БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 482
  • 734
  •   2
Отговори
# 60
Мъжът ми определи тортата като най-хубавата, която съм правила.  Blush
Ама много бързо я „нападнахте„...аз обикновено една нощ я оставям да престои в хладилника
Аз рядко правя сладки изкушения, но като ги правя се изяждат още на първия ден Simple Smile Иначе ако престои в хладилник една вечер на другия е по-вкусна, но не искам само да надничаме и да се дразним  Joy

# 61
  • Бургас
Благодаря, момичета! Супер изглеждат пеп-4o -вите  Laughing Аз избързах и забърках едни по рецепта на Йоли, ама май не са моите. Ще опитам и с картофки като на пеп-4o и тогава ще реша ще ям ли такова нещо или не  Joy

# 62
  • под тепетата
Аз пък да се извиня, че не съм дала линка като хората  Embarassed
 Иначе с радост бих помогнала на пеп-4овия половин  Mr. Green

# 63
  • софия
Как се прави пухкавата заливка на гръцката мусака?
и
Къде има рецепта за кюфтета с патладжан и кайма (четох, че Е.Леви е правил в "Черешката на тортата" и били голяма вкусотия) Embarassed

# 64

zvanche, ето ТУК има предложения за пухкави заливки, правя една ГРЪЦКА ЗАПЕКАНКА  «МУСАКАС», заливката е със сос бешамел, само че аз пък съм друг чешит Laughing, като излея отгоре, поразтръсквам тавата да слезе надолу сместа, така ми харесва, получава се вкусно кремче. Peace

# 65
  • София
labrex,првих я гръцката запеканка по твоята рецепта,но без бешамеловия сос.Отне ми доста време,но е страхотна!И картофите не ги пържих,нарязах ги на тъничко само.

# 66
labrex,првих я гръцката запеканка по твоята рецепта,но без бешамеловия сос.Отне ми доста време,но е страхотна!

И аз я харесвам, вкусна е. Heart Eyes Може би защото доста пъти съм я правила, не ми се струва връткава. Пробвай я някой път и със соса, мисля, че с него е по-добре, поне за моя вкус, де! Laughing  bouquet

# 67
  • София
и
Къде има рецепта за кюфтета с патладжан и кайма (четох, че Е.Леви е правил в "Черешката на тортата" и били голяма вкусотия) Embarassed
Еврейски кюфтета от патладжани
-   250г  телешка кайма
-   2 средно големи патладжана
-   2 яйца
-   1 филия бял хляб
-   1/3 връзка магданоз
-   1 и ½ ч.л. сол
-   ½ ч.л. чер пипер
-   4-5 суп. л. брашно
-   8 с.л. олио
Опичат се патладжаните, изцеждат се от горчивата течност и се смилат на пюре. Накисва се хляба във вода и се изстисква. Смесват се всички продукти без брашното и олиото, като хубаво се намачкват с вилица. Оформят се кюфтета, овалват се в брашно и се пържат в силно сгорещено олио.
Рецептата е на Раймонд Вагенщайн.
Благодаря на всички които писаха за живата риба.  bouquet

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 12:18 от ginger tea

# 68
  • софия
Благодаря, кулинарки Hug Преписах в-с-и-ч-к-о.

# 69
Моля за отговор от разбиращите. Снощи късно поръсих малини със захар (за сладко) , но сега не са пуснали капка сок. А малините са супер квалитетни. Какво да ги правя?  Да ги чакам до довечера?

# 70
  • София
здравейте момичета,

да ви попитам за изпитана рецепта за кюфтета в доматен сос?

# 71
Моля за отговор от разбиращите. Снощи късно поръсих малини със захар (за сладко) , но сега не са пуснали капка сок. А малините са супер квалитетни. Какво да ги правя?  Да ги чакам до довечера?
Направо ми е чудно как не са пуснали вода.Не ми се е случвало такова нещо .
 Разбъркай ги. И слагай на котлона. Laughing

# 72
  • Пловдив
Приятели помагайте. Ще правим годеж на дъщеря ми в къщи. 6 човека тесен кръг. Какво да сготвя. Гледах из нета, но не мога да избера подходящо меню. Някой може ли да предложи нещо. Торта и питка ще носи свекървата, аз какво да направя...

# 73

Хванали са коричка. Ако ги сложа така, дали няма да загорят?  Няма течност!  ooooh!

# 74

Хванали са коричка. Ако ги сложа така, дали няма да загорят?  Няма течност!  ooooh!

Добави съвсем малко водичка и стой на котлона, като разбъркваш. Особено е важен моментът до завирането. Ако и тогава не пуснат сок...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт