ЯНУАРСКОТО бебче лекичко рита в коремчето вече-тема 7

• 23 963
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
  • Севлиево
Аз помпа не мисля да купувам. Първия път не ми трябваше и сега не мисля, че ми е необходима.
Тия пък в болницата дето са казали да си взимате помпите и да цедите, да бяха ви дали бебетата да ви изцедят. Егати подкрепата за кърмене. Смаях се.
Елг, пъшкула става за количка от всякъде, увиваш закопчаваш, поставяш в количката. Отиваш примерно на консултация, само го взимаш от количката и там го разопаковаш.
Идеята ми е в главата, само трябва да я нарисувам и да я измисля как ще стане точно технически.
Мацки и на мен ми беше кофти ден, кръвно ли що ли на обед бях като парцал. Като легнах да си поспя и ми мина.

# 151
  • UK
Абе то хубаво, да ползваме бебетата вместо помпи Mr. Green ама аз с две, ще съм като двуфазната на Медела Joy Joy Joy Joy

# 152
Да попитам момичетата, които са кърмили дълго пък са ползвали помпа - в какъв момент прибягвате до помпата? Изцедената кърма какво я правите?

Одеалцата са страхотни, и на мен ми се прииска да сътворя поне едно.

Бебето суче веднъж от една гърда после от другата. Когато суче от лявата примерно изцеждаш дясната. Също така зависи детето колко е яло и колко кърма имаш може да се наложи да доизцедиш тази, от която е яло. Също така много пъти трябва да се цедиш, за да не си докараш мастит или пък да стимулираш гърдата.

Цедената кърма я замразяваш.

# 153
  • София
зеленкото, какво означава "стерилизират изцяло"? Колко изцяло? Моторът не може да се стерилизира на ел. помпи, предполагам, а сигурно не е и необходимо?

Ох, не съм се доизказала. Имам предвид частите, които имат какъвто и да е допир до кърмата.

И ето още нещо по темата, докато сме на тази вълна: Указания за съхранение и третиране на кърма
В линка от предния ми пост има достатъчно информация защо рутинното доизцеждане (без нужда) не е много добра идея.

kokona20, сигурно ти е попадал вече блогът на Фата За близнаците. В него има и много информация за кърменето на близнаци конкретно  Peace

# 154
коконче, има много близнашки майки кърмили успешно, дано и ти да си от тях щом имаш желание  Hug
Да попитам момичетата, които са кърмили дълго пък са ползвали помпа - в какъв момент прибягвате до помпата? Изцедената кърма какво я правите?
Освен споменатото от Котката... Моята мома спеше по цяла нощ и сутрин имаше нужда едната гърда да се изцеди първо с помпата и после бебето, за да олекне  Peace Замръзявала съм кърма, която накрая изхвърлих, защото много малко пъти се е налагало да я нахрани някой и мен да ме няма. Купувах безмлечни каши и ги правех с кърма, когато стигнахме до този етап...
Но аз живеех в дълбоката провинция по онова време. За тези в големите градове има опция да дават кърма на банка за кърма и да се помогне на болни бебчета  Peace

# 155
Явно не съм сама в отбора ...

А относно кърменето и цеденето, аз с Мартин май нито веднъж не съм се цедила- а кърмих до 2 годинки . Когато виждам , че нещо понамалее или не му стига почвам да кърмя по - на често
От 4-тия си час след раждането засука и му давах на поискване. Бях обаче се снабдила с помпа тип спринцовка , защото не се знае кога ще потрябва и къде ще отидеш за ден два и ще оставиш детето на таткото примерно да го храни ... но на мен не ми се наложи, и имахме малък проблем с шишето- човека не исакше да пие от шише, а само от цица  Joy Joy JoyПробвали го бяхме веднъж ... Вода не давах до 6 месец, когато почнахме да го захранваме:)

# 156
Аз помпа не мисля да купувам. Първия път не ми трябваше и сега не мисля, че ми е необходима.
Тия пък в болницата дето са казали да си взимате помпите и да цедите, да бяха ви дали бебетата да ви изцедят. Егати подкрепата за кърмене. Смаях се.

А бебето никога ли не го оставяш? Никъде ли не отиваш без него - 6 месеца, поне?
Аз имах ангажименти, нямаше как. Оставях ги да си гукат с баща й Simple Smile

Бебето суче веднъж от една гърда после от другата. Когато суче от лявата примерно изцеждаш дясната. Също така зависи детето колко е яло и колко кърма имаш може да се наложи да доизцедиш тази, от която е яло. Също така много пъти трябва да се цедиш, за да не си докараш мастит или пък да стимулираш гърдата.

Супер несъгласна съм. Нека зеленкото  Peace да каже, но според мен препоръките са да се кърми винаги от двете гърди, от една страна, за да се установи стабилна лактация, и от друга, за да се намали рискът именно от запушвания на канали.
Това, дето кърмиш и цедиш, са схващания отпреди 30 години.
 Peace

# 157
  • UK
За банките на кърма от приятелка знам, че хич не е лесно да даваш там, в смисъл, че се почвали едни проверки и едни проучвания всекидневни от типа, колко е чисто у дома и прочая ooooh!  
Незнам, дали това е така в действителност Crazy

Всъщност за кърменето Embarassed аз дори незнам, дали ще  мога, защото приемам Тирозол и Еутирокс в момента ( с Хипер функция на ЩЗ съм Rolling Eyes) и след раждане предполагам лечението ми ще си продължи.
Хубавото е, че дозата е малка само по половин таблетка, но все пак, тирозола си преминава и в кърмата Rolling Eyes

# 158
  • Севлиево
Верно става сложно с близнаците  Grinning, но си имаме компетентен човек сред нас, така че ще помага.
А иначе не че не съм се изцеждала хич, но чак за контейнерче и за фризер нямах. На ръка леко колкото да ме облекчи и туй то.
Не ми се случваше да се разделяме с бебето. Имах едно хубаво и спокойно майчинство. Та тогава и хладилник нямахме като свят...къде ли щях да я съхранявам ако се беше наложило. Сега нещата са различни и човек не може на 100% да е сигурен, че дадено нещо няма да му потрябва. Ако ми потрябва помпа ще си купя после при нужда.

# 159
Абе те препоръките са да се сменя гърдата на всяко хранене, но без да се цеди неползваната... Но при нас това не беше вариант поради няколко причини  Crazy
Торидим, то зимно бебе, кърмено на поискване... как да иска вода. Лятото вече има нужда  Hug

# 160
  • София
Мами, да се включа и аз, че много сте изписали Simple Smile

Вчера бях на преглед и доки остана доволна, порастнали сме, но така се беше завъртяло бебето с гръб, че не успя да ми каже пола. Така че все още си нямам гащи Sad

Надявам се, че края на месеца, като съм на фетална вече ще ми кажат.

За помпите за кърма - за авент съм чувала добри отзиви, но вчера една приятелка ми похвали много Медела. Виждам че сте писали за нея - тя я е ползвала, и е мноого доволна.

За шишетата - пак препоръчано - Нук анти колики.
Аз честно казано се загледах в Авент, новите, с по различни биберони, които имитират гърдата. Пише че пак имали система анти колики, но за сега се въздържам от покупки, колкото и да ме сърбят ръцете Simple Smile

Ходих да пробвам количката на Jane Muum Matrix, в представителното магазинче на бул. Гоце Делчев - много маневрена, с големи, не помпащи се гуми. Сгъва се много лесно и колелата се махат, за да стане малка. Кошчето на новородено/ за кола/ е готино, но една идея по-тежко от останалите кошчета за кола. Като цяло ми хареса, но ще се огледам още.

Желая ви хубав уикенд момичета, да си починете, да не се ядосвате на работодатели, че много малко от тях са свестни   bouquet

Btw - шишетата на Авент са по-евтини ако се купят от Англия, ако имате познати от там да ви пратят - комплект за новородено тук е 75 лв, там е 18 паунда  Peace

# 161
Аз дъщеря си я кърмих поравно от едната и после от другата - не помня колко минути, нооо знаех да речем, че горе долу се нахранва за около 10тина минути и 5 минути я държах на едната после я слагах на другата. Факт беше, че имах ужасно много кърма, докато тя сучеше от едната на другата гърда подлагах кърпа защото течеше. Проблем с гърдите не съм имала, както и с кърменето, за мен това е най-добрата изпитана лично от мен практика. Не можех да си представя едната ми гърда да остава неизсукана 6 часа - ако закъснеех с кърменето ставаха тежки и болезнени, така че за мен това беше точната формула. Да кърмиш и после цедиш...си е хамалогия и загуба на ужасно много време.

# 162
Ми честно казано аз схващания отпреди 30 години не практикувам за каквото и да било. Факт е, че кърмих успешно 1 година. Да, кърмила съм и от двете гърди, когато в едната е имало по-малко и не е стигало примерно. Но както и да е. Литература има всякаква по въпроса, лекции на ЛЛЛ и прочие. Всеки си избира най-подходящия вариант.

# 163
 ето един примерен /от стотици сигурно/ списък за новородено http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=613.
и ето неща които хайде нека не бъдат безполезни, но според мен може и без тях и няма да усещаш кой знае пък какво затруднение
Термобокс за шишета,
Стерилизатор - гледам, че има по-евтини за микровеле? освен това мисля, че винаги мже да се използват обикновени съдове..
Шкаф за повиване?! - ако го искам като скрин за багаж ще се възползвам и ще го използвам и за това ок, но  мисля, че повиването може да става на всевъзможни места..

Иначе смятам, че този списък не е претрупан и е ок, но все пак съм без опит и попивам всичко което казвате, съветите ви, мненията .. всичко.  

Цветно хайде честити сини гащенца!

# 164
  • Севлиево
И аз правих като maggie_m  то става страшно ако не дадеш и другата гърда.

Общи условия

Активация на акаунт