Инцидент с мечка и дете в зоопарка във Варна

• 15 902
  • 317
  •   1
Отговори
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5959031

Според вас предложеното наказание приемливо ли е и трябва ли да има наказание за детето?

# 1
Наказание за детето - не, но за родителите глоба - да  Peace
А, те да си преценят, как ще процедират с наследника си

# 2
Ако не обърне нещата във хвалба - аз го направих, може и да има ефект Laughing

Шегата настрана - наказание трябва да има. И глоба!

Даже щом са група деца трябва да им дадат обществено-полезна дейност в зоопарка да си изкупят вината.

# 3
Какво наказание?
Аз не бих позволила да накажат детето ми така. Бих понесла глоба, категорично и бих обсъдила вариант за полагане на труд в зоопарка ( детето ми да положи труд), бих му забранила и достъпа до зоопарка след това за определен период, но да го сложа отпред за да обяснява какво и е на мечката?!?

# 4
При всяка такава случка трябва да има някакво ответно действие, за да се научи детето, къде са границите и как нещата, които правиш имат последствия.

Не бих го наказала с бой през ръцете, нито са стои право пред клетката, да се чувства унижено и да набира злоба.

По-скоро бих го пратила да помага в зоологическата градина за по няколко часа на ден. Без да му набивам канчето, че това е наказание. Да разбере, че това е начин само да оправи нещата, след като е направило беля. А и така ще разбере, че животните също го боли, ядат, спят и не са бездушни геройчета от анимационни филми.

# 5
В случая дори детето явно не е искало да напръска мечката, друго му е провинението - че е хвърлило нещо в клетката и, което е забранено.
И пак ще поспоря, защото зоопарка в София ми е любимо място, в което всеки път хиляди родители виждам да позволяват на децата си да хвърлят храна на животните току пред табелите, че това е забранено! С какво са по - различни от действията на детето в зоопарка във Варна днес и защо тях не ги наказват пред клетките.
Просто този случай отново ме накара да мисля по темата - какво е позволено, какво е забранено и кой и кога го спазва.
И второто - как и защо наказваме децата, имат ли вина или са наше отражение за наказание сме ние самите и тн.

# 6
Ами точно, защото няма никакви наказания и никой не носи отговорност за нищо преди години в столичния зоопарк някой беше подхвърлил хляб пълен с карфици на слона  Sick
Глоби трябва да има и при най-елементарните нарушения, за да не се стига до сериозни такива.

А и тук в случая говорим за 10 годишно дете, което е достатъчно голямо, за да разбира кое е позволено и кое не

# 7
 Едва ли детето не знае, че животните също ги боли, просто е решило да го направи.
Според мен предложеното наказание не е чак толкова унизително, ако е за може би 1 час.

# 8
Солена глоба за родителите за оставяне без надзор на 10 годишно дете и за причинени от него вреди в резултат на тяхното нехайство. В друга европейска държава биха ли пуснали деца без придружител в зоопарка
Поемане на разходите по лечението на мечката от родителите на детето.
А детето да го наказват те.  Simple Smile

# 9
  • Бургас
Преди да отворя линка си помислих,че мечката е наранила детето.
Това хората сме по-големи зверове от животните! Sick

# 10
Moon Walk, важно е децата да се научат да реагират в такива ситуации. Всеки нанася някакви щети с поведението си все някога и ако не си научен от малък, как да реагираш след това, става лошо.

Детето, да приемем, че не е искало да навреди, а по детски не си е давало сметка, какво ще стане.

Ако родителите му скокнат, че и другите правят така, то на какво ще се научи - като направиш някоя простотия и те хванат, се оправдавай с другите, или с времето, или с каквото там. Или гледай да не те хванат.

Ако го накажеш с нещо, което е прекалено, като например да го изтипосаш пред клетката, ще го озлобиш. От там нещата тръгват в един омагьосан кръг на инат и агресия.

За мен лично е ОК да му се покаже, че като направиш някаква глупост е най-добре веднага да опиташ да поправиш щетата и да положиш някакви градивни усилия. Нищо няма да му стане на дете да се завърти из Зоологическата градина и да свърши някоя лека работа. Аз бих и без да съм боядисала мечката Wink

Остави ги другите, които хвърлят храна, това си е урок за това дете. Не можеш със замах да превъзпиташ 100 човека. Ако подходиш правилно към това дете, после и то ще гледа на тези, които хранят животните, като на безхаберници.

# 11
То щото децата растат с идеята, че всичко им е позволено и безнаказано - затова има такава тема сега.
Вие ако бяхте прочели в едни други сайтове как наричат детето идиот и изрод ooooh!

Но не приемам и тезата, че не трябва да го наказват Crossing Arms

# 12
Била съм свидетел на разговорите на  едни "дечица", които искаха да се изгаврят с животно в зоопарка. Rolling Eyes
За щастие им омръзна да ме чакат да се махна и си тръгнаха.
Трябва да има наказание за извършителите, въпреки че те няма да се променят.Поне ще помислят следващите, които се канят да извършат нещо такова.

# 13
Блю никой не говори за безнаказаност, а за различен подход и друг вид показване и осъзнаване, че това не е правилно.
Vrabezza  напълно съм съгласна с теб. Това за останалите родители го казах, защото според мен е вид първопричина.

# 14
  • при късмета
При българина и малки и големи, табели не вършат работа.Табели "не хранете животните" има, ама родители позволяват на децата да ги хранят със зрънчо и пуканки.И да сложат табели "не хвърляйте нищо в клетките" ще имат същия ефект, нищо, че не трудно да се сетиш и без табела дори да си на 10. За да осъзнае какво точно е направило на животното трябва да помага на ветеринаря да го прегледа и да установи защо точно му е трудно на животното да се храни и какви са пораженията за окото му. Това надали е възможно, така, че наказанието ми се струва подходящо.
Ако мечката беше захапала спрея, вместо да го удари с лапа, можеше да е мъртва.

Общи условия

Активация на акаунт