Още мъничко остана, скоро всяка ЮЛКА ще е горда мама! - тема 35

• 39 603
  • 721
  •   1
Отговори
# 165
Весе,ако имаш достатъчно кърма,зарежи тази вода - излишни калории са,или поне не я подслаждай,само мнение изказвам все пак.Ухааа,ама пък съм активна днес,то е,защото ще излизаме чак довечера и докато се моткам из къщи ви хвърлям по едно очо Grinning

# 166
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Весе, тази преварена вода със захар бих я хвърлила веднага. Не знам защо изобщо трябва да се дава това чудо на децата  newsm78

# 167
Здравейте сладурки !
Честити рожби на всички   bouquet  bouquet  bouquet Да са здрави и щастливи и много радост и гордост да ви носят !!! [/

Ние сме добре,вчера бяхме на консултация. Наддала е 850 гр и е пораснала с 2-3 см . Има херния на пъпчето и ще го лепим с лепенка .  Иначе нещата са ок .

Весе, аз също не бих давала вода - излишно пълнене на стомахчето за сметка на кърмата  .. но това е лично мнение  Hug

Рядко влизам напоследък, надявам се всички мами и бебета да сте добре , а на все още чакащите желая леко раждане  Hug

# 168
Честити новопоявили се бебенца ! Да са ви живи и здрави момичета , а на вас - бързо възстановяване !   Hug  bouquet

# 169
  • София
Ако не се лъжа, на весето кърмата и спря. Весе, докато мине жълтеницата Peace
Аз със две ръце се подписвам под думите на Сандалка /замалко да напиша Снежанка, това мойто Снеже не ми излиза от акъла/ за ОБ, София.

# 170
Ако не се лъжа, на весето кърмата и спря. Весе, докато мине жълтеницата Peace
Аз със две ръце се подписвам под думите на Сандалка /замалко да напиша Снежанка, това мойто Снеже не ми излиза от акъла/ за ОБ, София.

Да де, ама защо подсладена? Винаги съм се чудила с каква цел...да е близо до кърмата чак толкова...освен после да не иска да пие чиста водичка...

# 171
  • София
Аз давам чиста вода. Но казват, че подсладената помага за по-бързо прекарване на жълтеницата. И на голямото дете от самото начало съм давала вода, въпреки, че тогава кърмех. Познавам деца, които са били само на кърма, пък после отказват да пият вода.

# 172
Аха, ясно. Не съм запозната с жълтеницата и за това.  Peace
Имам приятелка, чието дете дълго време отказваше чиста вода, заради подсладената и за това се зачудих защо още се предлага от лекарите, но явно при жълтеницата се налага.

# 173
  • София
Да, да,точно заради жълтеницата ми казаха в Шейново да му давам вода със захар. А кърма нямам, изцяло е на АМ. Ще взема да му давам вече само преварена вода.

# 174
Днес в 08:28 се роди дъщеричката ни Симона, 3085гр и 50см. Нормлно раждане Flutter

# 175
  • varna
Ради, честита Симона - жива и здрава да е, а на теб бързо възстановяване!

# 176
ЧЕСТИТИ НОВИ БЕБЧЕТА! ДА СА ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ.

Петър и Далийка "гледат" формулата т.е. спят и имам време да пиша.
Аз започнах  да предлагам вода, но само преварена и то много рядко.
Далийка днес е влязла в ролята на ангелче пред баща си. Гласа й не се е чул от вчера вечерта. Ох, дано това да е края на периода с истеричното безпричинно реване, че ме съсипваше, но едва ли. Нека първо да я видим довечера как ще е, а след формулата ще я пробваме на разходка, защото последните 2 дни не искаше дори и в количката да стои - само на ръце. А в началото каква беше кротичка. Може и заради коликите да е била тази нервност и неспане. днес е като истинско бебе - яде и спи.

П.П. Ето как се гледа формула

# 177
Честито бебенце и на Ради17, да е живо и здраво !   bouquet

Аз вода със захар давах на дъщеря ми, но сега тая тъпотия си я спестих. Пълен абсурд, не виждам по какъв начин водата със захар би помогнала на жълтеницата. А и в болницата на мен ми казаха да не давам, само чиста водичка и то да не насилванм детето. Бобо и сега пие по малко, предимно когато сме навън и му е много жега. А жълтеницата и без захар му мина Simple Smile

От днес забелязвам, че Бобо не харесва кърмата ми. Пие с огромно нежелание, даже се мръщи Sad То не стига че от цедене станах с цици до земята, ами той да не иска  Crossing Arms Виж АМ го пие с огромен кеф, гълточи като невидял. Почва да ми писва...Ям като разпрана, пия вода, пия лактогонни чайове, гледам да спя, цедя се редовно,понякога го послагвам на цица с цел стимулация...и нищо. Кърмата ми хем намалява, хем дребния не я ще.  Crossing Arms

# 178
  • София
Направо не зная какъв съвет да ти дам..... Laughing
Може би, ако се подложиш на специален хранителен режим, на Бобо кърмата ще започна да се харесва, но нека все пак някой от ЛЛЛ да каже рецепта за вкусна кърма. И повече компреси.

Последна редакция: сб, 27 юли 2013, 16:30 от Gina L.

# 179
Брейй какви големи бебчета взеха да изкачат! #Crazy
Да са живи и здрави рожбите на Шушулкова,Бела и Скреч!!!Бързо възстановяване на мамите!

Данче,Кро,много мъчно ми става като ви чета.Разбирам колко ви е трудно.Аз със едно едвам се оправям,а вие с по 2-3 Shocked   bouquet Ама да ви кажа,момичета.Излизайте.Разхождайте се.Само така ще успявате поне малко да се разтоварите.На мен ми действа много добре.Първите няколко дена бях на ръба на депресията.Въртяха ми се едни тъпи мисли из главата.Не бях сигурна че ще се справя като майка.Стените вкъщи ме притискаха.Мислех си "това ли е животът от тук на татък?Кърмене,смяна на памперси и пак кърмене"Но сега съм по-добре.Изгоних депресията надалеч и вярвам във себе си,въпреки,че вкъщи е пълен хаос,бебето плаче почти непрекъснато,а аз едвам успявам да ходя до тоалетна и да ям.Излизанията много ми помагат обаче. Peace

Водичка давам чиста преварена.Не че Ади пие.Аз предлага,ако иска пие,ако ли не,не насилвам.
За жълтеницата в болницата й даваха вода с глюкоза.Един ден.Това беше.Ади изкара лека жълтеничка и само за няколко дена.

Общи условия

Активация на акаунт