КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 29-та тема

• 40 129
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
Какво значи спешен?  Peace Става въпрос за  утежнен в момента кожен проблем и е дадено сутрешното лекарство точно за кожния проблем, а аз го дадох и сега вечерта.

# 76
Спешен - например инфаркт, инсулт, кръвоизлив - когато времето е малко и се реагира на момента с едно лекарство, след 10-15 мин с друго и така до когато е необходимо въз основа на картината за момента.

Останах с впечатление, че в един и същи ден приемате две лекарства.

# 77
  • Sofia
Нормално ли е да се предпише туберкулиниум 30 сн 5 дни по 5 гр. 10 дни почивка и после пак, така 3 курса. Чета разни неща, че се пие по веднъж и после почивка? И това за алергичен ринит на 1 годишно, без някакви усложнения, както казвам, само на мен ми пречи този ринит Simple Smile

# 78
  • Sofia
И още след приема на туберкулиниума, малкия вдигна температура, направихме една ударна серия с още туберкулиниум през 15, 30 мин,и 1 час. След това се почна и с диария. Това съвпадение с летния грип, или ефект от туберкулиниума. После спряхме туберкулиниума и дадохме арсеникум 30 сн и. Появиха и афти в устата, за тях боракс 9 сн и така вече 4 ден. Редувам последните две през 3 часа. Вече съм на път да се откажа от хомеопатията, а тъкмо започнахме и имах големи надежди Sad

# 79
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Нормално ли е да се предпише туберкулиниум 30 сн 5 дни по 5 гр. 10 дни почивка и после пак, така 3 курса.

не е.

някой от хомеопатите тук успял ли да е излекува възпаление на белите дробове? или слизащо от гърлото надолу възпаление?  Thinking
хомеопатката днес по спешност даде лекарства, но каза, че ако не се оправи до час да го водя на спешен кабинет. ама той така дивее, че ще обърне болницата докато ни приемат. ще изчакам до утре...  Rolling Eyes

# 80
Аз бях преди време с бронхит и рецепта за АБ от личната. ХЛ се справи само!

# 81
Преди време моят син беше с "на4ален стадий на бронхит" според педи и кашлица.Х даде лекарство , малкият се скъса да кашля през нощта , явно изкарваше секретите, веднъж повърна храчки и на другият ден нямаше хрипове.Педи му изписа Вентолин(който не дадох разбира се )и като го чу на следващият ден каза;"Не мога да повярвам че Вентолина се е справил толкова бързо".Викам "Даааааа" Mr. Green Mr. Green Mr. Green Peace

# 82
pufita, това, което описваш изобщо не прилича на класическо предписание  Peace

# 83
  • в рaя
Уф, писна ми Sad Снощи малкия почна пак да кашля, пак ларингитно. Беше едва седмица "здрав", т.е. с леко течащо носле, преди 2 дни секретите се увеличиха и снощи почна с кризата. ХМП ни е в отпуска и отговаря на повиквания след 7 ч. вечерта. На своя глава му дадох лекарството, което ми даваме по принцип, но защо??? Защо всеки месец прави задължително по 2 кризи с пристъпи - ларингит, бронхспазъм... кога ще спре това Sad( С лекарството тушираме моментния проблем и след седмица отново. Не би трябвало да е лечебна криза, но знам ли ... ако беше не бих могла да я изтърпя, то едва диша детето Sad(

# 84
Чета и се обърквам.  Sad Кои са истинските хомеопати - http://homeopathybulgaria.org/?page_id=30 или http://www.homeopathybg.org ? И каква е разликата между двете организации, моля да ми поясните?

# 85
Kalifornia, прочети темата Информативно за хомеопатията.

Има само едни хомеопати, тези които следват принципите на класическата хомеопатия, стигнали до нас благодарение на г-н Ханеман и последователи.

Всичко останало са някакъв вид "свободни съчинения" по темата хомеопатия.

# 86
За тези съфорумци, които питаха за нов курс в Ново хомеопатично училище, в което сме аз и Дарина.

Ще има нов курс от октомври, началото на академичната година. За информация, на лични.

# 87
  • София - Варна - Бургас
Да не изостана и аз  Laughing  Сдружение "Хомеопатично Общество" ще приема записвания за новата учебна година, която започва в края на Септември.  Подробности и записвания очаквайте тук: http://bghomeopathy.org/bg/about_bg.php

# 88
  • София - Варна - Бургас
Нормално ли е да се предпише туберкулиниум 30 сн 5 дни по 5 гр. 10 дни почивка и после пак, така 3 курса. Чета разни неща, че се пие по веднъж и после почивка? И това за алергичен ринит на 1 годишно, без някакви усложнения, както казвам, само на мен ми пречи този ринит Simple Smile

Не, не е правилно! Дори би могло да е и опасно.

# 89
Чета и се обърквам.  Sad Кои са истинските хомеопати - http://homeopathybulgaria.org/?page_id=30 или http://www.homeopathybg.org ? И каква е разликата между двете организации, моля да ми поясните?
Които и да са хомеопати, най-малко 7 на брой, могат да се организират и да си регистрират обединение/организация. Това не означава в никакъв случай, че са истински класически хомеопати, добри специалисти и т.н., а просто, че са си направили един списък и са се регистрирали.
От лични и върху темата наблюдения - малкото читави хомеопати в България не фигурират в такива списъци, но са се доказали с дълги години практика и наистина помагат на пациентите си.
И да - прочети "Информативно за хомеопатията"  Peace

Общи условия

Активация на акаунт