За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

  • 105 679
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 876
 hrisi74,само не разбрах стерилизира ли се твоята туршийка?

# 646
  • Мнения: 237
Мика*ела,не се стерилизира!Залива се с горещата саламура и се обръща на капачката,то вътре си има половин аспирин  Peace

Снощи ми донесоха домашни камби,имам и моркови и целина,та се чудя коя рецепта да си избера  newsm78

# 647
  • софия
  • Мнения: 1 332
Здравейте, страхотни неща се виждат тук Simple Smile
Искам да ви попитам замразявали ли сте червено цвекло изобщо става ли.

# 648
  • Мнения: 9 462
защо да го замразяваш?
Първо го има цяла зима и пролет, второ издържа заровено в пясък, или в торба на студено място.

замразявала съм мариновано, като няма какво да го правя.

# 649
  • софия
  • Мнения: 1 332
Пепчо имам в момента повечко вкъщи и си мислех да го настържа и замразя и после размразено са го правя на салата, но предполагам че няма да стане. Или да го сваря нарежа на кубчета и замразя newsm78

# 650
  • Мнения: 9 462
ако ще правиш салата с варено цвекло - да, можеш. Но настъргано - и после със зехтин и оцет няма да стане след фризера, прекалено меко ще е. Виж този солен чийзкек с цвекло, може да си направиш само пастета дори  http://pep-4o.blogspot.com/2013/09/blog-post_19.html - там има връзка и за мариновано цвекло. Такова можеш да си замразиш.

# 651
  • София
  • Мнения: 1 560
Maй не може да се намери никъде официално,освен от някой приятел месар./слага се много малко и в големи количества е опасна/.
Идеята за агро аптека не е правилна,тъй като това не е амониев нитрат-селитра,тор,
Вместо нея може да се ползва захар- 10 г на кг  месо.

Благодаря за идеята със захарта, много ми се иска да спазя на 100% рецептата, но в краен случай... Аз това лято вече минах през резила с търсене на касапска селитра в агроаптека - човекът получи пристъп на задух от смях - така че знам, че там няма, чудех се дали някой не се е изхитрил да я продава примерно във фирмени месарски магазини, ама очевидно ще трябва да си я търся по "втория начин"  Grinning

# 652
  • София
  • Мнения: 108
TheNMaster  по коя рецепта я прави?И как се справи с мацаницата?Аз правих половин доза по една рецепта,но няма такова цапане при варенето.
Към всички,които в домашни условия  правят лютеницата,изварявате ли предварително малко само доматите или всичко заедно?Аз я правех в уок тиган,че по широк и по бързо да се изварява.Ако може да споделите други тънкости за по лесно правене,исками се да направя още,но като знам какво мазало е.
Ето ти един начин за приготвяне на лютеница в апартамент:
http://anispersonalthings.blogspot.com/2013/09/blog-post_25.html#more
Ще се радвам, ако ти хареса. Промени количествата на зеленчуците в зависимост от обема на съдовете, с които разполагаш Peace.

# 653
  • Мнения: 129
Привет!Търся една рецепта за сладко,но захарта се карамелизираше  и тогава се добавяха плодовете.

# 654
  • Мнения: 22 867
Привет!Търся една рецепта за сладко,но захарта се карамелизираше  и тогава се добавяха плодовете.

В Щъркелово гнездо има такава рецепта. Peace

# 655
  • Мнения: 366
Момичета, в Десятката патладжаните белят ли се и с кои е най-хубаво да се приготви - бели, черни или лилави?

# 656
  • Мнения: 22 867
Момичета, в Десятката патладжаните белят ли се и с кои е най-хубаво да се приготви - бели, черни или лилави?

Правила съм я със сини/лилави, не ги белих, само изкисвах във вода заради горчивината. Peace

# 657
  • Мнения: 366
Момичета, в Десятката патладжаните белят ли се и с кои е най-хубаво да се приготви - бели, черни или лилави?

Правила съм я със сини/лилави, не ги белих, само изкисвах във вода заради горчивината. Peace

Благодаря  bouquet  Като се нарежат за колко време се слагат във вода?

# 658
  • Мнения: 22 867
Благодаря  bouquet  Като се нарежат за колко време се слагат във вода?

Със сигурност повече ги държа, докато се моткам, но поне половин час нека постоят. Peace

# 659
  • Мнения: 452
TheNMaster  по коя рецепта я прави?И как се справи с мацаницата?Аз правих половин доза по една рецепта,но няма такова цапане при варенето.
Към всички,които в домашни условия  правят лютеницата,изварявате ли предварително малко само доматите или всичко заедно?Аз я правех в уок тиган,че по широк и по бързо да се изварява.Ако може да споделите други тънкости за по лесно правене,исками се да направя още,но като знам какво мазало е.
Ето ти един начин за приготвяне на лютеница в апартамент:
http://anispersonalthings.blogspot.com/2013/09/blog-post_25.html#more
Ще се радвам, ако ти хареса. Промени количествата на зеленчуците в зависимост от обема на съдовете, с които разполагаш Peace.

Благодаря мн за рецептата   bouquet Определено ,ще ми хареса на вкус,и ще пробвам във фурната.Като времетраене колко ти отне цялото печене-изваряване?

Общи условия

Активация на акаунт