Да преправим старите мебели с любов - тема 23

• 96 165
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
  • гр. София
Лейла, ето, да не ровиш/извинявам се на останалите, че ставам досадна/:
Скрит текст:

Това, на което ти казваш линии, са си самите шарки на чамовото дюшеме, които прозират под маслото. Почиства се или със специалния препарат на Осмо, или само с парцал, намокрен с вода и изцеден много добре.
375 мл е предостатъчно за 8 кв.м. Втриваш добре с четка, каквато имаш  Wink, ако някъде ти се стори повече - обираш веднага с парцал.

mari_eta, много благодаря  newsm20 Тъкмо се ровех из постовете ти........ Останала съм с впечатление, че по-бяло  Thinking . Ще видим какво ще стане у нас. Пратила съм щерката да ми го купи, че аз съм на работа. Ще видя как е на гъстота и явно на място ще преценявам. Имам четка, но е по-мека сякаш. Още един път - много благодаря на всички отзовали се! Утре и в други ден ще снимам преди и след моята първа работа  Crazy

# 646
  • ГОре на черешата...
Ако искаш по-бяло, просто използвай повече масло Peace. Аз гонех цвета на мебелите.
Успех!

# 647
  • Варна
И отново въпрос за дупчиците в дърво от дървояди или червеи. Имам паркет, който е на места явно прояден, с такива дупчици. Предстои да бъде циклен, ще искаме и да запълнят дупките с кит и тук е ВЪПРОСЪТ. Ако омасля паркета, маслото ще успее ли да запечата китваните места или е задължително да се лакира?

# 648
  • Пловдив
За какво ти е да запечатваш китвани места!?!? Той кита запечатва дупките. Аз имам китван и омаслен паркет. Вече ако питаш дали маслото ще успее да прикрие кита - не, няма. НО и лака няма да успее. Колкото и правилно да е подбран цвета на кита - личи си. Кит може да се скрие само с плътен цвят.

# 649
И отново въпрос за дупчиците в дърво от дървояди или червеи. Имам паркет, който е на места явно прояден, с такива дупчици. Предстои да бъде циклен, ще искаме и да запълнят дупките с кит и тук е ВЪПРОСЪТ. Ако омасля паркета, маслото ще успее ли да запечата китваните места или е задължително да се лакира?

Хората, които циклиха паркета тук, ни казаха че фугите, които са се образували, се запълват с праха от цикленето, смесен с някаква смола (не запомних каква). Може да питаш вашите хора, които ще циклят. Предполагам, че с тази смес, ще може да се запълнят и тези дупчици.

# 650
  • Варна
За какво ти е да запечатваш китвани места!?!? Той кита запечатва дупките. Аз имам китван и омаслен паркет. Вече ако питаш дали маслото ще успее да прикрие кита - не, няма. НО и лака няма да успее. Колкото и правилно да е подбран цвета на кита - личи си. Кит може да се скрие само с плътен цвят.
Не съм се изразила правилно. Въпросът ми е по-скоро дали китът няма да се рони под маслото. Представям си го ламерски Mr. Green като по-мека консистенция. Но като казваш, че и твоят паркет е такъв, всъщност разбирам, че е възможен вариантът с масло върху кит.

# 651
  • Пловдив
Кита, когато го нанасяш, е мек, но изсъхва и става твърд.

# 652
  • София и там където не се пуши
Меша се триците с лака и се запълва със шпакла - предполагам с маслото може да стане същото newsm78

# 653
  • гр. София
Аз започнах пода. Оказа се обаче, че под мокета се крие дюшаме в не много добро състояние, да не кажа лошо  ooooh!. Освен че цялото е напръскано обилно с латекс, има лепило по него, малко цимент и гипс, ами има и доста големи фуги между дъските. Взех бял кит, с който ще запълвам. После ще омаслявам с бяло Осмо. Та и аз се тревожа дали Осмото ще хване върху кита?  newsm78

# 654
  • Пловдив
В какъв смисъл "хване"?

# 655
  • гр. София
В какъв смисъл "хване"?

Да покрие кита, да го омасли, боядиса....

# 656
Няма да хване.  Въобще не се мъчи да китваш.
Да кажа, че нашето дюшеме след месец ползване вече е с поизпадали фуги. Фугираха със смола Сирка, машинно. И какво от това!? Паднаха фугите на много места. Имах надежди, но напразни. Ще си го гледам с процепите. ooooh!

# 657
  • Пловдив
В какъв смисъл "хване"?

Да покрие кита, да го омасли, боядиса....
Не. Кита си се вижда. Маслото по принцип не е боя, и не покрива кита. Маслото е полупрозрачно, тонира дървото. Кит се скрива само с боя.

# 658
Кита е за малки дупки, за по-големи процепи трябва да се изреже втулка от дърво.

# 659
Купихме си нова разтегателна  маса за хранене ДЕНВЪР, произведена в Троян . Избрахме този модел, защото помещението е "холокухня" и искахме хем да е трапезна, хем да е  холова маса.  Фотоапаратът ми  е засилил цвета, но  и в действителност си е доста оранжева. Искаме да я прелакираме  и да стане светлокафява,  но живеем в град, доста далече от Троян и трябва да се справим сами.
Има ли някой опит как да стане това?

http://media.snimka.bg/s1/2580/031404623-special.jpg?r=0

Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 22:36 от K.A.G.

Общи условия

Активация на акаунт