Още мъничко остана, скоро всяка ЮЛКА ще е горда мама! - тема 35

• 39 555
  • 721
  •   1
Отговори
# 105
Хера, е в неделя не знаех, че някои работят, но явно има и такива, стискаме ти палци
ЧЕСТИТИ РОЖБИ НА КРИАНИ, ЖЕНИКОНСТАНТИНОВА И ПОУЛИНИ
близначе да бяха почнали и да затварят консерви вашите  Laughing Не се оплаквай, защото на нас никой нищо не ни е дал в този живот, та и това не е работа.
Готвене толкова зле се чувствам от около седмица, че съм оставила ММ да готви, просто вече едвам се движа, камо ли да тръгна да готвя, казала съм му, че ако сготви ще ядем, иначе ще седим гладни, а на мен така ми се е свил корема, че няма да ми липсва яденето, вие отслабвате, аз дебелея и от въздуха и вече ми иде да се  #2gunfire
глупи вече ми е все едно дали ще ми реве на главата, искам само да се откача от тази тежест в корема, имам чувството, че всеки момент ще изкочи от там, корема ми стана огромен, като че ли съм с близнаци бременна ужасна съм, а и не знам кога ли ще се свърши, явно другата седмица, че няма вече как

# 106
Спешен въпрос към ЛЛЛ

Почти съм сигурна че в едната гърда вече няма нищо. Малката суче но преглъща само 4 -5 пъти за 10 мин. През останалото време само се залъгва. От другата обаче преглъща редовно. И въпроса ми е възможно ли е в едната гърда да няма нищо, а в другата да има. И мога ли нещо да направя за да се върне млякото. Много ми е тъпо

Допълнение и за ЛЛЛ
Агнес, мерси за отговора. Но работата е там че е точно обратното. Точно тази гърда дето сега няма нищо винаги първа я предлагах и често ядеше от нея около 15 мин, а от другата към 5 мин. Правих така защото е с по голямо и безформено зърно и на Далийка и беше много трудно в началото. Затова все се борих първо с нея. Обема й намаля и видимо изглежда по малка от другата (а по принцип тя ми беше по голямата ц*ца)
И още нещо. След като цял ден я мъчих Далийка, последните й две хранения бяха първо на гърда (за стимулация въпреки че не пуска или поне не чувам да преглъща) после я дохранвах с АМ ХИП от което изяде общо 80 мл. А преди малко на два пъти ми повърна. И сега се чудя възможно ли е все пак да яде от тази гърда и да й е достатъчно, въпреки че не чувам никакво "къх, къх". Защото като й дам другата се чува доста ясно.

Здравей, rosi.to  Hug
Разбирам притесненията ти  Hug Реално гърдите никога не остават празни, защото те произвеждат кърма по време на самото кърмене.
Увеличаване на лактацията се получава с по-учестено кърмене. за да увеличиш лактацията на въпросната гърда, би могла отново да я предлагаш като първа и когато усетиш, че Далия не суче или суче по-вяло да приложиш компресия.  Ето клипче как се прилага компресия. Можеш да видиш как когато чрез притискането се засили струята на млякото в устата на бебето, то започва да суче по-активно и основното, да гълта. Също би могла да я изцеждаш между кърменията, за допълнителна стимулация.

Възможно е ако струята на тази гърда да е по-слаба - това също би подпомогнала с компресия.
 За това дали е възможно е да и стига млякото:Колко на брой кърмения имате за 24часа? Имате ли нощно между тях?
Ако бебето е изключително кърмено, без даване на АМ, вода, чай, глюкоза, показател за приетото мляко биха могли да бъдат количеството памперси - поне 5-6 обилно напишкани и 1-3 наакани. Какво е количеството при вас?

Ако имаш нужда от още информация, пиши Simple Smile

Поздрави   :bouquet
:

# 107

Момичета, ма почерпете се бе ! Много съм загубена пък аз, днес е празника на Жандармерията  bowuu И разбира се нашият татко-жандармерист има професионален празник  Simple Smile

Джине, аз съм им благодрана за продукцията, ама много ми е докарал бе ! Той баща ми направо се улял...Обаче ми донесоха и царевица, сварих си исега ще произвеждам кърма  Laughing (евентуално) И сготвих една вкусна манджичка от пресни доматки...Абе ще ги оползотворя.
Ух, и сега ако не ти хареса олиото на Хип, ще ме биеш  Rolling Eyes

Руми, благодаря че сподели за вашето татенце. Мислех, че само моя е сбъркан. Ама явно и на тях им е трудно да приемат бебоците. Дано моя скоро свикне и влезе в час.

poulini, честито бебенце !   bouquet

# 108
Спешен въпрос към ЛЛЛ

Почти съм сигурна че в едната гърда вече няма нищо. Малката суче но преглъща само 4 -5 пъти за 10 мин. През останалото време само се залъгва. От другата обаче преглъща редовно. И въпроса ми е възможно ли е в едната гърда да няма нищо, а в другата да има. И мога ли нещо да направя за да се върне млякото. Много ми е тъпо

Допълнение и за ЛЛЛ
Агнес, мерси за отговора. Но работата е там че е точно обратното. Точно тази гърда дето сега няма нищо винаги първа я предлагах и често ядеше от нея около 15 мин, а от другата към 5 мин. Правих така защото е с по голямо и безформено зърно и на Далийка и беше много трудно в началото. Затова все се борих първо с нея. Обема й намаля и видимо изглежда по малка от другата (а по принцип тя ми беше по голямата ц*ца)
И още нещо. След като цял ден я мъчих Далийка, последните й две хранения бяха първо на гърда (за стимулация въпреки че не пуска или поне не чувам да преглъща) после я дохранвах с АМ ХИП от което изяде общо 80 мл. А преди малко на два пъти ми повърна. И сега се чудя възможно ли е все пак да яде от тази гърда и да й е достатъчно, въпреки че не чувам никакво "къх, къх". Защото като й дам другата се чува доста ясно.

Здравей, rosi.to  Hug
Разбирам притесненията ти  Hug Реално гърдите никога не остават празни, защото те произвеждат кърма по време на самото кърмене.
Увеличаване на лактацията се получава с по-учестено кърмене. за да увеличиш лактацията на въпросната гърда, би могла отново да я предлагаш като първа и когато усетиш, че Далия не суче или суче по-вяло да приложиш компресия.  Ето клипче как се прилага компресия. Можеш да видиш как когато чрез притискането се засили струята на млякото в устата на бебето, то започва да суче по-активно и основното, да гълта. Също би могла да я изцеждаш между кърменията, за допълнителна стимулация.

Възможно е ако струята на тази гърда да е по-слаба - това също би подпомогнала с компресия.
 За това дали е възможно е да и стига млякото:Колко на брой кърмения имате за 24часа? Имате ли нощно между тях?
Ако бебето е изключително кърмено, без даване на АМ, вода, чай, глюкоза, показател за приетото мляко биха могли да бъдат количеството памперси - поне 5-6 обилно напишкани и 1-3 наакани. Какво е количеството при вас?

Ако имаш нужда от още информация, пиши Simple Smile

Поздрави   :bouquet
:

Благодаря за отговора. Имаме ги и напишканите и нааканите памперси. Продължаваме да се кърмим, но наложих режим - на не по малко от 2 часа. Може би преди като й давах всеки път като се размрънква, просто да не е била гладна и затова да не е сукала качествено. Имаме само едно нощно кърмене - обикновено към 3 - 4 и след това почти винаги се събужда чак към 8. Но тя е много активна през деня и затова нощно време спи. Имахме случай с последно хранене в 22.30 и ме събуди чак в 4.30 което са си 6 часа. Ето днес е активна цяла сутрин - заспа в 15.00 като последното ядене й беше в 13.30 и все още не се е събудила. А по мои сметки трябваше да яде в 16.00. Но след като нервничеше цяла сутрин накрая я сложих на спалнята по коремче и тя все още спи дълбоко. Знам че е опасно, но така спи много спокойно. Наглеждам я постоянно.

ЧЕСТИТИ НОВИ БЕБЧЕТА. ДА СА ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ

А ние от днес излизаме от графата "новородено". Нали такива се водят до 6та седмица. То даже сме излезли още в сряда

# 109
  • Бургас
Пина, те гранулите се разтварят директно в устата, а не във вода. Но така или иначе не можах да я намеря тая Арника по аптеките днес като ходих.

# 110
Таничка, аз също я пих, но не усетих да ми оказа влияние, по скоро след това мисля че тя ми помогна за намаляване на болежките

Близначе, хайде честит им празник, да те слуша повече, дай рецептата за доматките.
Моето бивше гадже правеше страхотна манджа от доматки, нещо като пържени ако са такива ще е супер

Гифтче
, честита месечинка и на твоята принцеса Simple Smile) Хапни си бонбон и я почерпи с шоколадово мляко Simple Smile)))))

Мисти, още малко и ще свърши всичко

ето я тая моята мома, няма го бати и спи. Одеве се събуди цокна 3 мин и заспа блаженно

# 111
  • varna
Честити бебчета и на поулини и жени! Живи и здрави да са!
Близначе, честит празник на мъжа ти, да е жив и здрав най-вече, пък после да ни пази! Завиждам ти за домашното производство, може пък да раздадеш насам-натам, като ти е много, ама друго си е.
Мисти, то сигурно ще има една дежурна акушерка с един доктор, ама нали някои мами сигурно и в неделя раждат, едва ли ги връщат като са им тръгнали бебетата, а щом моя док казва, значи и той ще е там надявам се.

# 112
Здравейте,майчета!
Честити бебенца на Жалина,Криани,Поулини,Жени!
Прблемът с по-големите деца и мен ме връхлетя с пълна сила.Голямата кака е ок,но малката просто не мога да я позная,очаквах,че ще се държи по-адекватно,нали уж я подготвяхме 9 месеца и тя гледаше с поглед,който казваше,че всичко разбира.Обаче...,сега постоянно прави белички,което си го обяснявам с желанието и да ни привлече по някакъв начин вниманието ни,но аз постоянно я навиквам,а тя ме гледа с пълни със сълзи очи.Казвам ви,в мига,в който и се скарам,съжалявам жестоко за това и веднага я вземам в прегръдките си,детето просто още не може да осъзнае,че бебето се нуждае от повече внимание от моя страна,много ми е мъчно.
Луиза,и на Катето вчера и сложиха ваксина и тя цял ден беше нервна и почти не спа,аз също си го обяснявам с болката от инжекцията.
Венито,пробвай с нещо топло на коремчето,шише с топла вода,чорап със затоплена морска сол,или грейка някаква,ако имаш.Друго-вчера дъщеря ми си сушеше косата в кухнята и от шума на сешоара бебето заспа.Капките,от споделено с други мами,помагат индивидуално-на едно бебе едни,на друго бебе други,на някои - никакви капки не помагат.Пия лактогонен чай,в който има семена от копър,но не я успокоява.
Бела, fingerscrossed,за утре.
Мъхче, Hug Hug Hug,и аз се радвам,когато се появиш,макар и рядко вече.Да ти кажа,не пожелавай свекървата ти да си ходи скоро,не можеш дори да си представиш от каква помощ ти е.На мен в момента така ми се взема акълът,че и свекър ми да пожелае да ми помага ще го приема,нищо,че е голям мундарин и хърка като циркуляр.Не знаете за какво тичане из къщи става дума.Сутрин ставам към 8.30 и ако бебето спи вземам си душа и закусвам на крак за 1 минута,каките спят,бебето се събужда-дупета,хранене и така докъм 10.30 - 11.00.Каките стават - закуска на по-малката,пералня,гладене...,в 12.00 пак - дупета,хранене до 13.00 и разходка.Тогава имам своя час на мама,когато бебето спи,каката се люлее някъде,аз чета вестника от миналата седмица.В три се прибираме-дупета,ханене и докато си почивам-готвене и салата.И всичко това,ако бебето е на кеф и кротува,ако е кисела и не спи се занимавам само с нея и нищо друго не мога да свърша.А ние със сандвичи не можем да минем,трябва да има салата и готвено,просто така сме свикнали,така че за готвене време трябва да намеря.Дано с времето ми поолекне,че иначе ще започна да кукуригам smile3514
Гифт,честита ти месечинка,  bouquet,то и аз на 23 юли трябваше да почерпя,ама кой да сети... newsm78
Ани, Hug,важното е,че лошото вече е зад гърба ви и сте си вкъщи.
Таничка,арниката я обсъждаха преди,но не помня кой,дано ти отговорят.
Близначе,да ти е жив,здрав и корав жандармеристът,а ти вкоравявай дисциплината у вас! Grinning Hug
Данче,с две малки деца скоро ще върнеш,че може и отдолу да си с кг.
Агнес,мерси за инфото,аз в момента ползвам белия Памперс,но не ме кефи нещо,ще се връщам на синия и мисля,че офертата е добра,ще се възползвам. Hug
Глупи,за сефте излязохме на деветия ден,оттогава нямаме пропуск.
Пина,пак миди готвиш,ще се вдигна да ти дойда на гости,да знаеш,с бебето на всичко отгоре... Laughing
Джина,завиждам ти за готвача,мъжът ми само салати умее да прави,а си трябва и готвенко,че кърмата ми от мръвка забелязах,че се увеличава.Най-интересното е,че и от бира вдигам количеството,та сега вечер натъртвам по една след като заспи № 3.
Неродили мами - пожелавам на всички ви до седмица да не сте вече бременни! Hug
Писала съм от 16.00 ч.,та досега...
Много майчета липсват,ако имат време,нека драснат по два реда,че липсват.

# 113
Флайче стискай още малко зъби, нещата ще си дойдат на мястото  Hug

Близначе аз за това ли тая нощ бях като дойна крава? Снощи след вечеря назобих няколко кочана царевица  Mr. Green
Да знам да се заредя поне  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 114
  • София
Флай, а най-голямата кака не помага ли? Сигурно ти е трудно, аз не бих могла, честно.... И все пак, открадвай време и за нас Hug
Близначе, Честит празник на жандармериста! Да го отбележите, ей Wink
Аз на моменти забравям, че не съм бременна. Например, одеве ме сви корема и първата ми мисъл беше контракции... Понякога нощем се събуждам и го пипам, уплашена, че не усещам бебето... Откачих покрай тази бременност...
Ето и царевица ми се дояде Crazy Ще взема утре да си купя, но дали пък няма да се активира производството в млечните жлези?

# 115
Джине, изпратих майка навън с количката и празника го отбелязахме. Орално  Mr. Green  Blush

Агнеска, ми четох някъде, че царевицата е храна която прави кърма. И аз да ти кажа днеска бая изядох и верно имах. Е, не много но все пак....Иначе аз денем съм като дойна крава и спокойно набавям кърмичка за Бобо. Обаче нощем нЕма никой  Rolling Eyes Та едно хранене с АМ си имаме.

# 116
Ама blizna4e, давай да помагаме с тази продукция дето ти е много  Joy
Аз цяла зима и пролет търсих някой дето да се навие да му плащам за да гледа домашни зеленчуци за нас, ама така и не намерих  Confused

# 117
Я ми кажете как изглеждаше пъпчето на бебето преди да падне? Направо съм забравила. Нашето пъпче се държи на косъм и изглежда ето така

И ми се е свило сърцето, макар да знам, че не би трябвало да го боли.

# 118
Ааа, продукцията я пласирах. Дадох доста на сестра ми.

Агнес, ми така изглежда пъпа. Споко, не го боли  Peace

# 119
  • София
Агнес, така, като гледам утре най-късно ще е паднало. Мен пък сега ме притеснява коричката. Crazy
mechence, ако си в апартамент, можеш да си посадиш поне няколко саксийки с черита, за да ти мине мерака Peace

Общи условия

Активация на акаунт