Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 7

• 53 600
  • 775
  •   1
Отговори
# 495
  • София

Никой не ми го е искал,единствено знам,че трансфера ми е труден,от гледна точка на това,че все трябва специален катетър за труден трансфер,явно имам леко закривяване на тръбите,не ми е искано от лекарката да правя и се чудя дали на своя глава да си направя
Правиш инвитро без да имаш правена цветна снимка?  Shocked Наистина ли?
Да и именно тази реакция ме кара да задам този въпрос ..Ние сме с мъжки фактор,предполагам,че не ми е било нужно,но всеки ми говори за тази цветна снимка

мъжкия фактор не изключва евентуални проблеми с тръбите.
за проблемен трансфер, ако е необходимо се прави дилатация.

# 496
  • София
tanyalv - Поне хидротубация правена ли е?

Се си мисля,че при два опита,ако са ми запушени тръбите няма да може да се направи трансфер,знам ли.Аз никога не съм била толкова на ти с термини и процедури.

че трансфера какво общо има с тръбите, не разбирам Rolling Eyes Shocked
по тази логика, жените със запушени тръби или без такива, не могат да се подлагат на ин-витро ли??

# 497
А как ти надраскаха матката с хистероскопия ли? Защото ако е така тогава пак има възможност за оглеждане на тръбите.

# 498
  • В сърцето на любимия човек
А как ти надраскаха матката с хистероскопия ли? Защото ако е така тогава пак има възможност за оглеждане на тръбите.
Да де, но при хистероскопия само косвено може да се съди за проходимост - оглеждат входа на тръбите и дали пропускат течност. Нито може да се види дали тръбата е нагъната/удебелена, нито дали има хидросалпингс.

# 499
  • София
Аз може би и не обяснявам както трябва,за което моля за ме извините.Надраскването беше с с една като кукичка,без упойка,забравих точно термина на процедурата.И е надраскване на лигавицата  ,не матката,не си спомням изобщо да ми е правено някакво изследване за тръбите,и не съм казала,че на тези които имат запушени тръби не трябва да има се прави инвитро.Не съм на ти с медицинските термини,нито какво и кога се прави,аз съм от тези които правят каквото им кажат лекарите

# 500
Момичета някоя лекувала ли е Ендометриоза при Андреева?

# 501
tanyalv ама в клиника Щерев ли си правила ин витрото до сега?  Rolling Eyes

# 502
  • София
tanyalv ама в клиника Щерев ли си правила ин витрото до сега?  Rolling Eyes

Да и двете,сега и трето мисля там,аз съм човек който не обича промени от такъв тип,като свикна някъде и като се почуствам добре не се местя,много лошо ми влияят такъв тип промени на психиката.Много трудно почвам да се отпускам и вярвам на лекари независимо какви са те..

# 503
Ние сме с мъжки фактор. Правена ми е хидротубация, ЦС, хистероскопия...Но не мисля, че е проблем ако не се направи веднага преди опит някое от тях.За мъжкия фактор също сме правили терапии... След всичко, което имаме до момента като процедури и манипулации все още няма резултат. Така, че ако вярваш на лекаря си и професионализма му е достатъчно. Информацията в нета е противоречива, а и всеки случай е индивидуален. Аз лично имам доверие на моята докторка и вярвам, че ще успеем.
Надраскането се нарича лезии. И това ми е правено, както и ко култивиране...При спермитата е прилагано макс, имси, дори и последния опит имахме и използване на донорски материал...

# 504
  • гр. София
Правена ми е хидротубация, ЦС, хистероскопия...Но не мисля, че е проблем ако не се направи веднага преди опит някое от тях.
Ако има хидросалпингс е голям проблем. Опитът е обречен на провал.

# 505
  • В сърцето на любимия човек
tanyalv - Честно казано силно се учудвам на цялата ситуация  Rolling Eyes
При нас също се установи мъжки фактор, но това не е накарало лекарката ми да не провери дали и при мен няма проблем  Rolling Eyes
На мен тепърва ми предстои инсеминация (още не сме коментирали друг вариант), а вече ми е направена хистероскопия (заради полип в матката), хидротубация, всички хормони на 3-ти ден + АМХ, Инхибин Б, а междувременно вкарах щитовидната в норма. На партньора 2 спермограми + MAR тест на двама ни за съвместимост.

# 506
  • София
само с едната вяра в доктора може и доникъде да не се докара.
пък да не провери тръби преди всякакви опити си е направо небрежност и незаинтересованост  ooooh!

# 507
  • София
само с едната вяра в доктора може и доникъде да не се докара.
пък да не провери тръби преди всякакви опити си е направо небрежност и незаинтересованост  ooooh!

Питането ми е, защо е нужна проверка на тръби при тежък мъжки фактор и ИКСИ?

# 508
  • София
две мнения по-горе е написала Шоколадка.

# 509
  • София
tanyalv - Честно казано силно се учудвам на цялата ситуация  Rolling Eyes
При нас също се установи мъжки фактор, но това не е накарало лекарката ми да не провери дали и при мен няма проблем  Rolling Eyes
На мен тепърва ми предстои инсеминация (още не сме коментирали друг вариант), а вече ми е направена хистероскопия (заради полип в матката), хидротубация, всички хормони на 3-ти ден + АМХ, Инхибин Б, а междувременно вкарах щитовидната в норма. На партньора 2 спермограми + MAR тест на двама ни за съвместимост.

На мен са ми правени доста изследвания още в самото начало,проверила ме е дали имам проблем и се оказа,че нямам,единствено не ми е правена цс всичко друго като хормони,антитела и т.н ми е правено..единствено за цветна снимка не знаех,че е толкова показателна.Не чета толкова много,преди четях повече,но при много полезната информация открих и много неполезна и затова спрях да чета.Сега обаче преди последния ми безплатен опит,реших да се поинтересувам малко повече ..Благодаря на всички за мненията,от всичко си извадих извод,че няма да ми навреди да си направя...Пред мен стои избора дали да накарам самата лекарка която не е сметнала за нужно да ми направи или може би ще иска такава сега преди опита или да отида сама и да си я направя без да и казвам и да отида при нея единствено ако има не дай си боже проблем...Това е решение което ми предстои да взема

Общи условия

Активация на акаунт