Още мъничко остана, скоро всяка ЮЛКА ще е горда мама! - тема 35

• 39 518
  • 721
  •   1
Отговори
# 390
Кате, честито! Да ви е жива и здрава малката Магдалена!
Сандалка, Явно се оказва масово явление този рев. И аз така. Но пък от толкова хормони какво друго ни очаква?!
Цитат
И ако не се справя с тая кърма, ще съм голям боклук, не заслужавам нищо.
Обаче тея приказки ги забрави! Сама забелязваш липсата на причинно-следствена връзка. Пък и след две прекрасни пораснали деца, прекрасно бебе и грижовен съпруг, с който поддържате чудесни отношения и куп други успехи, как да не заслужаваш нищо?! Заслужаваш много и прекрасни неща. Ето и с Дари вече имате първият си успех - спането самичка (някои си гушкаме още и никакъв шанс да "му хванем цаката"). Така че остави ги сълзите да се изтекат на воля, обаче моля те не си вкарвай лоши мисли! Hug

# 391
Честита дъщеричка, Катенце! Жива и здрава да ти е и да порастне още по-голяма!
Виждам, голямо бебче се е родило! Simple Smile   bouquet

# 392
Катенце, честита голяма девойка   bouquet Да ти е жива и здрава Маги и много щастие ви желая на цялото семейство  Hug

Сандалка споко бе  Hug нареви се на воля. Ако сега не се наревем на спокойствие, то кога ще е  newsm78 Щом ти се реве, действай. Сега поне си имаме оправдание от хормоните  Whistling

Хера умрях от смях с тоя Елвис  hahaha Когато дойде мацката да запише името на Ого и казах, че още нямам име, което си беше вярно. Дойде на другия ден вече да го запишем. И понеже нали бях си наумила да е Огнедар, та я питах кое е най странното име, което е записвала. Погледна ме жената влюбено и каза отегчено "ти би ли си кръстила детето ПепсиJoy
Едното момиче, с което раждахме заедно пък после сподели, че до нея (в интензивно) сложили една сиганка и тя през цялото време ревяла и звъняла на мъжа си да му казва, че бебето ще се казва Све-тУ-сла-ва. Като ги знам колко са грамотни то нищо чудно и така да се впише бебето  hahaha ooooh!

Ние днес водихме Ого на консултация (междинна) та човека е вече 4,600 но с тънко боди и памперс, та спокойно мога да махна поне едно 100гр и е 56,5см. Изписаха го 3990гр и 52см та за 10 дни си е голям напредък неговото. Дори педиатърката ме пита с какво го храня  hahaha и получих похвала за кърменето  bowuu
Днес бях два пъти при социалните, другата седмица пак и септември отново  ooooh!
Обаче пък на Ого днес много добре му се отрази първата разходка. Макар и голяма жега, човека спа като пън през цялото време.
Както си печеше 40' слънце, така изведнъж такава буря се развихри, че... едва се прибрахме и затворитме прозорците из нас. И град заби  ooooh! и по едно време гледам един найлон хвръкна покрай прозореца в кухнята, но ММ бързо констатира, че е хвръкнало стъкло от остъклението на другата тераса, а самото остъкление (старо и дървено) се гънеше като змия. Така и не разбрахме къде литна това стъкло, но се надявам да няма поражения от него  Praynig

# 393
Агнес, то направо страшни снимки от Русе бе! Улиците под вода, хора закъсали ... Какво беше това време! Shocked

# 394
Това се случи за има няма един час. Направо имах чувстовот, че ще излетим от нас. ММ излиза да купува стъкло по бързата продцедура и каза че не сме само ние с хвръкнал "инвентар" от апартаментите.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=658934534134251&set= … ype=1&theater

# 395
Честита дъщеричка на Катето ! Да е жива и здрава Магдалена !!!
 Честито бебенце и на Миряна, да е много здравичко !!!

Днеска много натоварен ден  ooooh! Ходих да си избирам очила от ваучера дето ми го дадоха от болницата. Избрах си такива за работа с компютър.Прегледаха ми и очите, имала съм била перфектно зрение. Малко перверзничко изглеждам с тез очила, ама няма лошо  Mr. Green Купих си крем за лице, презервативи и още няколко джунджурийки, както и тенеска на ММ (преведоха ми болничния и реших да го оползотворя). После ходих на шивачка. Следобед пристигна багажа от Испания, сестрата на ММ ни изпрати два куфара с дрехи и памперси за Бобко, както и глезотийки за нас  Grinning После пробвахме презервативите, прах, подреждах, подремнах, разходих Бобо из НСА и сега ще готвя. А, и някъде в промеждутъците намирам време да изцедя малко кърмичка. Тя намалява, ама нищо не мога да направя.
Абе...натоварен ден  Sunglasses

Сандалче, добре си се завърнала ! Реви си на воля, няма нищо ненормално в това  Hug

# 396
  • София
Честита дъщеричка на Катенце!  bouquet
Днес взехме Акта за раждане на Марина, съответно подадохме молба за еднократна помощ. За мамите с две или повече деца е необходимо да разполагат с:
1. Молба за еднократна помощ /дават я на място, готова бланка/
2. Копие от Акта за раждане на първото дете /за всеки случай носех и оригинала, както и оригинала на Акта за граждански брак/
3. Акта за раждане на бебето
4. Копие от Акта за раждане на бебето
5. Документ от банката, удостоверяващ IBAN
4. Удостоверение от ГРАО за семейно положение /10лв експресна поръчка, 5лв седмична/
Е, поразходих се, повисях по опашки, изчаках два пъти служителките да изпушат по една цигара, но накрая свърших работа.
Сандалич fight Да не чувам!
Близначе, нямаш спирачки Hug

# 397
...После пробвахме презервативите...

hahaha no comment  hahaha

# 398
Въпрос към ЛЛЛ:
От 2-3 дни малката започна да суче неправилно, не знам как но дори и когато зърното е в устата и се чува едно мяскане с което съм сигурна че вкарва много въздух в коремчето. От същият период започна и една сериозно неспокойство и напъване. А днес повръща повечко. Не знам дали успявам да обясня правилно какво прави, понякога дори и когато и е извадено зърното и тя пак мляска по този начин. Какво да направя за да започне отново да засуква правилно

# 399
  • София
Честита Виктория на Мисти!
Кате, честита Магдалена!
Да са  ви живи и здрави!

Танче, браво на теб, много неща успяваш да свършиш, фурия си!

И аз ходих за помощта но ми казаха да отида след 10 другия месец, Трябвало да мине един месец от раждането.

И аз имам въпрос за кърменето.
Опитах да не дохранвам, а да предлагам само гърда - резултата изкарва само пет, максимум десет минути и пак започва мрънкане и съвсем малко след това рев. За по-малко от час три пъти поиска, като в промеждутъците съм давала и залъгалка. Иначе повече от пет-десет минути не може да изкара, когато е сукал.
Държа го на гърдата 15 минути. Педиатърката ми каза, че за пет минути трябва да изсукало това, което му е необходимо. Възможно ли да не суче почти нищо за тези 15 минути? Аз чувствам "дърпане", но понякога и когато пие от шише гълта, пък почти нищо не е изпил.
Дохранването ще откаже ли бебето от сукането? Кърмата намалява ли, ако само се цедиш?

# 400
КАТЕ ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА!
Агнес страшно си беше.Аз нямам счупено стъкло,но през новата ми дограма взе да влиза вода,целия под беше мокър,а аз нищо не мога да направя понеже хранех Елито.Та като приключих ела да видиш какво става,половин кофа вода съм събрала от пода,ламината се наду,абе ужас.

# 401
Здравейте, мами!
Мисти, да ви е живо и здраво детенцето! Много Радост да ви носи! Бързо възстановяване на теб!   bouquet
Белята, жив и здрав да е Макс!
Честита беба на Миряна!
Катенце, да ви е жива и здрава Магдалена! Голяма бебочка, браво на теб!   bouquet
Мимс, душица си ти, но все пак си теленце  Wink Трябва и рогца да се показват от време на време Simple Smile
Джине, абе мисля така да постъпя с мойто Снеже, но като й казах, че след като има свършат отпуските искам да се пробвам сама, защото колкото повече отлагам, толкова по-трудно ще става, отговора беше: Еее, ама поне на 2-3 месеца да стане детето. Ние бабите знаем, че не сме тук перманентно.
Пък ти с тези твои бъдещи разходи ме уби  hahaha
За коликите, Юли ги почна от 8мия ден  Sad
Все едно нищо не й казах кога искам да е, реши тя да постави срок. На мен ми е ясно, че ще ми е трудно, но й казах, че човека с когото искам да живея, вече го няма, няма и да се върне, колкото и да ми се иска  Cry
Близначе, за мен тея неща са пълни глупости, няма да ходиш щото еди си какво.
Скрит текст:
На 40то на мъжа ми, първия му братовчед не дойде, понеже майка му каза, че имал бебе в къщи. Та ние не му звъннахме да му напомним. Той дойде вкъщи и му беше много тъпо. Попита защо девер ми не му е напомнил и свека каза, че майка му така казала. Той не знаеше за какво иде реч. А за капак, майка му и сестра му да не се прибират с такси от гробищата му се обадиха да дойде да ги вземе... А де, последно, да ходи или не? На 40 не може, ама за транспорт може. Глупава история.
Флай, къде се сети за баба Абсурдана?  Joy Колко хубаво определение за кърмачка!
Руми, нашия шезлонг е с мама люлееща функция Simple Smile Не е толкова модерен и не мога да помогна.  Hug
Атракция, невероятна си, благодаря ти!  Hug То от притеснение ще ми спре кърмата, не дай Боже! Сега сме с нов проблем, не може да се изака, независимо от това, че сведох приема на капки против колики на 2-3 пъти на денонощие. Яде редовно, но ака по веднъж, малко. Не искам да прибягвам до термометъра. Док каза, че не трябва да има денонощие без ако. Мога ли да ям нещо, което би го накарало да се изака след кърмене? Прочетох в библиотеката за запека при кърмените бебета, но пишеше, че до 7 дни може да не ака и, че трябва да е твърдо акото, но Юли се гърчи много, цял ден не е спало милото ми  Cry Не знам дали ще спи сега, все още бълнува и мънка в просъница.
Сандалче, аз от любопитство попитах Simple Smile Хубаво му е името на детето, пък детето какво е хубаво, пу-пу Simple Smile А и хората казват, че човек прави името, не името човека.. Макар, че братовчедка ми кръсти синът си, т.е. баща му така реши - Динко,  на дядо си Диньо... И сега всички му казват Дидко Simple Smile
За другото,
Скрит текст:
ако ти не се справиш, не знам кой! Толкова много научих от теб през тези месеци. Да си призная, изпитвах ужас преди да родя, как ще се справя. Сега пак го има, но някак си се мобилизирам, знам, че само на себе си мога да разчитам на 100%. Дразня се много от намесата на свека, понеже не може да разбере, че ако иска да помага, то ще е с домакинството и заека Митко, че детето има нужда от майка си, не от баба си. Не може да ме пита преди да започна да кърмя: Да ти помогна с нещо? Казах й да ми услужи с нейното зърно, че моите ме болят. Знам какво е за нея детето, но все пак то не е Валери, никога няма да бъде! Мама си замина в неделя и аз ревнах като магаре, предполагам съм била много жалка картинка, сама с бебе на ръце, рева и не мога да спра, самосъжалявайки се, защо на нашето семейство, Боже??? Поревах си... Дойде свека... И започнах да се дразня, преминах в друга крайност. Усещам как се превръщам в майка орлица, но май обстоятелствата го наложиха.
Агнеска, СветУслава е като ИвИлин  Laughing Само дето наистина съм попадала на такова име, включае и Шефка, и Лечо  hahaha Сега блокирах, но много цветущи съм виждала. А бившия ми съквартирант работеше във фирма за събиране на задължения, имаха 2 уникални случая: Зайо Баев Заев и Франц Антон Принц  hahaha
Имам въпросчета за бебето:
1. От неделя насам едва се изаква милинкия. Днес сън не е спал, не го тъпча с капки, днес съм давала 2 пъти - Лефакс. Направо ми се реве като го гледам как се гърчи, а коремчето му твърдичко и като гайдичка. Само пръцка и се оригва, от време на време. Моля се тази нощ да се изака  Praynig Какво да правя?  Sad
2. Юли има по главата и гръбчето си мастни топченца, имаше и по нослето, но се махнаха. Дали и останалите ще изчезнат от самосебе си или не?
3. Има червено петно на тила, мисля, че не е рожденен белег, понеже аз имам и се различава, от няколко дни се появи такова петно и на теменцето му, дали ще си остане или е нещо временно?
Хера, Танче,  Praynig

# 402
verabel и моя беше така. Кърменето ни беше приказка. Кърма бол, никакви болки и неразположения при мен и в един момент започна след папкане по 20мин. от всяка гърда, половин час след хранене да писка, че е гладен. Оказа се, че дребчо изобщо не наддава, което значело, че независимо от мега количеството млекце, то не е хранително и така сме се мъчили и двамата. Накрая приключих кариерата си на кърмачка с хапче за спиране на кърма. Дано при теб не е така Simple Smile

# 403
Е, Катенце, най-после и ти си в отбора.Честито бебче!   bouquet

# 404
Катенце,честито!!Жива и здрава да е малката Магдалена!!

Сандалче,ако ти не се справиш,то няма кой друг!Това в момента са хормони.Поплачи си.И аз бях така първите няколко дена.Плаках.Мина ми.Сега съм 6.Тооолкова съм щастлива Heart Eyes А моя мъж даже не ми помага толкова колкото твоя. LaughingТака,че съм убедена,че и при теб е временно състояние,което скоро ще отмине HugДари е такъв бонбон. Two Hearts А за коликите,вярно е това,което ти е казала лекарката.Семо,че не е известно дали коликите подминават момичета или просто те са по-издръжливи.По-склонна съм да вярвам на второто.Виж какво нещо е жената.Още от утробата сме по-силния пол.Мъжете просто са по-едрия hahaha
Нашата принцеска може и да се научи на ред,ама да не я хваля.Утре ще разказвам.

Общи условия

Активация на акаунт