Да преправим старите мебели с любов - тема 23

• 97 066
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Офисът на фирмата за паркета и представителството на Осмо са в двата ъгъла на една улица. Уж бил проверявал майстора, ама пак не е убеден. Освен това зомбира и мъжа ми и битката става много неравностойна. Twisted Evil Пък аз съм само една мижава блондинка на техен фон.

Иначе успях да грабна една кутия /последната/ лак или байц на Дулукс от Практикер, която била  суперустойчива на вода /дори гореща/. С нея мисля да намажа шкафа в банята и паркета в спалнята, който води от банята. Да видим какво ще ми кажат.  Naughty

# 361
  • Варна
Офисът на фирмата за паркета и представителството на Осмо са в двата ъгъла на една улица. Уж бил проверявал майстора, ама пак не е убеден. Освен това зомбира и мъжа ми и битката става много неравностойна. Twisted Evil Пък аз съм само една мижава блондинка на техен фон.

Иначе успях да грабна една кутия /последната/ лак или байц на Дулукс от Практикер, която била  суперустойчива на вода /дори гореща/. С нея мисля да намажа шкафа в банята и паркета в спалнята, който води от банята. Да видим какво ще ми кажат.  Naughty
Това до кокълчето ли е? Защо не отидете направо в представителството на Осмо, макар ако е това, първо доста трудно го намерих човека, все е затворено, ходих си с една дъска чам да ми направи една пробичка, че всяко дърво по различен начин носи цвета, а се оказа че не може, пък и няма наличност и трябва да чакам за доставка. За разлика от него от офиса на фивекс в София бяха супер любезни и обяснителни по телефон, изпратиха ми каталог по мейл.

# 362
  • гр. София
Doris, цлете, благодаря.  Peace Значи, ако все пак реша пода да ми е бял на четки, ще купувам бяло Осмо. По принцип става въпрос за спалня и натоварването не е голямо, но.......

# 363
  • Варна

Това до кокълчето ли е? Защо не отидете направо в представителството на Осмо, макар ако е това, първо доста трудно го намерих човека, все е затворено, ходих си с една дъска чам да ми направи една пробичка, че всяко дърво по различен начин носи цвета, а се оказа че не може, пък и няма наличност и трябва да чакам за доставка. За разлика от него от офиса на фивекс в София бяха супер любезни и обяснителни по телефон, изпратиха ми каталог по мейл.
Да, там. Ходила съм. Но борбата пак не е в моя полза.

# 364
  • Пловдив
Знам, че това е правилната тема, към която да се обърна с молба за помощ.
Моля ви, дайте ми разумни аргументи, с които да се преборя с паркетаджиите в битката Осмо-лазурен лак /бляк/
Убеждават ме, че нищо не разбирам, което си е така. Но някак вътрешното ми усещане е, че трябва да имам матов омаслен под, който при надраскване да мога сама да възстановя.
Те настояват за безцветен лак, който уж щял да ми защити пода от ужасяващата влага във Варна. Моля, ПОМОЩ!
И за какво са ти аргументи - казваш "Аз искам така и си плащам, отговорността е моя." Точка!

Щом аз успях да се наложа и имам омаслен паркет.... даже след фиаското с омасляването....

# 365
  • Варна
Той този аргумент е ясен, но ме убеждават, че не е добра идея. И тук се намесва мъжът ми... Mr. Green

# 366
  • Пловдив
Ако не успееш да се пребориш за масло поне дръж лака да е на водна основа! Да не ти шльопнат полиуретанов!

# 367
  • Варна
Ако не успееш да се пребориш за масло поне дръж лака да е на водна основа! Да не ти шльопнат полиуретанов!
Мерси.   bouquet Това беше много полезен съвет.

Сетих се какво ми обясняваха за маслото - паркетът нямало да може да се чисти с вода. Вярно ли е това?

# 368
Приятно ми е - Богиня!, а Фивекс не предлагат ли услуга - омасляване на пода? Би било логично.

Само да вметна, нашият под е омаслен с бяло Осмо. Майсторът, обаче, върху него сложи някакъв лак. Грешка. Сега, четири години по-късно, около плота в кухнята лакът започва да се отчупва на парченца.

Сетих се какво ми обясняваха за маслото - паркетът нямало да може да се чисти с вода. Вярно ли е това?

Може, може.

# 369
  • София

А с какво? Направо ме изумяват тези "майстори". Защо изобщо се захващаш с нещо като не разбираш грам от него. Вероятно за тях върхът при подовите настилки е ламината, който може да се залива с кофи вода.
И в кухнята съм с омаслен паркет, както знаете там се цапа и мокри по-често от останалите помещения. Чистя си го с препарат и вода, но не оставям локви след себе си, разбира се. Чудно ми е какво ще ти кажат ако ги попиташ какво става ако надереш някъде пода. Ще вдигаш цялата покъщнина и ще циклиш и лакираш наново ли?
Иначе Янтра е права за лака на водна основа. Ако не масло, то поне да е с такъв.

# 370

Янтра, а лаковете за подове специално не са ли пак полиуретан на водна основа (вместо полиуретан на маслена основа, който смърди и пожълтява)? Другия вариант е полиакрил на водна основа, но те не са ли неподходящи за натоварванията на под и се препоръчват само за мебели? ПОнеже в момента и аз съм се заровила в подови истории и личното ми проучване  за убеждаване на ММ-традиционалист до тази инфо ме доведе, но не съм се задълбочавала в хим структура.

Лоис, благодаря ти за съвета, но нямам толкова въображение, много е странно петното и мястото, и всеки, който го е видял пита от котешка урина ли е....Байцнахме, сля се, надявам се поли-то да не дръпне много детайл, ще му мисля тогава пак.

# 371
  • Варна

А с какво? Направо ме изумяват тези "майстори". Защо изобщо се захващаш с нещо като не разбираш грам от него. Вероятно за тях върхът при подовите настилки е ламината, който може да се залива с кофи вода.
И в кухнята съм с омаслен паркет, както знаете там се цапа и мокри по-често от останалите помещения. Чистя си го с препарат и вода, но не оставям локви след себе си, разбира се. Чудно ми е какво ще ти кажат ако ги попиташ какво става ако надереш някъде пода. Ще вдигаш цялата покъщнина и ще циклиш и лакираш наново ли?Иначе Янтра е права за лака на водна основа. Ако не масло, то поне да е с такъв.
Точно това ми казаха.
Аз съм си навила, че искам масло, те обаче убеждават мъжа ми, че е ГОЛЯМА грешка. А те са по-авторитетни, понеже 15г слагат паркет  Close Бясна съм.

# 372
Богиня, хвани се за това че 15г слагат паркет но в обратна посока - че още си ползват материалите от преди 15г и остарелите техники и разбирания, не следят новостите и просто не познават други продукти, или отказват масло защото може сама да си поправяш в бъдеще и по-малко работа за тях, защото няма да ги викат за доста по-сложната смяна на лак...
От тази и другата тема оставам с впечатлението, че са изключително непрофесионални майсторите в БГ(или поне голяма част), радвам се, че не ми се налага да работя с такива хора.

# 373
  • Варна
МисНели, така е.  Peace
Никой не чете и не се интересува от новостите. Аз моите определено много ги изненадвам. Mr. Green

# 374
  • Варна
И аз мисля да омасля паркета в спалнята и имам питанки. Ако извикам някой само да изцикли и след това сама намажа маслото, няма ли нужда от шлайф между ръцете и как да стане най-лесно? С виброшлайфа ще ми отнеме цяла вечност + омасляване с четка 2 ръце... ще отиде една седмица... Имам добър майстор, но той ще държи на лак на водна основа, на който е дистрибутор и от който по принцип съм доволна - за един ден ще приключи, но от друга страна ми се иска да опитам маслото...

Общи условия

Активация на акаунт