КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 29-та тема

• 40 155
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Понеже Мечка малинарка спомена негативни поддържащи причини, ми е интересно какво може да направи хомеопатията, когато тези причини няма как да се премахнат от ежедневието на пациента? Човекът си остава неизлекуван или се подобрява за известно време и после пак се разболява? Какъв е отговорът тогава?

# 106
Човекът си остава неизлекуван или се подобрява за известно време и после пак се разболява? Какъв е отговорът тогава?

По принцип да. Или при една "по-хубавка" потенция, ако причините могат да се премахнат, а не достига смелост, просто човекът взима решение и действа. В живота неизменните поддържащи причини не са чак толкова много.
Като под разболяване имаме предвид не само физическо проявление, това е ясно, но все пак да го кажа.

# 107
  • в рaя
Доро, и аз се чудя как смогваме, но го правим. При нас прегледа е 30 лв., но ХМП е в друг град и пътуваме по сто км., за да отидем. Така едно посещение става 45 лв. и като сложиш няколко пъти смяна на лекарствата и минава 50 лв. И така през седмица, а понякога и всяка седмица. Скъпо ми е, дори прекалено скъпо с това майчинство, но и аз смятам, че с алопатично лечение не излиза много по-евтино, а много по-стресиращо като се има в предвид мъката с пиене на аб, сиропи, витамини, компреси и т.н. Най-голямата мъка ми е на мен, че в нашия град дори не продават ХМЛ и както вчера се чухме вечерта с ХМП и ми изписа гранулки, така не мога да ги купя. Много е гадно, гледам да купувам по 2-3 вида като имам възможност, но винаги ни трябва друго  Tired Иначе и ние контактуваме по телефона, но понеже е малък още и често иска да го види, да го преслуша и тогава да прецени състоянието.

# 108
  • Sofia
И още след приема на туберкулиниума, малкия вдигна температура, направихме една ударна серия с още туберкулиниум през 15, 30 мин,и 1 час. След това се почна и с диария. Това съвпадение с летния грип, или ефект от туберкулиниума. После спряхме туберкулиниума и дадохме арсеникум 30 сн и. Появиха и афти в устата, за тях боракс 9 сн и така вече 4 ден. Редувам последните две през 3 часа. Вече съм на път да се откажа от хомеопатията, а тъкмо започнахме и имах големи надежди Sad

За пръв път чувам за ударни дози с Туберкулин!  Rolling Eyes Боже прости им - те не знаят какво правят!
Останалото много прилича на доказване на някои симптоми от неподходящо хо л-во, последвано от предписване в-у тези симтоми, предизвикване на нови симптоми и т.н...

И аз си мислех за доказване, но то не е ли да се появят симптоми от предишни заболявания? Той досега само афти е имал преди, никога проблеми със стомаха. Прави четири бронхиолита, като 2 от Тях изкара дори без да вдигне температура. За обрива сигурно е някакво доказване, защото той е с атопичен дерматит и до преди 2 месеца беше все с обриви  Rolling Eyes

# 109
  • Sofia
А за парите и лечението.... 80 лв прегледа при хомеопат ( включва и последващите консултации по телефона) , 112 лв за водорасли и коластра, 14 лв. За хом. Л- ва, 10 лв шуслерови соли.
70 лв, в аптеката за разни прахчета, пробиотици, панадол, дактарин и т.н. И това за едно боледуване 6 дни. За мен и едното и другото е скъпо! Но ако детето спре да боледува, си струва!

# 110
Явно посещавате търговци...

Доказване е когато пациентът изяви симптом на лекарството. Връщането на стари и познати симптоми, ЗА КРАТКО, е хомеопатична криза и тя не е лошо нещо, въпреки че не е задължителна. Във вашия случай при това предписание си е живо доказване.

# 111
А за парите и лечението.... 80 лв прегледа при хомеопат ( включва и последващите консултации по телефона) , 112 лв за водорасли и коластра, 14 лв. За хом. Л- ва, 10 лв шуслерови соли.

Водораслите, коластрата и шуслеровите соли не са необходими, още по-малко - задължителни за провеждане на хомеопатично лечение. Ако искате да пиете водорасли и коластра, има много по-евтини от тези на "Аквасорс", които ви пробутва Вашият "хомеопат".

# 112
  • София - Варна - Бургас
70 лв, в аптеката за разни прахчета, пробиотици, панадол, дактарин и т.н. И това за едно боледуване 6 дни. За мен и едното и другото е скъпо! Но ако детето спре да боледува, си струва!

112 лв за водорасли?! - Пуфита, пак ме стресирахте! Каква е тази хомеопатия, какви са тези водорасли...

# 113
  • Sofia
Да, и това не е за цялата доза, която ни предписа. Както бях написала, тя ни предписа  10 дни  х 6 капкомера, 20 дни х 3 капк, така 2 месеца, при препоръчителни 2 капкомера на ден. И ако трябва да взема всичките, ще отидат още поне 200 лв.......и това с 30% отстъпка, защото ги взех от дистрибутор. Чак сега научавам, че има и други водорасли и коластра, когато други майки са споделяли, че са доволни от коластрата и водораслите, винги съм си мислила, че има само едни...

# 114
Доро, и аз потвърждавам предните постове - при нашата хом. Посещението е 50 лв., включва и евентуалното хом л-во. Досега за повече от половин година сме ходили три пъти. Чуваме се по телефона, честно казано доста често. Вярно, понякога не ми отговаря няколко часа, но после тя ми връща повикването. Влючително събота и неделя. Не съм получавала изобщо такова отношение, каквото тя има, от никой от класическите лекари! След като пишеш в тая тема, предполагам все пак не отричаш принципно хомеопатията (щото и такива има), та си мисля, че просто не си намерила подходящия човек. Аз също смених двама препоръчани ми класически хом., преди да се спра на тази, и сега вече съм много доволна. Освен, че ми спестява пари за ненужни лекарства и време от висенето по опашки пред кабинетите с други болни деца, смятам, че дългосрочно е много по-добрия вариант.

# 115
  • Пловдив

Доказване е когато пациентът изяви симптом на лекарството. Връщането на стари и познати симптоми, ЗА КРАТКО, е хомеопатична криза и тя не е лошо нещо, въпреки че не е задължителна.

Това КРАТКО -колко време може да е?часове,ден,седмица,месец-различно ли е при различните пациени?
Ако  стар симптом се върне и се задържи един месец например-пак ли е криза?

ако след прием на ХЛ даден симптом се засили и се задържи по-дълго време-значи ли че ХЛ е правилното,а потенцията не е подходящата?

# 116
За да отговоря ТОЧНО, трябва да познавам жизнената сила на пациента, фамилната обремененост, хрониката и начина на боледуване, изобщо състоянието му, а това е невъзможно.

Иначе и на двата въпроса отговорите може да са и да, и не. Няма как.

# 117
А появата на екзема само на едно място по кожата и упоритостта й в продължение на два месеца може ли да се счита за криза, като се има предвид, че никога преди не е имало такава екзема? Повявява се за първи път месец след прием на хомеопатичното лекарство.
Ясно ми е, че няма как да се отговори, без да се познава случая, но има ли подобни ситуации в практиката? 

# 118
Зависи какво лекувате, в смисъл поне какво вие мислите, че имате като основен проблем и неговото повлияване. Херинг - отвътре навън и т.н.

# 119
Моите сили с обучението стигнаха до тук.

За мен беше важно всичко, което научих.
И когато имам възможност да дам някакъв отговор, на някой който има нужда бих го направила.

Ще ви споделя само, че имах много лутания в началото на лечението си. Както повечето пишещи в последно време. Благодаря на всички в темата и най-вече на Мечка Малинарка за отговорите и помощта, които съм получила!

За тези, които сега започват - има как да се получат отговори, стига да  го поискате. Обърнете внимание на подписа на Мечка Малинарка и се замислете върху него. И за помощта и за родителите.

На скоро някой попита за поддържащите причини. Един от спряганите примери е живеенето във влажно мазе. Но замислете се за това какво може да причини един нервен, изискващ или контролиращ родител на детето си.

Самата аз преди да открия настоящия ни хомеопат имам два напълно неуспешни опита с ХЛ. При първия получих предписание, което сега определян като много повече от минимална доза и определено не беше въз основа на цялостното състояние на тялото, духа и мислите ми. И естествено не беше успешно. При втория получавах по няколко комбинирани препарата, които трябваше да редувам по някакви странни схеми. И пак не беше успешно. Преди съм казвала - когато стигнете до вашия хомеопат, то просто ще усетите това, ще му имате доверие и много спокойствие докато се лекувате.

От мен с пожелания за здраве и прекрасно лято!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт