Още мъничко остана, скоро всяка ЮЛКА ще е горда мама! - тема 35

• 39 650
  • 721
  •   1
Отговори
# 150
Хера с теб съм и ти стискам палци всичко да мине по най-добрия начин за теб и бебчо   Hug

# 151
Хера с теб сме,стискаме палци и чакаме хубавата новина. Не се бой, всичко ще е наред

Данче, Кро, явно мислим еднакво. На мен с бебето ми е добре, но ми липсва баткото нищо че е тук.

Лошото е че мъжа ми ще се наложи да се върне на работа от 1 до 15 и после пак може да излезне отпуска, но се притеснявам, че още не съм свикнала с двете деца, няма кой да ми помага и ... изпадам в див ужас. Отделно рожденият ден на баткото е на 7, той на работа.. какво ще правим не знам.

# 152
Въпрос към ЛЛЛ. Започнах да ям лук за увеличаване на кърмата и имаше ефект. Но ни се появиха колики и газове от лука. Вчера не съм яла лук. В днешната кърма има ли елементи от лука? Защото ако има ще се наложи да я хвърля, колкото и да не ми се иска  Tired
Здравей, mims_70  Hug
На храната са нужни около 4-6 часа да въздействат върху кърмата. Вероятно днес не би трябвало да е имало следи от лука, който си приела. Щом имаш съмнения, би могла да изключиш лука от менюто за 1-2 седмици и да опиташ след известно време отново.

Ще цитирам  от тази статия, предполагам информацията ще е полезна:

Цитат
Вероятно сте чували, че яденето на "газообразуващи" храни като зеле, фасул или броколи предизвиква у бебето газове. Мисля, че това са бабини деветини, защото газовете се образуват, когато бактериите в червата си взаимодействат с чревните влакънца. Нито газовете, нито влакънцата могат да преминат в кърмата, дори вие да имате газове.
........
Има естествена тенденция кърмещата майка да свързва всяко малко нещо, което бебето й прави с кърменето. ВСИЧКИ бебета имат дни, в които са нервни, имат газове и повръщат по малко. Някои бебета имат чувствителна храносмилателна система и без значение с какво ги храните те ще преживяват периоди на чревни смущения. Можете да бъдете сигурни, че нищо не може да се преработи от чувствителния бебешки стомах така лесно, както кърмата.
Когато кърмите, започвате да си мислите "...толкова газове има днес...трябва да съм яла нещо... а, снощи вечерях пица... това трябва да е. Не мога да ям пица отсега нататък". Когато стигне до крайност, такъв начин на мислене може да доведе до диета, която не включва нищо освен варено пиле и полиран ориз.

Вероятно и тази статия Хранене на кърмачката ще ти бъде полезна.

Поздрави   bouquet

Много ти благодаря за отговора  Hug..а каква е статистиката за кърмачки приемащи лук за увеличаване на лактацията и колики на бебето..знам, че всяка двойка бебе и мама са индивидуални, но на когото кажа че ям лук и имаме колики ми се отговаря.."ама ти не знаеше ли, че лука предизвиква колики ??..."  ooooh!

# 153
  • Бургас
Хоп пак съм аз Simple Smile

Ходих на запис, всичко е перфектно, води гледахме, плацента, всичко е 6 точки...момата все още си стои така ниско долу с главата влязла в малкия таз готова за раждане но не излиза Simple Smile
Понеделник пак на тонове, ако не родя до тогава Simple Smile

# 154
Здравейте,в момента текат "минутките на мама",бебето спи,каките закусват,имам два метра пране за гладене,обаче реших да си изпия кафето на спокойствие и да ви обърна внимание,че напоследък не съм редовна.
Кро,много ми домъчня за теб,дори мъжът ти ли не ти помага,все пак децата ти са малки и имаш нужда от подкрепа-морална и физическа.Отделно сигурно от хормоните,които още се изчистват от организма ти,се чувстваш зле и безизходицата ти се струва още по-голяма,ако ти олеква плачи,на мен това много ми помогна,гушвах децата,когато се чувствах нещастна и плачех,а те милите ме успокояваха,сега,слава богу вече съм ок.Извеждай децата до някоя близка градинка,те ще играят,а на теб със сигурност ще ти олеква малко,дори да не къпеш бебето всяка вечер,не се ядосвай,в Германия съм чувала,че препоръчвали веднъж седмично да се къпят бебетата,то наистина какво ли се и цапат,опитай се да се разтовариш от някои задължения,които е възможно,знаеш,че с времето всичко си идва на мястото.Много искам поне мъничко да ти дам подкрепа,дори и виртуална HugДанче,и на теб ти пращам подкрепа и прегръдки  HugКатеринка кара жълтеница 2 седмици,но леко,накрая само бялото на очите и беше жълто известно време.
Честити бебенца на Бела и Шушулкова,да са ви живи и здрави!
Хера,хайде време ти е вече,дано пък тръгне сама момата и да родиш леко като кокошка Grinning fingerscrossed
Вече традиционно,пожелавам и на другите неродили мами леко и безпроблемно раждане тези дни! Hug
Скреч вече трябва да е родила,дано се обади скоро.
Ако знаете колко неща искам да ви споделя и като седна да пиша толкова бързам,за да не се събуди малката,че всичко ми излиза от главата Embarassed
Таничка,абе ти сигурна ли си,че трябва да раждаш скоро,да не си в осми месец,като се и имат предвид резултатите от прегледа... Grinning Hug
Прегръдки на всички ви Hug

# 155
  • Бургас
Ххахахах Флайче, уж за 24 ми беше термина Simple Smile

# 156
  • София
Ох, ама вие нямате изчитане!  smile3512 Или аз нямам времето?  Twisted Evil
Ама пък аз не пропускам постове за четене, имам някаква краста към четенето, така че ще пиша сега, пък днес ще продължа с читуткането. Даааам... и пръстчето, дето не кърми, а пише във форум, има нужда от тренировки - това се оказва  Mr. Green

Мъхче, първо на теб искам да пиша. Може би някой да ти е отговорил вече, но все пак. Чаят от мента спира лактацията! Редовната употреба на чай от мента или чай от салвия са врагове на кърменето - постепенно могат да спрат кърмата, затова по-добре го премахни от менюто си. Не съм ла Лече, но това четох в един форум на доктор-хомеопат. Плюс, разбира се, че и недоспиването ти влияе -  в смисъл на умора и стрес. През деня нямаш ли възможност да наваксваш със съня?

Глупи, ама ние с теб в един и същи ден сме се справили - НЕДЕЛЯТА сме улучили  Wink Ха дано са късметлийчета децата - както е поверието! Че в днешни времена като че ли късметът е от особена важност при всяко начинание... Страшно ме умили твоят Марти... как се грижи душичката за вас, колко е съпричастно детето  Heart Eyes

Данче, и ти си нацелила сляпата неделя  Hug Браво на теб! Много късмет желая и на вас  Hug Раждането ти... ми изглежда да е било страшно късметлийско - доста бързо е протекло същинското раждане, направо ти завидях!
А за бебчето - ми защо вярно не го прехвърлиш за повечко време в ръцете на свекървата, щом толкова го иска. Пък ти ще можеш да отделяш повече време на баткото. После бебе пак при теб ще си дойде, а и свеки може да разбере (да си спомни), че с по-голямко дете, макар и по-динамично, всъщност животът е значително по-лесен  Peace

...
Може би малко по груб начин, но примерно можеш да кажеш, че ти ще излезеш на разходка с баткото и леко да се забавиш, че да може и бебето малко да поплаче. По възрастните не могат да траят бебешки плач. Било то и за минута и се изнервят. Така ще покажеш, че ако те излизат с Петето на разходка ще може после като се приберът да се радват на бебето без да има плач. А и на бебето няма нищо да му стане ако поплаче 5 минутки преди ядене. Те най вероятно веднага ще ти звъннат да се прибираш та е знаеш и колко да се забавиш.
...

Агнес, страхотен начин! Елегантен, хитър и действен!  Peace Вярно си е, че когато поставим хората директно в ситуация, а не се конфронтираме с думи, ефектът е винаги налице, а и отношенията се запазват  Peace

А как възприемат моите пубертети новото попълнение? Хехе, с чувство за хумор май  Laughing На връщане от болницата в колата синецът ми каза уж на сестра си на доста висок глас: "Така. Сега трябва с теб мнооого да внимаваме  да нямаме издънки, че нали се сещаш какъв арсенал от нови наказания ще има: миене на дупе, дундуркане и бейбиситтинг..."  Joy Хаха, аз само му благодарих за идеите и насърчих да дават още подобни, когато се явят  Laughing

За шишетата. Защо вместо да купувате шишета всеки месец, не си вземете стъклени? Те нямат нужда от смяна. На "Камера" стъклениет шишета (комплект с бибите) са и на символични цени - по 3-4 лв. Ние сме с такива, и ако някого го притеснява, например, че тежат повече - не, не бих казала, че чак толкова да е голяма разликата. Удобни са.

Ради17 не роди ли още бре?
А Скреч? Къде се потулиха...

От болницата (ОБ "Св. Анна" - София) аз лично съм много доволна! (Само от доктора си не съм!) Няма там такива неща - да изкарват родилки и бебета болни, да ги държат в шах... Напротив, грижите за всички ни бяха невероятни - супер редовни, професионални, направиха на всеки сумА ти изследвания - информират те навреме, никого не са оставили да се чуди, много помагат при закърмването, пък и дори и по-намусенките акушерки и санитарки си вършеха работата почти на 6 - това трябва да им се признае, въпреки по-грубото им поведение  Peace Отделението е страшно чисто, ремонтирано, не мирише на болница дори! Леглата са нови и със всички удобства, необходими за всякакъв вид престой. А ако на някого му е липсвало нещо (дори от задължително изисканите материали), никой не е правил на въпрос, ами взимат и ти носят. На родилното отделение с чисто сърце мога да поставя оценка 100+  - толкова цивилизовано беше!
Ради, не зная, дали си родила, но ако не си и ако не те е шубе, бих те посъветвала да смениш доктора си (зная, че си при моя същия). Последствия за теб и бебето няма как да има - в това може да си сигурна, защото машината в болницата е смазана от шефката на отделението им, а тя е невероятен човек - справедлив и наистина Човек с главно Ч  Peace
Като алтернатива бих препоръчала нея - д-р Жекова (просто присъствах на раждане, което водеше тя и направо се възхитих по какъв мил и естествен начин разсейваше родилката от болките й!), също д-р Братоева, а има и един страшно усмихнат доки, голям шемет и зевзек - д-р Димитров, но не зная той как е откъм професионализъм...  Confused Дачева е терца също, но май тя е малко екстремна при раждане (нетърпелива) - пак пред мен стана - набързо взе решение и използва форцебс за едно бебче  Confused Не зная, дали наистина се е налагало, на мен ми изглеждаше като да не е, но аз всъщност не виждах нито апаратурата, нито... "портала" на родилката... На бебчето нямаше поражения, де - което е най-важното!

Целувки на всички и днес пак ще чета, че не мога без вас  Hug

# 157
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Вестителска новина:

Днес skrech е станала мама на принцеса. Госпожицата все още си няма име, но е с внушителните размери от 4400гр., 53см., естествено раждане. Да е жива и здрава, и да не спира да радва мама и тате  Hug

# 158
Честито на новите мами! Пожелавам едни здрави и щастливи бебчовци!

# 159
  • varna
Най-после честита принцеса на мама Скреч! Жива и здрава да е, а тя бързо да се възстановява!

# 160
  • Бургас
Ухаааа чак сега се появи бебешока на Скреч Simple Smile Да е жива и здрава Simple Smile

# 161
Честито СКРЕЧ , да е жива и здрава малката принцеса   bouquet

# 162
Честита дъщеря Скреч,да ви е жива и здрава и бързо възстановяване на теб!Ако имаш въпроси относно кърменето,знаеш...тук в темичката запитваш в червено... Grinning

# 163
  • София
Я да ви питам, че сега говорих с една дружка и тя ме пита пия ли нещо за раждането и аз като гръмната викам "какво да пия"...вече направо се чудех дали не ми говори за едно малко уиски за отскок и за да не се притеснявам....ама тя друго имала предвид Simple Smile Тя била пиела Арника Монтана....та се сетих че бях чела още в началото на бременността за хомеопатии дето пиели хората за раждането и потърсих за тая Арника инфо....та си записах тук няква схема, въпреки че то няма много за кога да се пие...те хората препоръчват от началото на 9 мес. да се почне и при започнало раждане също, че и след това.... Инатересно ми е дали в предродилна ще ме пуснат с шишенцата с гранулки и после в реанимация също Wink за да мога да си взимам илачите Simple Smile

Някоя пила ли е и имало ли е ефект?

Танче. Имах раждане по естествен път. На 3-ия ден (още на изписването) бях ПУШКА!  А предните два пъти поне 2 седмици съм си ходела разчекната - нито мога да седна, нито в кола да се возя... да се навеждам и клякам - абсурд! А хем съм била преди младо яре, та сега очаквах едва ли не месец лежане... Обяснявам си го само с Арниката, да ти кажа. Не е късно да започнеш да я приемаш - вземи си 2 флакончета, едното започни сега (аз взимах 9 СН) -по 5 гранулки на ден са достатъчни. А второто остави изцяло за родилното. Не е нужно да се разтваря - слагаш гранулките под езика си и те се разтварят бавно там, без да се смучат. (Правилата на хомеопатията изискват също при прием да няма хранене и поемане на течности поне 20 мин. преди и 20 мин. след приема)

За родилното как процедирах. При започването на цялата работа веднага гаврътнах 5 гранулки. После в болницата - по 5 на всеки 3 чАса, примерно. Никого не съм питала, мога ли да разнасям със себе си Арника, държах си я дискретно в ръка и я криех в гънката на нощницата (че нямах джобче). След раждането също веднага приех 5 гран., и оттам нататък - когато се сетя, до свършване на шишенцето.

Бях чела същолегенди за таз Арника, но ето че се потвърди върху мен - направо не ми се вярва досега! Вкъщи си правя вси-чко още от първия ден, и нито нещо ме боли (имам 6 шева на 'портала'), нито усещам, нито свят ми се върти, а от вчера и умора не усещам  Peace
Препоръч!

Ауууу-уаааа-йеееее! Скреч, ЧЕСТИТОООООООО! Браво на мама - ще преоблича и роклички, ще връзва и панделки  Hug С пожелание за много здравенце, красота и хармония!

...[/size][/color]Ако имаш въпроси относно кърменето,знаеш...тук в темичката запитваш в червено... Grinning

Joy hahaha hahaha Абсолютно! ФлайHug Hug Hug

# 164
  • София
Уха! Много голяма принцесата на Скреч, да им е жива и здрава! А Скреч е истински герой!

Хера стискаме силно палци и те чакаме с добри новини! Не се плаши, боли но минава. Hug

Кро не ми се иска така да си омърлушена, ако ти тежи, пък си поплачи.Така минава. И както ти казва Джина излизайте на разходки. А това, че си лош родител си го избий от главата.

Някой може ли да ми каже до кога трябва да давам на Лазар преварена вода със захар?

Общи условия

Активация на акаунт