Още мъничко остана, скоро всяка ЮЛКА ще е горда мама! - тема 35

• 39 561
  • 721
  •   1
Отговори
# 120
Честито на новите майчета.Да са ви живи и здрави   bouquet

Още сме 2в1 но съм с контракции от 10 до 7 мин.  Надявам се да станат на. 5мин и да палим към болницата.  Praynig   Стискайте ми палци  Praynig  Ама си болят да му се невиди  Tired

# 121
О аз марули гледах в саксия тази пролет Simple Smile ама не е същото  Laughing

# 122
  • varna
Ради, стискам палци  Praynig
Леле, пуснах да гледам "миските" - бе то няма такъв ужас, тия без грим са кошмарни, това ли трябва да са днешните красавици  Shocked Да не говорим за имената - Франсин, Надин, Джулия, Мелиса, Нанси  #Crazy А пък като си отворят устите, леле майко  #2gunfire И все още не мога да го възприема това като конкурс за красота по никой начин, сори.

Последна редакция: пт, 26 юли 2013, 22:40 от herairness

# 123
Въпрос към ЛЛЛ: 1. Възможно ли е да бебето да преяжда и да не се усеща? Снощи за 2 часа изяде около 160 мл, а е едва на двадесетина дена. Суче само на гърда, не дохранвам с АМ и все пак се притесних. Днес обаче се изака много сериозно, явно му натежа среднощното ядене. Коремчето му беше като гайдичка.
2. Може ли да проверите в справочниците, дали може да ползвам Цикатридина супозитории по време на кърмене? Бях попаднала на листовка в интернет, в която пишеше, че може, но на самата листовка в опаковката пише, че няма достатъчно данни.
П.П. Атракция, благодаря, че си споделила линк за съхраняване на кърма, не знаех, че може да се добавя към вече замразената.

Здравей, girlinblue182  Hug

Радвам се, че информацията  за съхраняване на кърмата е била полезна за теб.

Възможно е някои кърмачета да си хапват повечко  Heart Eyes  Бебетата на кърма няма вероятност да бъдат прехранени, ако количеството мляко им идва в повече, стомахчето на бебето просто го връща. За тези 2 часа без прекъсване ли е сукал? Или е имало пауза? Щом е влязло, трябва да излезе и ето, че те е "надарил" с пълни пеленки Simple Smile

Относно Цикатридина супозитории: една от съставките е хиалуронова киселина. В справочника за съвместимост на лекарства и кърмене на д-р Томас Хейл "Medications and Mothers Milk" 2010 г., е с ниво на риск L3 (умерено безопасно лекарство).
Рискова категория за кърмене (лактация)
L1: напълно безопасно лекарство
L2: безопасно лекарство
L3: умерено безопасно лекарство
L4: рисково лекарство
L5: лекарството е абсолютно противопоказано

Ако не си, би могла да се консултираш с лекаря си за употребата му.

Поздрави   bouquet

# 124

Бързо!Бързо,бързо пръстенца,пишете!
Първо-Мисля,че администратора на форума трябва да създаде опция "диктовка"-писане с глас.Ми не става.С една ръка просто е невъзможно.

Олее.Глупи!Все едно за нас говориш.Същите сме.Абсолютно същите.Когато е будна плаче.Състояние будна и спокойна-няма!Успокоява се само на гърда.Кога яде,кога не,но да е там.Съответно организмът ми не успява да възпроизведе кърма и често (обикновено следобедите),след хранене от по2 чАса,правя АМ.Яде малко и заспива.Друг път пък като се наяде не се буди по 4 чАса. ooooh! Кърменето се оказа не толкова лесна част от майчинството.Понякога съм на ръба да се откажа,но после се замислям колко полезно нещо и продължавам.Знам обаче,че захраня ли след 6-тия месец -спирам. Naughty Цялата лепна,имам мускулна треска на ръцете и пръстите,чаршафите ми са целите в кърма,преобличам се по 8 пъти на ден....Научи се и на ръце.Носим се по цяяял ден.Наведа ли се да я сложа в креватчето,пищи като че ли на тръни я слагам.Няма време да ям,няма време да сготвя,нямам време да се изкъпя,къщата е в безобразно състояние/това най ме вбесява/.Майка ми скоро си заминава и ме обзема паника.
Бебка я изкарах на 20-тия ден,но то първите 10 валеше и беше много студено.Аз даже 2-рия ден след изписването,т.е. бебка беше на 5 я бях облякла с плетена жилетка.Беше много студено.
Флай,ама ти как така се прибираш в 3? ShockedАз излизам рано и се прибирам до към 10:30-11:00 най-късно.Много е горещо.Нашата много я морят жегите.Ние нямаме климатик.Държа я голичка.Само по памперс.Но й е много горещо.Къпя я по 2-3 пъти.
Момичета,Благодаря ви за идеите за манджи.Почвам ги наред.За около месец знам менюто. Mr. Green

Самоцитирам се,защото отговор не получих.

Въпрос към ЛЛЛ:
Кърмя детето ми на интервали от 2,30-3 чАса.През нощта се храни бързо и в просъница.През деня обаче яде бавно.Понякога храненията ни продължават по час че и повече.Правя компресия на гърдата но няма кой знае какъв ефект.От около седмица започна да плаче на гърдата ми.Не мога да разбера защо.Суче,суче и изведнъж започва да се нерви.Рита с краченца и мята ръчички забивайки нокти в мен,почервенява и се дави в плача си.Изправям го и започвам да го разхождам като го държа притиснато към сърцето ми.Пея,говоря и сякаш се поуспокоява.Тъй като продължава да смуче ръчичките му давам пак гърда.Засуква,яде 2-3 мин и пак същата истерия.Изглежда сякаш хем е гладно хем не тече   нищо или пък не и правилната течност.Като заплаче виждам че устата му е пъна с мляко.Т.е. кърма имам.Коики ли са или нещо друго?

Честито на новите бебчета!

Ради, Flowers Four Leaf Clover

# 125
Джина,голямата кака вятър я вее на бял кон,тя ляга вечер в 1.00,виси пред компютъра,става в 12.00 на обед,че и не и се идва по разходки с нас,нещо се срамува,цял следобед дрънка на китара,абе яко я друсат хормоните,то на тази възраст са в най-дивия пуберитет.Иначе си има задължение-чисти с мопа стаите всеки ден и вечер понякога мие чиниите.А и аз като че ли не искам да я ангажирам много с отглеждането на бебе,не мисля,че е редно,абе луда работа.Иначе си ми е много добричка и се гордея с нея-на 47-мо място е в националната класация на математиците,обаче никак не и се помага вкъщи,или по-скоро не се сеща,ако аз не я накарам - не бутва.
Царевицата и на мен ми увеличава кърмата,но не знам,въобразих ли си,или наистина се увеличиха коликите на Катето и я спрях,а знам,че не би трябвало храна да им влияе... newsm78
Агнес,аз всеки път,като обработвах пъпчето със спирт,тя пищеше и си мисля,че я боли,откакто падна,колкото и да търкам - никаква реакция,явно вече не я боли.
Ради,дано родиш бързо и леко fingerscrossed
Хера,що за имена са това,егати префърцунените,това сигурно са псевдоними,аз все още не съм успяла да гледам нищо от това предаване.
Гифт,ние излизаме около 1.00 и затова се прибираме в 3.00,просто не мога да се организирам да излезем по-рано,Теди спи до 10.00-11.00,горещо е,да,но това е положението при нас.
Дами,пожелавам ви лека нощ и дано да е бебеносна за бременеещите!

# 126
Въпрос към ЛЛЛ. Започнах да ям лук за увеличаване на кърмата и имаше ефект. Но ни се появиха колики и газове от лука. Вчера не съм яла лук. В днешната кърма има ли елементи от лука? Защото ако има ще се наложи да я хвърля, колкото и да не ми се иска  Tired
Здравей, mims_70  Hug
На храната са нужни около 4-6 часа да въздействат върху кърмата. Вероятно днес не би трябвало да е имало следи от лука, който си приела. Щом имаш съмнения, би могла да изключиш лука от менюто за 1-2 седмици и да опиташ след известно време отново.

Ще цитирам  от тази статия, предполагам информацията ще е полезна:

Цитат
Вероятно сте чували, че яденето на "газообразуващи" храни като зеле, фасул или броколи предизвиква у бебето газове. Мисля, че това са бабини деветини, защото газовете се образуват, когато бактериите в червата си взаимодействат с чревните влакънца. Нито газовете, нито влакънцата могат да преминат в кърмата, дори вие да имате газове.
........
Има естествена тенденция кърмещата майка да свързва всяко малко нещо, което бебето й прави с кърменето. ВСИЧКИ бебета имат дни, в които са нервни, имат газове и повръщат по малко. Някои бебета имат чувствителна храносмилателна система и без значение с какво ги храните те ще преживяват периоди на чревни смущения. Можете да бъдете сигурни, че нищо не може да се преработи от чувствителния бебешки стомах така лесно, както кърмата.
Когато кърмите, започвате да си мислите "...толкова газове има днес...трябва да съм яла нещо... а, снощи вечерях пица... това трябва да е. Не мога да ям пица отсега нататък". Когато стигне до крайност, такъв начин на мислене може да доведе до диета, която не включва нищо освен варено пиле и полиран ориз.

Вероятно и тази статия Хранене на кърмачката ще ти бъде полезна.

Поздрави   bouquet

# 127
здравейте майчета!дасе отчета и аз с бебе деян роден на26 на обяд с мерки 4350кг и 53см естествено раждане.поздраи я

# 128
Шушулкова, честито, искаме подробности, какво стана с предизвикано раждане ли беше? Голямо бебе, браво на теб!
Мами, събудих се от земетресение преди малко, още ми треперят ръцете, ужасно беше, дано с това се приключи  Praynig
Флай карай я ежедневно да се включва в домакинството иначе за останалото, всички са така, не я мисли голямата, иначе много правилно, че не я караш да ти гледа детето, това не води до нищо добро.
Хера аз нали още вчера питах, дали изобщо са им истинските имена, ама никой не ми отговори?
Радиявно вече си родила, аз нали чакам да родите всички, та тогава ще ходя да свърша тази работа, хайде Хера утре, и Танчето да приключва, пък Катето си знае защо сме последни  Wink

# 129
Добро утро, мами!  newsm46
Майка ми взе детето, за да поспя, буден е от 4:30  Confused
Не съм ви изчела, ще го направя по-късно, смятам да поспя, защото едва гледам  Crazy
Честити ни нови бебоци! Да са живи и здрави!
Въпрос към ЛЛЛ: 1. Възможно ли е да бебето да преяжда и да не се усеща? Снощи за 2 часа изяде около 160 мл, а е едва на двадесетина дена. Суче само на гърда, не дохранвам с АМ и все пак се притесних. Днес обаче се изака много сериозно, явно му натежа среднощното ядене. Коремчето му беше като гайдичка.
2. Може ли да проверите в справочниците, дали може да ползвам Цикатридина супозитории по време на кърмене? Бях попаднала на листовка в интернет, в която пишеше, че може, но на самата листовка в опаковката пише, че няма достатъчно данни.
П.П. Атракция, благодаря, че си споделила линк за съхраняване на кърма, не знаех, че може да се добавя към вече замразената.

Здравей, girlinblue182  Hug

Радвам се, че информацията  за съхраняване на кърмата е била полезна за теб.

Възможно е някои кърмачета да си хапват повечко  Heart Eyes  Бебетата на кърма няма вероятност да бъдат прехранени, ако количеството мляко им идва в повече, стомахчето на бебето просто го връща. За тези 2 часа без прекъсване ли е сукал? Или е имало пауза? Щом е влязло, трябва да излезе и ето, че те е "надарил" с пълни пеленки Simple Smile

Относно Цикатридина супозитории: една от съставките е хиалуронова киселина. В справочника за съвместимост на лекарства и кърмене на д-р Томас Хейл "Medications and Mothers Milk" 2010 г., е с ниво на риск L3 (умерено безопасно лекарство).
Рискова категория за кърмене (лактация)
L1: напълно безопасно лекарство
L2: безопасно лекарство
L3: умерено безопасно лекарство
L4: рисково лекарство
L5: лекарството е абсолютно противопоказано

Ако не си, би могла да се консултираш с лекаря си за употребата му.

Поздрави   bouquet

Атракция,  Hug
Много благодаря за отговора!
Цикатридината я почнах, защото онова чудо не се трае като заболи! В просъница съм се събуждала от болка.
Вчера пак ми напълниха главата с гръмотевици, че ще разширя стомахчето на бебо и реших да не му давам да суче до забрава, резултата беше ужасен, толкова се измъчихме и двамата  Cry За това, изключително много се зарадвах на отговора ти за кърмените бебета!  Heart Eyes Попита ме дали 2 часа е сукал постоянно, да речем не постоянно, но с паузички по 10 мин. максимум и то след като е сукал 30 мин., да речем. Минаха почти 24ч. без да е акал, само пръцка Cry Не прекалявам с капките против колики, а и ползвам едни немски, които уж не запичали. Надявам се тази сутрин да ме зарадва с пълни гащи, защото виждам, че се мъчи и му тежи, а с термометър не искам да действам  Naughty
П.П. Снощи теглихме Юли, качил е 1 кг. от изписването, май е повечко, като се има в предвид, че не е навършил и месец. Казаха ми, че до 800 гр. на месец трябва да наддават. Но както казах, не е акал и може би малко по-лекичък трябва да е.

Джине, боря го хемо с Цикатридина вечер и Прокто-гливенол сутрин. Кисна и в смрадлика. Моля се да мине, че много боли на моменти  Sad

Да се похваля, вчера док ми махна външните конци  newsm44, ще чакам вътрешните да паднат, но те не ме дразнят.

Лягам и заспивам!  Sleeping

# 130
Здравейте момичета. Вчера на
26 юли родих нашето момченце Самуил.Т - 3600/ 51 см секцио. добре сме и вероятно във вторник ще ни изпишат.

# 131
Ехааа цели 2 бебета.

шушулкова,бела
живи и здрави да са. а вие бързо да се оправяте

Мисти, много силно ли беше, и аз след това миналата година изтръпвам.

# 132
  • Бургас
Шушулкова, Бела честити бебоци Simple Smile Да са живи и здрави Simple Smile

Мисти това със земетресенията много гадно, мен много ме е страх Sad Виж сега поне ако се появи днес девойката ще й кажеш, на имаше 2 земетресения в твоя чест, дойде си с гръм и трясък Wink

Иначе за мен аз още съм си 2в1, днес мисля към 10 да отида на едни тонове пак да видим как е положението Simple Smile
Като гледам Ради поне са й болезнени контракциите, така че тя ще я свърши работата, ами ние с неболезнените или някой без контракции дето са не знам кога ще раждаме Simple Smile
А Катето знам защо не ражда, като капитан на кораба тя трябва последна да напусне  Joy

# 133
Бела честито ти момченце
Не мога да разбера все още колко е било силно, но нас си ни раздруса, тук е било наблизо сигурно затова, ставам аз в 6:15 и викам на ММ какво стана, да не си паднал от кревата, той вика не бе заспивай не знам какво беше сигурно комшията е паднал. Обаче 5 мин по-късно, като ни разлюля, веднага се сещаме за какво иде реч.
Иначе Танче и аз това си помислих, че девойката ще дойде с гръм и трясък ако е днес  Joy Иначе правилно се сети за Катето, а аз щото ме заклеймихте като вестител, и те ти сега  #Cussing out

# 134
  • Бургас
Мисти четох пише снощи към 10 и нещо и тази сутрин ама били слаби...снощи 2,6 днес 2,4 по Рихтер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт