Да преправим старите мебели с любов - тема 23

• 97 227
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,
Да ви попитам дали знаете някой мебелист, който може да ми изработи
кутия за това радио:
Скрит текст:
Всичко друго е налично, но самата кутия е на парчета.
Благодаря ви предварително за насоките!

# 166
  • гр. София
А кой продукт от Осмо-то използвате - Top Oil или импрегнанта? Какви по-точно телени четки се използват за нараняване на дървото - за ъглошлайф /дискова или камбана/, дървена /за на ръка/ или някакви други?
Топ ойл мисля че е за плотове основно.  newsm78

Благодаря за отговора!    bouquet

А кой продукт от Осмо-то използвате - Top Oil или импрегнанта? Какви по-точно телени четки се използват за нараняване на дървото - за ъглошлайф /дискова или камбана/, дървена /за на ръка/ или някакви други?
Аз пробвах на една дъска тези четки за ъглошлайф - ефекта на кръглата не ми хареса, това с дисковидната и по посока на влакната най-много ми допадна, но ми беше доста трудно да се оправя със шлайфа и да държа линията...
Предполагам с ръчна телена по влакната и бой с верига и чук най-лесно ще е за мен ако състарявах.

Благодаря много за съвета. Ще го имам в предвид!   bouquet

А ново чамово дюшаме как ще ме посъветвате да обработя2 Засега смятам да бъде тъмно като цвят. С Осмо ли? Колко струва една кутия? Може ли първо с байц в искания цвят и после с Осмо? И с кое Осмо?
Трябва и да цикля старо дюшаме. Незнам какъв е материала, но не е чам, нещо по-твърдо е. Как да подходя при него?

Снимка на единия гардероб, който трябва да пооправя........ https://picasaweb.google.com/114036094175985376975/August72013#5 … 09473690324395106

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 23:30 от Leila

# 167
Сравнявам с грунда на дърво, който взимах предната година. Този розов цвят определено първо има оттенък при боядисването с бяла боя отгоре. Не че не се маха с втората ръка, но все пак. Отделно самото нанасяне на боя след обикновен грунд става по-различно, по равномерно и по-плавно. Продукт, направен за бетонни повърхности - не виждам смисъл да се ползва на дърво. Отделно, че познат дърводелец ми каза, че това съсипва самата структура на дървото и никога не би го приложил. Все едно да переш дрехите с веро за съдове, не че не може...
Чета и не вярвам на ушите си ooooh! #Crazy ooooh! Много ясно, че Бороконтакта /или който да е друг контактен грунд/ не е грунд за дърво. Не случайно на тези грундове им казват "бетонконтакт". Амчи то си го пише и на етикета, амчи той затова и лепне като разредено лепило, защото е свързващ /демек свързва 2 несвързваеми по друг начин продукта/, а не е импрегниращ. Връщах се назад в темичките да видя къде сме писали, че го нанасяме върху чисто дърво Rolling Eyes - ами никъде никоя от нас не го е правила Wink И много ясно, че дърводелеца ще се изкаже така, много ясно!
В този ред на мисли, viliko, би ли ми казала как ще подготвиш и боядисаш ПДЧ или полир, щом не би ползвала контактен грунд? Може пък и аз да науча нещо ново и лесно Rolling Eyes
Не ми се сърди за горенаписаното, нищо лично, но изтрещявам при подобни блондински умотворения. И аз както и Ема останах като гръмната какво четете и какво в крайна сметка правите с мебелите си Shocked Горките мебели!

Не знам кой питаше дали върху Осмо да положи и лак. Ами не- няма смисъл. Хората са го измислили. Маслата за дърво са нещо като всичко:1- импрегнант, грунд, байц, лак...Изглеждат скъпи, но като си направиш сметка колко спестяваш от грунд и байц, става ясно, че си на сметка, а и усещането при допира с дървото е истинско, а не както при лака все едно докосваш стъкло.

здравейте,много сьм впечатлена от всичко което видях и прочетох.Почти е факт пьрвото пребоядисано шкафче у дома.Една идея обаче ме измъчва.Възможно ли е да се покрие с маслото осмо суров МДФ?Предстои ми да поръчвам секция за хола.ще се доверя само на вашето мнение.
Върху суров МДФ маслото хваща и стои както при дърво. Не се притеснявай, мажи и после да покажеш снимки Grinning

Здравейте,
Да ви попитам дали знаете някой мебелист, който може да ми изработи
кутия за това радио:
Скрит текст:
Всичко друго е налично, но самата кутия е на парчета.
Благодаря ви предварително за насоките!
Аз не виждам снимката Sad

topgerri, това радио ми взе акъла, такова не съм виждала. Завид, завид, завид Crossing Arms Heart Eyes

topgerri, това радио е наистина СЪКРОВИЩЕ!

Яяяя, ама ти жива ли си? Е, нема такава мъгла като теб, начи Naughty

Doris, ако ще вадиш жили от дърво само с телена четка на ръка, по посока или срещу жилата, но не напряко. Много работа е, но резултата е непостижим с машина. Иначе, само за нараняване, както и Leila казва- с верига и чук, а аз съм пробвала и с теслата направо Wink

# 168
  • ГОре на черешата...

А ново чамово дюшаме как ще ме посъветвате да обработя2 Засега смятам да бъде тъмно като цвят. С Осмо ли? Колко струва една кутия? Може ли първо с байц в искания цвят и после с Осмо? И с кое Осмо?
Трябва и да цикля старо дюшаме. Незнам какъв е материала, но не е чам, нещо по-твърдо е. Как да подходя при него?

