Инцидент с мечка и дете в зоопарка във Варна

• 16 009
  • 317
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Проявата е крайно неприемлива и 10-годишна възраст не смятам, че е неосъзната. За мен постъпката е обмислена и с цел да се види какво ще стане. Смятам, че е редно родителите да се глобят солено, за да го усетят (за липса на контрол, придружител, за покриване на ветеринарни разходи и лечение и дарение към зоопарка). Отношението към животните е преди всичко въпрос на възпитание и след това на вътрешни чувства. Отделно на това, да се задължат с отрочето им да работи психолог, за да се изяснят причините за тази свинщина. И вместо да блее и безделничи пред клетката на мечката, бих го пуснала да полага обществено полезен труд, носейки тениска "Животните заслужават уважение и добро отношение". Да си дава обяснения  защо, ако се налага.

# 106
С какво сте по - различни от самото дете, след като самите вие сте едва ли не готови да го линчувате, вместо да го накарате по човешки начин да осъзнае грешката и постъпката си и колко опасна и нехуманна е била тя?
Дете на 10 години - не знам вие какви отглеждате, моето е на 9 и съвсем не мога да кажа, че в 100% от ситуациите може да мисли. Ако можеше, онзи ден нямаше да го ритне кон, само защото малкият е сметнал, че след като той не му мисли лошото и иска да му даде морков и конят е на същото мнение. Сега как да накажа коня?
Дъвчем едно и също и темата се превърна в поредната кой кого по - язвено ще нападне, за което съжалявам, наистина. Не бях пускала тема тук дълги години, защото не обичам този начина на комуникация - ти си еди каква си, аз съм еди каква си, моето е еди какво си, сори.
Децата са най - хубавото нещо на земята и имат нужда да бъдат учени, да им бъде показвано, да им бъде обяснявано и да им бъде даван пример. Животните са онази част от природата, която ми се иска във всяко човешко сърце да буди грижа, желание за закрила и обич. Иска ми се тези двете да живеят в хармония и взаимно уважение, което в зоопарка във Варна не се е случило. Надявах се тук трезвомислещи майки да обсъдим ситуацията, защото в по - малки или по - големи размери виждам деца да тормозят животни всеки ден. Вместо това чета за лайна, изроди и публично унижение, вместо разяснение и осъзнаване, чрез грижа и опознаване.
Това е моето мнение и горко му на детето, ако попадне в ръцете на наричащите го "лайно". Тогава гарантирам, че всяко животно, изпречило му се на пътя ще страда Tired

Как " Сийка дава добър вариант да не бъде унизено, но да си понесе отговорността - лентата на доброволец и да обяснява по алеите, да прави забележка и тн. Ето така според мен би видяло, би осъзнало, дори би допринесло да няма и други деца, които да смятат, че да нараниш животно е ужасно смешно и готино Close

# 107
  • град-държава
Въртиш едни и същи думи между пръстите си, с които само прехвърляш вини. Истината е, че за линч в тази тема говориш именно ти.

# 108
Moon,казваш:

защото не обичам този начина на комуникация - ти си еди каква си, аз съм еди каква си, моето е еди какво си, сори.

горко му на детето, ако попадне в ръцете на наричащите го "лайно".

А ти каква ми казваш,че съм? Laughing
Защо още веднъж трябва да се обяснявам,че това съм аз. Ти как от тези думи разбра каква съм?
Може да имам чудесен изказ,а пък да съм убиец на котки-например. Но от чудесният си изказ ще съм ангел в твоите очи?

Имаме съседи,който имаха куче .Е,не става въпрос за дете,а за една баба.Кучето я нахапа и й откъсна месо. Кучето го застреляха. Така решиха.
По същият начин родителите решават какво да учат в децата си. Избор.

# 109
Какво наказание?
Аз не бих позволила да накажат детето ми така.
А теб кой би те питал? Можеш да избираш какво да правиш у дома си.  Ако си майката на това дете, би трябвало и ти да се наредиш пред клетката на мечките и да обясняваш на хората, как точно си възпитала този  задник. Глобата пък е отделно, задължително трябва да я има и то в такъв размер, че да се гърчат родителите на малкия принц. Отвратителна история с отвратително дете. Смътно си спомням случая, в който някакви варненци бяха влезли при мечките. Бях малка и не помня подробности. Но със сигурност тогава човешките муцуни бяха не сини, а в червено боядисани.

# 110
  • вятър в маслините, вятър над хребета
На мен пък нещо друго ми прави впечатление. Постоянно спрягате родителите, как не били с детето, как били безотговорни, и т.н. Моят въпрос е- вие постоянно ли сте с детето си? На работа не ходите ли? А то не ходи ли на училище (десетгодишните май са задължени по закон, нали така)?

# 111
На второ място мисля, че дете на 10 години много добре осъзнава какво върши, все пак отглеждам едно все още на 6 и е съвсем в час. ...
...не може да свикват от малки да живеят с чувство за безнаказаност.
Абсолютно!

Защо да не ги наричаме копелдаци и лайненца? .

То било много лесно според теб, обиждаме едно дете, когато направи нещо лошо и то автоматично осъзнава грешката си и от утре е мило и добро.
А да ти хрумва, че точно такива са родителите му, то копира поведението им и го прилага върху животните, както в този случай.

Кажи ми, че нямаш дете-не мога да си представя, че с тази агресия и злоба, която демонстрираш, възпитаваш друго същество.

# 112
Въртиш едни и същи думи между пръстите си, с които само прехвърляш вини. Истината е, че за линч в тази тема говориш именно ти.

на кого прехвърлям вина? Казвам, че детето е виновно, казвам, че и родителите са виновни, кое точно от двете не казвам, та да прехвърлям вина? Че не съм съгласна по предложения наин да се накаже детето - обосновах се, защо не съм.
Chanel принципно нямам избор, права си, ако детето ми направи нещо ужасно, най - вероятно ще отиде в поправително училище (ако още ги има, не знам) и аз няма да мога "просто да не съм съгласна".

# 113
На мен пък нещо друго ми прави впечатление. Постоянно спрягате родителите, как не били с детето, как били безотговорни, и т.н. Моят въпрос е- вие постоянно ли сте с детето си? На работа не ходите ли? А то не ходи ли на училище (десетгодишните май са задължени по закон, нали така)?

Джой,то преди да ги оставят да са самостоятелни май трябва да са свършили една друга работа.

# 114
Колко ли от вас ще разрешат в такъв момент детето им да бъде сложено пред клетката и да се обяснява?

Не само, е ще разреша, но и лично ще стоя там, да контролирам дали си върши работата.
Представяш ли си, мамин златен, обидно щяло да му е  ooooh!

# 115
joy_r  не сме постоянно с децата си, това е абсолютен факт, няма как да си постоянно с него.
Друг е въпроса в случая как са допуснати в зоопарка без придружител, но принципно в зоопарка или на улицата, ако им скимне да правят дивотии, ще ги направят Tired

# 116
Кажи ми, че нямаш дете-не мога да си представя, че с тази агресия и злоба, която демонстрираш, възпитаваш друго същество.

Пълна липса на аргументи е този пост.

# 117
  • София

Имаше промени в Закона за закрила на детето и стана задължително да имат придружител:
Цитат
(Нова - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да не оставят без надзор и грижа децата до 12-годишна възраст, ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие.

# 118
Може ли майките на по - големи деца да споделят, от колко годишни започнаха да ги оставят сами да излизат и тн?
Питам за мен лично си, моят син е на 9, играе на двора сам, но това е максимума самостоятелност за момента и смятам, че скоро няма да го пусна да ходи сам където и да било, а ми се иска да знам от кога горе долу  това става.
Помня, че аз много по - малка от него ходех до магазина, ходех до баба ми с автобус, но сега определено не бих го пуснала да тръгне някъде сам newsm78

# 119

Пълна липса на аргументи е този пост.

Аргументите съм си ги изложила в предни коментари, няма нужда да дъвчем едно и също до безкрай!
Въпросът е, че такива деца, обикновено са продукт на същите родители, ако не сте забелязали.

Последна редакция: сб, 27 юли 2013, 10:56 от Magnificent

Общи условия

Активация на акаунт