Математически турнири - 23

• 74 470
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Вижте кога е областен кръг на Олимпиадата по математика-30 март-2014 и на 31 март- ПМС-Русе и Плевен. Това е абсурдна ситуация, нали има път, настаняване, малко взе да ми писва...

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 13:50 от Pomakova

# 256

Още  няколко  въпроса:
 Малешков в Пловдив  само  ли  се  провежда?
Имате  ли  задачите   за 2ри клас от  2012 и  2011г?
  Само  ние  ли  ще  се  явяваме   на  този  турнир? ДА не  би  да  има тема отделно  за  2ри клас някъде?

Това състезание е само за Пловдив. Нямам задачите,може да се подготвяте с всякакви задачи от други състезания.Единствения проблем е, че бързичко трябва да се работи.Доколкото си спомням, не бяха много трудни.Но това все пак е въпрос на лична преценка, а и много зависи от детето.

# 257

Още  няколко  въпроса:
 Малешков в Пловдив  само  ли  се  провежда?
Имате  ли  задачите   за 2ри клас от  2012 и  2011г?
  Само  ние  ли  ще  се  явяваме   на  този  турнир? ДА не  би  да  има тема отделно  за  2ри клас някъде?

този сборник:

http://schoolmath.eu/2011/12/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%B … 0%9E%D0%B4%D0%B8/

# 258
kod.bg, имам сборник със задачите СМТ на Лилкова и Нинкова от 2002 до 2010 2-7 клас. Намерихте ли го или да го пратя?

# 259
Имам сборник със задачите СМТ на Лилкова и Нинкова от 2002 до 2010 2-7 клас. Намерихте ли го или да го пратя?
Ако го имаш в подходящ електронен формат, защо просто не го качиш някъде и не дадеш линк?

# 260
Имам сборник със задачите СМТ на Лилкова и Нинкова от 2002 до 2010 2-7 клас. Намерихте ли го или да го пратя?
Ако го имаш в подходящ електронен формат, защо просто не го качиш някъде и не дадеш линк?

За съжаление не е в електронен формат

# 261
kod.bg, имам сборник със задачите СМТ на Лилкова и Нинкова от 2002 до 2010 2-7 клас. Намерихте ли го или да го пратя?

Не е намерена засега, но не е и търсена основно. Да мине Хитър Петър в Габрово и ще го накарам да си направи една оборка и да я потърси. Ако не я намери ще ти драсна лично и ще те изтормозя за някой друг тест.
То има и Черноризец преди това, малко на гъстичко са състезанията, има какво да се решава Simple Smile

# 262
  • София
Ето го и официалния анонс за тазгодишния Черноризец.

http://www.math.bas.bg/ch/

В София засега само СМГ? newsm78
Дано се включат и НПМГ отново

# 263

този сборник:

http://schoolmath.eu/2011/12/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%B … 0%9E%D0%B4%D0%B8/

ДА,  ние  точно  него решаваме, но задачите  са до 2010,  ако  някой  се  е явявал миналата може ли   да  каже   за   колко  време  се решават  задачите, защото  в  сборника  дават тема от 30 задачи,  но не е посочено времето . Според  мен  като  начало  е доста  добър. защото е  върху  основата. Виждам,  че  според  календарния план   състезанието  ще  бъде  на 26 октомври. Дали  някой  знае от  кога   до  кога става  записването и защо е  обявен като  национален, а не регионален след като  се провежда само в Пловдив.

# 264

За съжаление не е в електронен формат
Според  мен  не  е  редно  да  се  качва  в  електронен  вид, понеже   сборникът  е  наличен на всякъде, а  всеки  може   да  си  го вземе  от издателство  Изкуства.Аз  лично   се  снабдих  с  него от там, както и  със  сборника   за  Малешков, които  е оформен  прекрасно, дори   с бланки   за  вписване  на  отговорите, които  липсват в  Сборника  за СМТ и  което  според мен  е  минус понеже малките ученици все  още   се   затрудняват   да  пренасят  отговорите   на  такива места.

# 265
Убеден съм, че за теб не е редно да има и безплатни електронни учебници, страници като Замунда и Читанка, които предполагам не ползваш в името на идеалите си.
Всеки има право на мнение Simple Smile

Важното все пак е да има деца, искащи да решават състезания, а не дали задачите ще са от купен сборник или безплатен от мрежата.

# 266
А може би, ако организаторите на повечко турнири качваха в мрежата задачите и отговорите ( както правят габровци  Grinning с " Хитър Петър"), вместо да издават продават сборници сега нямаше да водим този разговор.

# 267

този сборник:

ДА,  ние  точно  него решаваме, но задачите  са до 2010,  ако  някой  се  е явявал миналата може ли   да  каже   за   колко  време  се решават  задачите, защото  в  сборника  дават тема от 30 задачи,  но не е посочено времето . Според  мен  като  начало  е доста  добър. защото е  върху  основата. Виждам,  че  според  календарния план   състезанието  ще  бъде  на 26 октомври. Дали  някой  знае от  кога   до  кога става  записването и защо е  обявен като  национален, а не регионален след като  се провежда само в Пловдив.

Отговор от ОМГ - Пловдив: "Скоро на сайта ни ще излезе информация за Димо Малешков, записването в електронен вид, най - вероятно началото ще е от 9:00 часа сутринта."

# 268
  • ride my bike...
Цитат
Важното все пак е да има деца, искащи да решават състезания, а не дали задачите ще са от купен сборник или безплатен от мрежата.
Аааааааа, не Naughty
Важното е да има майки и татковци, който да купуват сборници и да разпечатват задачи  Mr. Green

# 269

Не е намерена засега, но не е и търсена основно. Да мине Хитър Петър в Габрово и ще го накарам да си направи една оборка и да я потърси. Ако не я намери ще ти драсна лично и ще те изтормозя за някой друг тест.
То има и Черноризец преди това, малко на гъстичко са състезанията, има какво да се решава Simple Smile

Имате ли си Черноризец  2002-2006 за 6 клас?

Общи условия

Активация на акаунт