Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 7

• 53 690
  • 775
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Иля, това наистина е много странно. Как така е лоша спермограмата, пък по Фонда не Ви одобряват newsm78
Иначе, по Фонда може да се кандидатства и с брой направени неуспешни процедури- ин-витро или инсеминация, за ИНСЕТАТА- е 4 бр, ама за ин-витро колко бяха newsm78

# 226
Май все трябва да са 4,като това може да е и комбинация от инсета и инвитро.

# 227
Принципно спермограмите във времето може да не са с много лоши показатели, но точно в деня на пункцията често се дава материал с много занижени показатели заради стрес например. В нашият случай се случи точно това, съответно не разполагахме със замр. м-л и до трансфер въобще не стигнахме... След разговор с ембриолог, консултация с док, и след това с ембриолог и док от др клиника, всички твърдяха, че в деня на пункцията по статистика спермата не е добра. Препоръчват криоконсервация при добри показатели, за да разполагат с резервен вариант. Хубаво, ама да знаехме предварително...

# 228
Да споделя тук, че д-р Тимева в петък е от 8 до 13:30, така че предполагам останалите смени за седмицата са както ги е споменала пънче-мънче по-назад.

Ние правихме ИМСИ и засега е успешно. Малко си го изпросихме от ембриолозите, защото сме с неизвестен фактор, но искахме да опитаме нещо ново. Говорихме с тях в деня преди и на пункцията и заедно решихме, че поне няма да навреди. За мен беше странно, че не се оплодиха всички яйцеклетки, както стана, когато правихме само ИКСИ. Не се знае дали ИМСИто всъщност ни помогна, но моят съвет е преди пункцията да разпитате за всички възможности, защото постоянно има нещо ново, което докторите понякога забравят да споменат  Mr. Green

# 229
Аз бях писала за физиото. Но още нямам инфо за резултат от физиотерапията. Той ще се разбере при стимулацията. Иначе днес ми беше ко култивирането и при прегледа се видяха 4+5 фукита, които ще се стимулират. В края на седмицата ще стартираме. Дано всичко е ок.

# 230
Иля здравей, и ние правихме ИМСИ + Spidle View още при първи опит. Док. Каза, че при първи опит няма необходимост, но аз все пак настоях. От 8 извадени яйцеклетки уж 5 бяха годни , за трансфер останаха само 3 ембриона, от тях един според ембриолозите беше с много добро качество и все пак имплантация не настъпи. Но аз смятам и следващия път да приложа тази практика. Дано тогава да се имплантира поне едничко, пожелавам го на всички  Praynig

# 231
Здравейте момичета, интересува ме дали на някоя от Вас и се е случвало чак след трансфера да и се каже, че микробиологията не е чиста и да и се предпише антибиотик веднага след трансфера. Незнам дали и това не е повлияло на не имплантирането. Знам , че принципни трансфер се прави на чиста микробиология, при мен става въпрос за стрептококи. Микробиологията на мъжа ми е чиста и чак ме учуди че на мен ми се каза, че има бактерия и трябва да пия антибиотик реално след като ми върнаха ембрионите. Моля ви за вашето мнение.   Благодаря ви

# 232
На мен микробиологията винаги ми е чиста при наличието на явни симптоми, болка парене, зачервено влагалище, секрет...нищо обаче не се изолира...и си правим опитите...

# 233
С риск да стана малко досадна с безкрайните си въпроси бих искала да задам още един. Док ми предписа DHEA B  + neooksid + neofolic meta+ aspirin protekt и аз си самопредписах витамин е , тъй като на много места прочетох, че допринася за качеството на яйцеклетката. Пия го от преди 2 седмици и все пак от днес се замислям дали не сгреших като пия витамин е. Моля ви за съвет.

# 234
vanessssa, при мен пък, да не кажа силна дума, но не съм чувствала дискомфорт. аз все пак следващия опит ще се надявам да го направиме при чиста микробиология. Успех на теб

# 235
  • София
Благодаря на всички момичета, които се включиха по моите въпроси или ми писаха лични съобщения!   bouquet

mumpeto, не съм наясно с витамин Е, само да кажа, че пия абсолютно същите неща + си самоназначих Мака, която пия вече година и нещо.

# 236
С риск да стана малко досадна с безкрайните си въпроси бих искала да задам още един. Док ми предписа DHEA B  + neooksid + neofolic meta+ aspirin protekt и аз си самопредписах витамин е , тъй като на много места прочетох, че допринася за качеството на яйцеклетката. Пия го от преди 2 седмици и все пак от днес се замислям дали не сгреших като пия витамин е. Моля ви за съвет.
Не би трябвало да е проблем. Витамин Е го има в  неоксида, но е много под нужната доза за деня.

# 237
  • София
Момичета, възможно ли е от DHEA да имам главоболие, от 4 дена я пия и умирам от болка.

# 238
  • София
Иля, аз пия DHEA с месеци и нямам такъв страничен ефект.

# 239
  • София
На мен микробиологията винаги ми е чиста при наличието на явни симптоми, болка парене, зачервено влагалище, секрет...нищо обаче не се изолира...и си правим опитите...
явно трябва да задълбочите изследванията, защото обикновената микробиология изследва само няколко инфекции. Има други по-задълбочени...

Общи условия

Активация на акаунт