КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 29-та тема

• 40 125
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
fata_morgana, чета.  Simple Smile

# 91
  • Sofia
Спирам с туберкулиниума и с този хомеопат! Междувременно малкия се обрина целия, спрях всичко хомеопатично и го заведох при педиатъра му, от прахчетата които тя му предписа, диарията спря, ни пък получи страшни газове, чак на колики прилича. Нямат край неговите неволи..

# 92
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
благодаря за отговорите.
незнам дали малкия имаше бронхит или нещо друго. хомеопатът се съмняваше за бронхит или възпаление на белите дробове. не ходих в спешен кабинет, но днес го заведах на педиатър - казаха ми, че е здрав!!! кашлицата идвала от ларинкса. миризмата в устата му била, защото пиел малко течности  Shocked
за очите (и те са май възпалени) ми дадаха капки пеницилин  Rolling Eyes

всеки път като ида на лекар се чудя после защо съм си губила времето! Crossing Arms
ще трябва да го сменя.

pufita , не мога да ти помогна много в неволята ти.
ама за диария нещо елементарно - прави масаж на корема с лек натиск от пъпа навън и после обратно към пъпа обратно на часовниковата стрелка. помага.
при запек се прави по часовниковата стрелка.

# 93
Някои типажи при болка в коремната област (а и не само там) се влошават и от най-лекия натиск Peace, иначе може да се пробва, ако на детето му е приятно, ще е ок.

# 94
  • Sofia
Мерси, за сега се успокои и си спи, ще видим утре как ще е положението  Simple Smile

# 95
  • София - Варна - Бургас
Нормално ли е да се предпише туберкулиниум 30 сн 5 дни по 5 гр. 10 дни почивка и после пак, така 3 курса.

не е.

някой от хомеопатите тук успял ли да е излекува възпаление на белите дробове? или слизащо от гърлото надолу възпаление?  Thinking
хомеопатката днес по спешност даде лекарства, но каза, че ако не се оправи до час да го водя на спешен кабинет. ама той така дивее, че ще обърне болницата докато ни приемат. ще изчакам до утре...  Rolling Eyes

Ами да, това е ежедневие.

# 96
  • София - Варна - Бургас
И още след приема на туберкулиниума, малкия вдигна температура, направихме една ударна серия с още туберкулиниум през 15, 30 мин,и 1 час. След това се почна и с диария. Това съвпадение с летния грип, или ефект от туберкулиниума. После спряхме туберкулиниума и дадохме арсеникум 30 сн и. Появиха и афти в устата, за тях боракс 9 сн и така вече 4 ден. Редувам последните две през 3 часа. Вече съм на път да се откажа от хомеопатията, а тъкмо започнахме и имах големи надежди Sad

За пръв път чувам за ударни дози с Туберкулин!  Rolling Eyes Боже прости им - те не знаят какво правят!
Останалото много прилича на доказване на някои симптоми от неподходящо хо л-во, последвано от предписване в-у тези симтоми, предизвикване на нови симптоми и т.н...

Последна редакция: сб, 10 авг 2013, 00:49 от Aleksander

# 97
Здравейте, чудя се тези от вас, които лекуват всичко с хомеопатия, как смогвате с парите, това първо и второ, с времето - със записването на час при вашия хомеопат, като обикновено са заети доста дни и седмици напред.

Нали хомеопатите отричат традиционно еднотипните лекарства/обикн. антибиотици/, предписвани от личния лекар и държат да се третира всеки проблем първо с техните лекарства и ако се наложи друго - чак тогава.

Дете, което ходи на детска градина, боледува минимум веднъж на два месеца. Една болест са 2 посещения при лекар, поне.

Значи първо чакаме да ни приеме, после се пробва с хомеопатия и накрая детето ако се влоши какво правим? И междувременно по 40 лв за всяко посещение...?

Съжалявам, но не ми е ясно как се справяте с тази схема...

# 98
  • София - Варна - Бургас
Вместо отговор:   СЗО: Съвременната медицина е обречена, антибиотиците не действат http://vnews.bg/news/47394  

# 99
Doro, не разсъждаваме като теб просто  Peace
Преди всичко това, че лекувам детето си с хомеопатия ме научи на много полезни неща - като например да си наблюдавам детето и да имам повече доверие в естествените сили на организма да се справи с болестта, а не веднага да тичам по лекари и да тъпча детето с лекарства.
Дъщеря ми никога не е пила АБ, хапче, сироп или др. подобни. Справяме се сами с настинки, температура или други неразположения без лекарства, даже вече и без хомеопатични.
Ако съм притеснена за нещо, звъня на хомеопата, а не на педиатъра. Но това се случва все по-рядко.
Освен това, когато хомеопата познава добре детето, понякога е достатъчно да се опише моментното състояние на детето по телефона, за да прецени как да действа. Нашият например често е казвал да изчакаме ден-два, за да видим какво ще стане и едва тогава преценя дали изобщо да пие нещо.

# 100
  • Пловдив
fata_morgana, точно!

И ние така...
От години децата сигурно не са пили даже и хомеопатия...

Макар че, каката пак се обрина сега...свивките на краката...направо не знам вече...мислех, че АД -то е останало далеч зад гърба ни, ама май не... ooooh!
Та ще тряя да ходим пак при хом.
Но ще оставя всичко за след морето..септември...Пък, а дано няма причина да ходим тогава... Wink

# 101
И при нас е като при fata_morgana. При педиатъра ходим когато искам да чуе гърдите им само, защото с това не се справям, но често минаваме и без слушалка, защото ХЛ действа достатъчно бързо. Като гледам тази година сме ходили само веднъж. Децата разредиха доста боледуванията и вече почти не им се случва да боледуват сериозно. Относно средствата- изчислила съм си че в никакъв случай не е по- скъпо. Малкия почти всеки месец беше почнал да пие антибиотик, като включих всички сиропчета, витамини и прочие които се купуват чак се плаша колко пари за лекарства давахме. Купувах и имуностимулатори с надеждата да спрат да боледуват, но не... Често казано дори и същото като средства да излиза бип лекувала с хомеопатия, ако децата ми са по- здрави вследствие на лечението Peace

# 102
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
на лекар ходя, само в краен случай.
при тежко състояния звъня на хомеопата - вчера до 21.30 контактувахме. каза, че до 23.00 мога да звъня.
до сега алопатични лекарства не съм давала на бебето, но все още с настинки без хомеопатия не може да се справи сам. вчера беше с 41С  Confused - изчаках няколко часа, ама на хайвана му беше зле и дадах хомеопатично.

за финансовата страна - аз не съм в Бг. ако ида на педиатър всичко ми е безплатно, даже и предписаните лекарства. въпреки всички си плащам на хомеопат (доста по-високи суми от тези в Бг), защото има отношение и работи за оздравяването на детето. хом. лекарства ми ги дава и не ги плащам, т.е. те са в цената. имам сключена доп. здр. застраховка и от там ми връщат част от парите.
вчера чаках 1 час при педиатъра за преглед от 2 мин. каза ми, че детето е здраво.  Whistling вечерта лежеше вече с 41С. Tired

# 103
Доро, кои две посещения са 40лв?
Аз при болест първо звъня на хомеопата. Той преддписва нещо. Обикновено в остро не ходим при него, така че нищо не плащам. Гледам редовнода ходим на проследявания през останалото време.
Ако не съм сигурна за състоянието, ходим в спешното да кажат какво е (когато е уикенда)или при педито в краен случай.
Понякога се налага да пусна някои изследвания. Пускам на частно, защото нямам нерви да се моля на педито. Тоест не ходяпри педито за всеки сопол и т.
За обостряне на хронично (при нАс са проблемни сливици) също ходя да я проследяват два три пъти в годината. Там си плащам, защото лекарят не приема по здравна. Та, за хомеопата не давам кой знае колко.
В началото ходехме веки месец на проследяване, но трайното подобряване на здравето, е незаменимо с 30-40лв, които съм давала. Когато беше много болна щерката бях смятала, че за един месец престой по болници, лутане по различни лекари и пари за л-ва бяхме дали над 1000лв само за нея.
Важно е човек да си намери добър хомеопат, с който да си пасва, но също така да се интересува отлечението, а не да мисли, че като глътне поредната гранула и всичко ще изчезне с магическа пръчка, а той ще си лежи безучастно.

# 104
Едно правилно лекувано дете (разбира се ако изключим негативни поддържащи причини), първо няма да боледува толкова често.
Антибиотик в Бг под 20 лв надали има вече. Като се включат и другите "консумативи", лечението с алопатия излиза златно. На всичкото отгоре не тази цена е по-важната, а другата цена, която плаща дългосрочно.
Не знам за неоткриваемите хомеопати. Тези, които аз познавам, наистина може да имат пациенти за седмица-две напред, но при спешни случаи са откриваеми в рамките на деня Peace.
Всеки трябва да работи точно с толкова хора, на колкото може да обръща адекватно внимание.
Освен това посочените цени според моето лично мнение са високи. Но няма закон за този пазар.
От друга страна - всеки един лекар взима пари от Здравна каса за своите пациенти, независимо ходят или не при него. Друг е въпросът колко от пациентите се водят с всякакви чудновати нереални диагнози точно с цел лавиране из бездънните глупости на Здравната каса. Едно джи-пи не печели по-малко от 2-3000 лева месечно (изключвам съвсем бездарните, при които никой не ходи). Няма лошо - даже заплащането им според мен е малко!!!
Друг е въпросът - когато няма регламент за практиката на хомеопатите в България и никой не им плаща за това, че имат пациенти, на тях трябва да се плаща, като ги лекуват Peace

Общи условия

Активация на акаунт