Още мъничко остана, скоро всяка ЮЛКА ще е горда мама! - тема 35

• 39 579
  • 721
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Таничка, Хера на нас ни даваха в реанимация да ядем шоколад, около 10 часа след операцията. Пък и аз бях забравила, че трябва да съм на диета и след като се раздвижих и ме изкараха от реанимация слязох в кафето. Бях се зарекла, че ще пия кафе и ще пуша с кеф. След кафето и цигарите изядох една кренвиршка с чаша таратор и какво, нищо ми няма просто се наядох. Много интересно ми беше в болницата диетата която беше за оперираните, на родилите нормално се полагаше за закуска кифла с мармалад а за нас не може кифла и ни даваха филия със сладко. А намерете логиката!
Но е много важно да се изходите по голямата работа.

Мисти и Катето как ли са? Сигурно днес ще ги изпишат.

# 541
  • София
Весе, и аз се чудех за Мисти, според мен трябва вече да я изпишат или да е изписана....
На следващият ден след операцията хапнах малко солети и шоколад, а на по-следващият ми донесоха един чийзбургер, изядох го, но ми стана лошо... Освен него, по време на четиридневният болничен престой съм изяла солетите, шоколада и един бейк ролс.
Близначе, мислех си за ЛДМЛ /лига ла дона мобиле- има символика, сигурна съм, че ще се сетиш Grinning/. А, иначе Марина не яде от гърда, но докато се храни от шишенцето и тя гледа с очички и е сладко, ай сега да не искаш да кажеш, че мойто, като не е кърмено е второ качество /внимавай какво говориш, че може някой ден снаха да ти стане Laughing/.

# 542
  • varna
Бре колкот болници толкоз и практики значи. Честно казано мен и не ми се ядеше в началото хич,така бях дрогирана. Ох,че гот било да си легнеш настрани. Акушерката каза,че ако е наред бебка,си ходим в неделя,ама още няма кьорав педиатътр,че да питам.

# 543
Аууу сакън не ги наричай педиатри  ooooh! Те са неонатолози  Mr. Green

При нас 24ч след секциото ни дадоха филийка със сирене. Ма не голяма, да не мислите, че преядохме  hahaha
Имаше 15 диети. Всеки ден минаваше санитарка през стаята да пита ще ядем ли и на кой номер диета сме. 7ма диета беше безсолната за момичета с високо кръвно. За закуска ядяхме редовно филийка със сирене и максимум маргарин покрай сиренето. Веднъж имахме и козуначна закусна от местна фурна  Heart Eyes но после не ме огря мене. накрая минах последният ден на обща храна. Нашите ми бяха донесли два сандвича със саламче и с кашкавал и аз тайно първата вечер си хапнах половината от тоя с кашкавала. Обаче майка ми мушнала и ягоди и сливи в чантата и незнайно от къде се появиха стадо мравки и ми налазиха сандвичите баш  ooooh! ooooh! Crossing Arms та ядох сливи. Понеже операцията е коремна и е желателно да се спазва диета. Ама пък аз като чуя думата диета и съм ужасно гладна вече. Та през цялото време тъпчех нещо все едно ми е за последно.

А като казвам първата вечер, то всъщност ми беше втората след секциото.

# 544
Gina твоят избор е да не кърмиш. Не насърчавай майките които имат желание, а не става от раз да се отказват щото видиш ли и с АМ се расте живо и здраво.

# 545
  • Бургас
Ох тия диети. Оперираха ме в сряда в 17:30ч, седях в реанимация до 19:30-20ч, после ме свалиха в стаята. Казаха вода най-рано след 6 часа, сутринта за закуска имах вода 330мл, за обяд имах вода 500мл, за вечеря 1 кисело мляко 0%, днес за закуска имах попара от вода, сухар и мъничко сиренце настъргано. Ще видим за обяд с какво ще ме зарадват. Ама щом мога да хапвам и друго ще хапвам солетки.
Роси не съм имала късмет да ми дадат бисквитки Sad

# 546
Честито на новите мами! Танче, вчера ми бучнаха 2 инжекции, които ми причиниха такива контракции, че се свивах до изписването и не можах да мръдна никъде. На самото изписване бях като пред раждане, дори не съм видяла снимки, но май изглеждам много зле! Имала съм съсирек и трябвало да се изхвърли...

За протокола
 Отидох на преглед и тонове, но си взех багажа! Бях решена да ми пуснат системи и щях да настоявам за това! Преносвах 3 дена, знам че е малко, но бях много притеснена. Оказа се, че имам 4-5 см разкритие и ме приеха за раждане без контракции и болки и ми пуснаха система още в началото към 1 часа. В 2:30 ме почнаха болките в 4 родих, макар че имах наистина ужасно болезненни контракции накрая. На магарето с 3-4 напъна и се появи Дианка. 3550кг., 52см. Общо качени 6кг. за 9 месеца, сега тежа 51кг от 52 стратирани, но обикновено години наред съм 50кг.

# 547
  • София
ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ:

Днес на 24 ден след раждането най- накрая започнахме да се кърмим уж успешно. Всичко беше наред, малкия си хапваше и му давах 30мл. добавка до сега... започна да суче, а болката беше адска, като го махнах да погледна видях, че са се появили на върха на зърното някакви топченца- жълтеникаво- бели и едно червено...  Confused какво ли е това? И да продължавам ли да го кърмя с тях и при тази ужасна болка...  Cry Мажа се с Лансинох вече 2-3 пъти, но няма подобрение....  Cry Cry Cry Тъкмо се зарадвах, че е засукал най- накрая- и сега проблем  Tired

Чудесни новини за връщането към гърда  Simple Smile
 А за проблема, възможно е да са се образували блистерчета - тапичка от сгъстено мляко, която запушва отвора на млечния канал. Болката идва от там, че кърмата се спуска и опитва да излезе, като опитва да избута тапичката.
 Блистера би се отстранил по-лесно, ако омекне. Можеш да опиташ да накиснеш зърното в леко подсолена топла вода. След това изплакваш с чиста топла вода, за да не му е неприятно на бебето от солта и даваш да суче. Така от силата на сученето тапичката може да се отстрани.
 Ако болката отново е твърде силна, може да опиташ да сложиш марля или памучен тампон напоен със зехтин като компрес, който да седи така до следващото хранене.
 Би могла също да опиташ да отстраниш блистера ръчно, ако забелязваш да има ръбче, което може да се подхване с нокът или стерилна игла. Това обаче се прави с повишено внимание, с измити ръце и стерилна игла, за да не се инфектира. Не се набожда и разнищва, само леко се повдига, ако има от къде да се подхване. И отново след като блистерчетата са разкиснати във вода или зехтин.

Може блистерчетата да не се махнат от първия път, за това се повтаря процедурата при следващо кърмене.

Ако все пак не се отпушат каналчетата или се появяват нови блистерчета, пиши отново за да предложим и други мерки. За спешна реакция може да се отиде и при личния лекар или педиатъра на детето, за да отстрани той със стерилна игла.

# 548
  • София
Morgana, mislia, che tuk vsichki sme pulnoletni. Nikoi nikogo ne nasurchava i nikoi niama pravo da kazva koi kakvo da pravi i koi kakvo da pishe, v tova chislo i ti. Peace

# 549
Аз ходих с Бобко до болницата Simple Smile До моята болница де, работата ми. ММ ме закара да си извадя бележка от счетоводството за детските. Отидох да си видя колегите, всички много ми се зарадваха. Напрегръщаха ме и ме нацелуваха и ме питаха в един глас "Кога си идваш пак на работа?" Много мило ми стана. Казаха, че изглеждам страхотно  Flutter Ама и аз сега с прибрания корем навлякох една тясна  рокличка, червени високи обувки и червена кожена чанта и обилно количество грим. Та даже и аз си се харесах  Mr. Green Видях си шефка, много и се зарадвах. Тя също много ме прегръща. Милата ми доцентка, ако знае само колко ми липсва  Heart Eyes Аз никога не съм и го казвала де, гледаме да спазваме колегиални отношения, но и двете си имаме особена връзка помежду си. Тя ме накара да и доведа Бобко  в кабинета. И аз и го заведох, и колежката ми от Амбулатория дойде да го види. Намляскаха го по краченцата. Simple Smile Някои ще кажат - тая е луда да си води бебето в болница, и то Ракова болница. Ми луда съм, обаче съм от тия дето много-много не спазват разни поверия, канони, суеверия и прочие. Като бях в Англия с очите си видях как двудневни бебета се разхождат в метрото, в магазините и навсякъде. И нищо им няма. Пред Амбулатория имаше пациенти...и като видяха Бобко, така се зарадваха милите....Те, болните, обречени, измъчени хорица...как им светнаха очите ! А един дядо почти се разплака от умиление. Та луда или не, радвам се че моето бебенце породи усмивки у иначе тъжни и много болни хора.
Важното е че ми дадоха бележка за дохода и си видях колегите  Heart Eyes

# 550
Дядовците май най- много се радват на бебета. Така ми се вижда на мен. Възрастни, с по два бастуна, ама такава искрена радост към бебето... Бабите са друга бира  Wink

# 551
ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ:

Днес на 24 ден след раждането най- накрая започнахме да се кърмим уж успешно. Всичко беше наред, малкия си хапваше и му давах 30мл. добавка до сега... започна да суче, а болката беше адска, като го махнах да погледна видях, че са се появили на върха на зърното някакви топченца- жълтеникаво- бели и едно червено...  Confused какво ли е това? И да продължавам ли да го кърмя с тях и при тази ужасна болка...  Cry Мажа се с Лансинох вече 2-3 пъти, но няма подобрение....  Cry Cry Cry Тъкмо се зарадвах, че е засукал най- накрая- и сега проблем  Tired

Чудесни новини за връщането към гърда  Simple Smile
 А за проблема, възможно е да са се образували блистерчета - тапичка от сгъстено мляко, която запушва отвора на млечния канал. Болката идва от там, че кърмата се спуска и опитва да излезе, като опитва да избута тапичката.
 Блистера би се отстранил по-лесно, ако омекне. Можеш да опиташ да накиснеш зърното в леко подсолена топла вода. След това изплакваш с чиста топла вода, за да не му е неприятно на бебето от солта и даваш да суче. Така от силата на сученето тапичката може да се отстрани.
 Ако болката отново е твърде силна, може да опиташ да сложиш марля или памучен тампон напоен със зехтин като компрес, който да седи така до следващото хранене.
 Би могла също да опиташ да отстраниш блистера ръчно, ако забелязваш да има ръбче, което може да се подхване с нокът или стерилна игла. Това обаче се прави с повишено внимание, с измити ръце и стерилна игла, за да не се инфектира. Не се набожда и разнищва, само леко се повдига, ако има от къде да се подхване. И отново след като блистерчетата са разкиснати във вода или зехтин.

Може блистерчетата да не се махнат от първия път, за това се повтаря процедурата при следващо кърмене.

Ако все пак не се отпушат каналчетата или се появяват нови блистерчета, пиши отново за да предложим и други мерки. За спешна реакция може да се отиде и при личния лекар или педиатъра на детето, за да отстрани той със стерилна игла.

Много ти благодаря за отговора Скреч, а сега докато не е паднало блистерчето мога ли да го слагам малкия на тази гърда? Възможно ли е да се пукне и да изтече кръв и малкия да я глътне?
  Confused

# 552
Добро утро и от нас Simple Smile))
Дали може да полудея от шума на абсорбатора Simple Smile)) това моето дете спи прекрасно на него и малко ми бръмва главата.

Хера, Таничка
, хайде да ви минава вече.

Нямам търпение да се включи и Мисти. Кой беше следователя да види какво се случва с Фроузен

Благодаря ви за отговорите на въпросите ми Simple Smile

Имах проблеми със заспиването с баткото, все заспиваше в ръцете ми и няма да ви казвам как се люлее дете на 1 година половин час. Ръцете ми отичаха. Не искам да си го причинявам и сега. Загледала съм се в тази играчка с идеята да я сложа и да прожектира на тавана, тя да гледа, да се умори и да си заспива в креватчето.

За оригването ме притеснява, че често се дави насън, направо изтръпвам, ами ако не я чуя или видя да я повдигна.. много ме е страх.

Данче, все едно за моят мъж говориш. Вчера какво конско му четох. По принцип той е много мил и внимателен с детето, но понякога се изнервя от нищо и избухва за секунди. Много му се ядосвам като тръгне да му посяга или да му вика. Той сега е в много деликатна възраст, отделно трябва да внимаваме как се държим за да няма проблем с бебето. Като се приспиваме, все решава да нахлуе тичайки в спалнята и да скача до нас, ама аз му казах, по добре с приказки да го изведем отколкото да го дърпа и да му вика и да му се кара. бебето не разбира и да пореве 5 мин нищо няма да му стане, и да трябва пак да го приспим все тая, важното е да не се чувства изолиран. Вчера след поредното му избухване го оставих с бебето и отидох да си оправям детето. Той толкова беше щастлив, че мама е с него. е малко с мъка приспахме бебето, ама все тая.
След следващото му такова избухване ще има скандалче Simple Smile

Моят син има рожден ден другата седмица и е толкова развълнуван. Дайте идея за активна играчка която да си изразходва енергията.

Хайде хубав и слънчев ден от нас Simple Smile

# 553
  • varna
Значи ш откача вече #2gunfire Минималния курс на антибиотика бил пет до седем дена. Ама никой не можа да ми обясни точно ква беше таз инфекция и какъв е тоз общ антибиотик. Правели изслефвания всеки ден уж и по преценка на главната неонатоложка. Сега вече я разбирам Пина като недоволстваше по отношение на точене на касата.

# 554
Въпрос към ЛЛЛ

След колко време гърдите спират да са напрегнати? Ого постоянно иска да суче и гърдите ми вече са меки и си мисля, че не успяват да съберът достатъчно за едно пълноценно хранене. Аз давам да суче всеки път като си поиска, но май ме обърна и на биберон - приспивателно. Има и колики и това допълнително учестява сукането.

Общи условия

Активация на акаунт