Автоимунен тиреоидит на Хашимото (30)

• 74 208
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • UK
lilly_aldrin, и тук честито! Жив и здрав да ви е Божидар Hug

Момичета, имам въпрос. Ясно какви трябва да са нивата на ТСХ преди и по време на бременност. А след това?
Въобще как влияе нашето ТСХ след раждането, при положение, че кърмим бебето?
Педито ми каза за какви признаци да следя малкия, за да разпозная, ако нещо не е в ред и вярвайте ми, откакто ми ги каза, аз току си втълпя, че виждам някой от тях и откачам! Flutter ooooh!

Сънчи-пънчи
били споделила за тези признаци?
Аз съм чувала, че бебетата на майките с проблеми на ЩЗ "уж" ги изследвали в родилния дом след раждането, ама дали и в действителност е така Thinking

# 106
Магнитче, не зная дали има връзка с това, че кърмя, но думите й бяха "Тъй като си на лекарства трябва да следиш за...", което аз го изтълкувах, че има някаква връзка Rolling Eyes
Каза ми да наблюдавам:
- дали е летаргичен т.е. да спи постоянно
- дали суче вяло
- дали суква 2-3 пъти и заспива и не иска да суче повече
- дали езикът му излиза извън устата и да си стои там (не просто да се оплези и да го прибере)
Ъх, май имаше и още, но в момента мозъка ми дава заето.

Та като ми ги изреди познайте дали при следващото кърмене малкия като задряма, щото се умаря човечето нали, майка му дали не изтрещя, че ей го на! Почна да заспива на гърдата!
След това постоянно започнах да се взирам в езика му. Стои детето, устичката му леко отворена и езичето е между горното и долното чене и се опира лекичко в устната. Аз вече съм паника, защото езика му е тръгнал да излиза от устата.
Въобще... нещо лудвам!

Кокона20, и на мен ми казаха, че ги изследват за вроден хипотироеидизъм. На всяко новородено се взимала кръв и се изпращала в София за изследване. Ако има проблем с нивата на хормона, на родителите се изпращало писмо.
Аз писмо не съм получавала, ама това не ми пречи да се филмирам Crazy

# 107
  • Бургас
Teст за вроден хипотиреоидизъм се прави на всички новородени в България:

http://lmpbg.org/now/downloads/www_pages/www_pages_11122011/moi/MS_last1.htm

http://detskabolnica.com/index.php?option=com_content&view=a … d=24&Itemid=5

При сериозен проблем, родителите се търсят до 2 седмици, за да започне лечение и детето да няма проблеми след това. При резултати на границата изследването се повтаря до 30 дни.

Сънчи - Пънчи, щом досега не са те потърсили, значи детето няма вроден хипотиреоидизъм /той между другото няма нищо общо с нашето Хашимото  и ако го има не се дължи на него/.
Това за езика е един от белезите за вроден хипотиреоидизъм, не се тревожи, нищо му няма на детето щом вече не са те потърсили. А за сученето и заспиването сигурно имат предвид, че може да не наддава добре ако го прави - на мен ми казаха, че заради Л-тироксина, който пия е възможно детето да не наддава добре, което изобщо не е така според мен ако не се кърми веднага след приема му. Според една професорка в детската ендокринология, Л-тироксина се отделял в кърмата в малки дози, най-вече първия половин час след приема му, но все пак един интервал от 2-3 часа до кърменето е препоръчителен.

# 108
Сънчи, и на мен Начев ми беше казал да кърмя час-два след хапчето, но малкото не спазваше такива неща. Кърмех си, когато му се прииска и според мен не се филмирай излишно. Виж си след 45 дни ТСХ и ако трябва ще коригирате. Май до доза 100 нямало проблем, количеството в кърмата е незначително.
Моето ТСХ към третия месец полудя и се движеше от 0 до 8 и обратно, но после кротна. Не е задължително и твоето да прави номера.

Цункай бебчо и си се радвайте.  Hug

Лили, честито малко съкровище, живи и здрави!

# 109
  • В сърцето на любимия човек
Благодаря ви момичета  Hug

# 110
Лили, честито! Да ти е живо и здраво детето  bouquet

# 111
Забравих да се запиша в темичката .  Hug

# 112
  • София
Сънчи - Пънчи , Лора първия месец спеше постоянно, я и се събираха 30-40 мин. будна на ден (за преобличане, къпане), я не. Кърмя и заспива, даже съм я будела на 3 часа, за да я нахраня, че вс епка беше дребосък и имаше да наваксва. Ама пък и тя нали се роди 4 седмици по-рано, нормално е да спи толкова много, имае да наваксва, а нали казват, че бебетата като спят растат Simple Smile Постепенно след първия месец започна да увеличава интервалите на будуване. Другото,което ме притеснява и до сега, е, че не наддава много, вярно,ч е си е удовила телгото от раждането на 4 месец, но е сравнително дребна за 6-те си месеца. Не ми се иска да се замислям (и филмирам) заради Хашито, но Начев нищо не ми каза за това, изрично му подчертах, че кърмя и детето е само на кърма. Разделил ми е приема на Еутирокса на 2 за деня (нещо, което адски ме затруднява и почти не успявам да пия втората част), както и каза, че е най-добре да се кърми 2 часа след приема му, но не е фатално ако понякога се случи и по-скоро).
А иначе и моето ТСХ 45 дена след раждене бе в норма - 1,2, но след това скок на 5 и нещо, Начев каза, че към 3 месец болестта се активизирала.

П.П. Ама Начев е като някакъв гуру - "така каза, онака каза", хахахаха Joy

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 14:56 от catty m

# 113
  • София
Ооооо, с моето постоянно ревящо чудо първите месеци ни интервали съм спазвала до кърменето, ни нищо и за мое съжаление ни най-малко не спеше постоянно, даже спеше по-малко от мен, след 6-тия си месец започна да спи доста повече.  След раждането първо минах в хипер, после в много хипер  Mr. Green, после в много хипо и от два месеца вече е нормално положението. Изчетох разни статии, че по последни изследвания майчините хормони (специално за щитовидните ставаше въпрос), а също и синтетичните (л-тироксина) преминават в кърмата в мноооого минимални количества, които не могат да причинят нищо на бебето, и то количествата в кърмата не са особено зависими от количеството в кръвта, в смисъл, че ако моето ТСХ вместо 2 е 20, то в кърмата изобщо няма да е в 10 пъти по-голямо количеството. Това ми беше достатъчно да се успокоя и да спра да се взирам в Таня за поредното нещо, което съм си втълпила, пък кой каквото ще да ми казва  Mr. Green

P.S. Още се кърмим, и то много Simple Smile

# 114
  • София
Момичета,знаете ли,дали вноса на Еутирокс е спрян за постоянно?Вчера съм обиколила над 10 аптеки и никъде нямаше в наличност...

# 115
  • София
catty m то девойчетата са по-дребни от мъжленцата, всичко си е нормално Simple Smile
Като се върна назад и аз будех моя за папане на 3 часа..

# 116
  • Бургас
svetla81,  и аз така разбрах и се успокоих.
Моята дъщеря хич не спи, яде много /кърмя я все още/, наддава повече от добре, но това не ми пречеше всеки ден да се притеснявам и треперя за нещо... даже обърнах света и говорих с един куп лекари още в болницата, защото исках непременно да знам резултатите от теста за вроден хипотиреоидизъм, дори и да го няма, исках да знам какви са били... оказа се, че не е възможно. После изчетох един куп неща, говорих с детски ендокринолози и мирясах  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Така че, спокойно, не се филмирайте, излишно е  Peace

# 117
  • UK
Момичета,знаете ли,дали вноса на Еутирокс е спрян за постоянно?Вчера съм обиколила над 10 аптеки и никъде нямаше в наличност...

Не, не е  спрян за постоянно, нещо се пререгистрират фирмите, коментирахме го в предните странички Crazy

# 118
Ооох, момичета, толкова успокоително ми подействахте! Благодаря ви! Hug
Ще спра вече да се филмирам, че до никъде няма да я докарам иначе Crazy

Относно хапчето и кърменето - започнах да пия Еутирокса веднага след нощното кърмене, защото съм сигурна, че ще имам поне 2,5 - 3 часа до следващото.  Peace
В понеделник сме на консултация и ще го видя колко е наддал.

Благодаря ви отново за успокоителните думи Hug

# 119
  • UK
Добро утро Hug
изследвах сееее Crazy Струва ми се, че са добре резултатите, вие какво ще кажете   bouquet

ДТСХ 0.049 /0,35-5,00/ и
ФТ4 14,76 /9,15-23,86/

Чакам и един ТРАК, ама има да го почакам още, доста  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт