Инцидент с мечка и дете в зоопарка във Варна

• 15 894
  • 317
  •   1
Отговори
# 15
  • London
Знаете ли какъв е проблема, че много деца не се приучават от малки да обичат, уважават и ценят животните. Много родители единственото, което знаят да измрънкат е ''Не пипай,че кучето е болно'' , ''Не пипай котето, че драска и е краставо'' , ''Стой далеч от еди кое си животно'' и тн...

Та с тази методика отдалечен от животните и учен ежедневно, че са мръсни, опасни и тн. не виждам как да очакваме детето да не мята спрейове или да замеря и държи непочтително към животните.

Наказание според мен трябва да има за самото дете, защото неговото възприятие спрямо животните е нарушено, без значение дали родителите са виновни, а те несъмнено са, но една глоба няма да промени мирогледа на детето. Общественополезен труд в зоопарка за лятото ще му се отрази добре. Все може да помага и най-важното да се научи да обича и уважава животните. Sunglasses

# 16
  • London
Какво наказание?
Аз не бих позволила да накажат детето ми така. Бих понесла глоба, категорично и бих обсъдила вариант за полагане на труд в зоопарка ( детето ми да положи труд), бих му забранила и достъпа до зоопарка след това за определен период, но да го сложа отпред за да обяснява какво и е на мечката?!?

От такива родители като теб, които обожествяват детето си и го превръщат в ''малкото императорче'' има подобни случки. Не го приемай лично, но поста ми се стори наистина доста необмислен.

# 17
  • София
"....Ден след нападението над мечката Свобода, неизвестен пък е убил дивата лисичка, която живееше край "Карин Дом" в Морската градина. Местен информационен сайт съобщава, че трупът й е намерен тази сутрин на алея в парка с огромна рана. Според природолюбители, животното най-вероятно е убито от човек."

Варненската мечката след покушението

# 18
Какво наказание?
Аз не бих позволила да накажат детето ми така. Бих понесла глоба, категорично и бих обсъдила вариант за полагане на труд в зоопарка ( детето ми да положи труд), бих му забранила и достъпа до зоопарка след това за определен период, но да го сложа отпред за да обяснява какво и е на мечката?!?

От такива родители като теб, които обожествяват детето си и го превръщат в ''малкото императорче'' има подобни случки. Не го приемай лично, но поста ми се стори наистина доста необмислен.

ти серозно ли ми го написа и прочете ли ме преди ти да направиш необмислен пост???

# 19
  • Бургас
Милата мецана! Sad

# 20
А това сега как ще и го махнат? Rolling Eyes

# 21
Какво наказание?
И защо родителите да операт пешкира И за детето? То е направило грешката. Да, вярно, "благодарение" на родителското възпитание, но все пак на 10 имаш достатъчно акъл да знаеш кое е добро и кое - лошо. Наказанието си е доста добро. Нека и дребното да поеме отговорност, а родителите да платят глобата.

# 22
В случая дори детето явно не е искало да напръска мечката, друго му е провинението - че е хвърлило нещо в клетката и, което е забранено.
И пак ще поспоря, защото зоопарка в София ми е любимо място, в което всеки път хиляди родители виждам да позволяват на децата си да хвърлят храна на животните току пред табелите, че това е забранено! С какво са по - различни от действията на детето в зоопарка във Варна днес и защо тях не ги наказват пред клетките.
Просто този случай отново ме накара да мисля по темата - какво е позволено, какво е забранено и кой и кога го спазва.
И второто - как и защо наказваме децата, имат ли вина или са наше отражение за наказание сме ние самите и тн.
Да, има табели, че не е разрешено да се хвърля храна на животните и все пак родителите и децата дават храна и галят животинката когато се приближи до клетката... Мислиш ли, че това 10-годишно човече обаче не прави разлика между храна и спрей? Много добре са знаели цялата група какво пускат на мечката и са изпаднали във възторг когато са видели ужаса и болката на животинката. По същия начин, ако няма наказание, ще хвърли спрея и срещу някое по-кротко другарче, защото тези гаменчета се дразнят на по-кротките си (и по-умни) връстници. А след десетина години ще наръга съквартиранта си в Студентски град при безобидна пиянска свада... И после пак теми в мамата: ко стаа с децата ни и кой е виновен за това? Наказание и за хлапето и за родителите. За родителите, защото не са го възпитали да уважава живота във всичките му форми, а за хлапето, защото е достатъчно голямо да осъзнава кога причинява болка на друг... и е доста притеснително, че това му харесва.
Знаете ли какъв е проблема, че много деца не се приучават от малки да обичат, уважават и ценят животните. Много родители единственото, което знаят да измрънкат е ''Не пипай,че кучето е болно'' , ''Не пипай котето, че драска и е краставо'' , ''Стой далеч от еди кое си животно'' и тн...

Та с тази методика отдалечен от животните и учен ежедневно, че са мръсни, опасни и тн. не виждам как да очакваме детето да не мята спрейове или да замеря и държи непочтително към животните.

Наказание според мен трябва да има за самото дете, защото неговото възприятие спрямо животните е нарушено, без значение дали родителите са виновни, а те несъмнено са, но една глоба няма да промени мирогледа на детето. Общественополезен труд в зоопарка за лятото ще му се отрази добре. Все може да помага и най-важното да се научи да обича и уважава животните. Sunglasses
+ 1   bouquet

# 23
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Горкото животно Confused.

Не мога да разбера широко битуващото разбиране, че децата не подлежат на наказание, или поне не им се полага строго такова. Едно 10-годишно е физически и психически способно и на убийство (има такива случаи, не говоря наизуст), та в такъв случай подлежи ли на наказание?
Значи е жестоко да стои пред клетката и да обясни деянието си, ОК. А не е ли жестоко това, което е причинено на мечката?

# 24
Какво наказание?
И защо родителите да операт пешкира И за детето? То е направило грешката. Да, вярно, "благодарение" на родителското възпитание, но все пак на 10 имаш достатъчно акъл да знаеш кое е добро и кое - лошо. Наказанието си е доста добро. Нека и дребното да поеме отговорност, а родителите да платят глобата.

защото по закон не може на 10 да се шляе само Peace

# 25
  • London
Какво наказание?

ти серозно ли ми го написа и прочете ли ме преди ти да направиш необмислен пост???

Ами акцентирането на ''детето ми'' едно на ръка. Второ с какво твоята глоба или забрана да посещава зоопарка ще помогне на детето ти да промени възприятията си? Това на мен ми прилича на скатаване на проблема , потулването му, измиване на ръцете с една глоба.Като спре да ходи в зоопарка това дете дали ще си промени отношението към животинския свят? НЕ! Готова си на всичко като родител да потулиш постъпката на малкия император , да не разбере никой пред клетката кой е злосторника и виновника за случката с мечката. Било унизително. newsm78 Напротив така ще осъзнае грешката си и най-важното ще разкаже и даде пример на др. деца. Разбира се освен това съм ''ЗА'' да прави и занимава с др. дейности в зоопарка подобаващи за неговата възраст, но и в това наказание не виждам нищо лошо. Най-малкото ще накара и др. хлапета да помислят по-хубаво по въпроса и поведението си... Или предпочиташ да рине лайна в зоопарка пред това да обясни на банда хлапета защо мецана е болна ?

# 26
La Catrala  обясни ми поради каква причина пропускаш моето виждане за наказание на детето - да работи в зоопарка, грижейки се за животните?
И не си единствената, която пропуска, че аз нямам против детето да бъде наказано, напротив, нужно е!

# 27
Това какво общо има? Те може да се обърнат за половин минута и то пак да хвърли спрея! Идеята на наказанието е да има възмездие за ТВОЯТА грешка, не за родителска липса, за кофти възпитание или за някаква друга абстрактна категория. Има грешка, има наказание. Има нараняване на живо същество - наказанието трябва да е голямо.
И какво значи "ще се озлоби"? Дребното си е озлобено вече!

# 28
Какво наказание?

Ами акцентирането на ''детето ми'' едно на ръка. Второ с какво твоята глоба или забрана да посещава зоопарка ще помогне на детето ти да промени възприятията си? Това на мен ми прилича на скатаване на проблема , потулването му, измиване на ръцете с една глоба.Като спре да ходи в зоопарка това дете дали ще си промени отношението към животинския свят? НЕ! Готова си на всичко като родител да потулиш постъпката на малкия император , да не разбере никой пред клетката кой е злосторника и виновника за случката с мечката. Било унизително. newsm78 Напротив така ще осъзнае грешката си и най-важното ще разкаже и даде пример на др. деца. Разбира се освен това съм ''ЗА'' да прави и занимава с др. дейности в зоопарка подобаващи за неговата възраст, но и в това наказание не виждам нищо лошо. Най-малкото ще накара и др. хлапета да помислят по-хубаво по въпроса и поведението си... Или предпочиташ да рине лайна в зоопарка пред това да обясни на банда хлапета защо мецана е болна ?

едно 10 годишно да обяснява на други подобни какво и е на мецана пред клетката и? - ще го спукат от бъзик, от което тази мецана ще му стане още по- омразна, категорична съм!

# 29
Това какво общо има? Те може да се обърнат за половин минута и то пак да хвърли спрея! Идеята на наказанието е да има възмездие за ТВОЯТА грешка, не за родителска липса, за кофти възпитание или за някаква друга абстрактна категория. Има грешка, има наказание. Има нараняване на живо същество - наказанието трябва да е голямо.
И какво значи "ще се озлоби"? Дребното си е озлобено вече!
да го озлобим още повече, като го подложим на всеобща подигравка и сочене с пръст - дам, този способ винаги е помагал Peace

Общи условия

Активация на акаунт