Торта с кисело мляко

• 69 875
  • 217
  •   1
Отговори
# 120
Прочетох всичко за тортата май който е чел тук после е хапвал торта
така че и аз отивам да я правя. Направо ми изтекоха лигите
по късно ще споделя дали имам успех

# 121
  • Пазарджик/Лондон
Направих я - малко се притесних, защото докато беше на котлона крема започна много бързо да ми загаря, въпреки че го бърках непрекъснато и го махнах от котлона още преди да се сгъсти - страх ме беше съвсем да не загори.Останалото направих по рецептата, само маргарина замених със 125 гр. масло и я сложих в хладилника, мислех си, че ще го хапваме с лъжица - нали крема ми остана рядък, но нищо подобно - в хладилника си стегна и се режеше на чудесни парчета, точно както трябва да е при торта Wink.
Много вкусен десерт, благодарности на авторката за рецептата и на момичетата, които ми казаха колко точно масло да сложа  bouquet  bouquet  bouquet.
Аз отгоре със смлени орехи я украсих, чудя се дали следващият път да не рендосам малко шоколад newsm78.Но и без тези допълнения тортата си е вкусотия, опитайте я Heart Eyes.

# 122
Тортата просто е върха.За да не загаря крема го направих в дълбок и голям тефлонов тиган.Сложих три млека на баба и два пакета бисквити ЗАКУСКА. Банан на шайби, отгоре разтопих шоколад на водна баня и го полях и накрая млени орехи-просто перфектно.
Благодарности на авторката. Мисля да пробвам и пилешкото в бутертесто

# 123
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ДА Я НАПРАВИТЕ

# 124
Благодаря момичета!

Много се радвам че ви е харесала! Hug

# 125
  • Добрич
здравейте  и от мен досега четох всичко за тази торта,но да си кажа честно притесняваме това кисело мляко че го варите,при такава обработка му се губят всичките полезни качества,но сега отивам до магазина и ще я направя пък каквото ще да става,макар че знам кисело мляко не подлежи на топлинна обработка,но щом всички са толкова доволни нищо няма да ми стане и на мен

# 126
  • близо под тепетата
Виждам, че отдавна никой не е писал тук, така че аз се включвам Laughing следобяд ще я правя, че имаме много кисело мляко(домашно) и ще се развали, а на торта много ще върви Mr. Green  правих тортата на sladka hapka, а сега съм хвърлила око и на тази Peace само, че домашното ни мляко е по-рядко от купешкото и ще сложа повечко брашно и масло Whistling ако не иска да се стяга ще му сложа и желатин Grinning  newsm78  ако някой има предложения да казва...да не оплескам нещо (както винаги Grinning)
Като я направя, ще пусна снимка. А днес съм на лунен ден-винаги тогава ми идва музата да готвя сладки неща. Добре, че не се изкушавам лесно Laughing

# 127
Виждам, че отдавна никой не е писал тук, така че аз се включвам Laughing следобяд ще я правя, че имаме много кисело мляко(домашно) и ще се развали, а на торта много ще върви Mr. Green  правих тортата на sladka hapka, а сега съм хвърлила око и на тази Peace само, че домашното ни мляко е по-рядко от купешкото и ще сложа повечко брашно и масло Whistling ако не иска да се стяга ще му сложа и желатин Grinning  newsm78  ако някой има предложения да казва...да не оплескам нещо (както винаги Grinning)
Като я направя, ще пусна снимка. А днес съм на лунен ден-винаги тогава ми идва музата да готвя сладки неща. Добре, че не се изкушавам лесно Laughing

Стана ли тортата? Hug

# 128
  • близо под тепетата
Стана тортата, но не остана, за да я снимам  Laughing  Бях направила малка тавичка и затова свърши много бързо. Иначе е много, много вкусна  Mr. Green Hug Hug

# 129
  • Географският център на България-Габрово
Аз искам само да попитам вместо ванилия може ли да се сложи друга есенция,например лимонова или се губи вкусът

# 130
  • близо под тепетата
Аз искам само да попитам вместо ванилия може ли да се сложи друга есенция,например лимонова или се губи вкусът

Ми според мен няма да има разлика , стига да ти харесва на теб..това е важно. може и есенция ром или коняк или бадем...квото ти душа иска  Joy

# 131
И според мен ще стане хубаво,защо не Hug

# 132
  • Марс
Аз пк за пръв път чувам за тези бисквити Петит, някой ще ме "светне" ли, или евентуално замена с други?

# 133
Аз пк за пръв път чувам за тези бисквити Петит, някой ще ме "светне" ли, или евентуално замена с други?

Това са бисквити на Нестле, има ги във всички магазини. Можеш да замениш с обикновени. Те Петит си изглеждат като тях на практика, но са малко по-меки.

# 134
  • близо под тепетата

Това са бисквити на Нестле, има ги във всички магазини. Можеш да замениш с обикновени. Те Петит си изглеждат като тях на практика, но са малко по-меки.

Аз пък си взех от турските- ЕТИ Joy пак се водят петит Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт