Да преправим старите мебели с любов - тема 23

• 96 171
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • София
 Изкуствената кожа хваща идеално латекс.

# 631
  • Варна
СедеФка, благодаря! Ще опитам и ще преценявам на момента за белотата.

Изкуствената кожа хваща идеално латекс.
И старата алкидна боя също.

# 632
  • гр. София
Седефка, аз имам същата маса и също смятам да я пооправям.... Simple Smile Но моята е с черна блажна боя.

А бих искала да попитам още веднъж, за последно. Този уикенд ще омаслявам пода в стаята с бяло Осмо. Дюшаме е, което не е боядисвано или лакирано. Искам да го направя на четки, на линии.....Как се правеше?  newsm78 Един пласт масло се слагаше, нали? Нещо имаше ли с четката - трябва ли да е по-твърда или нещо друго.......Отгоре после нали не трябва да го минавам с още нещо? Извинявайте за въпросите, но това ще ми е първото нещо, което правя с масло. Нямам опит и се притеснявам  Embarassed

# 633
  • Пловдив
Да не си гледала моя паркет? При мен линиите са от друго Mr. Green
http://media.snimka.bg/s1/2386/031016536.jpg?r=0

# 634
И аз веднага си помислих, че е гледала твоя паркет, ей стана класика той Joy.

Седефка, шапка ти свалям, професионална работа!

# 635
  • Пловдив
Моите линии се получават като го наплескаш обилно, ама ОБИЛНО с цветно масло с валяка, без да обираш нищо. После съхне един месец (на третия ден е готов, ама нямахме пари за циклене, та мина месец) и накрая ти го изциклят леко-леко.

# 636
  • Варна
Моите линии се получават като го наплескаш обилно, ама ОБИЛНО с цветно масло с валяка, без да обираш нищо. После съхне един месец (на третия ден е готов, ама нямахме пари за циклене, та мина месец) и накрая ти го изциклят леко-леко.
Янтре, виж какво хубаво нещо е малката грешка Simple Smile

# 637
Привет момичета  Hug
Трябва ми лак на водна основа мат...в момента имам един на Леко, но много лъщи  Rolling Eyes ще ми се да я избегна тази екстра  Crazy

# 638
  • гр. София
Да не си гледала моя паркет? При мен линиите са от друго Mr. Green
http://media.snimka.bg/s1/2386/031016536.jpg?r=0

Аааа твоя паркет го знам.  Simple Smile При мен е дюшаме и искам да е на линии, но по-бели, не така бледи като при теб. Линиите да са по продължението на дъската. Някой беше пускал снимка на детската стая, където беше направено така или почти така, но кой беше....... newsm78 не помня. Да не би да трябва да го драскам с телена четка пода? А знаете ли колко е разхода на маслото? Трябва ми за 8 кв.м. Не ми се взима кутия от 750 мл, защото остатъка няма какво да го правя, а 375 мл се опасявам да не е малко  Thinking .
Янтре, какво трябва да обирам? Не се ли маже с четката направо? С масло за първи път ще правя нещо. Казвайте, ако има нещо да не се проваля, че мъжо само това чака  Rolling Eyes

# 639
Някой по-напред се беше оплакал от маслото, беше го наслоил/а, а не бива, запомнила съм, че ТРЯБВА ДА ПОПИВА добре, да се втрива в дървото.
Задължително!

# 640
  • гр. София
Някой по-напред се беше оплакал от маслото, беше го наслоил/а, а не бива, запомнила съм, че ТРЯБВА ДА ПОПИВА добре, да се втрива в дървото.
Задължително!

А как? С какво? Утре трябва да го правя, а не съм го купила още и явно незнам и как да го сложа... Sad

# 641
  • Варна

Момичета, с какъв препарат миете омаслените си подове?

# 642
  • София
Задължително!

А как? С какво? Утре трябва да го правя, а не съм го купила още и явно незнам и как да го сложа... Sad
   С четка широка с твърд косъм и размазваш добре.      mari_eta си беше правила стаята сама виж и старите мнения - има и снимки и обяснение как точно се прави и разход и всичко. Ето ти линк към нейните мнения прочети:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=21300;sa=showPosts

# 643
Много ми харесаха мебелите, които сте преправили!Сътворили сте чудеса Wink А ето и един мой проект Simple Smile Може да вдъхновя някого Wink  https://www.facebook.com/irena.veselinova.1/photos#!/photo.php?fbid=10151762758703304&set=a.393967803303.174713.734638303&type=3&theater

# 644
  • ГОре на черешата...
Лейла, ето, да не ровиш/извинявам се на останалите, че ставам досадна/:
Скрит текст:

Това, на което ти казваш линии, са си самите шарки на чамовото дюшеме, които прозират под маслото. Почиства се или със специалния препарат на Осмо, или само с парцал, намокрен с вода и изцеден много добре.
375 мл е предостатъчно за 8 кв.м. Втриваш добре с четка, каквато имаш  Wink, ако някъде ти се стори повече - обираш веднага с парцал.

Общи условия

Активация на акаунт