Снимка на единия гардероб, който трябва да пооправя........ https://picasaweb.google.com/114036094175985376975/August72013#5 … 09473690324395106

Няма нужда от никакъв байц - осмото има достатъчно разнообразни цветове - харесваш и полагаш една ръка. Доколкото четох в каталога дървесината трябва да е добре изсъхнала. Ако искаш фладера да се вижда - с цветно прозрачно финишно масло с вакса. Ето тук.

При старото дюшеме - аналогично след цикленето.

Снимката на гардероба не се отваря.

# 169
  • Варна
СедеФка това смятам да пробвам за работните маси от палети http://www.youtube.com/watch?v=6t2zv1MNPV4 Не зная обаче преди или след горелката да мина с телена четка.

# 170
Дорис, ето един майсторски клас, мисля, че ще ти е полезен за целта
http://www.liveinternet.ru/users/keltma/post226008377/

# 171
колко неща съм преправяла и оправяла благодарение на вас и все обещавам да кача снимки,ама пусти мързел Grinning обаче сега снимах новото си съкровище,не е напълно готово,има още работа по него,но снимах и бързам да споделя.това е старо радио,все още работещо  Shocked

Много красиво това радио, бе.  Heart Eyes

# 172
  • гр. София

Няма нужда от никакъв байц - осмото има достатъчно разнообразни цветове - харесваш и полагаш една ръка. Доколкото четох в каталога дървесината трябва да е добре изсъхнала. Ако искаш фладера да се вижда - с цветно прозрачно финишно масло с вакса. Ето тук.

При старото дюшеме - аналогично след цикленето.

Снимката на гардероба не се отваря.

Благодаря много за насоките.   bouquet

Снимки нещо не мога да качвам явно....Моля някой да ме светне как става..... Praynig Как например е качена снимката на готината радио.........

# 173
  • Варна
Дорис, ето един майсторски клас, мисля, че ще ти е полезен за целта
http://www.liveinternet.ru/users/keltma/post226008377/

Чудно!  Hug
Значи горя и след това с четката!

# 174
  • София и там където не се пуши
Leila с десен бутон копиране на URL адреса и пускаш.

# 175
...но ми остана маслото и като не знаех къде да го използвам,отиде за шкафа.
ОК Peace Важното е новите като четат, да са наясно по въпроса.

Радиото наистина е уникално красиво Heart Eyes

Много пъти е писано в темата, но пак да повторя - единствено и само велурено мече за мебелите, всичко останало е боклук.

nelimarti, както и Седефка ти е отговорила, маслото ще попие в МДФ-а, но виж на какво инфо попаднах, което лично мен ме притесни, така че помисли хубаво:

Цитат
Добра практика е след среза откритите ръбове да се боядисат, за да се ограничат емисиите от свързващите добавки, съдържащи се в материала. Най-често за слепване на влакната се използват формалдехидни смоли. Тестовете разкриват, че MDF-продуктите освобождават уреа-формалдехид и други летливи органични съставки, които биха могли да изложат здравето на риск при значителни концентрации за поне няколко месеца след производство. Уреа-формалдехид винаги се освобождава бавно от повърхността на MDF, ето защо боядисването е добра идея за покриване на целия продукт. Възможно е също използването на восък и масла като финална обработка, но те са по-малко ефективни в ограничаване на емисиите от уреа-формалдехид.

# 176
  • гр. София
Leila с десен бутон копиране на URL адреса и пускаш.

Е пробвах - става като линк, който не се отваря. А да пусна като снимка, не като линк.........Извинете за невежеството, но...... Embarassed

https://plus.google.com/photos/114036094175985376975/albums/5909 … y=CKedm_fTpNnquQE

# 177
  • В градината...
Лейла, страшни съкровища имаш  Heart Eyes Heart Eyes

# 178
Leila, с десен бутон цъкаш на копиране адреса на изображението от линка който си дала и като пейстнеш в темата, над полето в което пишеш му даваш вмъкване на изображение, или иконката на втория ред, втората подред. Ако това са мебелите, които си показала в линка, то те са страхотни и не виждам какво трябва да им преправяш.

# 179
  • гр. София
Лейла, страшни съкровища имаш  Heart Eyes Heart Eyes

Leila, с десен бутон цъкаш на копиране адреса на изображението от линка който си дала и като пейстнеш в темата, над полето в което пишеш му даваш вмъкване на изображение, или иконката на втория ред, втората подред. Ако това са мебелите, които си показала в линка, то те са страхотни и не виждам какво трябва да им преправяш.

Това са мебелите. В момента обаче кухненския шкаф е в много лошо състояние, поради големия ремонт, който тече там. ММ не го харесва и още като разбра, че искам да го запазя направи някакви физиономии..........По едно време взе че го изнесе навън под един навес. Цяла зима е там, казах му че го подозирам в нарочно съсипване на шкафа ми   Twisted Evil А останалите мебели не са в толкова добро състояние отблизо. На единия скрин почти съм махнала тая бяла боя - с пистолет и Дунав след това. Бих искала да ги направя в един цвят също. Кажете как да ги реставрирам, че да блеснат, но не с боя. Може би с масло или нещо друго...... newsm78 Ще опитвам да правя останалите мебели в съответствие с тези, така че приемам идеи за битово обзавеждане.... Peace

Общи условия

Активация на акаунт