Чукча не читател

• 4 684
  • 116
  •   1
Отговори
# 45
Абе как да съм сигурна, Лоана?  newsm78
Аз дори за пола се въздържам от налучкване тук. Embarassed Ако сбъркам? Форумската душевност е тъй крехка и нежна...
Та ползвам м.р. като за "човек".
"Една"- хм, зависи, може да й се предаде един такъв смисъл на тази дума... дето го няма предвид, нямам го, честно!
Да не говоря пък за "едно"  /такова, дето.../.
Та затова... прости ми! Виж как можем да се изясним, без Чукчи переводчици.

# 46
  • София
Споко, другарки, всички сме от село!

Сега например, ако искам да се заям с Мамасита, ще напиша "Само един процент ли не те разбират?"

Някой спомена за феномена "ти не ме разбираш" вместо "може да не съм се изразил добре". Аз често се сещам за другия "ти не ме разбираш" като очакване за "съгласен съм с теб", а то може да означава "разбирам те, но не съм съгласен".

# 47
Аз пък споменавам Бейби Айнщайн, защото уцелва някои
специфични болезнени точки. Напълно наясно бях, че ще
отключи реакции в стил "оле, ужас, прекалено амбициозна майка!".

# 48
  • София
улучва за този, който знае какво е въпросното бебе Айнщайн. И какво е отношението им към въпросното нещо.

# 49
Аз пък споменавам Бейби Айнщайн, защото уцелва някои
специфични болезнени точки. Напълно наясно бях, че ще
отключи реакции в стил "оле, ужас, прекалено амбициозна майка!".
Последно- с кавички или без? И къде и колко са главните букви? newsm78

# 50
Потребителка А казва "Добър ден", а потребителка Б чува "Ма много си тъпа, ма!" и отговаря според чутото. Друга потребителка, да кажем Х, в отделна дискусия, казва 'А', а потребителка У чува половината азбука.

Защо е толкова трудно четенето с разбиране и трудно ли е всъщност или ни е просто по-удобно да не се напъваме да уловим смисъла на чуждите думи? При това говоря за ясни, недвусмислени послания, не за съзнателни двусмислици.

Въпрос на интонация. Езика на тялото също.
Ако ти се сопна с ръце на кръста и ти кажа Добър ден - как ще го приемеш?
Тук е същото. Старите вражди, новодошлите не знаят, въобще ей такива предпоставки...

# 51
Аз веднагически и доброволно си признавам, че част от потребителите не ги разбирам  Mr. Green Опитвам се, ей Богу, но нямам вътрешното усещане, че съм успяла... Обикновено към тази част спадат потребителите с богата душевност и алтернативен изказ, както и с ясновидски способности. Не съм на ниво...

Мен също не ме разбират. Пиша си аз, а куп обидени в някой момент... Недай Боже да се опитам да се изясня, по-зле става положението.

Въобще много проблеми имам с комуникацията, за които, предполагам, съм виновна лично и само аз  Mr. Green

# 52
улучва за този, който знае какво е въпросното бебе Айнщайн. И какво е отношението им към въпросното нещо.

И да не се знае точната дефиниция, 99% от мамите могат
да се усетят накъде бият нещата, а те са- гениални ли да са
децата ни или натурални. Отношението в този форум
е по-скоро предсказуемо.

Аз пък като видя някоя мама да е написала "незнам", веднага
си правя изводи доколко ще ме разбере.

# 53
  • n/a
Абе как да съм сигурна, Лоана?  newsm78
Аз дори за пола се въздържам от налучкване тук. Embarassed Ако сбъркам? Форумската душевност е тъй крехка и нежна...
Та ползвам м.р. като за "човек".
"Една"- хм, зависи, може да й се предаде един такъв смисъл на тази дума... дето го няма предвид, нямам го, честно!
Да не говоря пък за "едно"  /такова, дето.../.
Та затова... прости ми! Виж как можем да се изясним, без Чукчи переводчици.

Гледам, ама не виждам. Мислиш се изяснихме?
Ето, не прие, че съм една, а аз никъде не съм
твърдяла, че съм две, а за три даже не съм си
и помисляла.
Въздържаш се? Нима? Изказваш твърдение,
че сме се изяснили. Твърдение! Не въпрос. Ни-
как не ми прилича на въздържание от налуч-
кване, никак.

Та, може и да се продължи. Но няма смисъл.

Ир, нали си спомняш за звездния код?

# 54
Вилико, тук не важат интонацията и езика на тялото, обаче. Дългогодишните вражди са ясни, те са друга бира.  Mr. Green

Напълно съм съгласна, че не само приемникът е отговорен, затова конкретизирах за недвусмислените послания. Но се оказва, че такива не съществуват и още една частичка от невинността ми отива в небитието.  Laughing

Припомни ми.  Rolling Eyes

# 55
  • n/a

Припомни ми.  Rolling Eyes

Припомням. * .

...
...

От едното "незнам"?
Има ли нещо в 1+99?

# 56
  • София
Сега, ако превърнете темата в "бла-бла Кастанеда, бла-бла гъбите, бла-бла-бла не ме разбират", аз си признавам, че нито искам да чета, нито да разбирам. Така и правя често, някакви фермани формат А4, изпълнени с досада, директно ги прескачам.

Иначе понякога ми се случва в бързината и диагонално да не прочета и вдяна нещо, ама в повечето случаи, както каза Анди, моето "не съм съгласна", се превръща в "не ги разбирам" и много държат да ми обясняват.

# 57
Сетих се. Laughing Не е ли рано?

А, ето още един фактор - предразсъдъци на правописна основа.  Laughing И аз ги имам, но неведнъж съм си давала сметка, че по-непретенциозният правопис може да изразява същите дълбоки идеи, просто да го прави по-опростено, което е предимство.

Елица, сега просто трябва да обясниш откъде се взеха Кастанеда и гъбите.  hahaha Държа да разбера, държа.

# 58
Всичко накрая стига до Кастанеда и гъбите, няма как...

# 59
  • n/a
Просто подсещам.
По-важно е да не
стане късно  Mr. Green

Е, как откъде са гъ-
бите? Събере ли се
компанията, и гъби
не виреят. Изядени.

Общи условия

Активация на акаунт