След като поема вината...

• 17 829
  • 210
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Хм, това за кварталния... хем ги подкокоросва, хем ги държи за топките, и вероятно от благодарност те щяха да му бутнат някой лев или поне касетка домати, а може и цяло агне. Лошото на такива услуги е, че човек веднъж като се вкара в кривите пътеки, винаги е на прицел и изнудван от другия за "услугата". Само сиренцето в капана за мишки е безплатно.

# 121
Ти не разбираш, че по този начин НЕ му помагаш. Правиш му "мечешка услуга". И ако утре брат ти шофира по същия безотговорен начин, и недай си Боже блъсне някой, чия ще бъде вината? И на брат ти, и твоя. Защото ти поемаш отговорност за неговите безумни действия. Ако е решил да създава предпоставки за катастрофа, нека да отиде някъде, където няма хора!

Не е гаранция, че ако сега си поеме последствията от действията си и му вземат книжката за 3 месеца ще му дойде акъла в главата и ще шофира по-разуно.

А моята вина е в това, че се опитвам да помогна
Ами дай да ви опростим нарушението тогава, щом няма гаранция че ще ви дойде акъла в главата  Crazy

# 122
Работя в лизингова компаня - всеки ден идват при нас писма от видеоконтрола, просто колите са няколко стотици.

Получаваме глоби от 50 лева за минимални нарушения до 700 лева. Заедно със снимката от видеоконтрола пристига и акт за налагане на административно наказание - глоба, където изрично е предвидено, че ако се плати в 14 дневен срок се полза 30% отстъпка от глобата и НЯМА други последствия. Не се отнемат точки или книжки. В случай че няма плащане - тогава се инициира пълната процедура.

Съветвам те внимателно да прочетете акта. Ако внесете паричките без да обжалвате има голяма вероятност да не се стигне до отнемане на точки и книжка.

Горното е юридически съвет, но в никой случай не е насърчение да се продължава така. Скоростта убива. И трябва да сте благодарни на тази камера, че сте осъзнали как всъщност карате. Защото предполагам, че брат ти, също като голяма част от клиентите ни, искрено се е изненадал какво е ограничението и той с колко е карал.

# 123
На мен ми намирисва, че кварталния иска да прибере някои лев и за това предлага такива безумия....
Няма да е нито първият, нито последния който изнудва хората.
Платете си акта и стига се разправяхте с глупости.

# 124
На мен ми намирисва, че кварталния иска да прибере някои лев и за това предлага такива безумия....
Няма да е нито първият, нито последния който изнудва хората.
Платете си акта и стига се разправяхте с глупости.

+1.

И влез във форумите на жените, загубили невинни деца на пътя.

Попрочети там,

а после реши дали да си слагаш на съдбата подобна линийка, малка линийка на погалване по главата на млад, неопитен и неграмотен шофьор, пък бил той и твой брат.
Нека в други сфери си правим компромисите с роднините,  не и в тези, в които поради глупост и неграмотност ставаме потенциални причинители на смърт или осакатяване доживот.

# 125
И така днес няколко пъти се опитах да се свържа с майка ми, но нито ми звъни, нито ми вдига. Вечерта звъннах от на мъжо телефона на номера на баща ми да говоря с него, че уж по-уравновесен. Вдига майка ми и казвам:
- Какво правите?
- Ами нищо.
- Днес какво стана?
- Няма значение. Айде ще затварям, че имам работа.

И бам затвори телефона. Утре пак ще се обадя на баща ми и ще му кажа 2 приказки. Не може то така. Не стига, че кварталния каза пред нея, че в КАТ снимката е цветна и се вижда кой шофира. Ами аз пак да се съглася. Сега си спомням, че и като бях бременна имахме доста скандали за това шофиране. И какви скандали и сръдни, защо аз не искам да карам без Гражданска застраховка. Мале мале

# 126
  • София
Ще им мине, не бой се! Явно не са очаквали от теб съпротива, че нали си им добричка. Няма смисъл да се вкарваш в беля и да се гъбаркаш с държавните органи, че после боли.

# 127
  • в 1001-та нощ
niksana324  Peace какво се вижда на снимката е едно на ръка, много повече се вижда на цифровия запис  Peace

Важно е роднините да проумеят, че не си изтривалка на чужди безобразия, ако Вашблизък пострада - от такива безобразия - на никой в семейството няма да е приятно, не мисли само над конкретната ситуация, мисли в перспектива.

Ще му вземат книжката и пак ще се справят "с градината" и животните, бъди сигурна  Peace Според мен той се терзае, че 3 месеца няма да джитка и ще е като вързан в това отношение  Peace нека си пострада малко  Peace

Дано не платя на друг, за да поеме вината  Praynig

# 128
  • Най-сетне у дома
Niksana, съжалявам много за това, което ти се е случило.
Да изискват да поемеш чужда вина е ужасно. Двойно по-ужасно е, че изискването е дошло от собствените ти родители. Ти трябва да си обидената, не те. На твое място, бих спряла да ги търся и бих провела една морална наказателна акция с мълчание. И накрая бих им обяснила, че аз чакам извинение, задето са ме натискали да прикривам престърление за своя сметка.
Съчувствам искрено, гадна история Sad И ти се възхищавам, задето си намерила сили да се опънеш на родителите ти, които очевидно не си поплюват, щом се опре до това да оправят бакиите на брат ти.

А за кварталния, думи нямам. Родната полиция ни пази  ooooh! Този човек просто някой трябва да го докладва и да излезе цялата история в медиите. Съвсем наскоро си отиде дете на Цариградско заради многократно пускан нарушител.

# 129
Да изискват да поемеш чужда вина е ужасно. Двойно по-ужасно е, че изискването е дошло от собствените ти родители. Ти трябва да си обидената, не те. На твое място, бих спряла да ги търся и бих провела една морална наказателна акция с мълчание. И накрая бих им обяснила, че аз чакам извинение, задето са ме натискали да прикривам престърление за своя сметка.
Съчувствам искрено, гадна история Sad И ти се възхищавам, задето си намерила сили да се опънеш на родителите ти, които очевидно не си поплюват, щом се опре до това да оправят бакиите на брат ти.

А за кварталния, думи нямам. Родната полиция ни пази  ooooh! Този човек просто някой трябва да го докладва и да излезе цялата история в медиите. Съвсем наскоро си отиде дете на Цариградско заради многократно пускан нарушител.
Подкрепям.
На колко години е брата, че майка ти така му подгъзува и е готова да жертва теб той да е добре Sick?

# 130

А за кварталния, думи нямам. Родната полиция ни пази  ooooh! Този човек просто някой трябва да го докладва и да излезе цялата история в медиите. Съвсем наскоро си отиде дете на Цариградско заради многократно пускан нарушител.
Подкрепям.
На колко години е брата, че майка ти така му подгъзува и е готова да жертва теб той да е добре Sick?
след няколко месеца (октомври) ще навърши 19

# 131
Дръж се на дистанция, това е манталитет тяхното. Не случайно те питах за колата. Кола без гражданска, а те натискат да караш, съм убедена, че е и кола без преглед, на която ще качат 20-годишния си син, да им превози доматите. Но брат ти е неосъзнат, джитка си с таралясника и така. Пази си семейството-казах ти-един ден, може да сте в СФ с мъжа ти и детето, да имате нова хубава кола и ти да имаш честта да си возиш детето по всички правила на играта.
Следвай своя път, остави ги да се сърдят. Баща ти е за бой....

# 132
Да, за съжаление родителите, вместо да защитават, са виновни за доста от идиотизмите, сътворени от децата им.....само дето после друг отнася белята.
Тази тема ме подсети и за един друг трагичен случай, преди 2-3 седмици, който мина някак тихомълком в новините:Един също такъв 20-21 годишен състезател претрепа себе си и още 4 млади живота, за да пробва в полунощ каква скорост може да вдигне тунингованата му кола, осигурена от "любящите" му родители.

# 133
 Съвсем правилно решение си взела, на майка ти ще и мине.

# 134

А за кварталния, думи нямам. Родната полиция ни пази  ooooh! Този човек просто някой трябва да го докладва и да излезе цялата история в медиите. Съвсем наскоро си отиде дете на Цариградско заради многократно пускан нарушител.

Подкрепям!

Имаш семейство - съпруг, дете - обърни вниманието си към тях, остави родителите и брат ти да се оправят.
Родата е важна, но твоята има нужда от наказание... мълчание и дистанциране.

Радвам се, че взе правилното решение!

Общи условия

Активация на акаунт