Да преправим старите мебели с любов - тема 23

• 97 068
  • 753
  •   2
Отговори
# 345
  • Варна
Да, май трябваше да поясня, че съвета за разреждане ми беше даден, като споделих в магазина, че за минаване 1 ръка на тези части на стол ми глътна около 80гр. Вие споделяте, че с 200-300гр минавате цял под 17-18 кв. и просто се учудих, че толкова много замина, въпреки че нанасях съвсем пестеливо  Thinking

# 346
Я и аз да се понадуя тука с един псевдо декупаж Laughing
1
2
3
4

Имам още чамови мебели, но за сега стига ми толкова, че и с тези бая се озорих  Laughing

# 347
  • bad@ss
Истинско великолепие, Dai4eto  Heart Eyes

# 348
  • Варна
имам си ве4е,ме4тан дървен плот в банята, от мъжа ми изработен:)))Дървото е високока4ествен дъб.Купихме и масло Осмо 125мл,сега моля за съвет да се разреди ли малко с вода?как се маже и т.н,така 4е хубаво и ка4ествено да попие и да импрегнира  bouquet  bouquet  bouquetще снимам когато е завършено Hug
Моля за снимки, и аз искам дъбов плот  Grinning

# 349
  • ГОре на черешата...
Дайчето, много, много красиво Peace! Какво ползва за декупажа - май не са салфетки...само ако подволиш бих сложила дръжка в лилаво на горното чекмедже, тази синята нещо не ми се връзва...и останалото ли ще префасонираш?

# 350
Ами аз мисля да си купя съвсем мънички метални матирани както е на тоалетката, защото и на мен тези не ми пасват, но за момента са сложени. А тоалетката скоро я пусках, тя ще си стои беличка за сега, докато не ми омръзне.
Иначе моя декупажен метод е малко нетрадиционен Laughing Салфетки ползвах, Ц200, четка и лак.

# 351
  • sofia
Много благодаря за бързите отговори,приемам още съвети за бораване с Осмото:))ще кача снимки когато сме готови

# 352
  • ГОре на черешата...
Дайчето, разкошни салфетки тогава Peace! Ако не е тайна откъде се сдоби с тях?

# 353
  • гр. София
А да попитам пак за моя под  - може ли вместо бяло Осмо, бяла разредена боя на водна основа /акрилна или акрилатна - не знам има ли разлика  / и отгоре безцветно Осмо? Искам да остане на четки. За тази цел по-гъста ли трябва да е боята? А какъв е разхода на Осмото? Ще трябва за покрия около 8-9 квадрата.

# 354
Момичета, искам да боядисам в бяло два стола от дърво и масичка от ратан за терасата. Нещо такова ми е идеята да направя
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=451592358266297&set= … ype=1&theater
Каква боя да използвам? Blush

# 355
  • Варна
Знам, че това е правилната тема, към която да се обърна с молба за помощ.
Моля ви, дайте ми разумни аргументи, с които да се преборя с паркетаджиите в битката Осмо-лазурен лак /бляк/
Убеждават ме, че нищо не разбирам, което си е така. Но някак вътрешното ми усещане е, че трябва да имам матов омаслен под, който при надраскване да мога сама да възстановя.
Те настояват за безцветен лак, който уж щял да ми защити пода от ужасяващата влага във Варна. Моля, ПОМОЩ!

# 356
  • гр. София
http://prodavalnik.com/prodavam-masichki-za-kafe-i28538743

Вижте какво намерих в Продавалник. Ако на някой му трябват.......

http://prodavalnik.com/stara-sektsiya-i-barche-i28431253

http://prodavalnik.com/prodavam-masa-i27412399

Последна редакция: нд, 18 авг 2013, 19:48 от Leila

# 357
А да попитам пак за моя под  - може ли вместо бяло Осмо, бяла разредена боя на водна основа /акрилна или акрилатна - не знам има ли разлика  / и отгоре безцветно Осмо? Искам да остане на четки. За тази цел по-гъста ли трябва да е боята? А какъв е разхода на Осмото? Ще трябва за покрия около 8-9 квадрата.
Не може масло върху боя!
Моля ви, дайте ми разумни аргументи, с които да се преборя с паркетаджиите в битката Осмо-лазурен лак /бляк/
Убеждават ме, че нищо не разбирам, което си е така. Но някак вътрешното ми усещане е, че трябва да имам матов омаслен под, който при надраскване да мога сама да възстановя.
Те настояват за безцветен лак, който уж щял да ми защити пода от ужасяващата влага във Варна. Моля, ПОМОЩ!

Същата работа беше при мен. Аз само казах, че ще омаслявам. И се започна... Аз казах - добре и си омаслих дюшамето. Стана точно така както исках. Ако обаче искаш те да го направят ще отиде много масло, защото те шляпат много и то на две ръце. Единствения вариант е да тропнеш с крак и да отсечеш: Омаслявайте Laughing

# 358
  • Варна
Аз не бих рискувала с боя по пода, не съм сигурна как ща се държи при натоварване, дали няма да се протърка, а и целта на маслото е да попие в дървото, май  боята ще му попречи. Има фабрично структуриран паркет, но е правен с професионални машини.

# 359
  • Варна
Аз съм за маслото, baibibi е спец и го беше ползвала доколкото си спомням за къща във Варна, дори и за външни части.
Но и аз като попитам някоя варненска фирма за паркети - или изобщо не са чували за масло, нито една не предлага, и обикновено излизат с номера, че тук не става, че е скъпо... А бе дай да ти сложим един лак! Е те друго покритие просто не са слагали.

Общи условия

Активация на акаунт