Инцидент с мечка и дете в зоопарка във Варна

• 15 914
  • 317
  •   1
Отговори
# 30
Време е да започнем да сочим такива деца с пръст, а не сакати, слепи и болни дечица!
Възстановявай се, бабо Мецо! Hug

# 31
Да, помага! Не може и при успех да го галиш с перце, и при грешка пак да го галиш с перце, сакън да не се засегне милото то!

А ако не е това, какво наказание е добре? Да събере изхвърлените по земята бутилки? Това е точно нищо и няма да има ефект.
Защо омаловажавате причинената вреда и оправдавате детето с това или онова? Да се насереш на годинка и половина в ръцете на мама не е същото като на 10 хвърлиш ЗАПАЛИМ предмет ПОД НАЛЯГАНЕ в клетка на неразбиращо животно. Второто е напълно съзнателно и подобни изпълненя трябва да бъдат пресечени възможно най-рано с всички възможни средства, изключая бой (въпреки че не е сигурно дали боят няма да е едиственото работещо средство).
Преди 2-3 месеца имаше случай на някакъв стар изрод, вързал и влачил куче с колата си, докато го убие. След 50 години това хлапе може да направи същото, ако не бъде научено навреме. Аз не бих рискувала, ако видя липса на уважение към живота, дори у собствените си деца, да им казвам "спокойно, мама, няма да те оставя да те унижават".

# 32
  • London
Защо залиташ в крайности??? От зоопарка няма да предложат малкия да носи обяда на лъва, много ясно, че като наказание ще предложат нещо по-безобидно, че каквито родители има утре ще кажат, че не наказание ми експлоатация на детски труд е последвала. Joy За детето ще е полезно като цяло, защото ще разкаже 50-тина пъти случката, ще си направи равносметка на деянието и дори и да се захилят някои деца част от тях ще си вземат поука. До на един ушите да стигне проблема и да го асимилира е една спечелена битка. Wink

# 33
Горкото животно.  
Скрит текст:

...А са само на 10, какво ли ще стане след още 10?  Confused

# 34
  • London
Съгласна съм с Бонбон, че ако наказанието няма пряка връзка с мецана и клетката и стореното детето изобщо може да не свърже пряко постъпката си с наказанието. Wink

# 35
Къде написах, че оправдавам детето? Защо ми изопачавате думите?
Колко ли от вас ще разрешат в такъв момент детето им да бъде сложено пред клетката и да се обяснява?
Не очаквам искрени отговори на този ми въпрос....

# 36
Добре де, нали се предполага, че ние сме възрастните хора и от висотата на годините си трябва да можем да поразсъждаваме над действията си, преди да ги приложим, за разлика от децата.
Най-лесно е първосигнално да го ошамариш, унижиш, да го накажеш така че да се чувства като нечия изтривалка. Абе с две думи - да му е гадно. И после какво ще стане? Децата имат ужасно много свободно време и енергия да мислят за отмъщение и да трупат и изразходват агресия. Не е особено умно и педагогично да стартираш точно този процес. С какво и кому ще помогне реакцията - мечката я боли, на теб ще ти разгоня фамилията сега? На мечката - няма. На детето - няма. Значи помага на този, който наказва гадно - за да му утоли някакъв садистичен инстинкт за отмъщение.

Всъщност проблемът не е в това, че няма наказание, а в това, че има прекалено много деца, които в семейството си се наказват по този метод. Беля - бой или наказания, още по-голяма беля - бой и унижение до спукване. По-вероятно е някой такъв пораснал и наказван индивид да е убил лисицата, отколкото някой, на който са му обърнали по-кротко внимание след беля.

Пак стана ферман поста, иначе щях да разкажа, какво причинявахме на една учителка в гимназията, която действаше по този първосигнален възпитателен метод. Хем бяхме дърти магарета от уж елитна гимназия... Тя не разбираше, защо наказанията й водят само до още по-идиотското държание на 25 пубера. А подобно поведение не сме си позволявали никога преди и никога след това при учители всякакви. Така че аз за себе си имам и доказателства в живота, че методът "бой по канчето и унизителни наказания" никому не помагат.

# 37
Vrabezza явно и ти си "боготвориш детето" като мен Peace

# 38
Хайдееее, пак започнахме с проблемните семейства. Ами ако е от любящо семейство и я гледай мама как го защитава - тогава кой е виновен, че детето няма представа? Може би в този случай ще е расло под саксия и ще е още по-НЕжелателно да му нараняват чувствата.
А никой не се замисля, че малкият келеш по този начин получава перфектен урок, че чувствата на другите нямат никакво значение, важното е на него да му е забавно - няма да има последици.

# 39
бонбонбон няма нужда, наистина, не пуснах тема за да обясняваме кой как възпитава или не децата си, моето и в момента е на село и не излиза от обора, защото съм се постарала животните да са му толкова важни, ценени и обичани, че той по - скоро би станал агресивен, ако някой наранява животно, не би допуснал обратното.
И не е въпроса да се категоризираме като "обожаващи", гледащи под саксия и тн.
За мен случката е гадна и ужасна, обичта ми към животните би забърсала страшен шамар на детето.....но това до нищо няма да доведе.
Моето мнение е, че наказанието пред клетката, няма да доведе до нужното - това дете да осъзнае, че е наранило жестоко едно животно. Толкова Peace

# 40
Не си права, че до нищо няма да доведе. Подобни действия са дело на деца, които или не знаят, или не им пука, най-често и двете. Един шамар би го научил по-добре, отколкото просто мъмрене, колкото и да не се харесва това на много хора, вкл. и на мен. Просто ще има... баланс, знам, че звучи грубо. Но по-зле ми звучи да причиниш болка на живо същество и просто да ти се скарат за 2 мин и с това да се разминеш - за мен е абсолютно нееквивалентно и неадекватно.

П.П. Погледни го и от тази страна - ако детето не знае какво значи физическа болка, не може да си представи какво изпитва мечката. С което не казвам да бъде набито, но днешните деца са толкова глезени и не им дават да шавнат дори на детската площадка, че не бих се учудила, ако действително не си дава сметка какво е причинило. За съжаление липсата на това "знание" се оправя точно с шамар.

# 41
  • на брега на морето
...А са само на 10, какво ли ще стане след още 10?  Confused

Ще си остане същия изрод.

# 42
  • град-държава
Наистина се опитах да подмина тази тема, но още по-голяма истина е, че ми се повдига от подобни изродчета, а още повече ми се повдига от "родители", натворили поредния "престолонаследник".
Нищо унизително не намирам в така нареченото наказание, смятам, че и родителят трябва да е там пред клетката, и също да обяснява, защо не се прави така.
Значи не е унизително да се смеят, когато животното се е наранило, а е унизително, когато трябва да обяснят състоянието на същото.
Абсолютно обмислена постъпка, само някой, който е целял този резултат, би и предприел съответните действия.
Това вече е озлобено, лишено от всякакви ценности, след като начина му на забавление е причиняване на болка и умишлено нараняване на живо същество.

# 43
  • ВАРНА
Не знам дали детето нарочно е хвърлило флакона със спрей или го е изпуснало без да иска при мецата. Факт е обаче, че има тотална липса на родителски контрол. Навсякъде. На всякаква въраст.

И сега ще съм леко не по темата, но преди няколко дена имах следната случка - на детска площадка към ресторант едно момченце на около 3-4 години беше въоръжено с пушка с патрони (дунапрен и пластмаса) и откри огън срещу другите деца. И всичко това пред очите на гордата му майка, която наблюдаваше с огромна усмивка на лицето и на която изобщо не й минаваше през акъла как отрочето й преспокойно можеше да извади окото на някой. Идеше ми да й счупя главата, честно.

# 44
Vrabezza явно и ти си "боготвориш детето" като мен Peace

Абсолютно. Пиша в темата, лъскайки със сода сребърната му лъжица.

Не, сериозно, виждам какво пишем в темата и виждам как някои хора не четат, че всички мнения са, че последствия трябва да има. Прости си пишат по инерция, защото им е криво, като гледат нараненото животно и искат на всяка цена някой да си плати жестоко за това. На мен ми е не по-малко криво.

Само че има голяма емоционална и възпитателна разлика в това, дали 1) ще изтапанчиш детето пред клетката за наказание, където ще отнесе доста чужда злоба и ще се върне вкъщи със съответните емоционални щети за цял живот или 2) ще му връчиш лопата и гумени ботуши, и ще го пратиш за една седмица да носи храна и да се грижи за мечката, която е наранило.

Няма да обяснявам за трети път, в какво се състои за мен разликата. СмЕтам, че се обосновах достатъчно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт