Нашите кухни - тема 50

• 82 936
  • 792
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
И моята пералня затворихме с вратичка, но не съм доволна особено. Когато я затворя за по дълго замирисва на мухъл. Оставя ли я отворена пък е грозно, хем вратичката стои отворена, хем люка на пералнята.

# 121
  • Някъде на път....
......Интересното е,че дупката за абсорбатора се плаща допълнително, нищо,че абсорбатора и монтажа влизат в цената на цялата кухня.
Шегуваш се, нали?   Mr. Green

...........
а може ли свободно стояща пералня да се затвори с вратичка? Няма ли да опира във вратичката на пералнята
Да, може свободностояща пералня да се затвори с врата - ето пример:

# 122
  • София
......Интересното е,че дупката за абсорбатора се плаща допълнително, нищо,че абсорбатора и монтажа влизат в цената на цялата кухня.
Шегуваш се, нали?   Mr. Green
Не се шегувам.Чета в договора "прекрояване", питам какво ще е това "прекрояване на място" и те ми обясняват,че се отнасяло за дупката на шкафа, през която щяла да минава тръбата и се правела(дупката) на място!И това струва 30 лева.

# 123
  • Някъде на път....
................
Не се шегувам.Чета в договора "прекрояване", питам какво ще е това "прекрояване на място" и те ми обясняват,че се отнасяло за дупката на шкафа, през която щяла да минава тръбата и се правела(дупката) на място!И това струва 30 лева.
Еха....
Това ми изглежда като чиста проба подвеждане на клиента...
Дано нямате други "изненади".  Peace

# 124
  • Раковски
 Илиева, пералнята показана на снимката е за вграждане. Инак свободностояща може да се скри ако плота е 70 см или ако е 45 см дълбока.

# 125
  • София
................
Еха....
Това ми изглежда като чиста проба подвеждане на клиента...
Дано нямате други "изненади".  Peace
Друго беше подвеждането, слага си човека купища екстри, без да ни казва и ни праща да плащаме. Аз като се прибрах в нас взех очилата и седнах да чета, ченето ми увисна.На другия ден юруш, да питаме кое какво е и защо е там. До*ра му се с извинение, но свалихме 500 лева скрити екстри, сигурно има и още, за които не сме разбрали изобщо.

# 126
Още докато гледах проекта на D_ana щях да пиша, а то и Амели пита - малки кухни според мен до тавана или почти до него. Моята също е малка и страшно съжалявам, че не си направих горния ред до тавана. Мисля даже да питам майсторите дали могат да ми доизградят шкафове.

# 127
  • Някъде на път....
Илиева, пералнята показана на снимката е за вграждане. Инак свободностояща може да се скри ако плота е 70 см или ако е 45 см дълбока.

Оф, пак ли съм копнала снимката с вградената, май за втори път я бъркам вече....
Аман бе, не се научих да копвам правилните снимки...  Embarassed
Извинете ме, ще потърся вярната снимка.  Embarassed

# 128
  • Бургас
K.A.G., много ти е хубава кухнята. Възнамерявам даже по същия начин да си направя шкафче за микровълновата. То как е захванато - само за стената ли, или и за горните шкафове?
Моята пералня е свободностояща и е скрита в шкаф. Но е по-тясна - около 50 см. Гледах сега - има такива модели "Самсунг" - по 45 см, но има и на други марки.

# 129
Здравейте момичета,
предстои ми да правя кухня до месец-два и поглеждам при вас за стилни и практични идеи.  Wink
По повод може ли да се скрие обикновена пералня под плот и да се ползва нормално, показвам старата ми кухня.
Голяма за 6 кг., комбинирана пералня със сушилня. Превърнахме дефекта в ефект, като разместихме ето така:
http://doty.snimka.bg/daily/detska-staya.534498.31228508
и http://doty.snimka.bg/daily/detska-staya.534498.31228575
Скрита е в тъмният шкаф в ляво, обкантен с дебел кант, изглеждаше завършен и доста интересен.
Давам го като идея.  Peace

# 130
И моята пералня затворихме с вратичка, но не съм доволна особено. Когато я затворя за по дълго замирисва на мухъл. Оставя ли я отворена пък е грозно, хем вратичката стои отворена, хем люка на пералнята.

+1

# 131
tetka_the_best, благодаря за предложението. Опитах се да го онагледя набързо.
Наложи се да смаля масата, но тя наистина може да е клапваща.

Остават тези 3 варианта:
1
2
3

Какво мислите?

П.П. Шкафовете не са до тавана, защото ми се иска да са с горно отваряне.

# 132
Благодаря на всички за мненията относно моята кухня!
Пералнята ми е Индезит. Виждам, че има място за вратичка и не би трябвало  люкът  да опира в нея. Това е идея на сина ми/той е голям/ и аз се съгласих да я затворим, пък каквото стане.
Поставката за микровълновата е заедно с шкафовете. Има странична дъска, която си върви от горния ръб на горните шкафове до плота и това дава стабилност. Оказа се, че това шкафче за микровълновата е добро решение, защото отдолу плота ми е свободен за други неща. Много си харесвам страничния остъклен висок шкаф и чекмеджетата отдолу, които са дълбоки и широки. В стъкления имам 5 рафта от стъклои там ми са всички  чаши, а в чекмеджетата  отгоре надолу- 1- прибори за хранене;2- в кутии съм сложила подправки, ренде, цедка и подобни; 3- домакински кърпи и покривки за масата; 4-пакетирани продукти. Ъгловият шкаф е на 2 рафта и побра всички тенджери, купи, салатиери, които ползвам най-често. Под фурната има един  не висок шкаф, но за сметка на това широк и дълбок, който прибра  всичките ми  тави. Горещо препоръчвам кухнята да има шкаф- бутилник. Моят е отляво на фурната и котлона. Много удобно  за олио, оцет и др. Не пожелах шкафовете да са до тавана. Сега като си вдигна ръката, достигам всичко в горните шкафове. Всичко ми е подръка и съм доволна от разположението на всеки един шкаф.
Момичето, което сподели, че помещението е кухня -хол от 20 кв.м да не се притеснява. И моето помещение е такова. Има място за всичко. Утре чакам масата и столовете. Като подредя, ще снимам и ще покажа как изглежда.

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 23:03 от K.A.G.

# 133
  • Варна
Дана, първият вариант ми се вижда най-добър. Трети също не е лош.  Peace

# 134
  • София
tetka_the_best, благодаря за предложението. Опитах се да го онагледя набързо.
Наложи се да смаля масата, но тя наистина може да е клапваща.

Остават тези 3 варианта:
1
2
3

Какво мислите?

П.П. Шкафовете не са до тавана, защото ми се иска да са с горно отваряне.

Вариант 2, с шкаф отгоре - Г-образен над печката, продължаващ в другата посока като отпред се затваря с чупеща се вратичка
shadowman, има ли такова нещо за горни шкафове?

... и мивката трябва да е по- в ляво, за да се отваря спокойно вратата. Сложи и котлона по-близо до стената.

Общи условия

Активация на акаунт