Енгин Акюрек - преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” - Тема 219

• 40 882
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
Ето го във всичките му роли-само четири,но ни накара да обичаме и да съчувстваме на всеки един от тях.    

Ками,  newsm51 пропуснали са Джеват от "Съдба"...

# 616

Здравейте, момичета! Hug  bouquet

ORS  Валя  Благодаря, че сте харесали размислите ми! Hug Hug Hug  bouquet

Дейзи съгласна съм с написаното в пост 585 Hug newsm51

Мамче добре дошла! Hug   bouquet

Танушка Hug   Честит празник за семейството ти! Да е жива и здрава дъщерята, да е щастлива и да сбъдва мечтите си! Heart Eyes  bouquet  bouquet

# 617
Любов, не споря с теб, ти така виждаш нещата. Heart Eyes
Но ще поясня, че аз разглеждам повечето сцени и герои на символно ниво. Преди да стигна до думите на Инджи
за любовта, написах, че любовта е свързана с доброто.
Когато говори за любовта на Мустафа, самата Инджи го разделя, не аз, с думите -''като оставим настрана неуравновесения му
характер, лудостта му''. Тя изтъква за пример постоянството в любовта, до край, борбата за любовта. За това Мустафа
може да бъде пример, но не с този характер, и с тези действия. Защото и това е Мустафа, наранява както други хора, така и
жената, която обича.
Да, той е главният герой, натоварен да разкрие пътя на промяната в душата и съзнанието. И точно силната любов го променя.
Но през целия филм ние виждаме пътя, лутането, болката, страданието...., през които преминава Мустафа, за да стигне до
осъзнаването. Едва в края на филма той ще помоли Нарин да се заеме с неговото възпитание, за да бъде добър човек.
Това също е послание във филма. Не може любовта да наранява, тя не е свързана с насилие, стрелби, бой, заплахи....

Не мисля и, че любовта не е за всеки. Например Сердар обича Нарин, но е колеблив, на него му трябва единствено да е по-смел.
В интервю Енгин казва, че любовта на доктора, също е толкова истинска.
Може да се каже, че истинската любов е силната, борбена и постоянна на Мустафа, и с характера на Сердар - добър, всеотдаен,
ненараняващ другите, деликатен.
А има и други герои, които обичат. Яшар, Гюленгюл, Алиаскер, Зилан  - това, че любовта им е споделена, не означава, че не е силна.

Има още неща, свързани с любовта и Мустафа, но ще напиша по-нататък. Сега нарочно ги оставих, ще изчакам
преговора за следващите серии. Simple Smile Naughty

Момичета,  пожелавам ви приятна вечер! Heart Eyes
Гонят ме от компютъра, до скоро.... Simple Smile Simple Smile

# 618
# 619
Милото ми Низипли,баклавата му заседна като видя Сона.        

# 620
  • Пловдив

Engin Akyurek Universal Fans Club
Красиви думи за любовта от Мери Кенеди:

Любовта не е в целувките, нито във въздишките, в докосващите се ръце или в примамващия поглед. Любовта не се състои от накъсан шепот, нито от продължителни физически връзки. Тя не е в сълзите, нито пък в усмивките. Любовта не познава страхове и преминава всякакви разстояния. Тя не се ражда от потрепващи устни, нито от привлекателната външост. Любовта не може да бъде изкушена от зовящи гласове и подканващи ръце. Те може да са езика на любовта, но не са любов. Мисля, че любовта означава да рискуваш, да приемаш болката не с изненада, а напълно осъзнато…Именно за това любовта е рядкост. С една дума,  любовта ни прави едно …едно сърце, един ум, една душа. И дори да си мислим, че сме отделни същества, любовта ни прави цялостни, завършени.

Толкова красиви мисли е написала Мери Кенеди. Благодаря ти Любов за превода. txtloves

# 621
ако някой успее да формулира общовалидно определение за любовта може и да му дадат нобелова награда за откритието на всички времена

Скрит текст:
Има няколко гръцки думи за любов, които обичайно се отнасят към християнските среди:
    Агапе. В Новия завет, агапе е щедра, неегоистична, алтруистична, безусловна. Това е родителската любов, видяна като даваща добро по света, това е начинът по който се възприема, че Бог обича човечеството, и любовта, която християните се стремят да имат към другите.
    Филия. В Новия завет, филия е човешкият отклик към нещо, което се възприема като възхитително. Също познато като "братска любов".
    Две други думи за любов има в гръцкия език. Ерос (сексуална любов) никога не се употребява в Новия завет. Сторге (любов на дете към родител) се среща само в съставната филосторгос (Римляни 12:10)

В будизма кама е чувствената, сексуалната любов, тя е пречка към пътя на просвещението, тъй като е себична. Каруна е състрадание и милост, която намалява страданието на другите. Комплементарна е на мъдростта и необходима за просвещението. Адвеша и метта са доброжелателната любов. Тази любов е безусловна и изисква изключително себеприемане. Тя е твърде различна от обикновената любов, която е обикновено свързана с привързаността и секса - неща, които рядко ги има без наличие на собствен интерес. Вместо това, Будизмът се отнася към неангажираността и неегоистичния интерес към положението на другите.

Идеалът за бодхисатва в будизма на Махаяна включва пълното себеотрицание на човека, за да може той да поеме бремето на страдащия свят. Най-силната мотивация на човека, за да поеме по духовния път на бодхисатва, е идеята за спасението в рамките на неегоистичната, алтруистична любов към всички живи същества.

# 622
  • Пловдив
Ето го във всичките му роли-само четири,но ни накара да обичаме и да съчувстваме на всеки един от тях.    

Ками,  newsm51 пропуснали са Джеват от "Съдба"...

Липсва и Джето от "Романтика".

# 623
Любовче,Марианка те станаха шест,но най-напред завладя сърцата ни с Керим,а след това и с останалите,но също мисля,че това са значимите роли в неговата кариера.        Heart Eyes Hug

# 624
# 625
  • Пловдив
Любовче,Марианка те станаха шест,но най-напред завладя сърцата ни с Керим,а след това и с останалите,но също мисля,че това са значимите роли в неговата кариера.        Heart Eyes Hug

За статистиката. Всичко е значимо - напред и нагоре. Но ние като фенове и зрители да знаем.

# 626

Ели, благодаря ти за пожеланията!  Hug Heart Eyes

# 627

Аз въртя-суча  умът ми все в сценарият.

Като съберем това, че  Керем Дерен обича ретроспекцията като свой основен метод при изграждане на сценария и "малката" подсказка, че ще гледаме един спомен за любовта  -  значи те двамата Текин и Ейлюл  "трябва да са се срещнали по някакъв начин преди, или пък ще се "срещнат" сега чрез спомените си за нещо което ги е свързвало в миналото.

Чакам някой да ти отговори, че ми е твърде интересно. Аз май нямам идея...
В моя ум е като как да отида до Турция, за да гледам филма на широк екран... това не мога да го пропусна, но има няколко подробности, на които още не съм им намерила начина...

# 628

Хубавото ни момче.Многолик чаровник във всяка роля. Ролите му са наистина още шест,но всяка от тях изключително значима.Върви с широки крачки по пътя,който е поел.Няма да усетим как ролите му ще се  умножат в геометрична прогресия и ние няма да сме в състояние да ги съберем в един колаж, просто ще дойде един момент,когато ще им загубим бройката.Тогава какви спорове ще  се водят в темата за точния им брой,не искам дори да мисля.

# 629

Общи условия

Активация на акаунт