12-КЛАСНИЦИ 2013/2014 г. - тема на мамите

• 51 725
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
  • София и там където не се пуши
Би трябвало да има решение. Все пак първата част е е тестова. Но бързо се подгответе с документи от личната че е левичар, а до тогава може и да не му свалят гипса, но нещата може да са по-леки отколкото сега.

Също така, деца със СОП (под тази графа влизат всички които имат някакъв проблем) се назначават отделно квестори, отделят ги в отделна стая, но все пак имаше срок и за тези деца да се пусне молба.

Съветвам, веднага да влезете във връзка с ръководството на училището и да ги уведомите, за да могат и те да действат.  Удължаването на времето, може да бъде необходимо и да се назначат и други специалисти по време на изпита, защото 4 - 6 часа и е доста. Например психолог. Също така съветвам, да проучите всички наредби, дори не само в РИО, а и Министерство на образованието да се консултиране, защото там знаят доста повече. (това от личен опит)

# 526
  • София
Благодаря Дороти!  bouquet Така и направих - обадих се направо в МОН. Друг въпрос е, колко бяха "любезни". ooooh! Трябвало да подам молба в МОН и да пиша ние какво искаме. Питах, какви са вариантите - казаха, ами вие пишете вие какво предлагате. На въпроса ми трябва ли бележка от джипито, че е левичар, отговорът беше "Ами то аз може да искам от джипито да напише, че пиша с левия крак например". ooooh! Добре, че директорката на училището е човек и взе нещата присърце, та по тяхна линия провериха в РИО какво може да се направи в такава ситуация.
Всъщност молбата трябва те да я подадат, не аз, заедно с епикризата и декларация от мен, класната и директорката, че пише с лявата ръка. Наистина има срок за такава молба, дори вече били разгледани случаите със СОП и назначени квестори и трябва по най-бързия начин да действаме. Или трябва да искаме удължаване на времето и да се мъчи да пише с другата ръка или да говори на диктофон и после учител прослушва записа и записва. Или да се яви на есен. Младежът има срок до утре сутринта да вземе решение. Всеки от трите варианта има плюсове и минуси, не смея да се налагам, че после ще има "Ти така ме накара..."
И да попитам още нещо, понеже тук е верният източник на информация.  Wink Директорката ми каза, че ако реши да остане за на есен, няма нужда да подава някаква молба. Все едно било дали се е успал и не е отишъл или е болен. Т.е. просто не отива и се явява на есен. Това така ли е наистина? newsm78

# 527
  • София и там където не се пуши
Иска ли да става студент, до сега явявал ли се е на изпит.

За молбата (да не се яви) е така според мен, просто няма да има оценка от матурите. Няма да има служебна двойка.

Но за да се яви на есен, би трябвало да се пусне молба, как да знаят колко бройки са нужни.

Според мен това трябва да се провери, кога се пуска за на есен молбата.

# 528
  • София
mamamilk, съжалявам да прочета поста ти, бързо да се възстановява детето!  Hug

Според мен не трябва да остава за на есен матурите - сега е подготвен и в очакване за тези изпити, настроен е да ги положи. На есен едва ли ще е така, .. 

Лично мнение, разбира се - преценката си е Ваша Simple Smile

# 529
Момичета, моля за вашия съвет. Подбираме подарък за класната и имаме колебания. Опциите са: много красив копринен шал, старовремски комплект за писане /калиграфски комплект/, ваза и бронзова статуйка перо в мастилница...

Моля за мнение. Благодаря!

# 530
Е, капна ми мед на сърцето ...   Най-после медиите да попрогледнат.
На принципа - хората оценяват нещо, като започнат да усещат, как им се изплъзва.

http://novanews.bg/news/view/2014/05/12/75081/%D0%BD%D0%B0%D1%88 … 0%B5%D1%82%D0%B0/

Дълбока благодарност на госпожа Шаркова!!!   bouquet  bouquet  bouquet
И на всички учители, които извеждат випуски в СМГ!

# 531
  • България
 Като фен на шаловете и прагматик - гласувам за шала с две ръце! Никой няма нужда от прахоберници!

# 532
Благодаря ти София! И мен шалът ми харесва като идея, още повече, че дамата е много стилна, само се притеснявам дали ще нацелим вкуса й, че шаловете са нещо много лично, аз лично ги подбирам повече от всичко останало. Има случаи сменям по пет преди да избера.  Simple Smile

# 533
  • България
 Всеки път, когато си го слага, ще се сеща за този випуск. Освен това, шалът е аксесоар - може да се носи на различни тоалети.

# 534
  • Sofia
Е, капна ми мед на сърцето ...   Най-после медиите да попрогледнат.
На принципа - хората оценяват нещо, като започнат да усещат, как им се изплъзва.

http://novanews.bg/news/view/2014/05/12/75081/%D0%BD%D0%B0%D1%88 … 0%B5%D1%82%D0%B0/

Дълбока благодарност на госпожа Шаркова!!!   bouquet  bouquet  bouquet
И на всички учители, които извеждат випуски в СМГ!
Адмирации!!!   bouquet
И за учениците, и за техните учители!   bouquet  bouquet
За жалост, и едните, и другите, са на изчезване...

# 535
абсолютно права си! ето и на какво съм се спряла. 100% коприна с много актуалната тоя сезон Pisley шарка http://kordella.bg/1643-large_default/-shal-gratsia.jpg и http://kordella.bg/1644-thickbox_default/-shal-gratsia.jpg  И е бая голям като размер.  newsm78 Как ти се струва?

# 536
  • България
На мен много ми харесва! Simple Smile

# 537
 Flowers Bouquet
Благодаря ти! Мисля да си реша проблема днес.
Желая ти много хубав ден Simple Smile

# 538
Пропуснала съм дискусия за шаловете - много ми хареса показаният. Класика, стилен аксесоар за много време напред.

Мамета, ами сега каква тема ще си направим - за студентите? Аз не успявах да идвам много- много на сбирките на живо, но тук се чувствам комфортнои като в едно свое мествнце, където да се скрия няколко минути. Благодаря сърдечно на тези от вас, които поддържат темите!!!
  bouquet  bouquet  bouquet

Колкото до това, дали стойностните учители са на изчезване - ето, в самото интервю Вели каза, че остава в България и ще е учителка. Това явно е нейното призвание. Така че записвайте си я за  бъдещите внуци! Simple Smile Ще има и други стойностни учители, ще има и промени в Бг школо както отгоре, така и много повече отдолу. Следя нещата. Но много зависи и от нас, от всеки един.

# 539
Мамета, ами сега каква тема ще си направим - за студентите? Аз не успявах да идвам много- много на сбирките на живо, но тук се чувствам комфортнои като в едно свое мествнце, където да се скрия няколко минути. Благодаря сърдечно на тези от вас, които поддържат темите!!!
Самият форум в момента се обновява. Създадени са нови тематични категории, форуми и групи.
Нашата тема ще бъде в нов подфорум или група, но все още администраторите не са готови с отделните категории.
Ще бъде много по-удобно и подредено.
Така, че на който му се завръща тук, е добре дошъл.

Общи условия

Активация на акаунт