Девствена след 21

• 85 482
  • 1 220
  •   1
Отговори
# 375
Нещо ураган ли е минал та е по изгладил гънките или те никога не са били особено дълбоки?  newsm78

Много глупости се изписаха и продължават да се изписват. Откъде ви идват на "ум" (или каквото там ви има в главниците).

Оставете девствениците на мира. Хич, ама хич не е ваша работа дали, или, кога ще им се случи. Не създавайте на момичето комплекс. Не е престаряла - на 20 години е.

Спрете да обсъждате и децата на по-възрастните родители. Много от тях със сигурност ще ви сложат в джоба си в много отношения.

Може да сте млади, но сте задръстени с предразсъдъци. Баба ми беше по-широко скроена от вас! То бива глупости, но последните теми в този форум са просто безумни! Откъде се взе този прилив на LaLoLiтки, така и не разбрах.

А може би не си разбрала точно какво сме написали. Нещо, което сме чели в книги и учебници.Не родено лично от нашия мозък.
То да го бях измислила аз, щях да съм световноизвестна. Хората дъъъълги години са правили проучвания за семейната среда, как влияе.Човек не е един пън да го дялкаш, всяко едно нещо влияе на психиката и емоционалното израстване. Ако ще и тембърът на гласа на баща му.От първата секунда, всяко едно нещо се отразява.
Иначе за какво са се трошили горките и чак пък има Възрастова психология, педагогическа психология, психология на личността, семейна педагогика, Теория на възпитанието и т.н..

# 376
Нещо ураган ли е минал та е по изгладил гънките или те никога не са били особено дълбоки?  newsm78

Много глупости се изписаха и продължават да се изписват. Откъде ви идват на "ум" (или каквото там ви има в главниците).

Оставете девствениците на мира. Хич, ама хич не е ваша работа дали, или, кога ще им се случи. Не създавайте на момичето комплекс. Не е престаряла - на 20 години е.

Спрете да обсъждате и децата на по-възрастните родители. Много от тях със сигурност ще ви сложат в джоба си в много отношения.

Може да сте млади, но сте задръстени с предразсъдъци. Баба ми беше по-широко скроена от вас! То бива глупости, но последните теми в този форум са просто безумни! Откъде се взе този прилив на LaLoLiтки, така и не разбрах.

А може би не си разбрала точно какво сме написали. Нещо, което сме чели в книги и учебници.Не родено лично от нашия мозък.
То да го бях измислила аз, щях да съм световноизвестна. Хората дъъъълги години са правили проучвания за семейната среда, как влияе.Човек не е един пън да го дялкаш, всяко едно нещо влияе на психиката и емоционалното израстване. Ако ще и тембърът на гласа на баща му.От първата секунда, всяко едно нещо се отразява.
Иначе за какво са се трошили горките и чак пък има Възрастова психология, педагогическа психология, психология на личността, семейна педагогика, Теория на възпитанието и т.н..

А, аз не съм разбрала! Много добре разбрах! Май някой друг не е доразбрал това, което е чел! На предните страници бяха направени такива генерални обобщения от един-два примера, че ми се изправи косата. А и самата тема е без думи. Наистина ли ви е толкова важно, че някой е девствен на 21? Никога, ама никога не ми е идвало на ум в непрофесионална обстановка да си говоря с някого за девствената му ципа. Как са ви интересни тези неща, не ми го побира ума!

# 377
Винаги ми е било странно вкарването на хората в някакви рамки, защото така пишело някъде. Вярно е, че и аз го правя понякога. По-лесно е да си обясня нещо, използвайки  дефинициите на някоя мъдра глава. Винаги има изключения, които не можеш да ги вкараш в рамка.
Аз бях много по-сериозна на младини, нищо че родих на 20. Учех много, дете гледах, успях да се разведа. Имах дълъг период след това, в който само работата ми беше в главата и детето ми. За сериозна връзка въобще не исках да мисля. Възможно е при други обстоятелства и аз да си бях останала недефлорирана до по-късно.  Thinking  Сега много повече се радвам на живота, имам прекрасен човек до себе си.
Скрит текст:
Примерите, които дадох по-напред в темата, бяха да покажат какви митове и легенди има за онези далечни времена. Това, че за нещо не се е говорело по някакви причини, не означава, че не се е правело/съществувало. Също и за предразсъдъците, които съществуваха по отношение на сексуалния живот на девойките от определени градове в страната.

