст:
Hug hahaha Прегръщам те силно ревло!  Hug

# 385
  • София
ВЕСТИТИЛСКА НОВИНА!

Днес в 17:45 Катенцето е родила Магдалена - 4150 гр., 55 см, нормално раждане!

Жива и здрава да е Маги, много щастливо и слънчево дете! И да спинка много!  Wink   bouquet Hug

# 386
Ехееее, Честита Магдалена на Катенцето Simple Smile) да е много здрава и щастлива Simple Smile))

# 387
ЕЕЕЕЕЕЕ, Кате, честита Магдалена!   bouquet Здраво и щастливо детство! Бързо възстановяване на теб!

# 388
  • София
 newsm51Е браво, честито на Катето! Да е жива, здрава и щастлива Магдалена! newsm44
Много е голяма принцесата!

# 389
Kатенце честито да ви е жива и здрава Магдалена и много да ви радва  bouquet  Hug    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт