Нашите кухни - тема 50

• 82 986
  • 792
  •   1
Отговори
# 240
  • на Мелмак
Оферта за кухня под 2700 лева не съм получила. И говорим без прекалени изгъзици. Офертите с механизми blum (дано се пише така) са с цени над 3300 лв. Размер- около 5 метра. Аз ли не съм в час или...?
може ли за вашето мнение
Моята около 4.5м излезе под 2000лв, но с познат майстор и материали на едро.
А преди това аз лично нямах оферти под 4500лв за ПДЧ без особени екстри.

# 241
Здравейте на всички!
Утре взимаме с мъжа ми дълго чаканият ключ за апартамента ,който си купихме. Започваме от А-Б както се казва и всичко ще ми е полезно,което пишете.Основен тотален ремонт.Искам първо да поръчам кухнята ,защото разбрах,че става бавно. Майстор мебелист във Варна търся.Решихме да наемем фирма за абсолютно всичко вътре- ВИК,фаянс,тераса-къртене,окачени тавани.. а бе всичко каквото се сетите по един апартамент-мислите ли ,че ще удачно или за всичко да си търся отделен майстор.Климатици-магазин също търсим с нормални цени.Уреди за вграждане също.Всяка информация ми е важна.Благодаря ви предварително.

# 242
  • Варна
Здравейте на всички!
Утре взимаме с мъжа ми дълго чаканият ключ за апартамента ,който си купихме. Започваме от А-Б както се казва и всичко ще ми е полезно,което пишете.Основен тотален ремонт.Искам първо да поръчам кухнята ,защото разбрах,че става бавно. Майстор мебелист във Варна търся.Решихме да наемем фирма за абсолютно всичко вътре- ВИК,фаянс,тераса-къртене,окачени тавани.. а бе всичко каквото се сетите по един апартамент-мислите ли ,че ще удачно или за всичко да си търся отделен майстор.Климатици-магазин също търсим с нормални цени.Уреди за вграждане също.Всяка информация ми е важна.Благодаря ви предварително.

И ние взехме ключ за новия ни дом в началото на месеца и започнахме с ремонтите от А до Я. Кухня поръчахме преди 10 дни, ВиК ни сменяха миналата събота, дограмата я чакаме другата седмица да я монтират, а климатици сме избрали и трябва само да ги платим. Банята я прави свекър ми, та от там спестяваме за мще показвам.айстори. Тоалетната също той ще я прави. Нямам търпение да си видя готовата кухня, в лилаво съм я пръчала МДФ  с гланц. Като я монтират,

# 243
Здравейте на всички!

Не зная дали ще е удачно. Но ще е по-скъпо,определено.  Може би ще е по-бързо. Аз бих търсила отделни препоръчани майстори.

# 244
  • на Мелмак
Здравейте на всички!

Аз използвах фирма за тоталният ремонт в къщи.
без кухнята-всичко те ми направиха.
сключихме договор , дадохме капаро, имаше срок на изпълнение, точка за всякакви доуточнения по време на работа, защото изникват неща , гаранция на извършеният ремонт 3-г. всички материали бяха от тях , но разбира се каквито нас ни устройват.
ние избрахме напр. плочките в банята, цвета на латекса, но всичко друго те си носеха, после си извозиха, и накрая след свършената работа- платихме.

Не знам дали с отделен майстор за всяко нещо излиза по евтино , но мен това ме устройваше напълно .
Но всичко е въпрос на личен избор Hug

# 245
  • С-я
Ети,
може ли да споделиш тук или на ЛС кой ви е правил кухнята и дали си доволна. Какви материали са ползвани като производител или родина на производство- има голямо значение за крайната цена. Механизмите също. Ние търсим някой, който да ни направи цялото обзавеждане и все си мислех, че при по- голяма поръчка ще има някаква отстъпка, но съм се излъгала.
Относно ремонтите- извън темата за кухните е, но искам да кажа, че след като се опарих от майстор, вярвам, че е по-добре да се сключи договор с фирма и да им се търси отговорност, ако не си спазят договора. Намерихме ние един майстор, който нито едно нещо не довърши до край и ни докара само ядове и разходи. Но това си беше наша грешка.

# 246
Благодаря момичета за бързите отзиви... Simple Smile

smile29 -от къде си поръча кухнята?
от къде ще купувате климатиците?
Мисля моята кухня да бъде "мляко с мента" -както  се казва.
etty775- коя фирма използвахте за ремонта?
smile29- а и аз искам да ми е МДФ-гланц -ама май се чудя дали да не е мат-като видях как стоят постоянно на пръсти-трябва постоянно да чистя-ама не знам чудя се-мат-а пък трудно се чистел-тя луда работа -пълно щастие -няма Simple Smile

# 247
аааа забравих да питам за механизмите на кухненските шкафове кои са най-добрите?какви да искам да ми сложат?

# 248
# 249
Нашата кухня излезе около 2800 лева/още не сме платили остатъка де, но по предварителни сметки е толкова/, размера е 3 на 2,40 метра/Г образна/, като екстри имам само малък вертикален шкаф за олио, оцет и прочее, чекмеджетата/4 на брой/ са с телескопични водачи и плавно затваряне...и това е , а и в най-горното чекмедже имам вградено за приборите направо. Друго няма специфично.

# 250
  • на Мелмак
Момичета, ще ви дам инфо за фирмите, но си сменихме телефоните, загубихме доста номера и ми трябва малко време , за да ги намеря пак  Grinning

# 251
  • Вила Великула
аз също след няколко дребни ремонта с отделни майстори се заклех, че никога повече няма да си причиня това. Направихме преди 3-4 години основен ремонт в къщи и ползвахме услугите на фирма. Всичко беше оформено документално и нямахме проблеми. За строежа на къщата също се спряхме на фирма и отново договор и документи за всичко.

# 252
 Здравейте!
Ние сме се заели да си направим кухнята, ама трябва да стане сравнително бързо и мен ми се завъртя главата от четене, разглеждане, сравняване.   Shocked
Изчетох тая тема и предната и изобщо не съм по наясно т.е. вече имам лек поглед поне. Трябва да избера първо уредите за вграждане, за да ги имаме предвид като см. А те са фурна, котлони и абсорбатор.
Имам няколко избрани варианта. Почти главното, от което се ръководя е цена, щото целия апартамент имаме да правим. Ама ако може някакъв прекрасен вариант цена/качество ще е чудно.

Абсорбатор, това е долу горе цената, която ми е ок. Това са и марките, които прочетох, че са добри. Ако имате предложение за нещо добре работещо, на сходна или по-ниска цена или пък...кое от 3те:

http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.d … r-BEKO-CTB-6407-X

http://www.tehnomix.bg/teka-tl162-w-b

http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=989

Фурна:

http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=10&c=43&pid=1189  - тази, някак си случайно си харесах

http://www.technomarket.bg/products/09093629/gorenje-bo-7122bx - тази бе горещо препоръчана, някъде по-напред в темите

http://zora.bg/zavgrajdane/furni?page=1  - но пък тооолкова много има, за по 300-400лв. Те по-лошо ли пекат или става дума само за липсващи ексти?

По-зле е с котлона. Трябва ми двойка, харесала съм си за по 200-300лв. Ама какво - по-чупливи ли са., по-бавно загряват ли тези по-евтините. Нали ще мога да готвя и на тях?

Тоотално се оплетох, съжалявам за километричния пост, ама имам нужда от малко... мноого помощ, аз моя кухня не съм имала та да имам поглед, а съм готвила на общо една печка през живота си, без абсорбатор и сегааа...

# 253
Здравейте!
Предстои ми и на мен тази забава. Ние вече сме направили ВиК-то , така че нямам много опции. Уж всичко бях премислила, но се оказа, че не е така.  Проекта ще се постарая да го публикувам утре.
Смятам да корпусът да е от ПДЧ, а вратичките от акрил, боядисан МДФ или плоскости Модекс. За гръб много бих искала да сложа закалено стъкло. Ако имате опит или информация за тези материали ще ми бъде от полза. Офертите които получих за кухнята са на стойност  от 2800 до 6000 лв.
Уредите които ще купим със сигурност ще са от http://www.leksgroup.com/l_bg/. Вече имам две кухни които съм обзавеждала от тях и нямам абсолютно никакви забележки.
tiny-бих те посъветвала ако имаш възможност да си сложиш 3-ка или 4- ка котлони, защото двойката са крайно неудобни поне според мен.

# 254
  • Варна
Благодаря момичета за бързите отзиви... Simple Smile

smile29 -от къде си поръча кухнята?
от къде ще купувате климатиците?
Мисля моята кухня да бъде "мляко с мента" -както  се казва.
etty775- коя фирма използвахте за ремонта?
smile29- а и аз искам да ми е МДФ-гланц -ама май се чудя дали да не е мат-като видях как стоят постоянно на пръсти-трябва постоянно да чистя-ама не знам чудя се-мат-а пък трудно се чистел-тя луда работа -пълно щастие -няма Simple Smile

Кухнята ни я прави едно момче, ако искаш мога да ти дам тел.на лични. Снощи му звъняхме и каза, че му оставали вратичките, така че сигурно другата седмица ще е готова. А климатиците трябва да питам мъжът ми откъде са, че той ходи да ги избира (в последния момент, че изтичаше програмата Енергийна ефективност и трябваше бързо да се реагира).
А относно гланца на кухнята, сегашната ми е ПДЧ гланц червена и знам какво е, наистина си трябва постоянно почистване, но пък на мен си ми харесва повече да е гланц, не харесвам мат. Всеки си има предпочитания и приоритети, така че...Ще си избереш най-удобния и красив за теб вариант  Peace

Общи условия

Активация на акаунт