# 378
  • София
Ципата сама по себе си няма много общо. То е начин на мислене и действие. Не само поколенията изживяват сексуална революция, а и човек индивидуално изживява своя. Ако в един момент мисленето се насочи към това ципата и скъсването й да се превръща в някакъв обект за отбрана, някаква свещена крава, то това вече не е баш нормално. Според мен мъжете не се страхуват точно от девственици, а от това с какви очаквания ще бъдат натоварени от тях в замяна на "първия път" (и аз да бях мъж, и на мен нямаше да ми се ще, че като нищо ще ме замъкнат в гражданското, знам ли я какво ще й хрумне, ако втори път не й се обадя). И колкото повече напредва възрастта, очакванията стават все повече. На 17 се търси мъмче, което да е мило и нежно, и да има любов. На 20 вече едва ли не се очаква момчето да е като пред олтар и да принася жертвоприношения. А колко отчаян или отчайващо трябва да изглежда някой, за да се надпреварват всички негови познати и роднини да го запознават с кого ли не? И то не говорим за "стари моми" на 30, дето все ги сватосват. Като героиня от американски блудкав романтичен филм.

# 379
На мен са ми интересни и ноктите на краката  newsm78 Защо да не са ми интересни части на човешкото тяло, различни етапи от живота на човек?  
А и на човек като не му е интересно си подминава темата и готово.Аз така подминавам доста теми, не ходя да цапна едно мнение в темата  "Най-накрая да си купя свестни препарати" или нещо подобно беше, как може да им е интересно и да се вълнуват от препарат за теракот  Rolling Eyes
Аз отивам, харесвам си някой от магазина и го купувам...до там.не говоря за препарата, дали е истински, от къде идва, колко струва.
Хората имат различни интересни.И не, това, че ни интересува девствеността не говори за " възвишеността" на интересите ни. Тъй, като знам какво ще бъде написано след това.Доста по-възвишен въпрос ми изглежда от праха за пране.

# 380
bobidjoj, липсата на сексуално желание на такава възраст, за мен говори за някакъв проблем. Да си девствена е едно, но да липсва какъвто и да е интерес към секса е друго.

# 381
Ципата сама по себе си няма много общо. То е начин на мислене и действие. Не само поколенията изживяват сексуална революция, а и човек индивидуално изживява своя. Ако в един момент мисленето се насочи към това ципата и скъсването й да се превръща в някакъв обект за отбрана, някаква свещена крава, то това вече не е баш нормално. Според мен мъжете не се страхуват точно от девственици, а от това с какви очаквания ще бъдат натоварени от тях в замяна на "първия път" (и аз да бях мъж, и на мен нямаше да ми се ще, че като нищо ще ме замъкнат в гражданското, знам ли я какво ще й хрумне, ако втори път не й се обадя). И колкото повече напредва възрастта, очакванията стават все повече. На 17 се търси мъмче, което да е мило и нежно, и да има любов. На 20 вече едва ли не се очаква момчето да е като пред олтар и да принася жертвоприношения. А колко отчаян или отчайващо трябва да изглежда някой, за да се надпреварват всички негови познати и роднини да го запознават с кого ли не? И то не говорим за "стари моми" на 30, дето все ги сватосват. Като героиня от американски блудкав романтичен филм.

На 17 все още има доста около теб като теб...и си още в училище.Докато вече след 20тата година изискванията се покачват или от страха,който се насажда или пък от боготворенето на девствеността благодарение на приказките и романите.
Не разбирам само,защо трябва да се казва;Какви са тези генерални заключения?
Това е форум и пишем там където ни е интересно.Нито линчуваме някого на улицита,нито нищо.Говорим си.

# 382
Генерални заключения няма.Написахме какво пише някъде, в някои учебници.В самите тях няма генерални заключения, а изводи от провеждани изследвания. Винаги се допускат изключения, а и в една ситуация би могло да влияе нещо друго, не само възрастта на родителите(например).Хората са забелязали тенденции и закономерности и са ги записали.После ги пишат в учебници и ние ги учим.
Никой не обобщава и не дава определения, а пише изводи на психолози и педагози.

Само по себе си генерално заключение е, че ние всички обобщаваме, даваме определения и естествено...генерални заключения  Joy

# 383
Форумът е за това, да си пишем, да си говорим. Всеки е свободен да изрази мнение. Няма грешно или правилно.

# 384
Belle-Etoille, компютъра също не ти е даден от природата. Даден ти е от човек-инженер. Ако сериозно се интересуваш от тази тематика бих ти препоръчала учебниците на Дийкън, добре обясняват футилността на дебата nаture vs.nurture и изобщо “биологичното даване” на социално поведение.
Дискутирайте, на мен ми е интересна аматьорската психоанализа, в смисъл – забавлява ме. Особено, когато и се придава и тон на научност. Засега при моя конкретен случай на девственост сте налучкали приблизително 0.5%.
Наистина не ми се вярва, че в България все още има толкова много предразсъдъци и стереотипи за деца на възрастни родители, такива на разведени, самотни, гледани в кувьоз, и още, още, още. Ама то е, защото си го пише в книгите.
Отивам да чета Здрач и да си мечтая за вампир, който да замъкна пред гражданското  Laughing

# 385
  • в моя гьол
Въпроси.
Два.
Кой е тоя ОТО, който щеше да се обяснява и така и не се обясни на простолюдието?
Какво е футилност?

# 386
  • София
Що, боби, ти от професионалните психоаналитици ли си? Понякога е добре човек да се замисли по въпроса, че е малковериятно да е все уникалното щастливо изключение от масата, колкото и да е галещо самолюбието. В твоя конкретен случай може да има тотално разминаване между твоята субективна представа, ти дори можеш цял свят да си изградиш на тема девственост, и как изглежда за обикновения наблюдател отстрани, особено когато става въпрос за биологични особености, които са доста добре изучени към днешна дата. Накратко, ако изглежда като патка, кряка като патка и плува като патка, най-вероятно е да е патка, и в повечето случаи, ако заложиш на това, ще си улучила. Или по постонародному - козата си сака пръч. Предразсъдъците и стереотипите, вероятно знаеш, не са нито добри, нито лоши - те са механизъм на шорткат към ситуации със сходни белези, за да не се хаби излишно умствена енергия всяка ситуация да се разглежда сама по себе си.
Сега очаквам да кажеш, че всичко, което си написала е измислица с изследователска цел.

# 387
Що, боби, ти от професионалните психоаналитици ли си?
Не.Разликата е,че на мен никога не би ми хрумнало да поставям диагнози на съсед Пешо, който на 37 няма деца. Не бих разсъждавала защо няма деца? Болен ли е? Гей ли е? После да отида да обсъдя заключенията си с всички, които познавам. Може и тема да пусна във форум. Да дам на някого пет-шест непоискани експертни съвета. Накрая да достигна заключението, че Пешо няма деца, защото е чел Шерлок Холмс, който несъзнателно го е оскотил, има болестно ниско либидо и дузина травми нанесени от разведените си родители. После ще пророкувам, че го чака сигурна самотна смърт и много, много нещастие. Не се ли случва това с всички, които нямат деца на 37? А ако някога поиска деца, съвсем логично, жена му ще го зареже. Защото няма жена на света, която би искала да има дете с неговите отвратителни гени.
Пълно безумие. Естествено всичко това е научен извод.
Сериозно се надявам, че в реалните си животи тези неща само си ги разсъждавате, а не си правите труда да споделяте със субектите си на интерес. Нищо, че са съвсем методологично издържани.
Ето ти още един стереотип: хората, които използват фразата “Животът си е твой” са убедени, че тяхната дума е най-тежката, винаги са прави, никога не грешат, те са най-опитните и най-умните. Логично, по дефиниция, всеки иска техните съвети и наставления в живота. Тези съвети са винаги толкова добри, че е напълно закономерно, изричащият фразата да ръководи животите на всички останали. Тяхната нахалност, наглост, невъзпитаност и липса на такт са непроблемни.
Този стереотип е базиран на многогодишни наблюдения.
Ти ли си изключителното изключение? Смешно е, нали? Почти, колкото и твърдението, че девствениците над 21 си запушват ушите, когато чуят мръсен виц и прирадат при вид на пенис.
Аз не намирам девствеността за нещо изключително специално. Дори и на 21. Статистически НЕ е такава. Вие я намирате. За мен правенето (неправенето) на секс не дефинира нечие съществуване. Вие твърдите, че то прави или проваля нечия младост.
Ако не се бях разходила два реда нагоре от темата за правителството, никога нямаше да се начета на такива изключителни бисери. Сериозно, как ви идват на ум?  Laughing

# 388
  • София
Аз диагнози не съм поставяла. Просто животът си има своите предвидимости и обичайности.
%Животът си е твой" се казва на човек, който се е заинатил и изцяло е изключил разума, затворил се е в своите си представи, а всички останали са гадняри, които му се бъркат. Учтив начин на "троши си главата като толкова знаеш!". По същия начин човек, който иска да отреже навлеците със съветите казва "животът си е мой". Това са две огледални реплики, с които единият казва на другия "м....та ти, изобщо не ми пука", но го облича в по-пристойни думи.

Хич не съм изключителното изключение, за моя радост. Много е готино човек да разбере, че дори когато си мисли, че е бъгнат, накрая се оказва че около 80 процента от хората в сходна ситуация и сходни условия реагират по сходен начин.
Статистически не е специаллна, ама по съвсем субективни наблюдения, самите момичета/жени с напредване на възрастта я възприемат като все по-специална, почти като запазена марка. Това вече е меко казано странно.
Мисля, че го написах още в първия си пост по темата - когато човек се влюби, всичко рационално губи смисъл. Тогава е способен да зареже не седмица, а месец училище и работа, само и само да е с любимия, отдадени на секс, ядене, пиене и закачки. Особено на секс и ядене, че то първото води до второто, защото харчи доста физическа и емоционална енергия. Останалото е вятър и мъгла.

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 16:40 от Andariel

# 389
Първи постулат на ОТС (обща теория на сексуалността) гласи: дълго неизразходваната сексуална енергия се трансформира в дълги постинги по сексуални теми.

Общи условия

Активация на акаунт