Нашите кухни - тема 50

• 82 979
  • 792
  •   1
Отговори
# 255
Velvet_nn11 - кухничката ми е много мъничка  Embarassed затова гледа за 2. Освен това, като цяло много рядко да ми се е налагало да включвам наведнъж 2, да не говорим за повече.

# 256
Нашата кухня пристига утре, вече нямам търпение. Днес майстора ще слага плочките на гърба, а  в неделя се надявам да е сглобена изцяло и ще кача снимки Hug Имам малко притеснения за миялната, която трябва да влезне в един от шкафовете, но се моля всичко да е по план, защото иначе ще  #2gunfire #2gunfire

# 257
  • Отвъд алеята зад шкафа
Каква цена излизат кухните на IKEA? Вече няколко пъти нощувам в къщи, в които кухнята и обзавеждането са оттам. В момента съм в една къща с огромна кухня от инокс, съчетан с плот от масив, а печката е огромна, иноксова, но в ретро стил, с 5 газови котлона и 2 фурни.

# 258
  • София
Gadamer, в сайта им може да си направиш проект на кухнята и ти излиза цената Peace

# 259
etty775 - за колко квадрата жилище ти направиха цялостен ремонт(има ли значение това ) и какви пари ти излезе(ако искаш на лични ми отговори)намери ли тел. на фирмата?

# 260
  • София
  Аз вече съм отчаяна, как се навързват нещата едно след друго, ужас.Имам чувството,че никога няма да има край.Вече разбирам защо Нана се е изнесла и оставила всичко на майсторите!

# 261
Тайна -какво се случва-недей така се отчайва

# 262
  • София
Тайна -какво се случва-недей така се отчайва
Викнеш някой за нещо малко, той измисли още куп неща за правене, преди да направи малкото нещо. smile3511

# 263
Нашата кухня се монтира...тамън викам, че почти са готови и...пробиха водопроводната тръба при горните шкафове  #2gunfire #2gunfire Егати каръка, сега чакаме специалист ВиК, ама ще разкърти наново, не знам, реве ми се... #Cussing out

# 264
  • на Мелмак
etty775 - за колко квадрата жилище ти направиха цялостен ремонт(има ли значение това ) и какви пари ти излезе(ако искаш на лични ми отговори)намери ли тел. на фирмата?

Чакам за тел на фирмата и за кухнята  Rolling Eyes
Ами мисля,че зависи какво точно имаш за правене,
ние изтърбушихме всичко- в буквалния смисъл,сменихме всичко,
но не живеехме там,всичко приключи за 2-3седмици,тогава цената ми беше нормална,в смисъл,че ако трябваше да викам за всичко човек поотделно,щеше да изчезне по-дълго във времето и на тази цена или повече,защото на мъжа ми не му се занимава да носи теракол,цимент,пясък,да черпи майстори и т.н.
Така , че е въпрос на гледна точка и желание Hug

# 265
  • Някъде на път....
аз също след няколко дребни ремонта с отделни майстори се заклех, че никога повече няма да си причиня това. Направихме преди 3-4 години основен ремонт в къщи и ползвахме услугите на фирма. Всичко беше оформено документално и нямахме проблеми. За строежа на къщата също се спряхме на фирма и отново договор и документи за всичко.
Принципно си права, и аз мисля, че с фирма е най-добре.  Peace
Просто много хора са с ограничен бюджет и търсят по-икономични варианти. Понякога, в крайна сметка, излизат и по-скъпо тези варианти (ако попаднеш на кофти майстор...  Sad) но няма как да знаеш предварително...
Така че, по мое мнение, независимо дали ще се довери човек на фирма или частен майстор, трябва да се проучи предварително много добре информацията, за да знаеш на кого и за какво си даваш парите в крайна сметка.  Peace 

# 266
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, момичета.
От известно време надниквам в темата ви, но вече трябва съвсем сериозно да се захвана с приключението "моята кухня". Купихме къща, която ще я преобразяваме и всичко трябва да си измислим. Предполагам повечето знаете , в какво положение се намирам - объркано  Mr. Green Знам какво ми харесва, ама дали ще се получи идея нямам. Дали ще ни устройва като крайна цена - също. Имаме си всички необходими уреди и като цяло само кухненските шкафове са за мислене, ама това "само" хич не ми се вижда малко... Ще ви следя с интерес  Hug

# 267
  • София
Здравейте!
Предстои ми и на мен тази забава. Ние вече сме направили ВиК-то , така че нямам много опции. Уж всичко бях премислила, но се оказа, че не е така.  Проекта ще се постарая да го публикувам утре.
Смятам да корпусът да е от ПДЧ, а вратичките от акрил, боядисан МДФ или плоскости Модекс. За гръб много бих искала да сложа закалено стъкло. Ако имате опит или информация за тези материали ще ми бъде от полза. Офертите които получих за кухнята са на стойност  от 2800 до 6000 лв.
Уредите които ще купим със сигурност ще са от http://www.leksgroup.com/l_bg/. Вече имам две кухни които съм обзавеждала от тях и нямам абсолютно никакви забележки.
tiny-бих те посъветвала ако имаш възможност да си сложиш 3-ка или 4- ка котлони, защото двойката са крайно неудобни поне според мен.

Че какво му е неудобното на 2ката....  newsm78 аз само плюсове им намирам.... освен, че не повторих да купя нещо от прехваления Лексгруп.....
основното предимство е, че заема по-малко място, на плота....7 г. ползвах 2ка керамика, и недостатък от това че са само два броя не намерих.
Колко пъти ще ти се наложи да ти потрябват повече от 2 зони? На мен не ми се е случвало за тези години нито веднъж. В 80 % от времето съм ползвал само една, аз съм от готвещите и рядко в къщи на масата сервирам едно ядене за 4ма, имаме различни вкусове.

Преди няколко месеца се сдобих с нова кухня, като подмених наличната (не беше моя) и "изхвърлих" котлони 4ка. Отново заложих на 2ката, замених само копчетата-"врътки" със сензорни и производителя.   

# 268
Нашата кухня се монтира...тамън викам, че почти са готови и...пробиха водопроводната тръба при горните шкафове  #2gunfire #2gunfire Егати каръка, сега чакаме специалист ВиК, ама ще разкърти наново, не знам, реве ми се... #Cussing out
          Съчувствам ти. За яд си е. А знаете ли с точност къде минават кабелите ви?
           Препоръчвам ви да си направите чертеж и да отбележите къде какви инсталации минават. Много е полезно, а след време се забравят подробностите от преустройствата.
           И за да те успокоя, че не си само ти карък - при монтаж на шкаф "влязохме" в банята. Е, отчупените парченца от плочката са мънички, но достатъчни да ми се дореве. Обаче бързо намерих място на един досаден ароматизатор с батерийка...  Hug

# 269
  • София
  Чак като махнахме долния шкаф, разбрах,че от месеци си се е стичала вода по стената, топла, там където се свързва чешмата с тръбата.Аз се чудя защо всичко вътре се разду, мирише на мухъл, колкото и да суша и бърша там все си е мокро.Даже ,като по-старите баби от мен, слагах и найлон, да не би аз да мокря ,като мия.А то си текло стабилно с месеци и ,чак след замазката, като си пуснах водата разбрах.Ако не бях пуснала водата към чешмата, можеше да ми монтират всичко и там пак да си тече.Не знам тези,които ще монтират, правят ли уплътнения на чешмите или друг трябва.

Общи условия

Активация на акаунт