РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ИГРАЧКИ - ТЕМА 6

• 127 395
  • 802
  •   1
Отговори
# 735
  • София/Варна
Amabilis
Благодаря ,а колко е доставката до България?

Зависи от теглото, но за едно парче 50 на 80 см доставката с обикновена поща е 4.2 GBP.
Такова парче стига за една 40-сантиметова кукла от моите. Ако искаш пратката да е Tracked & Signed for цената е около 9 GBP. Лошо, че напоследък лирата доста се вдигна Sad

# 736
http://oblache.net/%D0%B4%D0%B2%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D … 8/1890/#more-1890
Ето ги моите от трико. Около 22-23 см са високи. На лицата си личи едрината на бримката. Също не се нищи трикото. Памук е. Купувала съм го от Пловдив от един склад за трико на коматевско шосе  Peace
Трудно е да се открие такъв плат, но не е невъзможно. Въпроса е да намериш хубав телесен цвят, ситна бримка и същевременно да е плътно трикото, защото иначе рискуваш да се усуква кройката и куп още проблеми  Peace

# 737
  • София/Варна
http://oblache.net/%D0%B4%D0%B2%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D … 8/1890/#more-1890
Ето ги моите от трико. Около 22-23 см са високи. На лицата си личи едрината на бримката. Също не се нищи трикото. Памук е. Купувала съм го от Пловдив от един склад за трико на коматевско шосе  Peace
Трудно е да се открие такъв плат, но не е невъзможно. Въпроса е да намериш хубав телесен цвят, ситна бримка и същевременно да е плътно трикото, защото иначе рискуваш да се усуква кройката и куп още проблеми  Peace

Да, наистина, в някой склад може и да попаднеш на нещо подходящо. Особено ако е в район, където се произвежда трикотаж и трикотажни изделия. Все си мисля да проверя някой път в Трявна, но трябва специално да пътувам до там.
За жалост тук в София обиколих почти всички складове за платове в Илиянци и нищо!
Иначе за качеството на памука Бертичка е обяснила много точно - плътно и ситно, и да не е прекалено разтегливо, защото се деформира силуета.

Бертичка, кукличките са супер симпатични!  bouquet

# 738
Amabilis, благодаря. От твоята уста си е истински комплимент   bouquet
Аз не съм много по куклоправенето ама понякога се зарибявам.

# 739
За жалост тук в София обиколих почти всички складове за платове в Илиянци и нищо!
Иначе за качеството на памука Бертичка е обяснила много точно - плътно и ситно, и да не е прекалено разтегливо, защото се деформира силуета.

Ходила ли си до м-н Какаду на Сливница? Много е голям и има мнгооого платове.

# 740
  • София/Варна

Ходила ли си до м-н Какаду на Сливница? Много е голям и има мнгооого платове.

Да, имаше само трико с груба плетка или твърде много ликра - краищата се къдрят като го режеш. Това означава преразтягане и кукли с извънземни пропорции Joy Освен това, за моите кукли си има изискване трикото да е 100% памук - в повечето случаи продавачките хабер си нямат какво е съдържанието, нито пък им пука.
От трико до трико има огромна разлика. Срещала съм такова, което на пръв поглед и пипане е подходящо, но като го пуснеш на машината иглата минава сякаш насила през плата. Това, с което работя аз е направо песен - шие се без усилие. Да, скъпо е, но е изпробвано и знам, че няма да ме предаде. Ако някой ден имам път към Пловдив, ще взема да проверя това, което ползва Бертичка.

# 741
Ако някой ден имам път към Пловдив, ще взема да проверя това, което ползва Бертичка.
С удоволствие ще ти обясня къде е само, че аз откакто забременях и родих минаха 3 години и от тогава не съм го посещавала  Embarassed

# 742

Заповядай:
https://www.facebook.com/pages/The-doll-fairy/163725807074950?=hl
А това е блогът ми:
http://thedollfairy.blogspot.com/
Моите кройки в началото са купувани, после преработени от мен. Но ако търсиш в изображенията на Гугъл може да попаднеш на нещо подходящо. Преди време в Picasa бях попаднала на цели копирани книжки с кройки на кукли в различни стилове.  bouquet
Благодаря ти, ще разгледам. НО много хубави кукли правиш  bouquet   Peace

# 743
  • София/Варна
Благодаря! Hug

# 744
Здравейте, ето и снимка на мечока...не е много по темата, но обещах да го покажа
Скрит текст:

# 745
Здравейте, не съм сигурна дали пасва на темата, а и може да сте виждали този клип https://www.facebook.com/fancymarketbag/videos/389501087919051/ , но понеже идеята страшно много ми допадна - реших да го споделя.

Последна редакция: вт, 21 юли 2015, 21:41 от Flash Dance

# 746
  • Варна
Не виждам нито една от красотите от последните два поста

# 747
И аз не виждам.
Някой да пусне нова тема Wink

# 748
Поправих - вижда ли се сега при вас?  Simple Smile

# 749
Това са така наречените Тихи книжки, които много нашумяха напоследък и има за какво. Аз съм им хвърлила около, откакто родих, но все още не съм стигнала до изпълнението им. Много е пипкаво и врътливо да направиш такава книжка и не случайно струват доста парички (говорим за качествена изработка и хубави материали).
Странното обаче е, че точно тази сутрин видях книжка едно към едно с показаната от бг автор newsm78

Общи условия

Активация на акаунт