Balea, Alverde, Catrice, Essence - 11 (Козметика от ДМ и Лили)

• 66 487
  • 705
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Те ако знаят, ами май не знаят.  Simple Smile

# 586
За това, че стоката в магазина се отваря, сме виновни ние - потребителите. Аз съм виждала как се отварят лакове за нокти, мацват на пръста, после трият със салфетка.......Има охрана, но нищо не прави. Той си следи да няма кражби. Заснема се с камери. И какво?! Пак нищо! Червилата се тества върху ръцете, пудрите също, кремовете - и те, сенките за очи - също........
Мисля, че това става само в ДМ.
Единствено съм си позволила да отворя душ гел, за да преценя аромата дали ще понеса.
А в дрогерия Лили съм отваряла шампоан, отново за аромата да преценя, но пред продавачката и то с нейно разрешение.
В Елитис, ако не се лъжа, има табела, която предупреждава да не се отварят продуктите, в противен случай ги купуваш. Момчетата следят всичко на камерите.

А относно изтеклия срок на годност - така им е наредено може би. Продавачките не са виновни. Не ги защитавам. С мен са изключително любезни и внимателни, много отзивчиви. В ДМ имам пред вид.

Аз веднъж посетих магазин ДМ и това беше първото и последно мое ходене там - ДМ в подлеза на Университета суртин между 8-9 часа от метрото всичко е вътре безплатен грим дезодорант един втори трети докато се уцели точния и си излизаш. На стената на Макс фактор при налични тестери дамата разпечати чист нов цял продукт ( ФДТ с цена поне 25 лева) и аз я погледнах казвам и ето тук ма тестери за тази цел - отговора беше мажи се ти с тях. Гримира се дамата и си излезна, охраната беше ангаже да си говори по телефона. Служителката беше една касиерка, опаковаща подарък на клиент - чудо ( един служител ). На щанда с диетичните и диабетичните храни имаше дори ядено.
Отделно другото, което е хубаво да знаем всички, че на всеки един продукт има знак кофа и цифра, това е колко месеца след отварянето продукта е годен. С отварянето на даден крем за ръце или душ гел да го помиришем се вкарва въздух в тубичката и срока започва да тече, така че ...Аз се отказах от тези магазини лично мнение.....но и ние не сме дорасли за подобни магазини за съжаление.

# 587
 Laughing Голяма селяния.  Laughing
На мен обаче продуктите като цяло ми харесват, макар че трябва нещо да измислят с това отваряне и ползване на продуктите! Не знам точно какво, но трябва да измислят нещо, изглежда е голям проблем за тази верига магазини!

АЗ си взех на Алверде лосиона за чувствителна кожа с намерението да го ползвам като дегримьор. Оказа се, че всички млека и дегримьори съдържат съставките, от които бягам, а досегашното мляко на Алверде ми идва доста сухо, а зехтина ми направи кожата много мазна за времето, в което го ползвах. Та този лосион е единствения, в който няма съставките, които избягвам да ползвам и реших да го пробвам за махане на грим. За лицето се справя чудесно, но за очите не мисля, че е добър избор. Има доста алкохол в него и лекичко налютва като попадне в очите, което е кажи-речи неминуемо. Така че ще търся друг вариант.

Момичетата дето си правите домашен дегримьор, каква розова вода слагате (ако може снимка), бихте ли ми казали и държите ли сместа в хладилника? Май ще пробвам и този вариант, ако не ми хрумне нещо друго. Simple Smile

# 588
Аз ти се чудя... от какво ли не в бялата козметика се подуваш и бягаш, и се пазиш, а се гримираш явно, щом се дегримираш. Нищо ли не ти се случва от декоративната? В нея има три пъти повече химия според мен... Thinking Как се спасяваш от боичките? Rolling Eyes

# 589
ОТ 1 седмица се гримирам само с гримове на Алверде, проверявам първо в сайтовете съставките и след това купувам набелязаното. Ползвам предимно техни продукти и за тяло, както и някои други бебешки и за чувствителна кожа, които също не съдържат съставките, които подозирам като алергени лично за мен. И изобщо гледам кое какви съставки съдържа преди да го купя. Simple Smile Всички стари мои гримове и козметика отидоха у познати, семейство и приятели.  Laughing Всичко смених заради алергията. В гримовете на Алверде няма тези съставки, които избягвам в момента. Там едно 80-90% са разни есенции, екстракти и олиа - можеш да видиш и в сайта им, въпреки че не на всичко съдържанието съвпада на 100%, затова съгласувам и със сайтове, чета и ревюта. ГОляма изследователка съм станала откакто получих алергия.  Laughing Аз преди това изобщо не ползвах продукти на АЛверде, сега ми се наложи и виждам, че са доста добри. Simple Smile Може да се разбере и от активността ми в темата кога съм започнала да ползвам и пробвам продуктите им. До преди няколко седмици изобщо не знаех за съществуването на тази тема, общо взето, а сега съм от най-активните.  Laughing

# 590
Laughing Голяма селяния.  Laughing
На мен обаче продуктите като цяло ми харесват, макар че трябва нещо да измислят с това отваряне и ползване на продуктите! Не знам точно какво, но трябва да измислят нещо, изглежда е голям проблем за тази верига магазини!

АЗ си взех на Алверде лосиона за чувствителна кожа с намерението да го ползвам като дегримьор. Оказа се, че всички млека и дегримьори съдържат съставките, от които бягам, а досегашното мляко на Алверде ми идва доста сухо, а зехтина ми направи кожата много мазна за времето, в което го ползвах. Та този лосион е единствения, в който няма съставките, които избягвам да ползвам и реших да го пробвам за махане на грим. За лицето се справя чудесно, но за очите не мисля, че е добър избор. Има доста алкохол в него и лекичко налютва като попадне в очите, което е кажи-речи неминуемо. Така че ще търся друг вариант.

Момичетата дето си правите домашен дегримьор, каква розова вода слагате (ако може снимка), бихте ли ми казали и държите ли сместа в хладилника? Май ще пробвам и този вариант, ако не ми хрумне нещо друго. Simple Smile

По отношение на магазините ДМ - специално в подлеза на СУ, докато учех там, мога да кажа, че наистина продуктите(не тестерите) са използвани,т.е. пробвани(поне повечето от тях). Като отидох в ДМ в Бизнес Парка ми направи впечатление, че и тестерите са малко ползвани...няма толкова народ там, а в подлеза на СУ е лудница.
По отношение на дегримьора - взимала съм розова вода на Икаров, на Милва и на Биофреш. На Икаров е доста парфюмирана, 125мл е, около 4лв. На Милва - по-малко парфюмирана, повече като количество за около 2лв. На Биофреш не знам как е, не съм я пробвала още. Вършат еднаква работа. Аз смесвам розова вода и кайсиево масло - почиства идеално грима от лицето и очите. За съотношението не мога да кажа, защото слагам на око. Ако преценя, че не почиства добре, слагам още масло.Не го държа в хладилник. Имам проблем сутрин с подпухнали клепачи....мислех, че е от този "лосион", но като го спрях, се оказа, че не е от него. Ползвах мляко за почистване - същата работа... Май ще си пусна изследвания...

# 591
При първото ми и последно посещение на този ДМ имаше и един кош на земята пълен с душ гелове на Арома, които бяха в ужасен вид омазани, отворени и  нахвърляни в един кош - те изглеждаха като брак, а не промоционален продукт. Относно стоките с изтекъл срок съм разговаряла със служител на ХЕИ, който не отрече че веригите са най големите нарушители и проблема е най вече в техните марки, защото те са производители и спокойно могат да се ги преопаковат и премаркиарт, както си поискат и е трудно да ги хванат.
В Лили същата работа там служителите са като клиентите то е гримиране, мазане на ръце с крем, който от каквото има нужда.

# 592
Някой ползва ли камуфлажния крем за тяло на Катрис?
Скрит текст:
Кажете дали сте доволни  Hug

# 593
Относно стоките с изтекъл срок съм разговаряла със служител на ХЕИ, който не отрече че веригите са най големите нарушители и проблема е най вече в техните марки, защото те са производители и спокойно могат да се ги преопаковат и премаркиарт, както си поискат и е трудно да ги хванат.

Eхехе, чак пък толкова не вярвам! То така, ако почнем, всеки може да си преопакова и премаркира продуктите- всички фирми производители могат да го направят тоя номер. Още повече, че се произвеждат в Германия, а не в България. По същия начин може да се каже, че се правят нещата и със всички останали марки, вкл. и български, и медицински, и реномирани. Така де, да не би някой да вижда какво точно слагат, как и по какъв начин? Така ако почнем, най-добре сами да си забъркваме смесите.  Laughing Точно както и не знаем какво ядем ама малко хора си произвеждат сами храната, за да са сигурни в нейното качество.  Rolling Eyes А пък специално марките на Дм имат много сериозен контрол, за разлика от много други.

# 594
Ето едно линкче от страницата на ХЕИ с продукти на Алверде в който са засечени проблеми
http://www.srzi.bg/documents/ZK/Produkti_Stoki/Kozmetika/opasni_2.2012.pdf
Споделям каквото знам всеки сам преценява за себе си, кое е истина и кое не Peace

# 595
Това обвинение вече е сериозно наистина. Не съм виждала тези продукти по магазините, значи са ги изтеглили. Спомням си, че по едно време бяха пуснали съобщение за някакви бебешки продукти, че имало бактерии в тях и пишеше, че ги изтеглят от пазара и клиентите да ги върнат. Макар че е възможно и в други продукти да има, не знам такива изследвания през колко време се правят.  Rolling Eyes А това микробиологично замърсяване дето се е получило, дали не е от отварянето?  Rolling Eyes
Но пък, както писах, няма нищо сигурно. Ето аз реших да си взема за около очите пак крема на Бюбхен, от който бях доволна до преди няколко месеца. Обаче сега ми люти на очите! Преди никога не съм имала проблеми с него, замислих се да не са сменили формулата, но съставките са същите. Гледам срока - не е изтекъл. Макар че срока е лепнат на лепенка отгоре, която лесно може да се подмени. На самата бутилка няма маркирана дата, та се замислих, че може и срока да е изтекъл и да са залепили нов отгоре. ТО нищо сигурно няма, ако не си го направиш сам. Ама малко хора имаме тези познания, възможности и апаратура. Засега проблеми с продукти на Дм не съм имала, освен онези, които вече върнах. АКо се появи някакъв проблем, ще спра да ги ползвам, но засега съм доволна. Да не кажа дори много доволна. Хубаво е обаче човек да си има едно наум като за всяко нещо.  Simple Smile

# 596
  • Варна
Да похваля  крема за тяло с кокос за суха кожа на Балеа, взех си го заради промоцията пък и обичам сладките аромати. Попива бързо, не лепне, кожата е мекичка и ухае ненатрапчиво на сладичко. Като гледам е и икономичен, бих си го купила пак Party Crazy

# 597
  • София
Вчера бях в МОЛ Сердика с децата, че трябваше да си взема телефона от ремонт. Та така уж набъро с двете деца влязох в Лили. Видях намалението на Катрис. Нямам нужда от абсолютно нищичко, но за гъдела реших да си взема от намалението едно-две неща. Намаленият руж и едно от намалените червила. Не за първи път пазарувам от намаление и знам, че намалението не е за всички продукти а за определени цветове /там пише си номерата на цветовете и т.н/. Отивам на касата с двата намалени продукта и момичето ги маркира ....и ми казва че дължа реалната им цена  Shocked. Казах, че се от намалените и тя започва да ме убеждава че не всички цветове са намалени...дрън, дрън...неща които знам. Изчаках я и обясних, че точно този руж и това червило са от намалените. Ходи да търси по стелажа с едно друго момиче. Върнаха се след 5 минути и казаха, че наистина ружа е намален но червилото не е. И въпреки това не им излизал на 50% в програмата и няма как да го платя на ниската цена  newsm78. След като им обясних къде точно на стелажа седи червилото и че то единствено от тези гилзи е намалено, след повторна проверка се оказа че съм права, но не можели да направят нещо. Проблем с програмата  ooooh!. Децата вече откачиха и си тръгнах с празни ръце, но ако бях сама....щях да викна управител и да ми обясни какво точно им е намалението, щом продават на реалната цена.

# 598
Шампоан на Balea, с кофеин от днес:
Скрит текст:
До края на тази седмица шампоана и балсама с кофеин са на промоционална цена в ДМ.[/color]

На каква цена са в момента? И комплект ли са или може поотделно   bouquet

Маслата на Алверде, които споменахте стават ли за коса?
Тези : http://www.dm.de/de_homepage/alverde_home/alverde_produkte/koerp … igung_pflegeoele/

# 599

Маслата на Алверде, които споменахте стават ли за коса?
Тези : http://www.dm.de/de_homepage/alverde_home/alverde_produkte/koerp … igung_pflegeoele/
Не, не, мисля че ще са много мазни за коса.  Rolling Eyes Ето това е за коса:

http://www.dm.de/de_homepage/alverde_home/alverde_produkte/produ … mandel-argan.html

Общи условия

Активация на акаунт