КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 29-та тема

• 40 168
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Дари, и на теб, и на всички успех по пътищата, които сте поели. И много, много мир...

# 121
  • Пловдив
Мече ,ти понеже писа ЗА КРАТКО  с големи букви,и затова питам колко е краткото?
аз виждам че различните симптоми може би според същността им се връщат за различно време-например детето преди се наакваше и напикаваше като по-малък.Сега откакто сме при последния хомеопат-1 година вече,след ХЛ този проблем се е връщал за ден ,в смисъл наака се веднъж ,и повече не,или се напикае веднъж и повече не.Не се застояват тези проблеми дълго.
Но тиковете се връщат и остават доста по-дълго Rolling Eyes

# 122
Относително е колко е кратко и дълго за отделния човек. Отговорът съм дала по-горе.
Всъщност защо не попитате по-точно хомеопата си какво е кратко за него и какво се получава при детето?

# 123
А за парите и лечението.... 80 лв прегледа при хомеопат ( включва и последващите консултации по телефона) , 112 лв за водорасли и коластра, 14 лв. За хом. Л- ва, 10 лв шуслерови соли.

Водораслите, коластрата и шуслеровите соли не са необходими, още по-малко - задължителни за провеждане на хомеопатично лечение. Ако искате да пиете водорасли и коластра, има много по-евтини от тези на "Аквасорс", които ви пробутва Вашият "хомеопат".

Има и по-евтини, да - но не е все едно дали са изсушени на 40 градуса или "сварени" на много по-високи температури. Когато си избирате храна, не гледате само да е от най-евтината все пак, търсите и качество, нали Wink
И все пак - изобщо не е задължително да се ползват, за да се лекуваш с хомеопатия, въпрос на личен избор е. Вкъщи не сме ползвали хомеопатия от много време, но продължаваме да пием водорасли.

# 124
fata_morgana, нямам представа за какви "сварени" водорасли говориш, става въпрос за сертифицирани органични такива, които са по-евтини, просто защото не се разпространяват на принципа на МЛМ и в крайната им цена не е включена печалбата на не знам си колко дистрибутори по веригата. Изключително неприятна е агресията, с която "консултантите" на "Аквасорс" се опитвате да убедите останалите, че вашите продукти са уникални, невероятно качествени, без аналог, а всичко останало е боклук.

Както и да е, темата изобщо не е за водораслите.

# 125
Имам предвид температурата на сушене  Peace
Иначе всеки дистрибутор купува директно от фирмата на дистрибуторски цени. В крайната цена на всеки продукт продаващ се в магазините също е включена надценка печалбата на всички по веригата.
Никъде не съм казала, че всичко друго е боклук - всеки решава сам какво да купува - затова дадох примера с храната, защото за мен водораслите са вид храна. Но за протокола - не съм чак сляпа сектантка - пробвала съм и други фирми, уж за по-евтино  Peace
Извинявам се, че разводнявам темата, но държах да споделя  Hug

# 126
След като пишеш в тая тема, предполагам все пак не отричаш принципно хомеопатията (щото и такива има), та си мисля, че просто не си намерила подходящия човек.

Не отричам, просто не познавам, затова питам  Peace
В тази тема търся акъл от компетентни, за което благодаря   bouquet
След приключването на настоящото хомеопатично лечение /трета сливица и серозен отит/, според състоянието на детето ще мога да кажа дали продължавам с този хомеопат и с хомеопатията въобще.

За това, че алопатичното лечение излиза по-скъпо не съм съгласна, притеснява ме вредата от него, а не цената. Не си водя сметки, но повече от 100-120 лв. годишно няма да се върже, и включва непрекъснато безплатно проследяване от педиатъра, на която имам доверие. Като паричен еквивалент са 3 посещения при хомеопата. При въпрос по телефона на нашия хомеопат, сестрата ми отговори "най-добре си запишете час за преглед, не така по телефона".

Но както казахте, ако се постига подобряване на здравето в дългосрочен план, естествено всяка цена си струва.  Peace

# 127
При започване на лечение, ако жизнената сила бъде правилно стимулирана, е нормално да се върне стар потиснат симптом, който да се изяви, понеже е бил потиснат по един или друг начин, а не лекуван. Жизнената сила по мое лично мнение, а и е логично, придобива сила да върне симптома, с който да покаже къде е разстройството. Но се иска повече сила, за да бъде излекуван симптома. Ако върнатият симптом се задържи по-дълго, лечението трябва да продължи, за да може жизнената сила да придобие "ниво", на което ще има необходимата сила да излекува симптома и той да изчезне трайно.
Близкото симиле може да активира жизнената сила до там, че да върне стар симптом, но само симилимум може да излекува.
В някои случаи при по-леки симптоми, те могат да изчезнат и от симиле.

# 128
  • Пловдив
Той отговора е че има различни етапи на лечението,и общата посока е добра.

С последния си пост ти отговаряш на друг,но и на мен ми беше полезен отговора-точно и аз си мисля че все още не е намерила симилиума -и затова се връщат стари симптоми ,но не се излекуват.

# 129
  • Обетованата земя
 Здравейте! Дъщеря ми, на годинка, беше ухапана от оса по долната устна и й се поду дясната половина почти тройно, че и бузата й вече. Баща ми я намаза с чесън,  но аз имам апис мелифика 9  дали ще помогне в нашата ситуация и еднократно ли се дава? Благодаря предварително!

# 130
  • Пловдив
Здравейте! Дъщеря ми, на годинка, беше ухапана от оса по долната устна и й се поду дясната половина почти тройно, че и бузата й вече. Баща ми я намаза с чесън,  но аз имам апис мелифика 9  дали ще помогне в нашата ситуация и еднократно ли се дава? Благодаря предварително!
Що не звъниш на хомката Rolling Eyes Или по-добре я заведи на лекар,ако продължи да се подува и щом се е надула сигурно е алергична.

# 131
didi24, звънни на хомеопата. Най-добре обясни точно състоянието и нека той да прецени дали и кое е подходящото лекарство, както и минималната за детето доза.

Лично мнение - мен като малка са ме жилили и оса и пчела, мазано с чесън, подуло се, но без каквото  и да е друго лекарство само е минало за ден-два. Обаче аз явно съм нямала съответната алергия.

Ако нямаш връзка с хомеопата, върви при педиатъра, най-малкото за собствено успокоение.

# 132
  • Пловдив
Едно и също пишем... Rolling Eyes Защо ли?

# 133
  • Обетованата земя
На хомеопат е записан само синът ми, а и точно днес предупреди че няма да е на линия.. Аз просто исках да разбера как се постъпва в такива спешни ситуации, нали си имат съответното приложение някой спешни лекарства като арника и апис? Както и да е, наистина си мина от самосебе си устничката за 1-2 часа, пак е подута, но намаля доста. А синът ми го ухапа оса преди няколко дни, хом. го погледна и каза, че няма нужда нищо да му дава, макар че кракът му беше двоен и ще мине от самосебе си, и така и стана до 2-3 дни крачето се възстанови.
Иначе ние сме доста, доста далеч от педиатъра, в едно диво село, добре че не се наложи нещо спешно. Аз си знам, че каквото и да се пита тук отговорът е питай хомеопата, но се надявах някой да  каже нещо по-конкретно от сорта на да, дай апис, може само да помогне в този случай или не, не давай апис, има вероятност да влоши. Simple Smile

# 134
Като малка са ме хапали пчели и оси - и аз си спомням натриване с чесън. Друго не са ми правили и ми е минавало  Peace

Общи условия

Активация на акаунт