БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 760
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
Да споделите лесна и сполучлива рецепта за тесто за пица?

И една бърза и мързелива за гладни и нетърпеливи - ПИЦА НА ТИГАН. Peace
Ох, Лабрекс, ако знаеш как я търсих тази твоя рецепта, но когато ми трябваше не я намерих. Съответно намерих друга такава, в която нямаше нито сода, нито мая. И опита ми разбира се беше плачевен.  ooooh! Отдолу се изпече, хвана коричка, а от вътре така и не се изпече- стоеше си като тесто, гума, бе ужасТ. Даже накрая я сложих във  фурната, забравих я  Laughing отгоре стана черна  ooooh! , а от вътре пал си седеше тиклява.  Rolling Eyes Не знам защо стана така. сложих 1 яйце, кисело мляко и брашно. Само това....Не съм много добър готвач. Embarassed Затова следващия път-с готово тесто, за да няма такива резултати. Outta Joint

# 406
  • Пловдив
Моля за идея какво да направя с 2-3 кила чери доматчета newsm78

# 407
.......Затова следващия път-с готово тесто, за да няма такива резултати. Outta Joint

Sunny kiss, на всеки се случва понякога да не се получи нещо. Само яйце, мляко и брашно.....възможно е да не стане, слагай някакъв набухвател - сода, бакпулвер. Когато имаш време и настроение, пробвай тая в тигана, на мен тестото на вкус ми прилича на бърканата, в никакъв случай не е тиклява. Peace   bouquet

# 408
Сушени.  Heart Eyes

# 409
  • Пловдив
Сушени.  Heart Eyes

А как...?Просто ги нарязвам и суша ли... newsm78

# 410
Сушени.  Heart Eyes

А как...?Просто ги нарязвам и суша ли... newsm78
Да, на сянка. Има и рецепти много в нета за сушени домати, за които се използва фурната на печката. Там става по-бързо. Аз лично изпробвана рецепта не мога да ти дам. Ние нашите ги сушим натурални в сушилня.

# 411
пробвай тая в тигана, на мен тестото на вкус ми прилича на бърканата, в никакъв случай не е тиклява. Peace   bouquet

Лабрекс, на котлон с 4 степени коя степен е по-подходяща? За ориентир, супите си варя на 1 след завиране, но за това тесто... се чудя  newsm78. Иска ми се да го опитам, макар че имам само домати, чушки и сирене. А може сладкия вариант да пробвам. Много ме изкушава.  Heart Eyes

# 412

Лабрекс, на котлон с 4 степени коя степен е по-подходяща? За ориентир, супите си варя на 1 след завиране, но за това тесто... се чудя  newsm78. Иска ми се да го опитам, макар че имам само домати, чушки и сирене. А може сладкия вариант да пробвам. Много ме изкушава.  Heart Eyes

Според мен на най-слаабата степен или следващата, за да може да се изпече. Понеже на газ я правя, намалявам на слаба газ и ми се изпича точно за времето по рецептата. Ами, прежалвай се и пробвай с една доза за един тиган. Не знам само чушките дали ще се изпекат, може би ще останат хрупкави. Аз всъщност я правя с кетчуп или пюре, салам и кашкавал, така си я поръчват. А на сладкия вариант още се каня, може би утре ще пробвам, да видим или до довечера, ако ме посети музата.  Grinning  bouquet

# 413

Според мен на най-слаабата степен или следващата, за да може да се изпече. Понеже на газ я правя, намалявам на слаба газ и ми се изпича точно за времето по рецептата. Ами, прежалвай се и пробвай с една доза за един тиган. Не знам само чушките дали ще се изпекат, може би ще останат хрупкави. Аз всъщност я правя с кетчуп или пюре, салам и кашкавал, така си я поръчват. А на сладкия вариант още се каня, може би утре ще пробвам, да видим или до довечера, ако ме посети музата.  Grinning  bouquet

Отивам да пробвам сладкия вариант. Забърках вече...   bouquet

# 414

Отивам да пробвам сладкия вариант. Забърках вече...   bouquet

И аз, и аз, да видим ще яде ли Асан баница! Joy   bouquet

Да допиша, ами яде Асан баница Grinning, не е лошо, хапва се, като няма друго за кафето. Сложих портокалова есенция в тестото, отгоре резенчета ябълки, сини сливи и зрънца грозде. Поръсих с канелена захар. Накрая и с шоколадова глазура. Но вариантът пица май повече ми харесва. Peace

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 15 авг 2013, 18:35 от labrex

# 415
Лабрекс, много вкусно ми се получи! Heart Eyes Ще направя още един-два опита - солени, сладки... Този път беше набързо с едни череши от сладко.

# 416
Лабрекс, много вкусно ми се получи! Heart Eyes Ще направя още един-два опита - солени, сладки... Този път беше набързо с едни череши от сладко.

Браво, радвам се! Добре се е получила!  Heart Eyes  bouquet

# 417
Защо винаги, когато пека мъфини, им се образува отгоре тънка, куха и суха коричка? Маха се и отдолу си остава кексчето, но ми писна всеки път да махам корички...  Laughing Правя ги по рецепта за обикновен домашен кекс Simple Smile

# 418
пробвай по някоя рецепта за мъфини, където не се иска много разбиване на сместа, а разбъркавне, колкото да се получи тесто  Peace

# 419
Здравейте, не искам да пускам нова тема,а и тук четат доста хора:)
Имам книги с готварски рецепти от гръцката кухня, с илюстрации.
Книгите са на гръцки език, много добре са направени,
Няма да ги използвам..ако някой има интерес да ми пише и ще ги изпратя.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт