Отговори
# 600
  • София
То е за темата "Какво повече няма да купя", ама не помня марката.... Бях купила една сол, която имаше мирис на изгоряла пластмаса  #2gunfire
За захарта - работила съм във фирма, която пакетира захарчета за кафе,чай - купува се от доставчик със всичките му сертификати и т.н., но това не е гаранция за жалост, че са достоверни....
Не искам да е като реклама и затова:

Скрит текст:
Кафявата захар от Мултипак (Demerara, Muskovado, Coffee Cristals ... ) е собствен внос от о. Мавриций и рядко от о. Реюнион от производител или поне беше докато бях там и не е оцветена бяла такава, освен ако мавританците не хитреят

# 601
  • о`майна лунна нощ е
Ние от половин година вече сме на хималайска, но вкъщи се готви без пресоляване и ни стига половин килограм за доста време. Първоначално си взехме една опаковка в шишенце дозатор, а после си го напълнихме отново вече с пакет, на който цената е двойно по-ниска.

По въпроса за солеността - определено хималайската е малко по-безсолна, но трябва да се внимава с нея. Разтваря се по-бавно от обикновената сол и може да се предозира, ако не се изчака достатъчно.  За това ми е малко трудно да готвя с нея, но добавям след изключване на котлона, ако се наложи. На салатите съм й хванала цаката вече и нямам проблеми с посоляването.

# 602
И сега ако някой ми каже свестна мелничка за хималайска сол...  bouquet

# 603
  • Пловдив
ТуиГ, може ли да дадеш малко повече разяснение за готвенето с хималайска сол? От поста ти разбирам, че слагаш от нея, докато готвиш, но ако се наложи, добавяш на сготвена манджа, така ли? Не става ли да опитваш по време на готвенето?

# 604
  • софия
Защо мислите, че хималайската сол се ползва по различен начин от йодираната или морската, напр.? Ползва си се по абсолютно същия начин.

# 605
Защо мислите, че хималайската сол се ползва по различен начин от йодираната или морската, напр.? Ползва си се по абсолютно същия начин.

Абсолютно. Сол като сол.
Ползвам я повече от година вече. Готвя с нея, за салати, за всичко.
По същия начин се употребява.

# 606
  • Бургас
На моята опаковка пише да не се нагрява продължително време на висока Т.Слагам я когато сваля ястието от котлона.

# 607
Морска сол от бургаските солници купувам за 0.29 лв. за килограм. Е, да, бургаската е морска, а хималайската - каменна, но нали все пак каменната сол е образувана на мястото на съществували някога древни морета. Та след като е „сол като сол“, какво би трябвало да ме накара да дам 30 пъти повече пари за хималайска сол? Забавният цвят или лудите „продуктови позиционирания“ в шоуто на Гала и разни други предавания, че и сайтове в интернет? newsm78

На моята опаковка пише да не се нагрява продължително време на висока Т.Слагам я когато сваля ястието от котлона.
Какво ли няма да измислят, за да направят едно напълно обикновено нещо да изглежда специално.

# 608
Гес, теорията е, че моретата са мръсни и солта от тях съответно - също. Каменната сол от планините се очаква, че е чиста.

# 609
Тук има повече информация - за качество, ползи, приложение.

http://www.bb-team.org/articles/3611_himalayska-sol

# 610
От миналата година ползваме хималайска сол вкъщи, това лято забелязах,че тениските на мъжа ми не 'побеляват' от солта при изпотяване. ( А преди си побеляваха стабилно). Поне ние мислим,че е от от това Simple Smile
Да похваля фъстъченото масло в Билла - много ми е вкусно! Особено с течен шоколад е нещо разкошно, поне за мен Simple Smile Благодаря, че ме светнахте откъде да си купя, момичета  Hug

# 611
На коя фирма е фъстъченото масло в Била?
От къде си купувате хималайска сол?

# 612
Гес, теорията е, че моретата са мръсни и солта от тях съответно - също. Каменната сол от планините се очаква, че е чиста.
Аз пък си държа на морската, но съм морско чедо.  Wink Нормално е.

# 613
jennifer2006, не мога да видя, защото съм в офиса, но довечера ще видя и ще споделя. В нашата Билла беше само една марка, неизвестна за мен, цената му беше с карта била 5 и нещо.  Peace

Хималайска сол има в Кауфланд,Карфур- по-големите вериги. Поне аз оттам си я купувам, направо мляна, не ми се занимава с мелнички.

# 614
Аз пък си държа на морската, но съм морско чедо.  Wink Нормално е.
И аз.

Но, бога ми, това е сол. Не я ям в такива количества, че да очаквам някакви благотворни ефекти, защото такива няма да има, само отрицателни. В статията добре е обяснено защо.

Статията ме развесели леко. Нима хималайската сол не съдържа натриев хлорид, който е толкова опасен, ако се прекалява с него? За „обикновената“ сол дават и положителни, и отрицателни страни, а за хималайската - само положителни. Типична рекламна статия като от женско списание. Аз пък, понеже гледам с недоверие на повечето неща, които чета в Интернет или гледам при Гала Laughing и обичам да търся и друга гледна точка, ще ви пусна също една статия. Скепсисът на никого не е навредил. Ето статията тук.

Общи условия

Активация на акаунт