Още мъничко остана, скоро всяка ЮЛКА ще е горда мама! - тема 35

• 39 603
  • 721
  •   1
Отговори
# 270
Хайде да вляза да ви кажа лека нощ Simple Smile
Верабел, кошчето за кола на детето е подобно на показаното. И нашето, като на Джингъл е обикновено към количката - Чиполино Перфекта 2012. Не е напълно легнало. Някъде чух, че били правени под формата на майчина утроба и уж не било проблем да стоят дълго време в тях. Други казват, че не трябва повече от 2 часа, да не се изкриви гръбчето, не знам кои са прави и кои не.
За педка, на мен не ми взе пари за първото посещение, друг е въпроса, че поиска да отида лично след изписването, но нямах възможност, та тя дойде.
Мимс, ти пък си такава душица, къде й се скара на вашата лекарка Simple Smile
Джине, непоискания съвет е напълно на място. Аз даже тази вечер й го казах и отговора бе: Е, поне бебо да стане на 2-3 месеца.  Как да е, ще го мисля, тактично...
Жалинка, с какво умиление разказваш за бебка :0) За косъма, хич не го мисля като цвят, мисълта ми бе, че навярно от стрес се е появил, това ме смути повече.
Роси, забравих да отбележа, че Далийка май доста ми прилича на Петър. Муцунката, която е направила като "гледа' Формулата е същата като неговата.
Лека нощ! Дано осъмнем с нови попълнения!  Praynig  Heart Eyes
Гърл -  как да не и се скарам?! Звъня и и тя ми казва какво да направя по телефона, а не беше виждала бебето още. Просто явно жената си беше решила, че ще и се размине идването, щото съм здравен работник, ама не позна .

# 271
Танче ,много упорита твоята бебочка ,не ще и не ще да излиза! До сряда дано сте приключили ,че е много изнервящо ,но ти пък ми звучиш много спокойна.
Мисти,Катенце ,Хера ,мислим ви ,да знаете ...Мисти ,ти много се измъчи мила ,дано да е като по вода раждането ! Хера ,аз не разбрах,сложили са ти вагинално хапче и не  е подействало ли? newsm78
Близначе ,евала на твоята педиатърка ! И моята е златна ,златна...Понеже работи в неонатологията на болницата ,в която раждах,като дойде да ни види и направо се разплака от умиление Blush Познаваме се само покрай баткото ,но сме много близки вече и й имам пълно дверие за всичко!Захранване ,пишка...всичко ще правя както ти си го измислила,това е и моят начин Hug

# 272
Данче, това с пишката ми беше проблем. Но след разговора с нея се успокоих. Simple Smile Мъжете са сложно нещо още от малки  ooooh!

# 273
  • varna
Данче,поне снощи не беше. Сега тъкмо получих някакви болки ама не мога да определя дали са подготвителни или защото не съм ходила по голяма нужда от вчера newsm78

# 274
Въпрос към ЛЛЛ:

Как да накарам бебето да засуче на голо от гърдата? Как да се свържа с консултант, който ако е възможно да дойде вкъщи и буквално да види какво правя грешно/правилно?

Става въпрос или за Пазарджик, или за Слатина, София.

Ситуацията е следната.

Още в МД в началото на бебето му беше дадено шише въпреки желанието ми. Имаше моменти, в които допълнителното мляко беше необходимо (за да не остане гладна),но всъщност имам достатъчно кърма. Почнах да се цедя някъде от 3тия ден.

Сега бебето захапва гърдата само със силиконови зърна и колкото и да се мъча не иска на голо. Когато заспи на гърдата и след това се събуди гладна, а вече съм се изцедила и давам остатъка със шише.

Как да направя така, че да се храни нормално от гърда?

В момента изяжда около 80-90мл на хранене(когато е със шише) и се буди след ок. 3 часа. Когато суче задоволително се събужда след 2 часа, макс 3, от гърдата изцеждам 20-30 мл след храненето, а от другата гърда (която не е давана) има поне още 60 мл.

Здравей, Jingle_Gill   Hug
Чудесно е, че искаш да върнеш бебето на гърда и да кърмиш без силиконови протектори   bouquet

Неприятно е, че в МД не са се съобразили с твоето желание.
Добре е да се знае, че шишетата и бибероните залъгалка се приемат по-различно от гърдата и това може да доведе до объркване на бебето, затова често казваме, че е добре да се ограничават до 6-та седмица на бебето. При силиконовите зърна, подобно на шишетата, се поема само зърното. В повечето случаи силиконовите зърна затрудняват стимулацията, намаляват потока на кърмата и това може да се отрази в по-настървено сучене от страна на бебето. В такива случаи е добре да се стимулира предварително потичането с изцеждане и да се пробва дали бебето не би приело гърдата без силиконови зърна при вече слязла порция кърма.Добре е бебето да се слага на гърдата преди да е огладняло съвсем, при първите признаци - въртене на главичката и търсене на гърдата, движение на устенцата, лапане на ръчичките, за да има търпение да засуче правилно.

Ако смяташ, че ще помогнат, може да опиташ някои неща:
- да предлагаш директно гърдата, когато бебето е в сънено състояние - тогава са по-склонни да сучат;
- да я кърмиш голичка върху голото си тяло - контактът кожа с кожа действа много стимулиращо на бебетата;
- смяна и изпробване на различни пози, за да се намери най-удобната и подходяща.
- Започване на кърменето със силиконови зърна  и когато потече кърмата, може да се махнат, а бебето да продължи да суче директно от гърдата.
- да изцедиш малко мляко върху зърното и върху устенцата на бебето, да му замирише и да по този начин да го стимулира.

В сайта на Ла Лече Лига можеш да намериш контакти на Мария Атанасова, ЛЛЛ Лидер в Пазарджик. При възможност може да посетиш на 1 август, четвъртък, 10:30 ч., градината на галерия Плеяда (вляво след тунела за Синегогата), Ла Лече Лига Среща, тема “Подкрепа за кърмене: Близо до майките”.

Поздрави   bouquet

Здравей и много благодаря за отговора!

Всичко дотук предложено сме го правили с изключение на кърмене върху голо тяло, т.е аз съм гола така или иначе, но бебето не е.

Когато предлагам директно гърдата, гледам бебето да е спокойно, но колкото повече лиже наоколо, върти глава, захапва и после пуска, толкова по-бързо се изнервя, почва да мята ръце, рита с крака и изпада в истерия.

Когато предлагам първо силиконовото зърно си суче добре, обикновено дори гърдите ми течат преди хранене, така че помирисва яденето от далече. Когато ги махна по време на храненето или пак почва истерията или заспива...

Това за кърменето на голо бебе съм го чела също, но не съм се осмелила да я съблеча съвсем...но освен да пробваме по памперс...

Мерси още веднъж и дано успеем!

# 275
Влизам да видя какво се случва с отбора на “железните утроби“.Гледам нямаме нови бебчета.Нищо.Скоро ще е,момичета!
Ади днес беше на първата си консултация .Наддала е 1600хр и сега тежи 4850гр.Мерихме я обаче с памперса,но той беше сух.Колко ли да тежи той?                                                      Въпрос към мамите в Плевен!В коя болница водихте бебетата си на преглед при ортопед?Дадоха ми направление,но не знам в коя болница има такъв лекар и дали не е случайно в отпуска  оф едвахо написах телефона това

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 16:43 от gift

# 276
  • София
Аз не съм съгласна с мнението на Бояновата докторка за пишлето. Казвам го като майка с опит. На Калин уж му я забелвах, но не съм го правила както трябва, защото ме беше страх да дърпам хубаво кожичката и се беше сраснала (залепила) за главичката, няма да ви казвам как плака детето когато ходихме при един професор за да я отлепи. Манипулацията се прави с едно като скалпел но криво, което се пъхва между кожичката и главичката на пишлето и се обикаля около нея сякаш белиш ябълка. Беше кошмарно, плаках с него. Не помня колко беше голям, но май имаше две годинки, защото след тази процедура детето не искаше да пишка, защото го болеше и само пищеше "мамо има пиш".
Казвам всичко това за да имате предвид какво може да се случи. За това потърсете и друго мнение.
А, че ще си играе с пишлето като стане на 2 години са пълни глупости, Калин никога не си е играл, за разлика от братовчед си който е на 5 години и не спира да си го тегли. Това си е до дете.

# 277
  • Перник
Аз също не съм съгласна с мнението на лекарката. Имала съм примери пред очите си колко е болезнено и травмиращо за детето тази процедура. На нас лекарката ни каза да започнем да забелваме и тъй като мен ме е страх таткото го прави. Също така и витамин Д ни е изписала и му давам по 2 капки.
При нас проблема с коликите е много голям и нищо не помага, а ми е толкова жал да го гледам как се гърчи от болка.

# 278
Хайде, момичета, чакаме включване с нови бебчета!

Все си мисля аз за Мисти, само тя и още един човек познаха датата на раждане на Моника. Когато разбрах, че е гласувала за 14ти си помислих,да,да,ама няма да стане, пък то накрая взе, че стана.

Дали и аз ще позная нейната дата? Хайде, залагам на днеска, пък ако някой има новини да пише!

Въпрос към мамите на момичета:

Когато мажете крем срещу подсичане, мажете ли и между срамните устни на детето?

При моята сладурана има нещо бяло там, доколкото знам било нормално заради преминали хормони от мен към нея, но ми се иска да се махне, пък не смея да правя нещо без да съм съвсем наясно. Леко увеличени са, но гледам, че спадат, казаха ми, че било и това нормално.

# 279
Честити бебковци на всички юлски мами.
И се присъединявам към тези, които си ходим редовно на тонове и прегледи. Аз едва от два дена чакам господина да благоволи да се покаже ама той упорито не иска. Още от сега е решил да показва характер  Grinning

# 280
Мами, онзи ден на една спирка две жени подред ми правиха място да седна.  Joy  Друга пък, баба, ме пита как съм в жегите...  hahaha   Това ме навежда на мисълта за колан за прибиране на корема? Явно съм свикнала с гоемия корем и сега ми изглежда сякаш нямам почти никакъв, но не било точно така. Някоя от вас има ли опит с такъв колан? Мисля да потърся и да взема ако ще има полза.
Jingle Gill, мойто лапе по същия начин не искаше да засуче в болницата. Вкъщи пробвах със силиконови зърна и се получи. Засуква първоначално и махам зърното, после продължава да си суче. Няколко пъти така и се научи да засуква без помощни материали. Остави бебето да огладнее хубаво и пробвай. С глад и упорство...  Hug
Не и мажи на малката между срамните устни! Нормално е да има нещо като леко теченийце. Изчакай, ще отмине само. Ние сме мазали само червеното от памперса с Бочко и перфектно успокояваше кожата.

Пишката след втория месец ще се прави, каквото ще се прави.  Crazy Ох, не знам, като му дойде времето...  Confused

Нямаме си количка още, но пък с коша за кола правиме разходки наоколо.

# 281
  • Бургас
Хера, айде дано да са истинските контракции вече от хапчето и да има резултат Simple Smile Да се отчетеш задължително! Както викаше една девойка да ни пишеш от магарето какво е станало Simple Smile

Данче, принципно съм спокойна и цяла бременност съм така, никога не съм се притеснявала нито от раждането нито от нищо чак толкова, приемам го за нормален физиологичен процес....само че хората около мен пощуряват. Е искам да ти кажа че колкото съм спокойна те са толкова нервни. ММ започна пак да пуши, при това като комин...много му било нервно. При всяко мое мръдване се обръща към мен и пита "тръгваме ли". Всички роднини звънят всеки ден да питат новина има ли. Майка ми дойде да спи в нас една вечер на гости за да ни наглежда. Свекъра понеже е на смени, като не е на работа е нон стоп в къщи за да дооправя разни неща по банята от ремонта и също да ме наглежда. Свекървата идва и тя след работа на оглед и ако има нещо да се помага с чистенето. Голяма са хайка тука.... Та те ме изнервят повече от предстоящото събитие Simple Smile

# 282
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=966

Момичета, имате си пълното право да не сте съгласни с мнението за забелването  Hug Само дето това забелване отдавна се отрича и в световен мащаб. Аз пък съм съгласна и аз пишле няма да забелвам . Който иска да си забелва. Може да нямам опит и да не съм гледала момче (което пък не виждам какво общо има, имам ли опит или нямам) , обаче имам силна интуиция която никога не ме е лъгала. А тя ми говори да не пипам. Освен това, работейки в болница, се възползвах от услугите на нашите уролози, както и на хирурзите.Допитах се  и до тях и тяхното мнение беше категорично - не се пипа ! И аз няма да пипам. Освен това се допитах и до други майки с опит (мои приятелки с момченца и снаха ми) които също не са забелвали и споделят моето мнение. Така че айде нека всеки сам си решава  Wink
Съжалявам, че при някои са се получили проблеми, но това не означава че и при мен ще се получат.
Ще забелвам само лекичко и отгоре, колкото да измия и нищо повече.
Ето ви случай с брат ми, както и с мъж ми: нито майка, нито свекито навремето са били "светнати" че трябва да забелват, съответно никога не са го и правили. Е, и брат ми е нормален мъж, и мъжът ми. Значи можело Wink

Руми, браво на вас  Hug Много пораснала госпожицата. Все така да расте  Hug

Хера, все някога ще подейства хапчето. Стискам палци  Praynig Чудя се как намираш време и да пишеш във форума, аз щях да съм умряла от страх  Rolling Eyes

Мисти и Катето се затриха, дано скоро чуем благата вест от тях Simple Smile

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 14:52 от blizna4e

# 283
Близначе, много правилно си се ориентирала според мен. Преди време, ви писах за една от лекциите в Шейново на тема "Първи грижи за новороденото". Ето цитат от дългия ми пост
"....За къпането на момченцата каза, че НЕ СЕ ДЪРПА НИЩО, просто леко се приплъзва кожичката за да се измие и да не се задържат бактерии ( нали говорим за пишлето, но в никакъв случай не се дърпа зверски както правят някои хора, защото ако се разкъса някоя кожичка, това също е предпоставка за развъждането на бактерии. За момиченцата е важно там дето както каза лекарката, че майките казват "ТАМ НЕ СЕ ПИПА" всъщност там се пипа. Измива се хубаво, като веднъж на седмица е добре с тампонче за уши да се почиства по-обстойно, тъй като има секрет който се образува...."
Ако имах момченце, също бих ги послушала, иначе не знам точно какви са мненията в темата по въпроса  Rolling Eyes (прочетох последния пост, а той беше твой  Whistling )

# 284
  • Бургас
като една от малкото бремелинки останали тук, ви качих 2 снимки в албума в снимка.бг да ми видите изтормозената физиономийка и голямото раирано шкембе Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт