Още мъничко остана, скоро всяка ЮЛКА ще е горда мама! - тема 35

• 39 582
  • 721
  •   1
Отговори
# 75
В предродилна една глътка вода няма да ти дадат да пиеш, чакай гранули да си разтваряш  Simple Smile

# 76
Момичета,почерпете се виртуално!Днес моята дъщеричка става на един месец!!

# 77
Брей, Гифт, какво нещо... Сякаш вчера писа, че имаш кървене..., кога мина един месец?!

# 78
  • София

Джине, този крем е за мн суха до атопична кожа. Изписа ни го лекар, като аз мазах малко и сега аз ще го ползвам, тъй като имам такава кожа и си го купувам по принцип понякога и за мен. Кремът е доста плътен, особено за лятото, и струва отделно 32 лева. Тоест помисли дали това е твоят вариант, тъй като освен цената и консистенцията, все пак е медицинска козметика и да не привиква малчо, де да знам? Бих взела на Себамед крем за тяло (не лосион), аз доста уважавам тази марка, според мен ще помогне. 

За майката на ММ имам да разказвам, обаче после Simple Smile))) Джине, за теб ще е поздрав тоя разказ, ако стигна да го напиша.

Хайде, раждайте, за да ви разкажа за моето секцио. Пък може и сега да го опиша Simple Smile)))
Аз на А Дерма съм ползвала една Мицелирана вода и бях много доволна, за лицето. Но си права, медицинска козметика е все пак, и  с бебето не бива да се експериментира. Каката съм я мазала със Себа мед, ама нещо.... Ще взема олио да купя,нищо, че е топло, Близначето писа, че с олио маже, пък да видим. И си чакам поздрава Grinning
Гифт, честита месечинка на Ади! Heart Eyes
Ей, Мъхче, радвам се, че намери време за нас! Hug
Весела и тя се е покрила..... Thinking
Ани, добре сте се прибрали! Аз, като чета, всяко второ бебе в Шейново е било на антибиотик, имало инфекция... Цялата тази работа е малко съмнителна Thinking
Да се оплача, снощи детето си яде през три часа, т.е. в 00:30ч., 03:30ч., 06:30ч., демек, ставане на три часа, егати и спането. Добре, че от 06:30ч до сега поспахме.
И аз посред нощ и всяка сутрин проверявам дали някоя от нашите железни лейдита не се е обебила вече, но не би... Нищо, имам предчуствие, до 15та страница макс. и ще честитим Peace

# 79
Танче аз пия, нали ви питах преди 3 - 4 седмици, та оттогава я вземам, а Пина, то това е хомеопатично, така че може и в предродилна, да се пие ако се сетиш де  Laughing Всеки ден вземам по 5 гранули. А иначе ти пък какво ще правиш в реанимация, нямаше ли да раждаш нормално, ако е така то нямаш работа в реанимация, мен предния път ме държаха уж 2ч ама щото беше късно през нощта, нямаше и толкова в родилна зала, и после в стаята направо, и даже си поисках веднага ядене, че бях умряла от глад  hahaha Та в стаята си пий и яж каквото поискаш  Joy
Гифт еми жива и здрава да ти е, те твойта вече е месец напред от наште, дето се инатят  Laughing
Джине за бой си, виж какво послушно дете си имаш, снощи да ти кажа ли колко ставах, легнах към 23:30 изнервена, че няма ни болка, ни чудо, и се почна в 00:30;1:30;2:25;3:30;4:15;6:30 и ми писна полежах 20 мин чудейки се накъде да се завъртя, че да не ме болят костите, и в 7 без 10 се надигнах, вече си мечтая за ставане през 3 часа, не помня откога съм така, но все си мисля, колкото и да става това дете, няма да е през час  #Cussing out

# 80
Мда, аз мажа с олио и съм доволна. Ние като го къпем вечер, то си е хладничко вече и хубаво му попива. А и както вече казах, олиото на Хип е много лекичко и хубаво Simple Smile

Днес си уговорих с докторката час за контролен преглед - каза ми чак на 10.08. да ида. Искала да мине поне месец от операцията. На мен ми се струва късничко, но щом тя така казва.... Thinking

ММ вече тръгна на работа и още от днеска го извикаха да виси пред парламента. Аз чакам подкрепление - майка ми и дребната ще дойдат. Не че имам нужда от помощ, но просто ми трябва дружинка да не съм сам с бебето.

А тоя мой мъж ме изнервя...Решил е, че не може така бебето да си позволява да мрънка, да пъшка и да не иска да спи. Той бил очаквал, че бебетата само спят и ядат. И като се размрънка Бобо, и нашия му се дразни. И даже му вика "лигльо"  Crossing Arms Аз му обяснявам, че това е новородено, че може да го е страх, да му е студено, да го боли...че не може на 20 дни да е лигльо...че не бива да иска от него да се държи като възрастен...та това е бебе за Бога ! Ама той не - не бил очаквал това, той бил искал спокойствие  Shocked Божкеееееееееее, потресена съм ! Как да му обясня, че това е мъничкото му бебенце, което даже още не може да вижда като хората? И му викам - целуни го бе, виж как хубаво мирише....Не искал, бебе не се целувало. И направо яко ме дразни. Много, ама много заблуден се оказа относно бебетата.  Crossing Arms

А за млякото да кажа, че искам да го сменям не просто така, а защото подозирам че Хип-а запича Бобо Sad Но ще питам педиатърката де.

Руми, честито ви един месец   bouquet

Айде неродилите, стискам ви палци да почнете една по една да се обебвате  Hug

# 81
Въпрос към ЛЛЛ. Започнах да ям лук за увеличаване на кърмата и имаше ефект. Но ни се появиха колики и газове от лука. Вчера не съм яла лук. В днешната кърма има ли елементи от лука? Защото ако има ще се наложи да я хвърля, колкото и да не ми се иска  Tired

# 82
  • София
Мимс Stop
Шапка ви свалям, като гледам какви жертви полагате в името на млекодобива.
Близначе, а защо не го пращаш да спи в детската? Ми и на него не му е лесно, особенно последните четирдесет и няколко дни Confused

# 83
Момичета на 16 юли във 15:10 родих нашия син Боян 49 см 3050г , термина ми беше на 24 юли ,родих нормално ,много  бързо за няма и час ,но плацентата не успях и се наложи силна упойка за да я махнат.Изписаха ни на 19 юли ,но още си напасваме режима с малкия и нямам много време . Честито на всички вече родили и успех на всички на които им предстои   bouquet  

# 84
Криани ,честито бебе ,да сте живи и здрави   bouquet
Мисти,Танче,Хера....чакаме новини !
Ние засега сме добре ,гледаме се някак си.Май има колики вече ,възможно ли е?Днес му е шести ден,много рано ми се струва  newsm78
Джине ,мойто снощи се буди през 2 часа.Тамън заспя от бебето и баткото става да пишка ,защото яде диня на вечеря Laughing Изобщо ,лудница е ,но интересното е ,че не съм недоспала.Всичко в просъница правя и някак машинално ,та не съм уморена.
ЛОшата новина е ,че от 20 качени килограма ,само 8 съм оставила в родилното.Другите започвам да ги боря усилено.Коремът ми е ужасно грозен ,аз също ,даже нямам снимка от изписването (бяхме само аз и мъжът  ми)
Кажете ми сега ,че съм забравила,кремче всеки път ли се слага на дупето?
Имам судокрем и бочко ,майк Бочкото е по-добре...После от крема остават едни белички остатъци по дупето и много ме дразнят.
Днес ще ходим да го мерят и започваме да следим как ще върви наддаването.Като си спомням ,че баткото качваше по 2 кила на месец ,не очаквам и тук да е нещо по-различно Mr. Green
Агнес,Глупи и останалите,как вървят нещата с по-големите деца?При нас нещата влизат в релси бавно  и смея да твърдя ,че сме по-добре.Вчера вечерта баща ми го изведе за поне 3часа и беше много доволен.Отделно с него ходихме да пазаруваме ,купих му награда ,защото е батко и така...ще успеем Rolling Eyes

# 85
Джине, ще го пратя аз...на пътя да спи, не в детската  #Cussing out НапрАви ми бебе, а сега да си го гледа  Crossing Arms

Честито бебенце Криани ! Да ти е жив и здрав и много да ви слушка !   bouquet

Майка ми дойде, докараха ми с баща ми един джип пълен с домати, краставици, праскови, кайисии, дини и пъпеши. Все домашно производство. До тук добре, обаче ми напълниха апартамента със щайги, то има за цял консервен завод  Shocked Как пък не се съобразиха, че няма кой да ги изяде и че няма къде да ги съхраняваме ?!  ooooh!

# 86
Въпрос към ЛЛЛ:
Скоро имах запушено каналче и бях почти едно денонощие с много висока температура (39,5). След тази случка забелязвам намаляване на кърмата. Пия течности ( вкл. и лактогонен чай), спя много, ям, но кърмата не ми се увеличава. Нощно време сякаш имам, но през деня е много слаба работа  newsm78 . Възможно ли е от Т да е намаляла кърмата ми? Вече не знам достатъчно ли яде или не й стига и за това яде толкова често ( това съм го описала по-долу)
Другият ми въпрос е: Ния е почти на един месец, а се храни много често. Това ме изморява и имам чувството, че не мога да й произведа достатъчно кърма така. Случи се няколко нощи само в 3 да яде и след това в 6, но след това пак старата песен през 2 часа  Tired . То както писах нощно време имам кърма и не е проблем, ама започвам да си мисля, че ще я храня толкова често докато стане в първи клас  ooooh! . Мога ли да направя нещо по въпроса да започне да яде що годе на някакъв режим?  newsm78 (сега е на поискване)

# 87
Джина, и ние (как да напиша 'аз', като мъжа ми маже) мажем с олио бебето - на Хип. Няколко пъти мазахме със зехтин, ама сякаш по- не става хубава кожата от него  Thinking Абе редуваме ги, ама все олио. Чух, че новородено до 40 дни се мажело с олио независимо от сезона.

# 88
Криани,честита рожба!Да ти е жива и здрава!

Абе момичета вие какво готвите?Изобщо готвите ли?Аз готвя почти всеки ден,но най-трудно ми да измисля какво.Днес съм пълен блокаш.Нищо не ми ражда главата.Дайте идеи!

Близначе,ще свикне таткото ви.Ми нашия като не може и да я държи.Ледена съм като му я дам.Все му повтарям да й държи главичката,а той ми вика:"Еее спокойно де,не й се клати чак толкова много" ShockedУжас ти казвам.Памперси не сменя-гнус го било.Твърди че бебето плаче понеже му е горещо и настоява да я къпем с почти студена вода.Като я къпем отваря всички врати да става течение и като му се скарам ми отговаря:Абе нищо й няма я виж каква жега е."Вечер като плаче бебето по-късно от 23ч(когато обикновено той си ляга)тактично си взема възглавницата,поглежда ме с големите си кафеви очи,целува ме нежно,пожелавайки ми лека нощ и отива в хола Laughing

# 89
Криани, честит Боян!

Гифт, и аз готвя почти всеки ден. Не се престаравам, де... Понякога запечени сандвичи с кашкавал, уж гледах да правя супи (зеленчукови за по- бързо), че за моя стомах, за на бебето стомаха, за кърма..., ама май нещо позабравих. Пека сурови наденици във фурната, че става по- лесно и правя картофено пюре за гарнитура. Правя спагети с бекон, сметана и кашкавал. То пък като купи човек една кутия готварска сметана и няма свършване, та готвенето започва да се върти около нея, да гледам да я ползвам, да не се хвърля. Даже 2-3 дена след като ни изписаха от болницата правих пак миди с ориз и миди натюр, ама бебето тогава сякаш повечко спеше и мъжа ми беше вкъщи, та можех да разчитам да я дондурка, а сега като съм сама е по- трудно. Правих и запечени (предварително сварени) картофи с бекон, сметана и кашкавал. Последно снощи правих миш-маш, но то отнема време - докато се нареже всичко, да се пържи...

Общи условия

Активация на акаунт