КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 29-та тема

• 40 160
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Аз пък съм с един такъв въпрос - колко дълго действат хом л-ва след спирането им?И може ли въобще организма да се изчисти от тях?

Отново си цитирам въпроса, може и да е тъп, но все пак се надявам някой да се произнесе с мнение по въпроса??
Има ли изобщо изчистване на организма след Хл-ва или е необходимо да бъдат антидотирани newsm78

# 616
Аз пък съм с един такъв въпрос - колко дълго действат хом л-ва след спирането им?И може ли въобще организма да се изчисти от тях?

Отново си цитирам въпроса, може и да е тъп, но все пак се надявам някой да се произнесе с мнение по въпроса??
Има ли изобщо изчистване на организма след Хл-ва или е необходимо да бъдат антидотирани newsm78

Трябва ли да спрете действието на ХЛ?

# 617

От моя скромен опит - зависи от ХЛ.Сулфура /30 /на синът ми Хомеопата каза, че може да действа и месец, а го пи 7 дни. Аписа пък е много краткотраен - лично съм го приемала и действието му е около 1ч. На мъжът ми Хомеопата му даде 1 гранулка в кабинета и каза, че действието може да е и 3 мес?????
Но може би зависи и от типа човек????

# 618

От моя скромен опит - зависи от ХЛ.Сулфура /30 /на синът ми Хомеопата каза, че може да действа и месец, а го пи 7 дни. Аписа пък е много краткотраен - лично съм го приемала и действието му е около 1ч. На мъжът ми Хомеопата му даде 1 гранулка в кабинета и каза, че действието може да е и 3 мес?????
Но може би зависи и от типа човек????
А какво ще кажете за карцинозин?Колко време действа newsm78
Мече - да,определено искам да изчистя детето си ако е възможно от купищата л-ва които изпи без резултат, т.е напротив дори според мен проблемите се задълбочиха ( бях ти писала преди време за нас на лични, но едва ли си спомняш).Така че отново задавам въпроса си и особено за карцинозина?
Честно казано все още се надявам да се справим с проблема ни с хомеопатия,но ме е страх на какъв хомеопат ще попаднем отново.
И накрая- ако някой се е справил с т.нар. психолигически запек с детето си моля да ми пише на лични,ще съм благодарна.Накратко- ходи му се по голяма нужда ,но нарочно се стиска,страх го и не иска..

# 619
  • Обетованата земя
Fata morgana, благодаря ти че сподели за Морган Пюр.  Hug На нас сега ни предстои да го пием, обаче ме е страх да го дам, защото хом. каза че след него се очаква малкия да направи спазъм...Но ще го дам, дано помогне и на нас.

За трайността на х.л. според нашата хом. траят 40 дни, но някъде съм чела, че и година може да действат, не знам от какво зависи.  Rolling Eyes И на мен този въпрос ми е много интересен!

# 620
  • Пловдив

За трайността на х.л. според нашата хом. траят 40 дни, но някъде съм чела, че и година може да действат, не знам от какво зависи.  Rolling Eyes И на мен този въпрос ми е много интересен!

Диди,това са измислици само на Тази хомеопатичка Stop Няма такова правило,че ХЛ действа 40 дни,после криза и такива глупости...Както и това,че за каквото и да я питаш,отговора и е винаги-това е от лекарството! И това,че ще имате едва ли не задължително спазъм...Може по-много н-ни да се прояви д-ето на ХЛ,не точно с най-лошия вариант.

# 621
  • Пловдив
mystic woman, не съм съгласна - и двете деца са били при нея доста време, особено щерката. Викала ни е на по- големи интервали от 40 дни /между 40 дни и 3м., а понякога и повече/ и никога не е имало при моите спазъм... Wink Иначе лечението при двамата беше коренно различно, както и самите деца са различни, а и съм ги водила за различни проблеми...това, което е било водещо при едното, при другото не и така..."Кризата" при нас винаги е била много по -рано от 40 -я ден...
От нея знам, че действието на ХЛ може и да е доста повече време, а тя преценява кога и дали да даде следващото...

Помогна ни действително много и съм и изключително признателна.

# 622
  • Пловдив
Бени,за вас и още за едни знам,че са доволни.Лошо няма... Peace Радвам се!Но по думите на Диди все си мисля,че се повтаря нашият случай.Близо година и нищо!И само такива подобни приказки,чувствах се много неловко да звъня по тел. и то беше адски трудно да я намериш,а каволи за спешно да те вземе след час Naughty Абсурд!И само това повтаряше-давай от последното ХЛ и това е от лекарството.
Както и това/за мен е поредната лудост/...да си в отпуск и да си запишеш на гласовата поща като ти звънят- при вис.Т давайте от посл. ви предписано ХЛ,при еди какво си...направи друго Crazy

Съжелявам,но само това съм запомнила аз от нея.

п.п. нищо лично Peace

# 623
Никога  не сме имали кризи, 6 човека от семейството се лекуваме при един и същ хомеопат. Единствено аз съм усещала емоционално първоначално влошаване за съвсем кратко, но толкова фино, колкото само един обучен човек може да прецени в повечето случаи. Както и все по-рядко се налага да го посещаваме. Това за мен е оптималния вариант и шапка му свалям.

Трайността на лекарствата е също толкова индивидуална, колкото потенциите. Ако на един 1М е слаба, друг може да влоши ужасно. Трайността зависи от жизнената сила, състоянието й в момента, всички външни и вътрешни фактори.

mardan, не си спомням Blush, много хора ми пишат. Единственото, което мога да кажа е по ваше желание да посетите детски психолог и да поговорите за зацикляне във фази на неврозата.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=619584.285
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%B4%D0%B … D0%B7%D1%8A%D0%BC

Не казвам, че непременно има зацикляне, но е добре да се обсъди с компетентно лице. И, разбира се, да не търсим причината в детето Peace

Нали никой не мисли, че един хомеопат като е добър, и ще е винаги успешен. Имам класифицирани от стандартните медици като "тежки" случаи, които вече са минало; имам и случай със "обикновени" зелени постназални секрети, при които мога да кажа, че от 6 месеца нямам почти никакъв успех.

# 624
  • Обетованата земя
 Нас ни предупреди за спазъм, тъй като при нас това е проблемът, че детето прави спазми, там му е слабото място. Иначе и аз имам някои съмнения относно правилността на действията й, но аз ще ги имам при който и хомеопат да бъдем. Засега съм си казала, че сме при нея докато се издъни, а това при нас лесно ще "лъсне", последния път детето направи спазъм и мина без силните алопатични, които по принцип ползваме. Ако не беше минало щях да се откажа от нея, но сега съм с надежда. Иначе Мистик е права във всичко което каза, така стоят нещата при нея, да.  Peace
Бенджи, а защо се отказахте от нея? Може и на ЛС.  Hug
Аз пък след като 10 дни кашлях и от вчера вече не кашлям, тази сутрин се събудих...с болки в гърлото. И ще се опитам да си запиша час при единствения класически хом. в нашия град, за него чувам противоречиви мнения (както за всички) но ще пробвам. Стискайте палци.  Grinning

# 625
  • Пловдив
Не сме се отказали.
Няма за какво да ходим просто. Хроничните проблеми, заради които бяхме, вече са минало...Simple Smile

Аз не ги водех моите хлапета за такива неща като хрема и настинка...Simple Smile))

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 15:50 от *Бенджи*

# 626
  • Обетованата земя
Еха, това звучи много обнадеждаващо! Наистина за всеки влак има пътници, дано тя е нашия влак!  Grinning
Иначе и мен настинки, сополи и кашлици не ме притесняват, след като съм видяла какво е сериозно разболяване. При нас просто в зимния период синът ми прави спазъм при всяка среща с вирус. Но ето сега беше с хрема и кашлица и спазъм не се появи (пу-пу). Ще видим как ще е по-нататък.

# 627
mardan, не си спомням Blush, много хора ми пишат. Единственото, което мога да кажа е по ваше желание да посетите детски психолог и да поговорите за зацикляне във фази на неврозата.
Признавам си че хич не съм наясно за тези фази. Embarassed И честно казано отговора ти не ми е ясен.За това ако някой друг реши,че може да ми отговори по-просто,ще се радвам.
И нека да поясня- детето никога преди хом лечение, дори и в началото му не е имал запек или подобен проблем,даже напротив. След няколко месечно лечение стигнахме до тук вследствие на една сърбяща екзема около дупето, заради която хомеопата постоянно сменяше л-ва, появиха се цепнатини/фисура от там кръв и болка при изхождане,от там страх.Сменяхме куп л-ва всеки ден два месеца,вкл и карцинозин.В крайна сметка реших да се откажа от хомеопата защото след 6-дневно стискане на детето продължаваше да твърди да не съм му слагала нищо,да съм го оставела,а той лежеше отпаднал и унил.Както и да е.
За това отново питам искам да продължим напред в опитите с хомеопатията,вярвам и се надявам, че може да ни избави от този страх, но искам да знам дали на детето ми все още могат да му действат л-вата които сме пили, дали може да се е изчистил вече от тях.За момента търся калсически хомеопат към който да се насоча.И не търся вината в детето ми.В момента и аз вече съм толкова психясяла от всекидневното стискане така че определено търся вина и в себе си,за това че постоянно го подканям и не мога да скрия притеснението си.
Благодаря че ме изчетохте..

# 628
И ще се опитам да си запиша час при единствения класически хом. в нашия град, за него чувам противоречиви мнения (както за всички) но ще пробвам. Стискайте палци.  Grinning

Диди, струва ми се добре семейството да посещава един и същи хомеопат. Така той може да има значително по-голяма картина за всеки един отделен пациент в семейството. (лично мнение)

# 629
  • Обетованата земя
Така е, но ни идва много неудобно, заради това че е в друг град. Първо откъм време и второ откъм пари, тъй като към всеки преглед добавяме два часа и 40 лева за път. Иначе така ми се иска пловдивските хомеопати да бяха тук, но няма как.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт