РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ИГРАЧКИ - ТЕМА 6

• 127 387
  • 802
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
...затова пък играчките от сплъстена вълна са ти уникални  bouquet

купих си игла и няколко цвята вълна,но нищо не можах да направя Sad

# 436
Благодаря Doli !!! А при теб защо не се е получило? Каква игла ползваш, знаеш ли размера?

# 437
  • Sofia
не и знам размера,имаше само един вид...май гъбата не ми беше хубава,много пореста...пак ще пробвам

# 438
Да, пробвай пак. Аз в началото ползвах стиропор като подложка, но не най-добрия вариянт, защото бързо се руши от иглата. Пробвала съм и на гъба, също не ми допадна. После си купих едно подобно на гъба, но по-твърдо, което е добро, но също с времето се рони. Някои неща ги започвам във въздуха, примерно когато трябва да оформя топка,  хващам вълната в ръка и почвам да бода като въртя вълната от всички страни я бода. Но трябва да се внимава, защото иглите са си остри. Аз доста често се бода. Попитах за размера на иглата, защото е добре да се започне с по-дебела игла - тя е полезна и в случаиите, когато трябва да набиеш нещо много навътре. Финните игли са повече за заглаждане. Но да си призная аз по-често ползвам по-финните игли, само в крайни случаи дебела, защото финните бодат с по-малко съпротивление, така да се каже. На мен много ми помогнаха клипчетата в youtube. Рускините са майсторки в пластенето. Потърси Игрушки из шерсти. Ако разбираш руски ще ти е много полезно, защото Елена Смирнова примерно обяснява доста докато работи. Пожелавам ти успех!

# 439
# 440
Отдавна не съм се разписвала в темата.
Момичета, браво на Вас за таланта и сръчността, с която изработвате всичките тези красоти!
Ето нещо и от мен.

# 441
Здравейте мили дами,
искрено се надявам да ми помогнете.Накратко имам нужда от подарък за едно малко слънчице, което утре навършва годинка.Моля някоя от Вас ако има изработена готова играчка търсеща другарче да ми помогне.Благодаря Ви.

# 442
Имам нужда от съвет и се обръщам към вас с андежда, че ще ми помогнете!
Искам да направя апликации върху памучен обиколник за бебешко легло, пришити на ръка, най-вероятно по  начина,  по който е обшито бялото кученце. Не съм много компетентна на тема платове и освен филц и полар не зная друга материя, която да не се нищи при пране. Може би меко трико  Thinking Моля, да ми дадете идеи и за други материи, които биха ми свършили работа. Благодаря предварително!

# 443
  • София/Варна
Fiona, трикото също се нищи или се къдри, особено ако има ликра. Това, което можеш да направиш е да залепиш памучен плат и флизелин с ютия /подлепващ материал/. Така апликацията става по-здрава и по-трудно ще се разнищи. Почти няма да мръдне ако обкантващия шев е по-гъст. Аз така съм правила апликации на блузките на куклите ми.

# 444
Amabilis, т.е. залепвам първо с ютия и след това правя един шев по края? Този вариант е доста удачен, защото май така имам по-голям избор на цветове. Благодаря много за съвета!

# 445
mima358 много симпатични бухалчета си изработила Simple Smile
Ето това е послдното мое творение:

Това е Аня. Тя, милата, е вечно гладна. И не си спомням някога да ги е оставила тези лъжичка и купа. Само й добавям нарязани плодове и тя продължава да си похапва. Свинска му работа. Ама не мога да я оставя. Ще вземе да се втали и няма да е така приятно закръглено розова. Оф, извинете, пак се разквича гладна. Отивам да режа ябълки.

# 446
  • Пловдив
Страхотна е Аня, а всички други вълнени красоти! Майстор си!
А и много ме кефи всяка играчка да си има история - ти и Бени сте много добри в това. Браво! Hug   bouquet

# 447
  • Sofia
милата Аня  Cry,и тя като мен   bouquet

# 448
Благодаря ви много!   bouquet

# 449
  • София /Абсурдистан
Два охлюва и от мен  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт