Още мъничко остана, скоро всяка ЮЛКА ще е горда мама! - тема 35

• 39 532
  • 721
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Който ще закрива темата, да черпи, ама не виртуално, а на живо!   chef
Айде, бе, егати търпеливите деца! Какво са запънали краката от двете страни на "портала", държат се с ръце за пъпната връв и клатят глава...То месецът свършва.  

Сандалич, знам за чая, в началото го пиех нарочно, че кърмата ми беше а-леле-майко-цунами! Обаче само след два дни по една чаша и наистина намаля. Сега не пия никакви чайове, да не секне съсем - в момента имам тъкмо колкото за двете бебета, но вече не изцеждам допълнително.Купила съм лактогонен, за всеки случай, да имам за бърза реакция.

Флай, мила, аз тебе съм те признала, имаш моите адмирации, ти си ми кумир!  omm Ако се видим някога, дай боже всекиму, ще си плесна челото в земята пред теб и ще ти замитам пред нозете. Как се справяш и си толкова дзен, нинам, ама искам и аз.

Стискам палци днес за Мисти и който още ще се проверява днес.

За водата със захар - това е отживелица и не е вярно, че чисти жълтеницата. Жълтеницата се изчиства с по-често изхождане по голяма нужда, което става след кърмене или хранене с АМ, а не след повече пишкане. Аз и преварена вода само рядко предлагам, да не им пълня търбусите, че особено Елича е едно пухкаво, баджачесто мъхче. Давам чай Бебезан, срещу колики.

Сега съм ги захвърлила изоставени на балкона за слънчеви бани, ама на сянка. Обаче е много жега и отивам да ги прибирам. Ще пиша пак скоро, драги ми смехурки!

# 196
Добро утро Simple Smile
Дойде ми кърмата и успях да изцедя колосалното количество от 60мл  Sunglasses (изобщо не ми е ясно дали е много или малко)
Бебето не се буди през нощта и е много кротка, затова нямаме нощно хранене по съвет на лекарите от болницата - тоест храня я към 1 и после в 5, което е много добре, защото си поспиваме доволно Simple Smile
Оставихме я да спи самичка в стаята и отворихме вратата между спалнята и детската - ММ е много доволен, защото взе да ревнува по едно време като се зачудих къде да спя....мисля, че сега е така, защото бебето не плаче, да го видим като се разреве ...
За даването на водичка - аз ще давам,  от болницата ме посъветваха да давам, може и без захар, но във всички случай да давам, защото е много горещо Simple Smile

Ех, колко странно - сега мога да се запиша и аз към родилите мами  Heart Eyes Пожелавам скоро да мине раждането при всички(и да бъде много лекичко).  Но всъщност - наслаждавайте си се на последните мигове от бременноста.

После ще ви разкажа и за реакцията на ММ, че не искам да го хваля, да не урочасам нещо  Whistling

Таничка - скоро ще е раждането, хич не се притеснявай Simple Smile
Сандалке - ти нали беше казвала нещо за бебетата родени на 24.07?
Близначе - един глупав въпрос - може ли това канско спокойствие, което ме е обзела да е началото на тая пуста депресия (почти съм сигурна, че ще ме хване) защото вътрешно ми е много напрегнато, но иначе се държа тук много стабилно - за нищо не мрънкам, винаги с разбиране за всичко... та се чудех  newsm78 Оф надявам се да се размина

Прегръдки на всички!

# 197
Днес деня го започнахме с много болезнени колики. Изака се 3 пъти подред в огромни количества, но след това продължи да нервничи, оставих я за 10 мин да си изкара яда и я приспах. Сега спи дълбоко. Да видим как ще продължи деня. Много се психясвам от тези й състояния на истеричен рев когато нищо не мога да направя за да я успокоя. Засега установих че просто трябва да я оставя да си го изкара, но направо се побърквам. Ох, моля ви кажете ми че има и други бебета които реват без явна причина. Все си мисля че е гладна и й предлагам кърма, но тя след това я повръща. Ето пак се разплака.

# 198
Пробвай с  Методът на д-р Карп, много го хвалят, бил безотказен!
1.Повиване (в майчената утроба е притиснато и ръчичките и крачетата са близко до тялото)
2. Обръщане на една страна (в утробата бебчето е на една страна)
3. Люшкане (в утробата се клатушка, особено, когато майката като върви)
4. Шъшкане в ушенцето (в утробата е шумно)
Целия метод напомня за майчена утроба
КЛипове в тубата!
http://www.youtube.com/results?search_query=Dr.+Karp%27s+method+ … utube.F52nDOYJ6eI

# 199
Роси,методът на Карп е ВЪЛШЕБЕН!Пробвай!Йоан от първия ден така го успокоявам.

# 200
Здравейте мами и аз да се похваля на 21.07 родих Йоан който е 4150 кг. 53 см. нормално роден. За моя радост се роди на рождения ден на баща си.

# 201
  • Хасково
Здравейте на всички! АЗ също нека се похваля с моята дъщеричка, която се роди на 15.07, 3,800кг, 51см. Успех на всички които все още чакат! Стискам палци!

# 202
miriana86 ,мерси ,че ме подсети за този метод ,непременно ще го пробвам ,особено това с повиването с тънка пеленка,има логика,дано да действа.
Роси,какво да ти кажа...ми реват бебетата  Laughing Със сина ми и аз много се шашках ,но сега да ти кажа ,възприемам плача като бял шум и не го вземам винаги много насериозно Confused Щом се е изакала 3 пъти би трябвало да е получила облекчение,знам ли...
Флай и аз като Мъхчето да ти кажа ,че си супер мама,твоето си е наистина за възхищение ,малко хора биха се справили  Hug Хора ,като теб ,ме вдъхновяват и майчинството не ми изглежда чак толкова страшно  hahaha
На Тони вчера му падна пъпа,но има раничка още .Гледам през нощта му е текла малко кръв,сигурно е нормално Rolling Eyes
Жалина,внимавай много с нощните паузи,защото през нощта се образува най-много кърма и е хубаво да има поне едно кърмене.Нека да кажат от ЛЛЛ,но аз не бих рискувала новородено да не яде през нощта.
Лили,приятно изкарване на питата днес ,да качиш снимки после! Много обичам такива поводи,майка ми държи обаче да я направим питата точно на 40 ден.Надявам се да бъде всичко както искам - 3 приятелки с децата и кръстницата+ 2 баби.Повече народ не искам.
Никиии,кога роди ,кога тръгна на работа бе жена  Shocked Евала  Hug
Аз отивам да кача някоя снимка ,че се забавих.

# 203
Привет дами   bouquet

На родилите - честити бебенца ! На неродилите - марш да раждате ! Юли мина, кво се моткате......
Хера, ма и ти как издържаш....Ако те преглеждат днес, дано са по-груби  та белким тръгне родова дейност. Наистина не ми се мисли как е да се бременее (и пренася!) в тая жега.

Жалина, не я мисли депресията  Hug Я те хване, я не. Божа работа. И да те хване - нормално е. Човека се състои от две части - тяло и душа. За съжаление забравяме, че както тялото ни се разболява или страда, така и душата има същите функции. Много е тъпо да го кажа, не съм минавала на обучение но.....И аз като ЛЛЛ консултантите съм готова да помагам  на всяка мама дори с наченка на депресия. То излиза, че се предлагам сама, но наистина можете да ми се доверявате. Все пак преживях доста тежката и форма, минах през всичко и смятам, че мога да бъда един достоен помощник и консултант на мами в нужда  Hug Е, не професионалист но.... Simple Smile

Роси, таз Далийка на мен ми се види копие на Петър ! Особено в очите  Peace
Да ти кажа, за щастие Боян не реве. Кротичък е, само помрънква като огладнее много. Дай Боже скоро и Далия да се успокои  Peace

Мъхче, чета те, чета те...и все повече се зарибявам по теб и стила ти. И ставам яко фенка. И ако и на живо си такава фога, то аз бих била готова даже да прекарам живота си с теб   Mr. Green Не, не ти предлагам брак, просто изразявам чуства. По странен начин  Mr. Green

Кой си беше поръчал матрак заедно с мен? Лили ти ли беше? Не помня вече...Обаче моя така и го няма още....Уж до 21.07. да дойде а ни вест, ни кост  Thinking

# 204
Здравейте!

Опитвам се и аз да следя какво става във форума и макар че ми помагат вкъщи все не стига времето.

Въпрос към ЛЛЛ:

Как да накарам бебето да засуче на голо от гърдата? Как да се свържа с консултант, който ако е възможно да дойде вкъщи и буквално да види какво правя грешно/правилно?

Става въпрос или за Пазарджик, или за Слатина, София.

Ситуацията е следната.

Още в МД в началото на бебето му беше дадено шише въпреки желанието ми. Имаше моменти, в които допълнителното мляко беше необходимо (за да не остане гладна),но всъщност имам достатъчно кърма. Почнах да се цедя някъде от 3тия ден.

Сега бебето захапва гърдата само със силиконови зърна и колкото и да се мъча не иска на голо. Когато заспи на гърдата и след това се събуди гладна, а вече съм се изцедила и давам остатъка със шише.

Как да направя така, че да се храни нормално от гърда?

В момента изяжда около 80-90мл на хранене(когато е със шише) и се буди след ок. 3 часа. Когато суче задоволително се събужда след 2 часа, макс 3, от гърдата изцеждам 20-30 мл след храненето, а от другата гърда (която не е давана) има поне още 60 мл.

Поздрави на всички мами, които са родили междувременно!

Simple Smile

# 205
Леле, ние сме на 10 дни и вече с колики.  Shocked
Освен това постоянно му избиват едни червени петънца по кожата, с като малка пъпчица в центъра.  Поне изчезват изключително бързо. Педката казва, че било нормално, не е проблем.  Confused
 Във връзка с коликите давам Инфакол, но не намирам да помага кой знае колко, ако имате по-добро решение/лекарство давайте насам инфо.

# 206
  • София
Добро Утро!
Честити бебчета, да са живи и здрави!  bouquet
Близначе, много съм доволна от олиото. Вчера беше второто намазване, а по кожичката вече няма никакви такива беленици.  Hug
Да ви питам за този метод, наподобяващ майчината утроба, не е ли малко екстремно? В смисъл, те бебетата вече са извън тази утроба... Повиване в тази жега? А, на едното клипче гледам направили бебето на пашкул, шъшкат му и го тресат.... Tired
Близначе, ти сложи ли колана?

# 207
Jingle_Gill ,писах ти на ЛС  Hug
poulini ,не се плаши и ние имаМЕ такива петна Joy Обясниха ми ,че това било реакция на кожата от прехода от водна към суха среда.Като петънце е ,появява се и след час изчезва ,но пък има на друго място.Не е страшно,спокойно.Щом не са ти изписали нищо за мазане ,няма проблем.
Относно коликите ,според мен и мойто има ,нищо ,че е на 7 дни  #Crazy Пия чай от копър и анасон,сутрин си правя един литър и следобяд още толкова ,дано да има ефект.На капки за колики вяра нямам аз,това ми се струва само за успокоение на родителите  ooooh!
Аз много съм се наплашила как ще се оправяме с дупето сега в жегите.Все ми се вижда зачервено,хич не разпознавам подсеченото ,защото с Петьо не сме имали проблем и не знам...мажа с Бочко на всяка смяна на памперса.Судокрема го пазя за истински проблеми.Не мия дупе на всяко акане,просто ми е невъзможно и го оправям с мокри кърпи.Дано да не греша Confused
Близначе ,ще търся помощ от теб ,ако яко ме удари депресията.Засега удържам фронта ,да видим до края на тази седмица как ще съм....много ми се плаче и много ми е мъчно за голямото дете.Уж е при мен ,а ми липсва.Не знам какво да правя вече.Утре ще оставя бебето на свеки за един час и ще излизам с голямото за малко ,да се разнообразим ,да купим някои неща. Tired Дано да ме подмине това чудо.

# 208
Джине, сложих го. Поносих го малко, днеска пак. Малко ми стяга, ама май нормално. Пък и бая телеса висят от мен  Rolling Eyes За олиото се радвам, отдъхнах си  ooooh!

Данче,  Hug Спокойно, всичко минава и отминава. Ако нещо - ей ме на.  Hug

# 209
Ето и аз вече имам въпрос към ЛЛЛ  Heart Eyes

Бебето е доста поспаливо и се буди само за хранене. Гледам да следвам някакъв режим и като цяло успявам да постигна хранене на около 2 часа (понякога и повече). Последното хранене снощи беше в 1.30 часа през нощта, а първото в 6 часа сутринта. Това много дълга пауза ли е? Трябва ли да я будя около 3 часа за да й дам да суче. Тя спи в друга стая и тази нощ не ни събуди изобщо(съмнявам се да не сме я чули). Притеснявам се да не седи гладна, но от друга страна мисля, че ако е много гладна ще се разплаче. Та въпросите са следните :
1. Винаги ли бебето започва да плаче, когато е гладно или може просто да заспи отново и да остане гладно?
2. Дълга ли е паузата за хранене от 1.30 през нощта, до 6 сутринта?
3. Как да успея да постигна малко по-точен график?
4. Изцедената кърма да я добавям към основното хранене директно от кърмата или понякога да давам само от шише, понякога само от гърда?
5. 60 мл. изцедена кърма на 4тия ден след раждането вече може ли да се каже кърма? Колко е нормалното количество, което трябва да имам ?

Мерси много предварително и се извинявам, ако въпросите ми са глупави или сте отговоряли на тях . Ако сте отговаряли, моля насочете ме къде да чета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт