Торта с кисело мляко

• 69 862
  • 217
  •   1
Отговори
# 135
  • Географският център на България-Габрово
Направих я тази прословута торта.Сложих 3 кисели млека и чаша и половина брашно.Може би затова малко по течен ми стана крема но иначе  е много вкусно.Сложих и цитронова есенция.А ето и снимка на тази вкусна лятна тортичка.

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 20:02 от dunia53

# 136
Според мен няма нужда от лимонова есенция, киселото мляко предава на крема точно този вкус.

# 137
  • Географският център на България-Габрово
Според мен няма нужда от лимонова есенция, киселото мляко предава на крема точно този вкус.

Киселото мляко придава на крема един лек кисел привкус, но не и аромат на някаква есенция било то ванилия или някаква друга

# 138
Задължително трябва да има някаква есенция-на кой каквато му допада.аз винаги я правя с ванилия  Hug

# 139
Много приятна торта, вече два пъти я правих и съм влюбена в този маслен крем, който се получава. Следващия път смятам да разделя кремчето на две и половината да го направя с какао, а другата половина с ванилия. Мисля си също така, че ще се получи много добре ако върху бисквитите първо се желира някакъв компот и отгоре да се покрие с масления крем. Ще стане нещо като мързеливо парфе, определено ще експериментирам. Рецептата позволява много вариации, макар че и базовият вариант е много вкусен.

# 140
Ще я пробвам, обещавам, може би с ядки и стафидки вътре. Но едно въпросче само- не мирише ли гадно киселото мляко като се загрее? Помня че съм топлила в микровълновата за малката и нещо...се променяше вкуса

# 141
  • Пазарджик/Лондон
raja_nikol , не съм обърнала внимание дали мирише киселото мляко, тортата става много вкусна, пробвай я, аз по поръчка на мъжа ми я повторих, ама нещо повече бисквити наредих и стана по- сухичка, следващият път ще си карам точно по рецептата, първият път така направих и стана много вкусна  bouquet.

# 142
Ще я пробвам, обещавам, може би с ядки и стафидки вътре. Но едно въпросче само- не мирише ли гадно киселото мляко като се загрее? Помня че съм топлила в микровълновата за малката и нещо...се променяше вкуса

Не не мирише гадно като се затопли.
Винаги като кажа на някой, че крема се прави от кисело мляко което  трябва да заври на котлона изпада в ужас  Joy

# 143
Бях убедена и преди,че ще я направя, но сега ме успокоихте напълно. Много обичам торти, различни от стандартните блат- крем. А тези коите не се пекат просто обожавам    bouquet

# 144
  • Варна
Но едно въпросче само- не мирише ли гадно киселото мляко като се загрее?

За съжаление точно това се получи и у нас не я харесаха  Tired

# 145
  • Пазарджик/Лондон
Но едно въпросче само- не мирише ли гадно киселото мляко като се загрее?

За съжаление точно това се получи и у нас не я харесаха  Tired

Да не би да си го варила прекалено дълго?Аз само няколко минути го варя, лекичко да се посгъсти и веднага махам от котлона, първият път даже не го изчаках да започне да се сгъстява, че ми се стори , че взе да ми загаря, но в хладилника се стегна кремчето и тортата стана супер Heart Eyes.

# 146
  • Варна
Съвсем малко го варих, колкото да "клокне", дори още се усещаше и вкуса на брашното.
Ще пробвам пак с по-малко количество - дано стане този път  Peace

# 147
Съвсем малко го варих, колкото да "клокне", дори още се усещаше и вкуса на брашното.
Ще пробвам пак с по-малко количество - дано стане този път  Peace

По принцип е нормално все пак е кисело мляко,но след като престои с бисквитите и се охлади не би трябвало да има никаква миризма.И наистина само трябва да клокне не да се вари  Hug

# 148
Тогава остава проблема да е в млякото, Снежи, ти с какво я правиш?

# 149
Аз винаги я правя с млякото на баба-бялото,не заради друго ама наистина е по-гъсто.
Правила съм тортата с различни видове бисквити,но най-добрия вариант е с бисквити петит.Съчетанието е различно.Търсих да ви покажа опаковката,но нещо не намирам в нета  Rolling Eyes
И да кажа може да се намерят само в хр.верига н CBA.
Опаковката е прозрачна, а те са леко кафеникави.

Общи условия

Активация на акаунт