Още мъничко остана, скоро всяка ЮЛКА ще е горда мама! - тема 35

• 39 561
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
Гифт, вчера правих руло "Стефани" и чеснови хлебчета. Онзи ден правих пиле с картофи на яхния. Предното беше пълнени чушки и таратор. Ползвай някоя идея Simple Smile , днес ще готвя агнешко с дроб сърма Simple Smile

# 91
Пина докато бях на операционната си лафих с народа около мен, та анестезиоложката каза, че мидите са много белтъчини (май това каза) и не са препоръчителни сега за нас. Каза, че можем да ядем по 2-3 най много. Аз обаче нали съм лаком дол, та като ходихме до Карфур оня ден и понеже нямаше миди си купих краб и си го изядох сварен натюр. Мъничък беше, но до сега не бях яла такъв вид рак (речния по ми е по вкуса), та си начесах и тая краста.

Тая нощ незнам какво се случи, но станах дойна крава  Shocked За 5мин сутринта издоих 100мл от едното виме. Дай Боже да има, пък като трябва ще доя, де ще ида.

Манджи готви мама  Mr. Green и ММ веднага констатира, че на мама манджите са по - вкусни, което си е факт. Мама е голяма кулинарка.

Рецепти за бързи манджи:
Скрит текст:
1. Нарязан кремвирш на шайби. В малка тавичка се слага олио на дъното и се нареждат кремвиршите. Слагам няколко шайби домат отгоре и обилно настъргвам кашкавал. Запичам докато леко покафенее шашкавала и воала  Mr. Green Мноооо вкусно.
2. Зеленчукова крем супа. Слагам картофи, морков и малко лук да се сварят и после слагам сол, бутер (лидълския Пилос е много хубав). Пасирам. Може да се запекът и крутони с малко зехтин или без.
3. Пълнени чушки с яйце и сирене/кайма с ориз/кълцано месо с ориз.
4. Чушки бюрек
6. Пълнени тиквички с каквото се сетите, пълнен патладжан, пълнени домати, а може и микс от различни пълнени зеленчуци (аз много обичам)
7. Патладжан с доматен сос
8. Печен патладжан с кайма  Heart Eyes (днес купих кайма мама да ми сготви тая манджа).
9. Пилешка дроб сърма
10. Свинско с бамя

# 92
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
 Mr. Green Привет и от мен след тонове...няма смисъл да разказвам, нали?

Криани, честита рожба  Hug

# 93
  • varna
Криани, честит ти Боян! Жив и здрав да е!
Гифтче, честит месец на адашката - брей, как лети времето...
Аз не съм много по готвенето, сега пък съвсем не ми остава време да кисна пред печката. Обикновено отиваме в Кауфланд и купуваме за цяла седмица неща за готвене, доста полуфабрикати, ама пък са вкусни. Понякога и на сандвичи даже я караме, като изобщо не мога да мръдна - добре, че милото не е претенциозно.
Мисти, днеска и утре и после вече ща, не ща, ще съм се обебила  Mr. Green

# 94
Хайде и аз да се похваля с бебе.
На 18-ти юли се роди синът ни Александър, 3.880 кг., 51 см.
Секцио. Много бързо се възстанових, бебока слуша, екстра сме.  

Честито на обебилите се мами! Живи и здрави!

# 95
Честито бебе Криани   bouquet

Честито poulini   bouquet

Да са ви живи и здрави дечицата

Гифтче, честита месечинка на бебка  Hug

Аз влизам с едно инфо за намаление днес в ДМ http://www.dm-drogeriemarkt.bg/linkableblob/bg_homepage/147374/d … f?v=1374656794000

Може да е от хелп на някого. Памперсите май излизат много на далавера ми се струва. Персила и той  Mr. Green

# 96
Честити нови бебчета! Много здрави и щастливи да растат и да слушат мама и тате!   bouquet

# 97
Мистиии, дръж си го в корема, аз днес вече съжалих че съм родила, в корема може да ме болеше, ама поне имаше ред. Сега ... ох леле майко откъде да започна. не мога да си сготвя, не мога да се наям, не мога и до тоалетната да ходя като хората, като имаш предвид, че таткото е почти през цялото време с баткото.
Данче, при нас нещата са добре откъм приемане, но много вика, като му кажем тихо и няма, разхвърля си и ме побърква. Одеве мъжа ми слезна да изпуши една цигара, а аз приспивам и храня бебето в спалнята. Пристига Марти,мамо ела да видиш има вода, разлял си шишето с вода, вода по пода, по масата по покривката, почвам да събирам мократа покривка с детето на гърда, давам му да бърше, бебето се разхълца, събуди се и всичко свърши. Разхвърлял едни топчета по пода вървя и ще се спъна. От това не можене да заспи бебето се храни по често, защото така се успива и става ебаси одисеята. А в болницата се будехме през 3 часа даже и повече, сега няма шанс. Не искам да и пазя тихо, защото с баткото няма как да стане, ама иначе пък почти не спи. Хубавото е, че дори и да не спи си гледка и е спокойна. Ще се побъркам

Не знам дали с това често ядене, няма да и се претовари коремчето, притеснявам се че неможе да се събере достатъчно кърма за да се наяде като хората и да спи непробудно.

Ето събуди се след 40 мин,

Момичета на кой ден излезнахте за първи път навън?

Въпрос към ЛЛЛ:
Като е яла от едната гърда и после и дам пак от нея, да кажем след 30 мин, дали изобщо има мляко?
Колко време трябва да е минало от последното хранене за да се събере достатъчно за да се нахрани и да спи спокойно?
Не се цедя защото нямам време, може ли да има достатъчно кърма и без цедене?
Понякога суче и през 1час

Последна редакция: пт, 26 юли 2013, 15:19 от Глупи

# 98
Аз мисля към 15тия. Вторник съм при педиатърката и май тогава.

# 99
poulini, честит Александър!

Глупи, на 6-ти ден я изведохме за 30- 40мин и от тогава до сега (на 23 дни е) всеки ден е на разходка за около час- час и половина. Иначе и у нас е нещо подобно - кърмя през 30- 40мин- 1 час...  Confused Добре, че нощем изкарва по 3 часа или даже по 4 часа, ама не винаги. И през час се буди... Това е от 2-3 дни, преди не беше така.

Този бял памперс ми мирише ужасно..., на някакъв химикал  Sick  Ще ми се да сменя модела, ама за сега няма да бързам, че да не съжаляваме после.

# 100
Пробвах мостра на белия памперс и на мен не ми хареса. Аз си ползвам зелената опаковка на обикновенния памперс. Даже сега купих пакет на Клевър от Била и смятам, че стават. Ще изтикам тоя пакет и ще мисля после какво да вземам. Освен ако не взема сега Памперс от ДМ, който е на супер далавера (ако бройката е същата 72бр за почти 17лв)

# 101
нашата педиатърка препоръча поне на 10 ден, ама ще полудея вече. А вие и за готвене ми говорите. Май ще карам таткото да излезнем още довечера

Пина, аз си обяснявам честото сукане с шумовете и буденето, ама не знам вече. Ще и се претовари коремчето с толкова често сукане

# 102
Ого не се буди от шум, спи като пън. Само батко му трябва да скочи отгоре му, за да се събуди  Mr. Green
И при нас има често сукане и не мисля, че е проблем. Суче когато има да пръцне или хълца. Започна да пръцка често, но за сега не мисля, че е проблем от тип колики. Изплаква понякога на сън, изпръцква или се изаква и пак заспива.
Нали кърмата се усвоявала за 40 до 90мин, така че нека си сучат децата, пък и така се стимулира лактация.

Пина гърдата постоянно произвежда мляко. Пълни се мисля за около 6 часа, но мнението ми не е меродавно! Аз първо набарвам коя гърда е по напрегната и нея давам. Хич не си давам зор да помня от къде е сукал последно. Мушкам и да суче, ако не стигне давам другата. А дали ще спи спокойно никой не може да гарантира. Понякога ме изсуква качествено, но пак не спи повече от 2-3 часа. Понякога суква и заспива и си спи качествено.

Говоря така все едно години сме вече заедно, но  Mr. Green

# 103
Сладури Grinning
ДА се запишем и ние с моето сладко бебче Мартин. Роди се на 11.07.2013, 3500 гр., 50 см. секцио.

Вече сме в къщи и даже си имаме колики.
@ Катенце, моля ъпдейтни ми статуса в началото Wink

Поздравления на всички майки и бебета, enjoy newsm10

# 104
  • София
Близначе, живи и здрави да са вашите, радвай се за консервния завод. Аз вчера за същите неща похарчих 40лв и 100% нито количеството е същото, нито качеството. Но до някъде те разбирам. На нас чичо Цецо ни "причинява" това. Веднъж заварих кухнята си, като склад на Булгарплод. И лошото е, че нито може да се изяде, а ти е жал да го хвърлиш, все пак това е къртски труд. Почвай салати да правиш, плодови, зеленчукови и така Peace
Купих олио на Хип. Добре, че преди касата се усетих, бях взела някакво, но се зачетох и пишеше, че предотвратява появата на стрии. Викам, а, не, малка е още за това. Върнах се и взех правилното, довечера ще я мажа.
Аз не готвя. Снощи имахме гости, мъжа ми прави всичко. Но той си е мераклия. Вечер ядем салати и някой друг аламинут, който той направи. През деня гледам да не ям, но похапвам плодче, доматче..., че тия кила как ще се свалят, направо не ми се мисли.
Глупи, изкарах я на 6тия ден. Не ми се щеше, но каката си беше вкъщи и ме побърка.
Да са живи и здрави всички нови бебчета!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт